Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

SkyStar HD,CI slot,dekoder CW-zablokovává software

jirka.va (7)|10.12.2007 12:54
Ahoj všichni zkušenější.Ještě před 14 dny jsem se bláhově domníval že jednoduše složím HTPC,naladím na satelit,budu ovládat dálkovým ovladačem....Zakoupil jsem tedy SkyStar HD,CI slot a cryptovací modul-vše od firmy TechniSat.Karty jsem korektně nainstaloval včetně ovladačů na čistý systém Windows XP.Po naladění obslužného softwaru od Technisatu(nejnovější ovladače)jsem schopen sledovat nekódované stanice,ale po zasunutí karty do slotu a jejím načtení se obslužný program kompletně kousne a nejede žádná stanice.Jak jsem již zjistil,má být karta ve slotu zasunuta nějakou dobu aby dorazily nějaké „aktivační kódy“-to jsem také udělal (min.dvě hodiny).Předpokládám,však že i kdyby kódy dorazily,zaseklý program s nimy stejně nic nenadělá.Po rozrolování menu karty vidím programy které mám předplaceny.Zkusil jsem i MediaPortal,ale se stejným výsledkem-nekodované jede,jak se načte karta sekne se to.Najde se tu někdo komu taková konfigurace jede?Zkusil jsem i Visty(nenajdou kartu SkyStar),Win MCE 2005(s ním jsem začínal,pak jsem to vzdal).Cesta nejmenšího odporu bude asi:XP+MediaPortal.Jen pro pořádek...nejsem Lama...Snad jen pouze co se týká příjmu satelitního signálu... :-(



__________________________________________________________________________________________
Intel Core2 Duo E6750,Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35,GigaByte GeForce 8600GT GV-NX86T256H 256MB, PCI-E,Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit
Radoo (1302)|10.12.2007 17:03
Mám SS HD a MCE. Jede to OK.
Ovladače a SW od Technisat (ty 104MB z webu, ne z CD)
Vše jsem instaloval při kompletním propojení, včetně zasunuté aktivní načtené karty Trade and Technology.
I po dodatečné aktivaci nových pořadů to načetlo kody bez problémů.
Pravým tlačítkem myši na ikoně dekoderu lze restartovat dekoder.
Lze vstoupit i do menu dekoderu, kde jsou vidět i datumy platnosti aktivací, upgrade firmware atd...
Občas se mi kousne sw a vyhodí hlášku jen při sledování HD signálu Novy, jinak ne.
Doporučuju vše porozpojovat a znova zapojit a nainstalovat i s vloženou kartou, jestli to bude mít vliv ...
Jen ti to zamrzne, nebo vyhodí i chybovou hlášku ?
jirka.va (7)|10.12.2007 20:15
Díky moc za rychlou odpověď.Oladače jsem tam měl také i z webu.Mám kartu Gital,dnes jsem ji vyměnil se známým za jinou která normálně funguje.Jak dal moji do satelitu,tak hned jela CT 1,za chvili zkusil i HBO a spol a vse jelo.U me dela karta to stejne jak predtim.Kdyz ji restartnu tak po dobu startovani obraz jede.Zkusim dnes jeste vse poprepojovat,pripadne posunout o slot.V menu jsem byl a kanaly tam videl.Hlasku to hodi jen obcas,ale spis jen ten Mediaportal ten Technisat TV ne.Obraz jen normalne zamrzne.Pro jistotu se jeste zeptam-karta se propojuje jen tou velkou ksandou?Slot i karta ma na sobe jeste maly osmipinovy konektor-na obou stejny.Dnes jsem se pokousel dovolat na Gital,ale bezvysledne :-(( moc jsem si od toho nesliboval.ale mohlo se stat ze by tam treba resili neco podobnyho.Nekde v diskusi jsem cetl ze jsi tam daval ovladace tusim Techno Trend.MediaPortal me SkyStar detekuje jako Techno Trend S2 3200 .Díky ještě jednou za účast.J.V.
Radoo (1302)|10.12.2007 22:16
Mám za to, že jen tou kšandou, osobně ji budu prodlužovat z IDE HDD kšandy, spodem, nedovřu desktopový dekl :)
Techno Trend S2 3200 je vpodstatě stejná karta, ale jinak se identifikuje a tak Technotrend soft nejde nainstalovat, i když ovladače jdou.
Zeptám se já, jde ti bez problémů dlouhodobě HD Nova bez kousnutí ?
Jakou máš přesně grafiku ?
Máš zapnutou HW akceleraci v Technisat TV center, nebo ne a s jakým výsledkem kvality obrazu ?
jirka.va (7)|10.12.2007 22:59
Dobrej dotaz,HD Nova me nejde vubec,nejak jsem to ani nezkoumal,ale ted jsem to zkusil a nejde ale neobjevuje se tam ani KEY jak u ostatnich zakodovanych programu.Vysilani v 1080 jede,ale uplne plynuly rozhodne neni.Ale primarne resim to sekani a nemam tam treba jeste nejakej kodek.Hledal jsem ten prepinac na HW akceleraci a nenasel,zkus me trochu nakopnout kde mam hledat.Odkaz na moji GK: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] J.
Radoo (1302)|11.12.2007 10:20
[QUOTE=jirka.va;158312]Dobrej dotaz,HD Nova me nejde vubec,nejak jsem to ani nezkoumal,ale ted jsem to zkusil a nejde ale neobjevuje se tam ani KEY jak u ostatnich zakodovanych programu.Vysilani v 1080 jede,ale uplne plynuly rozhodne neni.Ale primarne resim to sekani a nemam tam treba jeste nejakej kodek.Hledal jsem ten prepinac na HW akceleraci a nenasel,zkus me trochu nakopnout kde mam hledat.Odkaz na moji GK: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] J.[/QUOTE]

