Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

přehrávač DVD

Petrenka (20)|3.11.2004 08:11
Chci se zeptat dle Vašich zkušeností, jaký DVD přehrávač(stolní) byste mi doporučili ? Mám zálusk na Pioneer DV-575A-K.

Ď

Petr
ViKinG (793)|3.11.2004 09:18
Petrenka: takhle položená otázka se dá zodpovět jen částečně. Ideální by bylo napsat k čemu to chceš připojit (obraz - TV, projektor, LCD, plasma??? zvuk - stereo, 5.1, 6.1, 7.1...??? podle toho se dá vybrat co by to mělo mít za výstupy), dále co chceš aby to přehrávalo DVD-Video, SVCD, VCD, MPEG1, MPEG2, JPEG, KodakCD, DivX s CZ titulky, DVD-+R/RW, RAM, atp... jestli máš AV receirver...a určitě ještě další.
Pioneer DV-575A-K je decentní, umí MPEG4 i s QPEL a GMC (ale bez textových titulků!!!) nepřehraje mp3 a jpeg z DVD ale jen z CD (pokud už to není upraveno novou verzí fw). V konkurenci neznačkových je docela drahý. Vzhledem k překotnému vývoji bych osobně volil něco levnějšího méně značkového, co přehraje MPEG4 i sCZ titulky za poloviční cenu. Ale pokud chceš značku a slim provedení a nevadí ti absence titulků u DivX tak to není špatná volba.
Petrenka (20)|3.11.2004 09:33
To jsem si neuvědomill, takže to napravuju :
Moje podmínky :
Přehrát DVD,+-R/+-RW, CD,R/RW.
Aby šlo z DVD+-R/+-RW přehrát jak JPEG, tak MP3.
DivX,Xvid nepotřebuji.
Výstup cinch 5.1(do budoucna), SVHS, SCART.
Výstup bude norm. TV 100Hz 72cm.
Dále by bylo dobré, kdyby mechanika byla co nejtišší a obraz + zvuk co nejlepší.

Ď
ViKinG (793)|3.11.2004 10:15
Petrenka: osobně ho nemám, jen jsme ho zkoušeli. DVD+-R/RW, CD-R/RW různé adipy vše bez problémů. Z DVD JPEG ani mp3 přehrát nešlo jen z CD, ale možná to stačili opravit ve fw (u Pioneeru tomu ale moc nevěřim, chce to zkusit). Výstup 5.1 analog i digital (optický i koax) má, SCART(RGB) i Y-Pb-Pr ale S-Video (S-VHS výstup je blbost)myslim nemá. Mechanika byla určitě mezi těmi tiššími a obraz i zvuk byl OK.
Petrenka (20)|3.11.2004 10:38
Tak ten JPEG a MP3, že nejdou z DVD mě děsí !!
ViKinG (793)|3.11.2004 11:08
Petrenka: Nikdo (nic) není dokonalý(é)... :-)
Anonymous (825)|3.11.2004 13:51
[quote=ViKinG]Petrenka: Nikdo (nic) není dokonalý(é)... :-)[/quote]
(á)
Badis (226)|3.11.2004 16:41
Zdarec!! Pioneer DV 575tka S-video má!! \/ Mám ho doma. :-)-
ODSakEda (2278)|3.11.2004 19:47
Zpravidla ty drahý DVD neumí skoro nic a ty levný umí velmi mnoho! A i když prej DivX (MPEG-4) nepotřebuješ, uděláš velkou chybu, koupíšli NE-DivX-ový a ještě možná zbatečně drahý! Proč?

1.Jednak mimo dnes již spousty neznámých výrobců nejen PHILIPS a Pieneer ale již i SONY se pokořil a přistupuje na MPEG-4!!!

2.Mnoho videa i domácího,nejen kradených filmů..., již je na DVD (neplést s DVD Video kompatibilními!) plackách či CD-R jako AVI!!!!! CD-R často držší player "nežere"!... AVI právě NE!

