Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD HDD Panasonic DMR-EX77EP-K

CODY22 (3)|26.3.2008 10:03
S tou podporou s Tebou souhlasím, je nulová, ale nepředpokládám, že se tím budou zabývat, když se to za pár dní "srovná" ...
pformanek (14)|26.3.2008 10:12
Jak to dopadne s úpravou firmware kvůli posunu času nevím, ale s tím černým pruhem na spodku obrazovky jsem je bombardoval tak dlouho, až ten firmware uveřejnili na svých stránkách, takže pokud potáhnem za jeden provaz a budeme je otravovat...
skaut (66)|27.3.2008 20:55
[QUOTE=pformanek;170439]Včera 25.3.2008 se mi sám od sebe posunul čas na rekordéru o hodinu dopředu, zřejmě si popletl datum, protože posunovat čas se bude až 30.3.2008 (mám nastaven na automaticky-vysíláč Buková hora) o hodinu dříve se mi tím pádem začal nahrávat nastavený program a samozřejmě o hodinu dříve nahrávání i skončil, takže jsem ho bohužel smazal. Nastavil jsem tedy hodiny ručně a opět je zkusil nastavit na automatatické nastavení a opěet se posunuly špatně a měl jsem na rekordéru o hodinu víc. Rekordér mám od srpna 2007 a mimo spodního černého proužku v obraze je to druhá závada. Ještě nevím, jaký tento posun času bude mít vliv na EPG. Má tento problém s časem ještě někdo jiný? Pokud ano, musíme zatlačit na Panasonic, ať to dá do pořádku.[/QUOTE]

Dnes se mě to samo zase srovnalo...
TomOv (26)|28.3.2008 08:32
[QUOTE=skaut;170711]Dnes se mě to samo zase srovnalo...[/QUOTE]

Potvrzuji, mi se čas srovnal včera taky.
pformanek (14)|28.3.2008 08:58
I mě se to druhý den srovnalo zpět, jenže ten den, kdy se to posunulo špatně se mi nenahrál naprogramovaný pořad ve správný čas. Jak teď můžu věřit, že se to zase někdy náhodou neposune o nějakou hodinu jinam a opět přijdu o naprogramovaný pořad? I tak by s tím Panasonic měl něco udělat, když si rekordér evidentně dělá co chce. Známému se rozhodil u EX77 čas o hodinu vůči EPG a nedokáže to zesynchronizovat, takže mu to programuje pořady na špatnou hodinu. Jen čekám, kdy se něco podobného stane i mě.
jogurt (32)|28.3.2008 13:35
U nás zatím funguje analogové vysílání a s přesným časem problémy nemám - pokud vím, u 77 se čas aktualizuje podle teletextu. Jak je to u digitálního příjmu ?
Lark (365)|30.3.2008 23:41
Mám naladěný analog i DVB-T a rozhodilo se mi to taky. Druhý den se to zase srovnalo, ale teď při skutečném přechodu na letní čas to zase pro změnu zůstalo na zimním včetně EPG. Už mě to pěkně štve, protože jsem přišel o pár pořadů, které se nenahrály. Přesto pořád nějak nechápu, co s tím má společného ten přehrávač. Do nynějška jsem žil v přesvědčení, že všechna zařízení aktuální čas jen přebírají z vysílání teletextu a ve skutečnosti nic nepřepočítávají (nepřepínají), ale jen zobrazují vysílaný údaj o datumu a času. Je to teda nějak jinak? 9-)
TomOv (26)|31.3.2008 09:56
Tak u mě proběhl včera přechod na letní čas korektně. Taky by mě zajímalo, kde se stala minulý týden chybka, jestli u ČRa nebo Panasonicu.
Lark (365)|31.3.2008 10:27
Ve vysílání to asi nebylo, protože na TV 42PX80EA i VHS videu (obojí Panasonis) bylo všechno v té době správně, včetně EPG na TV. Taky to vypadá, že ten problém byl jen u těchto recordérů. Kolega má recordér sony a u něj proběhlo všechno správně.
pformanek (14)|31.3.2008 11:30
Taky si myslím, že ve vysílání to nebylo, hned jsme totiž zkoušel znovu nastavit čas na dvou SET-TOP-BOXech a na nich byl čas v tu dobu správně, jen na EX87 o hodinu jinak.
petrmet (55)|31.3.2008 13:16
Mě zase zmizelo EPG na Primě, teda nevím, zda to souvisí s přechodem na letní čas, ale v sobotu 29.3. EPG bylo a v neděli 30.3. EPG nebylo, jen nápis - žádná data.
Aliens_II (380)|31.3.2008 20:58
už to jde
ttm (80)|2.4.2008 00:17
[QUOTE=Victor77;169262]Nedávno jsem si koupil přílohu Blesku: DVD - Asterix a Vikingové. Přehrály se všechny počáteční upoutávky a naběhlo TOP MENU. Hrála hudba, běžela animace, jenže dál už nešlo dělat nic, protože chyběl kurzor, kterým bych v menu jednotlivé položky vybíral. Na jiném DVD přehrávači bylo ale všechno v pořádku. Máte někdo podobnou zkušenost, že nešlo přehrát DVD, které na jiném přehrávači hrálo?

