DVD-HDD jaké ?
Tak jsem se rozhodl že postoupím o krok dál a od přehrávače půjdu rovnou k rekordéru + HDD a čím více čtu recenze a fora tím méně mi jasné co pořídit a tak jsem se sumíroval asi co by to mělo umět a pod co nechci jít a pokud budete mít tip tak dejte vědět - děkuji .
HDD - minimálně 160 GB
přehrávání - CD + CDRW ; DVD-+R ; DVD-+RW ; DVD-RAM , DVD RDL ,
nahrávání (vypalování) - CD ; CDRW ; DVD R ; DVD RW - je jedno jestli jenom + a nebo jenom - , DVD RDL
nahrávání (vypalování) formátů : DVD
externí připojení : USB - ano , karta na paměťové karty není podmínkou.
přehrávané formáty : DVD , DivX , CD audio (wav) , mp3 , Jpeg ,
ukládání na HDD : mp3 , Jpeg , DivX , DVD ,
ukládání na HDD z : DVD , CD , USB - komplet přehrávané formáty
Tuner : analogový + DVB-T (není podmínkou)
snad jsem to popsal srozumitelně a možná i na něco zapoměl .
HDD - minimálně 160 GB
přehrávání - CD + CDRW ; DVD-+R ; DVD-+RW ; DVD-RAM , DVD RDL ,
nahrávání (vypalování) - CD ; CDRW ; DVD R ; DVD RW - je jedno jestli jenom + a nebo jenom - , DVD RDL
nahrávání (vypalování) formátů : DVD
externí připojení : USB - ano , karta na paměťové karty není podmínkou.
přehrávané formáty : DVD , DivX , CD audio (wav) , mp3 , Jpeg ,
ukládání na HDD : mp3 , Jpeg , DivX , DVD ,
ukládání na HDD z : DVD , CD , USB - komplet přehrávané formáty
Tuner : analogový + DVB-T (není podmínkou)
snad jsem to popsal srozumitelně a možná i na něco zapoměl .
Mám pro Tebe špatnou zprávu...
Žádný klasický DVD/HDD rekordér neumí vypalovat na CD-R natožpak CD-RW...
To musíš volit jít do HTPC s obávanými Windows od Microšrotu...
Pokud chceš ukládání na HDD z DVD , CD , USB komplet přehrávané formáty pak jsou na tom nejlépe Korejci hl. LG.
Žádný klasický DVD/HDD rekordér neumí vypalovat na CD-R natožpak CD-RW...
To musíš volit jít do HTPC s obávanými Windows od Microšrotu...
Pokud chceš ukládání na HDD z DVD , CD , USB komplet přehrávané formáty pak jsou na tom nejlépe Korejci hl. LG.
Ty požadavky jsou dost tvrdé, úlpně je asi nesplní žádný stolní rekordér na trhu, ale dost se jim blíží např. PHILIPS DVDR 5570H, který by se měl objevit v prodeji koncem roku. Na ofic. stránkách Philipse cz se už teď dá stáhnout info leták a český návod.
Dobrá vypalovat na CD , jsem schopen oželet,
ukládat na HDD ale z DVD + CD + USB bych opravdu rád ,
výhodou bych bral i že lze uložit originál DVD na HDD - následné vypálení nemusím - chápu ochranu .
Od toho přeci je HDD abych neměl nutně vše na plackách.
ukládat na HDD ale z DVD + CD + USB bych opravdu rád ,
výhodou bych bral i že lze uložit originál DVD na HDD - následné vypálení nemusím - chápu ochranu .
Od toho přeci je HDD abych neměl nutně vše na plackách.
Velice tvrde podminky. Zkus omrknout Panak DMR-EH770, ale spis bych rek ze pudes z prehravace rovnou do HTPC :-)
pokud něco takového umí běžné PC tak marně hledám důvod proč by to nemělo umět DVD-HDD , je to jen a jen pouze SW záležitost. A povětšinou mechanika + HW pod TV je jen PC komponenty ve slušivém kabátku na stolek pod TV - tak mě štvou tyhle nesmyslné omezení . Defakto nechci nic čím bych omezoval autorská práva .