3.DivX-ový playery narozdíl od těch NE-DivX-ových. jsou jakoby datovými přehrávači!!!!!!!!!!!! To znamená, že vidíš na plackách data!!!!!!!!!!!!!! To je to zlomové! Vidíš soubory, složky a podsložky, jako v PC!!!!!!!!!! To je to co leží Hollywoodu v žaludku nejvíce! Zasunešli pak do DivX-ovýho Playeru DVD Video kompatibilní (kupovaný film), stane se z něj stejně standartní player s authoringem-klasické náhledy (už neumí (schválně!...) vidět přímo videosoubory!), počkáš si až se v mnoha jazycích zobrazí varování o autorských právech, aby jsi je nezapoměl což nejde přeskočit...) a podobná omezení...

4.Mnoho levných DivX DVD (DVD není Digital VIDEO disc, ale VERSAILE!, je to jen velkokapacitní cédéčko a s videem bohužel souvisí právě jen omezeností NE-DivX-ových playerů co neumí ani audio přímo jako data ani fotky v JPG...) Přehrává Audio na CD-R i DVD-R přímo jako soubory, data a není nutní je zvláštně nahrávat! Umí i více forem nejen Mp3!

5.Už jsem to vlastně nakousl: DivX-ový player-tedy přehrávač, jak já říkám datový :-) (některé skutečně mají jen standartní PC DVD mechaniku!), tím pádem umí i FOTO v JPG (i s náhledy!), ale i AUDIO skoro v čemkoliv a to zase nahraná ("vypálená") jen jako prostá data! Chápete ten ftip?! Na 1 CR-R ve vejde v Mp3 ještě v dobré kvalitě cca 10 Audio CD a na DVD-R cca 80 Audio CD!!! U některých playerů (včetně DVD-RAM recorderu od Panasonicu!) je nutné FOTO nahrát pomocí utilitky jako videosekvenci! Ale tím i kvalitní fotky degradovat jen na PAL:720x576 pixelů! DivX-ový player čte FOTO přímo i 2500x1900 pixelů velké a obraz i na TV je brilantnější!

6.Mnohé i levné DivXové přehrávače mají VGA výstup!!! Vzadu mívají přepínač: Progressive/Normal!!!!!!! Tedy mají pro plasmu či projektor Video OUT s vysokou definicí rozlišení i barev a to i neprokládaně!!!! :-)

4.Kupovat dnes tedy za nesmyslný prachy NE-DivX-ový player, když od 2000,- do 6000,-Kč je DivX-ový co umí paradoxně daleko více, je KREJZI! Je to také jako kupovat CD player co neumí Mp3!...................................

Omlouvám se za dlouhou a NE-jednoduchou reakc, ale jak říkám, neexistují jednoduchá řešení (jako ta komustická: zakážeme nařídíme a je to vyřešeno!...)
Petrenka (20)|4.11.2004 07:43
Tak to bylo vyčerpávající vysvětlení problému :-E

Takže máte někdo favorita s DivX,Xvid ?
stayman (12393)|4.11.2004 09:36
Znackovy player ci prehra horsie ako ten neznackovy je tiez castokrat v prospech tych "znackovych", resp. tie s "klasickou" DVD-ROM maju niekedy vacsie problemy (aj v PC to vidis) s citanim (a hlavne uz slabo poskodenych, co bude vzdy, ked len to davas do zasuvnych obalov...)
Ci Mpeg4, NEMpeg4 by som silno neuvazoval...., problemy s titulkami, problemy s nestandartnym zvukom, problemy s akykolvek prekrocenym rozsahom, kdezto u DVD (Mpeg2) je aspon dana striktne specifikacia, co dodrziavaju (zvacsa) aj softy...
"Data" (MP3, WMA, WAV, JPG=zvacsa len na CD) vedia prehrat taktiez a to AJ AKO POD/ADRESARE s nahladmi...
VGA vystup maju takmer vsetky NEMpeg4 playere v podobe YUV, navyse ciste digital DVI, alebo audio+video HDMI..., aj ked otazka konektorov je pre oboch rovnaka ako aj Progressive Scan !!!
Skor by som bral dnes DVD s nahravanim, aj trebars s tym Mpeg4 (na HDD/SDkartu), tam to ma dost dobre opodstatnenie v pripade dlhych zaznamov z TV...

