Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Co prehraje levne stolni dvd

Ensiferum (1)|1.11.2006 19:25
Mam asi trochu naivni dotaz,ale nikdo mi ho nedokazal zodpovedet.Rad bych si koupil levny stolni dvd prehravac napr. v rozmezi 1000-1500 Kc,protoze jej budu pouzivat jen parkrat do roka.Zajimalo by me co na nem vlastne muzu prehravat.,kdyz to vypalim v PC.Jak jsem se docetl,tak nektere podporuji treba wma,divx ci MPEG,jine jen nektere z techto formatu jine ani jeden.Jde mi o to,jestli tedy kdyz prehravac podporuje treba tyto 3 formaty,trak mi je bez problemu prehraje.Nebo lze nejakym freeverovym programem nejaky z techto formatu prevest treba na jediny,ktery dvd prehravac podporuje(napr. svcd-pokud je to vubec format)?Moc dekuji za odpovedi a jeste jednou se omlouvam za laicky dotaz.
ODSakEda (2278)|1.11.2006 20:40
pARADOXNĚ TY NEJLEVNĚJŠÍ A NEZNAČKOVÉ, ZPRAVIDLA TY CO PODPORUJÍ pc FORMÁTY JAKO JE avi A TO mpeg-4 (DIVX, XVID), PŘEHRAJÍ SKOROVŠECHNO A NAOPAK TY ZNAČKOVĚJŠÍ A DRAHÉ SKORONIC A NEJMÉNĚ PŘEHRAJÍ TY NE-DIVIXOVÉ!!!

(např: převed jsem jednou homevideo kvůli dědovi, co má NE-divixovej player... z AVI/XviD do MPEG-2 nutné pro DVDvideo formát a vypálil blbě do DVDvideo-prostě složky AUDIO_TS a VIDEO_TS jsem sice vypáli na medium ve free SW, který ale nezaručoval kompatibilitu s DVDvideo formátem...
SONY pouze DVDvideo playerry i když psali podporu určitých PC souborů jako je MP3 nebo JPG zahlásili: Disc error :-( Panasonic co se honosil podporou MPEG-4 (AVI/Divx) také a ani nepřepl do právě datového modu, kdy alespon vidí, složky se soun¨borami na mediu :-? Až noname divixovej player po chvíli tápání co se nejspíš pokoušel nejprve dekodovat DVDvideo formát, skočil alespon do datového modu namísto DVDvideo modu s náhledy scén, a viděl obě složky i soubory v nich a tedy jsem šipkou najel na soubory VOB a normálně video přehrál!!! 8-) )

Později jsem vypáli ty samý složky raději v Neru a jako DVDvideo kompatibilný s vysokou kompatibilitou zápisu a teprvá to sežral i ten Panasonic i SONY... No ale 1h videa jsem převáděl do DVDvideo cca 4h... :-( )