EDIT: samozřejmě mám na mysli nepoškozené originálky.[/QUOTE]

Mám stejný problém, nijak jsem nepochodil. Na PC mi to funguje naprosto bez problémů a tak musím říct, že mě to pěkně naštvalo. Narazil už někdo další na tento problém, případně ještě lépe na řešení?

Dík
losos (2977)|8.4.2008 00:15
horší to bývá u jiných mašinek, je v tom dost velký guláš odjakživa. U něčeho něco funguje, u jiného zase ne a podobně. Jediná rada - šup s tím do PC a zlikvidovat MENU...., ale to asi víte i beze mne...
Victor77 (118)|10.4.2008 02:10
Hm, dobrá rada nad zlato, ale co když tam jsou bonusy, o které bych nerad přišel, výběr kapitol atd.? Zrušit menu je jen z nouze ctnost.
peger (19)|13.4.2008 15:41
Zatím jsem zkusil nahrát jej jeden AVI s titulky a zatímco v počítači mi jdou, v přhrávači se mi zobrazí jen první a konec. Dělám něco špatně? Před vypálením jsem film i titulky pojmenoval stejně, titulky jsou ve formátu SRT.
yrrah (1)|14.4.2008 15:34
Máte někdo zkušenost, jak velká karta SD/SDHC se dá v DMR-EX77EP-K použít? V manuálu je psána 4GB.
jogurt (32)|14.4.2008 17:11
Na tomto přístroji je možné zobrazit titulky, jež splňují následující
podmínky.
≥Formát souboru: MicroDVD, SubRip nebo TMPlayer
≥Přípona souboru: „.SRT“, „.srt“, „.SUB“, „.sub“, „.TXT“ nebo „.txt“
≥Videosoubor DivX a soubor s titulky musí být ve stejné složce a
názvy souborů musejí být stejné kromě přípony souboru.
≥Je-li ve stejné složce více souborů s titulky, budou zobrazeny podle
priority jejich přípon v následujícím pořadí: „.srt“, „.sub“, „.txt“.
∫ Omezení tohoto přístroje
≥V následujících případech není možné zobrazit titulky tak, jak byly
nahrány. Navíc v závislosti na způsobu vytvoření souboru či stavu
při jeho nahrávání může být zobrazena jen část titulků nebo titulky
nemusejí být zobrazeny vůbec.
– Je-li součástí titulků speciální text nebo znaky.
– Když je velikost souboru větší než 256 KB.
– Jsou-li součástí titulků znaky se zadaným stylem.
Kódy určující styl znaku uvnitř souboru jsou zobrazeny jako
znaky titulků.
– Když v rámci dat titulků existují data v jiném formátu.