Nechce sa mi viac rozmyslat, ked uz musis, tak znackovy s podporou Mpeg4, ale cena je tam ta najvyssia, takze neviem ci sa naozaj neoplati investovat do rekordera, alebo ked investovat, s podporou HDV 9-)
Petrenka (20)|4.11.2004 09:57
Dobře, nemusím teda ten Pioneer, ale potom jaký DVD Player ?
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:01
To StayMan: Co to blábolíte??? Titulky na DVD Video kompatibilní (kupovaný film) nesouvisí s DivX-ama a DivX player se přepne po detekci takového DVD disku na standartní DVD Player a vše zvolíte klasicky v náhledech a čeština je nebo není zakodována ve filmu! DivX-ový player má právě vše ostatní, co výše popisuji, jaksi navíc!!! Problém s kopatibilitou není problém přístroje, ale przničů rozlišení a datových toků, neb video dnes "dělá" (nebo kopíruje...) kdejakej blb co si tím hlavu neláme!... Je to něco co můžete např. u domácího videa ovlivnit! české titulky v ukradnutých filmů je také něco navíc a tedy nebýt tolerantní, že to něktrý stroj z číny neumí s háčkama (div že vůbec umí skoročeštinu!-už vidím jak např. česká TESLA vyrábí DVD stroj co umí bezchybně čínsky nebo japonsky...) a bezchyby, no nevím. Je to navíc!!! A dá se to abgrejdovat!!!!! (právě díky tomu že vidíte ty soubora i ty co neumí přehrát! klasický zahlásí jen NO DISC...) Nemusíte to využít! Ale co se týče dekodování fotek a hudby a zobrazování klasického stromu se složkami a podsložkami a soubory (WAV, WMP, MP3 OGG a JPG, BMP aj.) a je jedno jestli je to na CD+-R nebo DVD+-R, to je prostě bezkonkurenční a od 2000,-Kč s DPH!!!!!!! Píšu ze zkušeností, ne z bludných teorií či doměnek, neb se videem již nějaký rok zabývám (nikoliv sprostým kopírováním ale zpracováním především vlastních dokumentů z akcí z dig. kamery!) a řeším, aby to lidem hrálo kopmatibilně (DVD Videokopatibilní MPEG-2 se zdlouhavým renderováním ve speciálních programech co nejsou zadarmo kvůli kodeku MPEG-2 který si Hollywood hlídá!!! a ty levné (dobrý stojí i 50.000Kč!) a dostupné jsou s kvalitou, no na h...), nebo supr hrálo (XviD v PAL (720x576 nebo 1024x5, 76!) a aby to bylo FREE s možností snadného rozmnožovíní si a editování! I proto varuji před NE-DivX/XviD, protože to není FREE technologie a zabíjí tím i DVD Video technologii podobně jako SONY zabil vlastní dítě: MiniDisc a to tím, že nebylo možné MD využít jako datové médium! Bylo zablokováno částečně i pro hudbu! Nešlo ji stahovat, ale jen nahrávat v reálném čase, jako ne lineární kazeták... SONY se to ted snažil napravit a některé MD playery/recordery již umí přes USB stahovat(!) hudbu ale nejen ji, jako data (např. i MP3)! POZDě!!!!!!!!!!!..... Proto se DVD tak rychle nerozšířilo a nevytlačilo VHS, nejen pro výhodné ceny VHS recordérů! Nebyla to FREE technologie! Dálný východ to stolními DivX/XviD playery (a již i přenosnými DivX "videomany"!), ale připravuje i recordery(!) vyřešil :-)
stayman (12393)|4.11.2004 13:12
Film, z DVD do DivXu mi trva celkovo cca 3h, to iste mi trva z DivX na DVD s vypinatelnymi titulkami a ZARUCENE fungujucimi a opakujem, ja vidim TAKTIEZ strukturu zloziek suborov takisto na svojom DVDplayeri a nemam podporu Mpeg4,tak kto tu blaboli??? \/

