Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
11.2.2014, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Blackmagic Design uvedla novou 4K videokameru pod názvem Production Camera 4K. Disponuje Super 35 snímačem a poradí si s objektivy pro patici EF (Canon). Podporován je i záznam do CinemaDNG RAW.
ODSakEda (108) | 12.2.201418:07
Natož 25p tím spíše jen 24p :­-­( Točil jsem donedávna do 30p a vidím to děně na YT, který nepodporuje víc jak 30p a čím ostřejší obraz, nemázneteli jej delší závěrkou jako nutnost především u ­"filmových­" 24p :­-­( , jsou na ostrých hranách vidět jemné skoky, neb na ostrém obraze natož na 4k je na ostrých konturách tento jev větší než na mázlém, což činí i 50i což je soce 25snímků, ale 50 polosnímků čili 50Hz. A 50Hz je minimum pro lidské oko.

Nyní , až byly dostupné Sonyho zrcadlovky s tímto FullHD progresivním režimem, točím do 50p. A máteli i LCD PC monitor sladěn ­- tedy jdeli vůbec nastavit na 50Hz nebo aleapon 75Hz či 100Hz, neb jde o progresivní zobrazovadlo, což většina PC LCD monitlrů neumí!!!..., TV pro Evropu ano, je obraz neskutečně skutečný ­- planulý i při prudším švenku a není nutné jej máznaout delší ­(časem­) závěrkou 1­/50s... ale snese to i víc jak 1­/100s :­-­)

To tedy na ukázkách z YT neuvidíte, až titulek často hlásá, že jde o FullHD 1080p 50p, neb robot na YT toto automaticky přepočte nějak... a zprzní 50p na 25p potažmo 60p na 30p... :­-­( Ti co uploudují takové ukázky na YT si to neuvědomují a proto kážou v titulku bludy o 50p ­(60p­) ... :­-­(

Kdo viděl 50p už nebu chtít ani 4k jen 25p! Raději méně Px a více fps! Ideálně 100fps ­(100p­) progresívně, nmeb proklad po deinterlaci mírně maže ostrost neb si prostě snímky dopočte, vymisslí uměle... :­-­( Filmový pás je také defacto rychle sekvenční focení a progresívní ne? Jen max 24p bohužel a proto se točí zdánlivě loukotě kol aut, tanků pozpátku... :­-­( To u 50p do 1­/200s prostě neznám :­-­)

U 4K jen o 25p to bude ještě hroznější stroboskop pro oči, neb budou interferovat mnohem ostřejší kontury při pohybu u scanu s malým fps a pokud by to někdo ­"řešil­" opět delším časem závěrky a tedy obraz se máznul u prudšího pohybu, pak teprvá nemá 4k smysl a opakuji, raději méně px a více fps at se mi nenavaluje z mazanic u akčních záběrů tedy at se aninecukaj ostré kontury ani nerozmazávaj ­(často to bylo přičítáno dlouhé odezvě LCD panelů, ale bylo to jen hnusnou ale pro progresivní zobrazovadlo nutnou! deinterlací, kdy CRT spíše jen lépe šidilo oko zobrazením také obřádek..., a malým fps po deinterlaci ­- a jen 25p čili jen 25Hz... :­-­( u zdroje obrazu i když výstup ­- obrazovky LCD tikaj od 50Hz­/50p ale těch 50p vymejšlely a mnohé zdárně jako LG, mnohé strašně a např. menší levné PHILIPS­-y prostě jen vypustili polosnímek a natáhli obraz obřádek na co řádek 2x stejný a hotovo, ­"vyřešeno­" ;­-­) ... ­)

Váš technický videomaiak Eda
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.