[QUOTE=orcaa;153783]pokud něco takového umí běžné PC tak marně hledám důvod proč by to nemělo umět DVD-HDD...[/QUOTE]
Existuje iba jeden dovod (bohuzial), preco to PC dokaze a stolne pristroje nie. Hovori sa tomu "ochrana autorskych prav".
Vyrobcovia stolnych pristrojov su viazani licenciami a aj ked to hardware umoznuje, musia urobit software tak, aby sa chranene media kopirovat nedali. Inak ten svoj produkt nesmu na vacsine trhov predavat.
V pripade PC si software instalujes sam a teda sam rozhodujes o tom, ci budes pirat, alebo nebudes :-).
Existuje iba jeden dovod (bohuzial), preco to PC dokaze a stolne pristroje nie. Hovori sa tomu "ochrana autorskych prav".
Vyrobcovia stolnych pristrojov su viazani licenciami a aj ked to hardware umoznuje, musia urobit software tak, aby sa chranene media kopirovat nedali. Inak ten svoj produkt nesmu na vacsine trhov predavat.
V pripade PC si software instalujes sam a teda sam rozhodujes o tom, ci budes pirat, alebo nebudes :-).
Ale ja nic propirátského nechci - chci si nahrát jakékoliv "své" záznamy na HDD , a vypálit jen to co stáhnu z TV , kopírovat DVD ani CD od tohoto přístroje nechci.
Chlapi mohl by mi tu někdo poradit jak bych si mohl pokud možno schůdnou cestou uložit na HDD do svého počítače výběr z různých klasických audio CD ,a později si je na něco vypálit ?Děkuji za pochopení a rady,popřípadně zaslání nějakého programu .
[quote=orcaa;153788]Ale ja nic propirátského nechci - chci si nahrát jakékoliv "své" záznamy na HDD , a vypálit jen to co stáhnu z TV , kopírovat DVD ani CD od tohoto přístroje nechci.[/quote]
Nějak mi uniká, jak to vlastně myslíš a co chceš teda příkladmo vypalovat. Případně zda řešíš i převody analogových nahrávek. Vždyť jinak na všechno stačí MMC, HDD a jednoduchá příprava souborů na PC. V PC šuflík na HDD, a nakopíruji si tam, resp. zpracuji všechno co chci. CD do wav nebo konverze do MP3 či jiných formátů, kopírování/ripování DVD, ukládání stažených AVI či MKV, kopírování fotek z digitálu nebo videí z kamery .... Na přehrávání pak dobré a přitom levné multimediální centrum se slotem pro HDD anebo lépe dokovací stanici na HDD k tomu, nejlépe se sloty na 2 disky, protože žádná kapacita není dost velká. Pravda, tím by nebylo pořešeno nahrávání z TV, pokud to nebude mít i DVB-T tuner. Na co bys dneska potřeboval analogový, to mi není jasné.
Nějak mi uniká, jak to vlastně myslíš a co chceš teda příkladmo vypalovat. Případně zda řešíš i převody analogových nahrávek. Vždyť jinak na všechno stačí MMC, HDD a jednoduchá příprava souborů na PC. V PC šuflík na HDD, a nakopíruji si tam, resp. zpracuji všechno co chci. CD do wav nebo konverze do MP3 či jiných formátů, kopírování/ripování DVD, ukládání stažených AVI či MKV, kopírování fotek z digitálu nebo videí z kamery .... Na přehrávání pak dobré a přitom levné multimediální centrum se slotem pro HDD anebo lépe dokovací stanici na HDD k tomu, nejlépe se sloty na 2 disky, protože žádná kapacita není dost velká. Pravda, tím by nebylo pořešeno nahrávání z TV, pokud to nebude mít i DVB-T tuner. Na co bys dneska potřeboval analogový, to mi není jasné.