Navyse ja nevravím, ze je to NEvyhoda, ale pokial to nebudu robit seriozny vyrobcovia (co sa sice aj deje, ale problem je s titulkami u tych AVI a aj s AVI samotnym, tio jednoducho neovplyvnim, ked dostanem od niekoho taky film, takze zase sa mozem vratit to co som povedal v prvom odstavci :-D ), tak tazko budes hladat porovnatelnu kvalitu a tym myslim kvalitu celeho pristroja vratane prevodnikov a obrazoveho vystupu !!!! A to je to, co mna zaujma v prvom rade, kedze sa blizi aj HDTV ale o tom vy nemate zrejme ani paru, jak tak citam vase prispevky a superlativa Mpeg4 playera!!! Totizto to je jeho jedine + \/ 9-) 9-) 9-)
ViKinG (793)|4.11.2004 13:19
ODSakEda: DivXový stolní přehrávač bude vždy těžko dotahovat překotný vývoj DivX a XviDu a díky neustálému vylepšování budou problémy s přehráním nejnovějších verzí... (dnes CZ diakritika, pouze vybrané formáty titulků, QPEL, GMC, vysoké datové toky a velká rozlišení DivX(XviDu) a další. Něco vyřeší nový fw ale další problémy přijdou s dalším vylepšením DivXu. Navíc díky tomu že není striktní norma a DivX patlá skutečně kdekdo, je to ještě komplikovanější.
Anonymous (825)|4.11.2004 13:30
Nejlepší je že DivX nad 1500kilo nepřehraje plynule snad nic ... :-E :-E :-E
A na to se někdo kouká ???

Už se těším na diskuze "jak dostat V MPEG-7" 100 filmů na jedno DVD :-E :-E :-E
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:31
Nemusí to však využít!.........
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:38
Bullacku: z CD-R je to možný, i když mi jede i 2400kb(s a zaručeno je u mechanik 2520kb/s! UDVD-R je zaručeno až 10.000kb/s!!!!! A nad 6000kb/s PAL proegresivně je XviD lepší než dostupný MPEG-2 !!!!!!!!!!!! A jak Viking dal link, hnet další přírustek DivX(XviD playeru s VGA Video OUTem!!!!!!!!! Na LCD plasmě nebo dataprojektoru je to něco úchvtného! Z dig. kamery z DV do takového XviD PAL pregressive 720x576 nad 6000kb/s je to jako LIVE v TV přenosech!!! To klasický DVD player či na alespon 100Hz TV s S-Viedo IN nezažiješ! Naco pak tedy HD-TV??? Ani neumíme využít možnosti PALu progressive!...
Anonymous (825)|4.11.2004 13:47
[quote] A nad 6000kb/s PAL proegresivně je XviD lepší než dostupný MPEG-2 !!!!!!!!!!!![/quote]

To psali v nějaký předvolební agitce?

[quote]Z dig. kamery z DV do takového XviD PAL pregressive 720x576 nad 6000kb/s je to jako LIVE v TV přenosech!!! [/quote]