Mimochodem - taky záleží, jak jsou titulky kódované (Unikode, ANSI...)
peger (19)|14.4.2008 19:24
jogurt: Dík, nicméně tohle jsem si samozřejmě v návodu přečetl taky. Z titulků jsem odstranil vše divné, např. sekvenci znaků "++" a "**". V návodu jsem nenašel v JAKÉM kódování musí titulky být. Zkusil jsem je převést do SRT do SUB a už to funguje.
jogurt (32)|15.4.2008 14:48
Peger : Vyzkoušej sám, mně .srt v Unicode nefungují, v ANSI fungují...
peger (19)|16.4.2008 09:58
Tak už jsem na to přišel, byl tam zapomenutý tag, v .sub to ignoruje a zobrazí ten text i s tagem. Jinak kódování bylo ANSI, ale aspoň propříště vím, na co se zaměřit. Dík.
Javdat (7)|23.4.2008 16:54
Strašně mě štve, velikost titulků, mám kupu serialu v Divx, ale ty titulky jsou tak malý, že to musím stale pauzovat, abych to stihal číst, asi se to nedá nějak zvětšit, že ??
kkllcc (16)|21.5.2008 19:54
Dobrý den. Funguje u tohoto rekorderu DMR EX77EP na celý týden dopředu EPG? Vím že u plazem TV funguje jen na následující pořad.
Lark (365)|22.5.2008 00:27
Funguje v pohodě. Ten počet dnů dopředu se ale mění podle toho, jak to jednotlivé stanice dávají k dispozici. Akorát na NOVA a Prima mají uříznutou část podrobného popisu. To je ale problém jejich a né rekordéru.
coulomb (1)|13.6.2008 15:29
Mám dotaz. Umí DMR-EX77Ep- reagovat na signál VPS?. Nebo nahrává jen podle zadaného času?
petrmet (55)|20.6.2008 14:56
Neumí.
losos (2977)|21.6.2008 01:23
Nelitujte toho, na signály VPS není absolutně žádný spoleh. Určitě je nebudete NIKDY potřebovat.....ani já je po špatných zkušenostech v minulosti, později již nikdy nepoužíval....absolutně to není potřeba.
Lark (365)|21.6.2008 09:05
Nevím jak komu, ale mě na ČT fungovalo absolutně bez problémů a nyní na digitálu mi dost chybí. Při časovém nahrávání už se mi několikrát stalo (ČT24), že v noci místo hodinového pořadu uvedeného v EPG, tam klidně šoupli záznam handrkování ze sněmovny. Při zobrazení info se klidně zobrazuje původní název pořadu a nikoho to nese... (akorát mě) :-k K čemu potom to EPG je? Vždyť nemůže být problém to v něm aspoň aktuálně změnit 9-)
Aliens_II (380)|21.6.2008 11:20
Asi tak. To není o EPG, ale o VPS a o PDC. EPG s tím nemá nic společného. Česká televize VPS, resp. PCD kódy samozřejmně vysílá i v DVB-T, problém je na straně přijímačů. Tedy Set top boxů a TV karet a dalších zařízeních, které sice přijímají DVB-T, ale neumí z něj vyčít informace PDC.
Údajně se má na trhu objevit první stroj, který to má umět, ale v čt nebyl testován a ani viděn a měl by být od UPC. Ale to je z nepodloženého zdroje.
Aliens_II (380)|21.6.2008 11:22
[QUOTE=Lark;178248]Funguje v pohodě. Ten počet dnů dopředu se ale mění podle toho, jak to jednotlivé stanice dávají k dispozici. Akorát na NOVA a Prima mají uříznutou část podrobného popisu. To je ale problém jejich a né rekordéru.[/QUOTE]

Uříznutá část je proto, protože se už to toho datového pásma dál nic nevejde. Pro Novu to tam rve a odbavuje sama ČT, pro Primu netuším.
Lark (365)|21.6.2008 15:11
to Aliens II: Díky za podrobnosti. Chtěl jsem jen říct, že si televize dělají co chtěj a kašlou na vysílací časy uváděné v programu i EPG. Na to bylo VPS dobré, a protože naprostá většina přístrojů pro DVB-T zatím PDC neumí, tak jsme zatím v pr.... Novým FW to asi nepůjde, takže nás asi čeká koupě nových mašinek. Nebo snad ne?
Aliens_II (380)|21.6.2008 16:25
No bavil jsem se s človíčkem co to u nás "dělá", tedy spíše má na starosti end user zařízení a testování a ladění a podobně věci a došli jsme k názoru, že to lze, či snad by to šlo řešit opravdu i softwarově. Jenže problém je v tom, že je jistý trh, který není ještě vůbec otevřený a není vůbec jasné, jaké služby budou poskytovány a využívány a také mnoho výrobců, jako mají podporu a podobně. Například v Německu absolutně nedokázali dát dohromady celonárodní "standard" pro DVB-T a mají teď problémy. Každý "kraj" jiný standard, jiní "protokol", jiný SW a podobně. Proto také, když jsem přijel jistý "německý" zástupce národního koordinátora pro diditální přechod, upozornil české lidi v tomto zainteresovaných, aby si dali pozor a apeloval na to, abychom nedopadli jako v DE. Například. Všechno souvisí se vším i ty služby, jako jsou PDC, EPG, zpětná odezna od diváka a další a další služby co je nám schopno DVB-T přinést.
ttm (80)|5.7.2008 13:56
I když už to tu v průběhu threadu několikrát padlo, má někdo tip na optimální nastavení recorderu vůču full HD televizi (mám pan 46PZ85)? Zatím intenzivně bojuju s pruhy černými nahoře a dole, jeden z tipů bylo vypnout rychlé kopírování,....

