Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zapojení LCD TV a přijímače DigiTV - hučení

BomberS (0)|1.1.2008 22:45
Chtěl bych se zeptat, kde může být chyba, když zapojím do své LCD TV (Samsung) přes scart přijímač HUMAX (DigiTV) a tento přijímač je spojen koaxiálním kabelem s twin konvertorem, na který je stejným systémem zapojen druhý DigiTV přijímač, po zesílení zvuku na TV (přičemž na přijímači DigiTV je zvuk stále na maximu) se ozve brum (hučení) a obraz se mi zdá celkově nekvalitní (zblízka viditelné velmi světlé vodorovné pruhy). Zkoušel jsme odpojit druhý DigiTV přijímač od konvertoru, nepomohlo, ale pomohlo až vypojení koaxiálu z přijímače DigiTV, ketrý je spojen scartem s LCD TV. Zdroj bude tedy mimo přijímače či scart, tedy v koaxiálu či konvertoru. Poradí mi někdo řešení, kde může být chyba?
Díky Standa
petrprv (281)|3.1.2008 07:57
Jo, chodi to pres zem.
Zkus jeste odpojit koax od te televize, myslim normalni antenu. Obvykle to pomuze a pokud to pomuze, tak staci galvanicky oddelit TV antenu, coz je snadne.
Ja mam podobne problemy doma a kdyz jsem oddelil anteny (pro TV i pro audio receiver-tuner), tak je to v pohode. Ono staci kdyz na strese je treba ten satelit uzemneny nekam a pak se toula po zemneni brum, ktery vleze i do zvuku.
BomberS (0)|3.1.2008 14:25
Díky za radu, ale k TV je připojen POUZE digitální satelitní přijímač (scartem) a k tomuto přijímači je pouze koax z konvertoru na střeše, nic víc. Nemáme jiné antény a leze to evidentně z toho koaxu a konvertoru (nic jiného tzam není připojeno). Vzhledem k tomu, že po koaxu jde napájení pro ten konvertor satelitní antény, nelze použít galvanické oddělení. Nebo je nějaké jiné řešení?
Pitomec (10211)|3.1.2008 14:29
A když ty Humaxy prohodíš mezi sebou, tak to dělá taky?
petrprv (281)|3.1.2008 15:51
Nevim co zkusit, ale treba ... ono by mozna stacilo galvanicky oddelit napajeni, treba transformator 1:1 pro napajeni TV nebo jen neceho, ale to uz je asi zbytecne slozite. Proste dneska je doba spinacich zdroju ve vsem a to neni nebo nemusi byt idealni oddeleni.
Tezko se radi. Mozna jeste prozkoumat jak a kam ti vede ten koax na strechu, zkusit to oddelit, aby to nebylo prizemnene nikde nahore. Zkus treba jen vzit merak a zmer odpor a nejlip i rozdil napeti mezi koaxem odpojenym z receiveru a tim receiverem. Muzes zkusit zmerit i zkratovy proud mezi tim. Kdysi jsem neco takoveho zkousel a bylo tam 2V a tekl tam klidne i 1A stridaveho proudu.
Proste je nutne uzemnit jen do jendoho bodu, ono je to laborovani, zkouset a zkouset, az se to povede.
petrprv (281)|3.1.2008 15:55
Jeste me napadlo, ten druhy Humax je jak daleko? Neni treba napajeny i z jine faze (230V)? Nekde mezi nima se asi bude toulat bludnu proud, ktery vyleze ke konvertoru a tece do toho druheho .... Mozna by pomohlo to ty dva receivery propojit dratem navzajem.
BomberS (0)|7.1.2008 09:05
Tak jsem zkusil odpojit od koaxu ten druhý přijímač a ustalo to. Zkoušel jsem to i opačně, že vypojený jsem zapojil a zapnul tu druhou TV a ozvalo se stejné hučení jako u toho prvního. Ustalo, až když jsem ten "protější" Humax odpojil od koaxu. Zkoušel jsem zapnout i oba na jednu TV, bez koaxu a LNB - na TV mám dva scarty a tak jsem na každý z nich napojil jeden Humax a zapl oba a žádné hučení. Že by tedy LNB (twin)? Pak už teda nevím... Leda to propojení drátem, jsou na stejné fázi.
mirekv (7169)|16.1.2008 08:05
Zkus ještě při těch pokusech neodpojovat u toho protějšího koaxiál, ale SCART do TV. Jesli hučení ustane, je potenciál mezi TV, jesli ne, tak mezi Humaxama.