No právě :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E :-E
ViKinG (793)|4.11.2004 13:49
ODSakEda:
DivX 5.1.1 2000kbps ANO
4000kbps [color=red]občas se trhá [/color]
6000kbps [color=red]trhá se [/color]
DivX 5.1.1 720x576 prokládaně 1500kbps ANO
DivX 5.1.1 720x576 prokládaně 3000kbps [color=red]trhá se [/color]
DivX 5.1.1 768x576 prokládaně 3000kbps [color=red]NE [/color]
WMV NE
XviD 1.0 800kbps ANO
XviD 1.0 B-frames 800kbps ANO
XviD 1.0 QPEL 800kbps ANO
XviD 1.0 GMC 800kbps [color=red]NE[/color]
XviD 1.0 B,QPEL 800kbps ANO
XviD 1.0 B,QPEL,GMC 800kbps [color=red]NE[/color]
XviD 1.0 2000kbps ANO
4000kbps [color=red]občas se trhá [/color]
6000kbps [color=red]trhá se [/color]
XviD 1.0 720x576 prokládaně 1500kbps ANO
XviD 1.0 720x576 prokládaně 3000kbps ANO
XviD 1.0 768x576 prokládaně 3000kbps [color=red]NE[/color]
všimnul sis týhle tabulky??? a to je tenhle DivX player jeden z nejlepších co se přehrávání různých "fičůrek" DivX a XviDu týká...
chce to hodnotit střízlivě a ne se nechat zaslepit HD-TV VGA video OUT...
prostě mám raději DVD-Video kde pokud dodržím normu, tak je výsledek bezproblémově přehratelných ve všech (99,99%) DVD-Video kompatibilních playerů. To u DivXu nikdy mít nebudeš...
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:52
Bullbacku: A to mi někde v diskusi oponovalo více lidí, jestli jsem se nezbláznil, ksyž jsem na PAL doporučoval tok min 2000 a 2400kb/s! To byli asi ti co to valí v 352x288 900kb/s a ještě jsou z tohonadšeni... Jenže si neuvědomují, že 2xvětší rozměr videa je 4x větší plocha (2. mocnina platí u plochy že?!) a tedy alespon 3600kb/s. Já tedy používám pro záznam z TV 2400 (do Xvid i progressive v reaálném čase již při zachytáívání!!!, pak již s tím neztrácím opět čas renderováním, jen vystřihuji reklamy apod a pracuji s ideální kopií beze ztrát a za sekundy při uložení editované kopie:-)), pro méně důležitý dokument z kamery 3000 a u důležitých 6000kb/s (vždy progressive) a je to v poho!
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:54
Vikikng: z DVD-R?!
ODSakEda (2278)|4.11.2004 13:59
plný PAL 768x576 nepodporuje bohužel žádný chip plyerů! Je to asi kompromisem mezi NTSC (720x480) a plný PAL(768x756), kdy z technických nebo úsporných důvodů výrobci sjednotoli alespon těch 720 a PAL malounko uřízli na 720! I když moje TV karta umí fyzicky 768x576! Při 720x576 i více zatěžuje CPU asi přepočtem!!!...
Já také neprosazuji žádný kodek DivX 5 nebo 6 nebo co! Já tak jen pojmenovávám přístroje! Já také řvu XviD: DVD DivX/XviD playery a XviD v PAL 720x576 od 2000 do 10.000kb/s na DVD-R (na CD-R do 2500kb/s!)!!! A v tom jak umím číst tabulku, ale jak mám i ověřeno(!!!) nevidím problém! Pokouším se nejen zde o jakési sjednocení a vy to zavrhujete???
(a to sem zkoušel(!) u KISSu i v nejshitovějším stolním playeru noname...!)
Anonymous (825)|4.11.2004 14:03
ODSakEda:
Co sem zkoušel XVid, tak mě opravdu překvapil, na 10 000 je kvalitou tak jako MPEG-2 na 8 000, to se mě zdá velice dobré ... Rozlišení 352x288 je opravdu 1/4 704x576 ... Jenže tady nelze brát přímou úměru protože MPEG je ztrátový kodek a tudíš komprimuje nebo zaokrouhluje při větším rozlišení více bodů a proto je MPEG ve prospěch vyšších rozlišení, navíc 288čky jsou značně ochlemstaný.
Z kamery která je 50 půlsnímků progressive nedostaneš nikdy (leda prasácky)
ViKinG (793)|4.11.2004 14:24
ODSakEda: to se nikdy neshodnem... DivX (ale i MPEG2) není pro zachytávání vůbec vhodný (maximálně tak na "nahrát, podívat a smazat" a to ještě lze doporučit vynechat tu prostřední akci :-) ) Uložení přímo do DivXu není v žádném případě "ideální kopie". A s převodem TV vysílání(interlaced) do progressive má Bullback pravdu (zcela mimořádně :-D )
Nechci se hádat, tohle je můj názor a každý ať si dělá co chce.
Petrenka chtěl tip na DVD player s co nejlepší podporou DivXu(XviDu). Nabízejte další, sám jsem zvědavý... po slevě je celkem zajímavý Yamada 6600.
stayman (12393)|4.11.2004 16:44
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ODSakEda (2278)|4.11.2004 16:53
Jestli máš zájem, pošlu Ti tak 2 až 3 MB videa zachyceného z TV bez úprav! Chcešli ovšem, nejsu žádnej spamer..., tak mě vyzvy na mailu: [email]eda@autofrc.cz[/email]! A pak mudruj, jestli se na to dá dívat!