Ta HW akcelerace se nastavuje v menu softu od Technisatu, nastavení barev, jasu apod ...
Mám nižší kartu GeForce 7300 a Nova je plynulá, volné vysílání 1080 taky ok, ale jen s vypnutou HW akcelerací, takže všechno jede přez dvoujádro procesor. Jak zapnu HW akceleraci, tak je to trhaný.
jirka.va (7)|11.12.2007 18:08
Ahoj,tak dnes jsem si byl v Omku pro nový CI slot,cryptovací modul,kšandu a vyzkoušet Gital kartu.Dal jsem to PC a pořád stejný.Zítra tam beru celej počítač a zkusím ještě novou SkyStar HD.Tu akceleraci jsem zkusil přepínat,ale bylo to stejný.Ale to se spíš jedná o kodeky ....Tak daleko zatím ale nejsu.Dnes to chci ještě zkusit na svým starým počítači.Dík za odpověď J.
t.kulich (5)|11.12.2007 18:19
Čau tak už vím nikde jsem na žádných forech nějaké řešení nenašel. tak jsem experimentovat a je to ve windowsech. Funguje to jen na XP profesional SP2. Na ničem jiném jsem to nerozchodil. Zatíme sem nenašel nějakou úpravu windowsu. Budu hledat dal, kdybis něco našel budu také rád za info. No v XP SP2 Prof. po nainstalování hned karta bezproblému fungovala testoval jsem gital a TT kartu. Takže skus tuto variantu. estoval jsem to na 2 pc nezávazně na sobě a OK. Prostě XP SP2 Prof. jinak nefungovalo to na WiNXP media center a na vista media center. Možná na normálních to bude fungovat to jsem ještě netestoval.
Radoo (1302)|11.12.2007 19:35
[QUOTE=t.kulich;158397]Čau tak už vím nikde jsem na žádných forech nějaké řešení nenašel. tak jsem experimentovat a je to ve windowsech. Funguje to jen na XP profesional SP2. Na ničem jiném jsem to nerozchodil. Zatíme sem nenašel nějakou úpravu windowsu. Budu hledat dal, kdybis něco našel budu také rád za info. No v XP SP2 Prof. po nainstalování hned karta bezproblému fungovala testoval jsem gital a TT kartu. Takže skus tuto variantu. estoval jsem to na 2 pc nezávazně na sobě a OK. Prostě XP SP2 Prof. jinak nefungovalo to na WiNXP media center a na vista media center. Možná na normálních to bude fungovat to jsem ještě netestoval.[/QUOTE]
Mám MCE SP2 a jede to.
MCE jsou prý XP profesional jen s tou MCE aplikací navíc
Zeptam se jako JIRKY VA
jde ti bez problémů dlouhodobě HD Nova bez kousnutí ?
Jakou máš přesně grafiku ?
Máš zapnutou HW akceleraci v Technisat TV center, nebo ne a s jakým výsledkem kvality obrazu ?
jirka.va (7)|11.12.2007 21:29
Cau vespolek,dnes jsem sehnal novy XP SP 2,zaktualizuju pres Billa a testnu to.Ty moje puvodni aktualizovany nebyly.Dam hned vedet do fora.Asi jeste dnes.Jo a jeste k tomu sekani...bavil jsem se s technikem který tyto karty testuje a ma stejny poznatky.HD proste neni ono(6000+ AMD,ATI cca 1950 .Dik,J.
Radoo (1302)|13.12.2007 09:47
t.kulich: tak co ?
t.kulich (5)|13.12.2007 13:34
Jen dotaz? Funguje Vám dálokové ovládání?
Radoo (1302)|13.12.2007 14:55
[QUOTE=t.kulich;158566]Jen dotaz? Funguje Vám dálokové ovládání?[/QUOTE]
nezkoušel jsem
jde ti bez problémů dlouhodobě HD Nova bez kousnutí ?
Jakou máš přesně grafiku ?
Máš zapnutou HW akceleraci v Technisat TV center, nebo ne a s jakým výsledkem kvality obrazu ?
jirka.va (7)|13.12.2007 22:18
Zdarec ve spolek,tak uz to mám od včerejška vyřešený....Po té co jsem vyměnil CI slot,kšandu a cryptovací modul a nic se nedělo,vzal jsem celej PC do Omka(místní vyhlášená firma),kde se mě na reklamacích intenzivně věnovali-zkusili jsme opět nainstalovat soft z Technisatu...pořád nic,jiná HD karta...zas nic.Nakonec jsme zkusili měnit cryptovaci moduly...a jak jsme tam dali MULTICRYPT tak se to rozjelo.Vymenil jsem ten svůj původni za tenhle a je to OK.Ted se snazim naladit Mediaportal.Díky vsem za ucast,budu referovat jak se me dari.J.V.
Radoo (1302)|13.12.2007 22:37
Hmm, taky tam mám náhodou MULTICRYPT od Technisatu, připadal mi zajímavý že má Conax i Cryptoworks..., to jsou mi věci ...
t.kulich (5)|15.12.2007 07:38
Zdravím se spolek. Zkusím to teď s tím multi cryptoworks i na vistách s media centrem a na windows XP s media centr jak to frčí. A ještě kdyby jste měli někdo čas zkuste ten D.O. jestli Vám funguje Díky.
bretahrnek (1)|9.4.2010 19:02
zdravim,
asi nepisu na to nejspravnejsi forum, ale presto se zeptam:
Co vse potrebuju k tomu abych na svem pc zprovoznil ceske satelitni vysilani?
Az doted jsem sledoval ceskou televizi prez internet, mel jsem celkem rychle pripojeni, ted jsem se ale prestehoval a moznost sledovat takto nemam, pac internet zde rychlejsi nez teoretickych 24MB nejde.
Proto uvazuju o satelitnim vysilani.
Na mem dome je jiz parabola satelitu, moc velka ale neni, nevim jestli je spravne natocena, na prijem ceskeho vysilani, jak toto zjistim?
Kdyz koupim:

