Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

XPLAY

Vladimirek (16)|21.9.2006 23:07
máte někdo zkušenosti s XPLAY nebo podobným zařízením integrované domácí zábavy? Je lepší takovýto počítač s možností záznamu na disk, přehrávání čehokoliv nebo klasický stolní rekordér?
ODSakEda (2278)|22.9.2006 11:57
Počítač!
-Tedyýý záleží i na zručnosti uživatele jak zvládá IT techniku, i když zrovna Xplay má krom speciální bezdrát. klávesnice 8-) i jakože klasický Dálkový Ovladač (DO) pro blbý :-) , co umí jen šipkama nahoru dolu a s tlačítky REC a PLAY a pod. a předinstalován Windows Media Centr -nástavbu XPéček provázanou s elektronikou skříně a jak pro blbce má na ploše volby: Internet - Televize - Počítač - a já nevím co ještě :-) 8-) :-D
(vpodstatě každého nezajímá, co v té skříni probíhá a jak jako u "stolní" jednoúčelové mašiny, jako do jakého kodeku to "nahrává" a hotovo... Jinýmu by zase vadilo, kdyby si to nemohl sám zvolit!)
Vladimirek (16)|22.9.2006 12:09
no já bych byl také pro počítač (Xplay) už z důvodu rozšiřitelnosti a možnosti neustále aktualizovat software, což u stolních mašin ne zrovna jde a určitě se musí dřív nebo později narazit na nějaké problémy, ať je to verze DivXči titulky atd, to u Xplay nehrozí. Jenom mám strach jak je to u takovýchto pc uděláno s odhlučněním, nerad bych aby mně v obýváku hučely větřáky.
ODSakEda (2278)|22.9.2006 12:35
Vladimirek myslím, že nebyl slyšet i když v Carefouru v Brně, kde jej majv provozu ve firmě Comfor, je reltivní hluk z chodeb.

- U velkého PC není problém koupit (vyměnit) zdroj za ten s velkým 12cm větrákem, nejlépe řízeným plynule dle teploty a s aerodynamickým tvarem lopatek (jak u moderních aut na klimatizaci) a mřížkou z chromovaného drátu (jak uprofi výkonných audio zesilovačů) raději než jen s prosřižených děr v plechu, kdy vznikají ostré hrany o které propudící vzduch fičí a hlučí!

- dále je dobré vyházet malinké nespolehlivé větráčky grafik nebo čipsetů a ned ně dát raději dva větší a zapojit do série, aby narozdíl od těch malých co valí ve velkých otáčkách a tak hlučí i zadírají se a pak rezonují a kvílí až se přidřou a naopak topí (!!!...), běžíli poloviční rychlostí a přesto díky víc jak dvojnásobné ploše latek rozproudili mnohem více vzduchu a potichu a jejich životnost se víc jak zdvoujnásobuje 8-)
- Jeden větší mám, nad grafikou na stěně skříně, aby hnal teplo ven z ní a druhý o kousek dál na HDD. Díky tomu je v kejsu i přes tichost větší poddtlat a vzduch je nasáván spolehlivěji i přes šuplíky s HDD, které se pak v šuplíku neupečenou a není nutné v šuplíku použí zase ty mrchy malinké větráčka, co po krátkém čase kvílí jak šakali...
- PC je tichjé i naolsech klasiky natož akčního filmu :-D
- horší je to s hlučnějším kusem HDD... (na stěnách kejsu mám nalepen molitan na jedné straně s výstupky podobné jak u plata od vajíček) a HDD (WD) nesliším 8-) (i když jeden z Westernů (v šuplíku a jen tedy k přenosu dat) vybruje, vrní nevyvážeností...)
Vladimirek (16)|22.9.2006 12:52
no jo, ale aby to odhlucneneni nebylo drahe jak cely pocitac. Ale i presto se domnivam, ze pc je 100x lepsi nez stolni dvd prehravac, ale mam jaksi pocit, ze vsichni pouzivaji stolni dvd neb veskere diskuze zde jsou jen a jen o stolnich dvd