Trochu jsi mě ještě nepochopil s tou kopií! Zachytávám z pozemního analogového signálu z antény na dědině v díře daleko od vysílačů a přesto moje TV karta WinFast TV Expert umí realtime Recording do plnáho PALu progresívně (!) a moje PC zase umí PAL převádět také v realtime do XviD v PAL a 2500kb/s!!! a docela pěkný obraz. Pak už v nerealtime pracuji jen s přímou kopií! Nerenderuji nic dodatečně! Chápeš! Z kamery nemusím pracovat v realtime, nejdřív to v realtime sice stáhnu přes firewire, ale pak už to nazáleží na PC a můžeš to hodiny renderovat jak je libo! U živého vysílání je to ale jinak že?! A bud to zachytíš moc nekomprimovaně nebo vůbec a pak to to zabere 120GB a renderuješ jak blbý, nebo máš rychlý železo a TV kartu a přímo! "nahráváš" do XviD a progresívně a zabere mi 1h cca 1 až 1,5 GB! A to ti mužu poslat, jestli ten rozdíl času (především, 120GB přepočíst kvůli ptákovině je fakt úlet a nenahraješ hnet 2. film dokud to neúřepočteš...) a kvality a místa na HDD stojí za to!
clee (6592)|4.11.2004 19:06
jak nahravas z tv progresivne, kdyz vetsina matrose je interlaced?
clee (6592)|4.11.2004 22:07
jak nahravas z tv progresivne, kdyz vetsina matrose je interlaced?
mirekv (7169)|4.11.2004 22:20
[quote=clee]jak nahravas z tv progresivne, kdyz vetsina matrose je interlaced?[/quote]
clee, to opakuješ schválně? Asi myslel to, že mu karta dělá deinterlaci, což ovšem není progressive že?
ViKinG (793)|4.11.2004 23:14
ODSakEda: žádná deinterlace (a už vůbec ne taková kterou komp zvládne RT) není bez ztráty kvality... jak jsem psal, pokud by to bylo na zkouknutí, tak asi ano (ale pak je lepší S-VHS video).
ODSakEda (2278)|4.11.2004 23:49
S-VHS??? Vrat se do hrobu mladíku! A přetáčej si zdlouhavě pásky...(doufém že se ti neodřou a nezasukujou a že v chladnu ti to nepojede moc kolísavě a pomalu...) Já starej blbec jedu digitálně nějakej rok, narozdíl od některejch zpátečníků! Audio si taky nahrej na pásky (Compacd Cassete), nebo raději na cívky, at máš co ručně nandavat!
Jo a ještě před rokem dvěma jsem se takhle podobne přel o digitální fotky i s odborníky z oboru (kodaku a fomy...) a profíkama fotografama, co tvrdili, že na dig. foto je ještě brzo a že není hlavně kvalitní výstup (jako by na něj nešlo počkat na CD-Rku jestli vůbec ještě někdo potřebuje foto 9x13cm namísto 34x27cm všechny fotky na monitoru a ještě s dodatečným zoomem a ořezen a pod. editací!!!) a že raději na negativ a zálohovat foto na papír a negativ schovávat a opatrně nepoškrábat a pod..... Dnes to popíraj a zpívaj jinou písničku, jakoby se nemýlily! "Jasně! Dig. foto jasně už dávno!"...
ODSakEda (2278)|5.11.2004 01:01
Omlouvám se, ale asi to pletu dohromady!
Tedy ta TV karta (WinFast TV 200 Expert) v realtime umí deinterlovat při koukání a i recordingu (pozor, s některými posledními ovladači nebo aplikacemi NE-tvůrci vydali mnoho oprav a jedno opravili a na něco jiného zase zapoměli...), narozdíl např. od Pinnaclu i některých jiných co mi brečeli kámoši, že se jim můj obraz moc líbí a že jejich karta to neumí..., ostatní nevím)
No a asi si to pletu s progressive? Stejně si myslím, že se proložený dvojsnímek spojí (propočtem, ne jen rozmazáním! a docela nerosplizle!) a zobrazí ten samý 2x! Není to asi pravý progresívní obraz, ale spíše kvaziprogresívní?! Možná se mýlím?! Poopravte mě!
Takové video i po zastavení je jak bitmapa (fotka)! Stejně to prokládané musí i plasma či dataprojektor nakešovat oba půlsnímky, spojit a bliknout vždy jeden celej! Proto asi maj některý playery přepínač:progressive jsouli připojeny na lepší reproduktor než na TV u které paprsek i neprokládané video i statické foto (v JPG) stejně "krelí" nadvakrát prokládaně (a tuším u 100Hz TV se kreslí 2násobnou rychlostí ale tuším 2x stejný snímek?!, čím že obraz sice klidnější, ale subjektivně méně ostrý...), ale jsouli připojeny k reproduktoru jako LCD či dataprojektoru, docílí tím asi stabilnější ostřejší obraz nejspíše i s vyšší frekvencí snímků (50f/s) ale i obnovovací frekvencí reproduktoru (-neplást s audioměničem-"reprákem") a nečíní navíc deinterlaci již deinterlovaného? Toto netvrdím! O tom chci vést polemiku!
StD (8612)|5.11.2004 01:11
Hele Edo, máš pěkné jméno, ale já "neinerlenuji" s tebou, vyrábím Pentaxem dále "analogové" fotky, které převádím scannováním, jestli víš, o čem jde řeč, a tisknu je na barevném laseru Tektronix/Xerox, a jako dosavadní digitální nedouk bych si rozhodně netroufl vyhodit do placu takovou ptákovinu jako TY. Servus! Apropo, S-VHS VCR mi slouží jako kvalitní prostředník/záloha všeho mého snažení. Kolik ti vlastně je let??
Pamatuješ třeba na takovou věc, která se zove METOX?
clee (6592)|5.11.2004 01:47
ono je hlavne taky neco jinyho fotit lowendovou sonkou a treba minoltou A2, tech 15000 rozdilu v cene je znatelnejch... nejsem odpurce kinofilmu, ale vzhledem k tomu ze potrebuju shot, view & go, tak jedu tvrde digitalne, ovsem to neznamena digitalni=lepsi nez analog, viz napriklad dvb-t