Nahrával jsem něco před satelit (DVB-S tuner připojený přes scart) a to dopadlo dost tragicky(obraz mám tak zhruba polovinu výšky obrazu, zbytek jsou černé pruhy). Teď už mě trápí pouze nahrávání z DVB-T, tam bych u wide vysílaných pořadů pruhy už nechtěl pokud možno vůbec vidět, u vysílání 4:3 budu muset najít nějaký kompromis jak to zminimalizovat,...

Nějaké rady ? Máte někdo nějaké osvědčené nastavení?
otava5 (146)|28.9.2008 13:57
umi tento rekorder nahravat 2 porady najednou kdyz ma 2 tunery???diky
p.s v navodu na netu jsem se o tom nic nedocetl....tudiz myslim ze to neumi...ze?
moski (11)|29.9.2008 09:10
neumí
petrmet (55)|2.10.2008 10:58
Vzhledem k tomu, že v současné době vznikají nové a zanikají staré multiplexy, začínají se mi hromadit nefukční nebo slabé kanály v seznamu služeb. Nevíte někdo, jak se těchto služeb zbavit a vymazat je ze seznamu jinak, než inicializací přístroje? Nově naladěné kanály se přidávají na konec seznamu a pokud to bude dále pokračovat tak, že zmizí současné multiplexy a vzniknou nové, tak je budu mít někde od 50. pozice dál a to se mi moc nelíbí a inicializovat přístroj při každém vzniku nové digitální služby taky asi není ideální.
otava5 (146)|2.10.2008 21:18
jde z SD karty prehravat Xvid video jaoko z DVD disku???
moski (11)|2.10.2008 21:47
[QUOTE=otava5;194360]jde z SD karty prehravat Xvid video jaoko z DVD disku???[/QUOTE]
Dle navodu lze DivX prehravat pouze z DVD-R, -R DL a CD.
Honza69_ce4you (1)|2.11.2008 20:06
Moje řešení: Menu - Ladění - Opět.spuštění s aut.nastavením. Potvrdit volbu Všechna data budou smazána. Spustí se prohledávání analogu, to zrušit tl.Return. Pak naladit v digitálu ručně jen ty kanály, které potřebuji, jinak je v tom pěkný zmatek...a pro jistotu vypnout Hlášení o nových DVB-T službách v menu pod Displej, jinak se to všechno při přidání znovu rozhodí, mám pocit, že při ručním naladění se nic neposune, jen si nové kanály musím ručně přidat do Profil 1.
kacik (9)|3.8.2009 18:13
Zobrazuje se mi zpráva /slabý signál/ při příjmu televize.Chtěl bych to vypnout,ale nevím jak.Jednou už tady táto otázka byla /s výsledkem ,že nejde vypnout /,ale možná už někdo má nové vědomosti.Dík za odpověď
madecko (1)|18.8.2009 16:30
zdravim, mam rok a pol uz tento rekorder (kupene vianoce 2007) a teraz mi padol nejaky system. asi tuner. ked som to zapol, po asi 3 sekundach stlacil tlacidlo "funkcion menu" a tym ma automaticky prehodilo na AV1. tam som mal menu, podla toho som si bud prehral nejaky film, alebo skocil do ZAZNAM, kde som zadal natacanie...
teraz je taky problem, ze mi nereaguje na tlacidlo funkcion menu a na AV1 nemam ziadny signal. mozem jedine len pozerat DVD , ci ulozene filmy na HD cez AV5, kde mam HDMI signal. lenze tam uz nemozem nahrat ziadny film napr, nevie totiz najst ziadny kontakt s programami. asi mi odosiel tuner.
vie mi niekto povedat co s tym moze byt?
vopred dik
inak nezeriem tento vyrobok, ma vela chyb, neda sa skopirovat z HD na dvd disc. musi sa sledovat zaroven film. ide to pomali... no si myslim, ze su lepsie vyrobky...
rkonf (4)|19.6.2012 13:38
Zdravím,
chtěl bych poprosit, jestli ještě někdo v PC najdete firmware pro DMR-EX87, o poslaní na e-mail. Na internetu už FW nikde není.
Díky moc!
Radek
petrmet (55)|20.6.2012 22:34
Ahoj,
něco jsem v PC našel, je to z 3.9.2007, probíralo se to tady na straně 7 tohoto tématu. Přiznám se ale, že jsem to nikdy neinstaloval a ani jsem nikdy neměl potřebu to instalovat a DMR-EX87 mi doteď běží bez problémů. Tak jestli o to stojíš, tak dej vědět a pošlu ti to.
Petr