Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PIONEER DVR-545HX-S, DVR-645H-S a DVR-940HX-S

CyberTec (290)|5.11.2006 00:00
nasel jsem PIONEER DVR-645H-S, který tady jeste nikdo nediskutoval [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

libi se mi na nem jednak velikost disku 250 GB, ale hlavne moznost nastavit bitrate podle delky filmu. Příklad, budu vedet, jak je film dlouhy, vetsinou kolem 90 minut, coz neodpovida ani XP 8000 mbits ani SP 6000 mbits na ostatnich dvd rekorderech a vleze se tak po ostrihani reklam pjekne na cele dvdcko.

Může mi někdo vysvětlit, jak mám u Pioneera chapat VBR (Variable Bit Rate) Recording ? ten je praktický pro 2-pass. Mám to chápat, ze to ve velmi narocnych scenach ubira bitrate a ten pak pridava v tech narocnejsich. jak ale zjisti pri jedinem pruchodu podil techto scen, aby vysla presne pozadovana velikost souboru. nebo to nejak zpracovana pozdeji pomoci transkodovani v druhem pruchodu ?

mate nejake negativa s Pioneery, ktere by prevazily vyhodu manualniho nastaveni bitratu ?

jinak modernejsi model PIONEER DVR-545HX-S s hybridnim tunerem ma zatim pouze 160 GB disk. nikde jsem se ale nedocetll, zda lze z dvb-t nahravat, ale snad je to bráno jako samozrejmost. manuály se bohužel nedají stáhnout.

nejluxusnejsi model DVR-940HX-S ma 500 GB disk, ale jeho cena se vysplhala na 50 tisic
woland (305)|5.11.2006 23:56
Určitě jdi do rec. s dvbt - obecně je kvalita zaznamu z něj vyborna. Dat tok si nastaviš vzhledem k délce záznamu ve skocich po 10 min. -Mužeš to taky nechat případně automaticky zkomprimovat na dvd ideálně ale trvá to nejspíš dost dlouho. Ten proměnlivý dat tok zkusím zjistit. Nebo někdo ještě snad vysvětlí jak funguje. Jinak dvr rec od pioneeru jsou dost hlučné - asi jediné větší minus.
CyberTec (290)|6.11.2006 00:05
ta automaticka komprimace na velikost dvd bude zrejme druhy pruchod oznaceny jako VBR. podobne to dela sony, nasel jsem to na jedne diskusi. ulozi to video s vetsim datovym tokem a zaroven log o jednotlivych scenach a pak to podle nej zkomprimuje do nizsiho bitrate s proměnlivým tokem.

na DVB-T mam TopFielda, ten mi nahrava taky na HD a data jdou presypat pomoci USB z a do pocitace. tohle jsem chtel na nahravani z analogu. Pioneer je asi stejne dobry jak Panas, ale na hdd nejde nahrat nic jineho nez to co nahrajes pomoci tuneru. mozna tak mpeg do panasu, ale na pioneer jenom fotky a mp3. na toplieldu vyuzivam hdd treba na serialy, vejde se tam toho opravdu dost, tak mi tahle moznost docela chybi.
woland (305)|7.11.2006 12:41
Na hdd pioneera nahraješ mpeg2, mp3, jpg, video z analog. zdroje např. VHS a pod. Dále to můžeš zpracovat -komprimovat, stříhat -lépe ve VR modu, maš tam asi 8 graf. menu. Jen znovu opakuji s dvbt -ideálně s CI slotem. Jinak až analog vypnou zustane ti jukebox. \/
CyberTec (290)|7.11.2006 13:19
asi to nakonec budu resit kartou do kompu, ale kterou vybrat, aby vsechno spravne fungovala, mela dostatecne dobry A/D prevodnik, kvalitni stereo tuner a spolehlivy soft na nahravani :-)