jinak delam i v profesionalni sfere a nez by se nekdo bastlil s dvd, tak radsi nahraje zaznam (napr. pro prekladatele) na svhs, ktera je spolehlivejsi nez placky, pokud nemas extrasunku tapedeck, tak svhs porad rulez
Petrenka (20)|5.11.2004 08:06
No abychom se vrátili k tématu :

Doporučujete ten H&B DX-3220 ? ĎĎ > ViKinG
Četl jsem o něm tři recenze a ve dvou případech psali, že má hlučnou mechaniku !! Ale jinak vypadá super.
ViKinG (793)|5.11.2004 08:51
Petrenka: je možný, že jsem měl zcela vyjímečně tichý kus... chce to vyzkoušet.
ODSakEda: S-VHS??? Vrat se do hrobu mladíku! A přetáčej si zdlouhavě pásky...(doufém že se ti neodřou a nezasukujou a že v chladnu ti to nepojede moc kolísavě a pomalu...) Já starej blbec jedu digitálně nějakej rok, narozdíl od některejch zpátečníků! Audio si taky nahrej na pásky (Compacd Cassete), nebo raději na cívky, at máš co ručně nandavat!
Kolik si viděl záznamů S-VHS??? Přetáčení ti přijde jako problematické a možnost zacuchání pásky jako big trouble?? Zatím DVD rekordery nepřekonaly (poměr užitná hodnota/kvalita záznamu/cena) S-VHS rekordery. Zkus střízlivě bez emocí srovnat klady a zápory digitalu a analogu.
mirekv (7169)|5.11.2004 09:14
ViKinG: Já teda taky nejsem moc příznivce páskových zařízení (vyjma kamer, pochopitelně). Už jsem se dost natrápil s kotoučákama, audiokazet jsem se taky něco nalepil a (S)VHS jsem nikdy ani neměl. Nehledě na přístup na určitá místa, a vůbec manipulaci,velikost...
Připouštím však, že pro lidi bez PC je zatím lepší alternativa SVHS než DVD rekordér.
ViKinG (793)|5.11.2004 09:37
mirekv: Já přece nejsem žádnej fanatickej zastánce analogu :-) . S-VHS už mám skutečně jen na přepis toho co je jen na analogu a na záznam pořadu, kdy nejsem doma a přesto bych ho chtěl vidět (cca 1-2x za měsíc) jinak jen a jen DVD-Video... o Compact Cassete se ani nebavim poslední kousky mechanik přežívají ve věžích a v "jezevčíkách" ale kdy naposled hrála kazeta si ani nevzpomenu... asi když jsem je přepisoval na mp3 :-).
mirekv (7169)|5.11.2004 09:40
[quote=ViKinG]ViKinG: Já přece nejsem žádnej fanatickej zastánce analogu :-) . S-VHS už mám skutečně jen na přepis toho co je jen na analogu a na záznam pořadu, kdy nejsem doma a přesto bych ho chtěl vidět (cca 1-2x za měsíc) jinak jen a jen DVD-Video... o Compact Cassete se ani nebavim poslední kousky mechanik přežívají ve věžích a v "jezevčíkách" ale kdy naposled hrála kazeta si ani nevzpomenu... asi když jsem je přepisoval na mp3 :-).[/quote]
Tos napsal sobě? :-D
ViKinG (793)|5.11.2004 09:53
mirekv: ještě, že už je pátek... 9-)
Anonymous (825)|5.11.2004 13:40
ODSakEda:
Pleteš hrušky a jabka s vořechy dohromady :-E :-E :-E
Je-li nasnímáno video interlaced, tj. 50 půlsnímků, znamená že kamera sejmula sudých 288 řádek a až poté liché 288 řádek obrazu. Progressive sejme 576 v jeden okamžik.
Z tohoto je jasné že jsou-li 2pole točené každé z jiného času nelze je spojovat a tím dosáhnout Progressiv ...