Hauppauge WinTV-HVR-4000
SmarGo SmartReaderPlus

tak bych sledovat mohl? a nebo musim koupit jeste i neco jineho?
dekuji moc za veskere rady.

dotaz jsem napsal jako totalni lama, vim, co se tyce satelitu jsem totalni lama.

---
EDIT
---

co takhle:
TechniSat SkyStar HD 2 TV PVR - PC PCI Card .... cca 90 liber
+ Technisat CI Adapter for Skystar HD 2 ............ cca 25 liber
toto by melo stacit?
panasonic650 (1124)|12.4.2010 15:53
Toto som potreboval ja (dufam ze som na niz nezabudol)

TechniSat SkyStar HD 2 TV PVR - PC PCI Card (90e)
Technisat CI Adapter for Skystar HD 2 (32e)
Mascom Karta CAM Cryptoworks (50e)
KARTA Skylink HD (70e)
Silver Sky LNB monoblok TWIN (23e)
10m coaxialu (??)
F-konektor 2ks (0.20e)
KONZOLA NA BALKÓN ODSTUP 30 cm (12e)
STRONG J80 parabola (23e)
DVBViewer PRO {TE mi nestacila} (15e)
Satfinder (16e) pozicane iba
vivid.sk (11472)|12.4.2010 18:53
panasonic650> a este sa dalo usetrit za tieto 2 polozky
Technisat CI Adapter for Skystar HD 2 (32e)
Mascom Karta CAM Cryptoworks (50e)

a namiesto toho kupit phoenix citacku kariet (COM alebo USB verziu). Je to flexibilnejsie a mozes si kupit verziu nielen na 1x kartu, ale aj na 2,3,4...x... kariet. Co by v pripade adapterov moc prakticke nebolo.