Normální "interlaced" televize zobrazuje 288 řádek a dalších 288 řádek poté, stejně tak jak to bylo nasnímané.
Progresive televize zobrazí 576 řádek naráz.
ODSakEda (2278)|5.11.2004 23:14
Já se bavím o reprodukci-zobrazování! Ne záznamu! I na progressive koncovém zařízení přeci můžu zobrazovat neprogresívně pořízené video! Ne?!
A uvědomuji si, že mám doma jen spíše kvazi progressive video! Tedy ten výstup a reprodukci díky grafárně a LCD panelu. TV karta nakešuje 2 časově odlehlé půlsníky ze signálu z tuneru, inteligentně je (ta moje) spojí a blikne jako jednu bitmapu(fotku)! A aby to neblikalo kvůli pomalé frekvenci sníků(fps), mám dojem, že u takto deinterlovaného PALu zobrazí 2x tentýž snímek:-), což u progessive záznamu nemusí ani player dělat (a což v realtime např. WMPlayer umí s prokládaným videem!), neb takový záznam snímkuje dvojnásobnou rychlostí!!!
Jde o to, čemu se přesně má říkat progressive?! Již neprokládanému zobrazování (chceteli snímání), nebo kombinaci: neprokládanému a zároven rychlejšímu zobrazování?! Grafárny a LCD (ale i Plasma a dataprojetory) jakožto výstup to oboje umí a s rezervou! :-D Spíše bude dřina získat takový zdroj (první kamery- jako 1.JVC, pak i SONY a Canon to již umí!) a pak také bude dřina jeho transport vzduchem!(mimo distribuci na médiích Hd DVD nebo BR stavěné nejen na větší nutnou kapacitu, ale i datový tok! -ono video s 1900x1080 pixely RGB a 25x za s je nášup!)
mirekv (7169)|5.11.2004 23:22
ODSakEda: to bych teda rád viděl, jak tvoje karta inteligentně udělá ze 2 půlsnímků 1 snímek! :-D Pokud je zdroj interlaced, tak budeš mít snímek v pohybu zdvojený.
ODSakEda (2278)|5.11.2004 23:30
NE! Nemám! WinFasty maj speciálně na toto dost dobrej čip od nějaké renomované firmy jak jsem kdesi čet kdysi! Však taky kámoši co koupili nejprve Pinnacle a AllInWondery a Atiny to doslova zahodili po té co u mě viděli čistý nevroubkovaný a zároven ne příliš rozostřený(!) obraz jak Live tak ze záznamu a mají dnes již také WinFasty!!! :-)
(jedná se minimáně asi o 6 lidí z mého okolí co se tím trochu zabívají)
mirekv (7169)|5.11.2004 23:38
zabývají, ne zabívají! Teoreticky je to možné, aby se půlsnímky interpolovaly do jednoho snímku, ale prakticky to žádná karta nedělá.
clee (6592)|6.11.2004 05:01
blaaablaaablaaaa
mirekv (7169)|6.11.2004 07:47
[quote=clee]blaaablaaablaaaa[/quote]
clee: doufám, že to nebylo na mě!
Pitomec (10211)|6.11.2004 10:47
ODSakEda: Já být tvoje stará, tak tě mlátím od rána do večera a po dvou dnech ti hodím kufry před dveře a nazdar... :-(((
ODSakEda (2278)|6.11.2004 11:35
A jak to souvisí s DVD přehrávači a funkcí progressive u některých modelů???...