Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVB-S a možnosti záznamu na DVD recorder

transient (1)|17.2.2008 21:35
Prosím o radu:
Uvažuji o pořízení kompletu pro příjem DVB-S. Mám HDD recorder. Bude jej možné použít při sledování jednoho programu na TV pro současný záznam z jiného programu tak jako např. přes běžnou TV anténu?
Pytkin (7947)|17.2.2008 23:59
transient .. Ked si kupis daky rozumny DVB-S primac , tak ten umoznuje zabudovat Disk .. vtedy sa vacsinou da nahravat jeden program a sledovat iny .. Ale len ked je z toho isteho transponderu .. Tvoj HDD recorder uz musi ist analogovo , cize ine pozerat nemozes .. Dalsia moznost je si kupit dvojtunerovy DVB-S primac .. ten neviem ci ma dva vystupy .. Ale urcite vie nahravat na interny disk a pozerat mozes co chces .. Interny disk v DVB-S primaci ma vyhodu oproti tvojmu DVD rekorderu , ze uklada rovno stream .. nedokacha k prevodu digitalu na analog a opatovna digitalizacia .. na interny disk si DVB-S primac uklada rovno to co prichadza .. Cize mas najvyssiu moznu kvalitu zaznamu a potom si ho spracujes , ako potrebujes ..
losos (2977)|18.2.2008 18:22
Nejjednodušší řešení je : pořídit si dva sat.přijímače, (doporučuji aspoň jeden z nich combo pro příjem jak DVB-S tak i DVB-T) - jeden přijímač použít pro rekordér a druhý pro televizor...jinak to asi nejde. Např. i dvoutunerový přijímač Topfield TF 7100 HDPVR posílá na své dva výstupy SCART (jeden pro TV, druhý pro rekordér) a na všechny další výstupy (HDMI, Component i S-video) jen jediný signál, pro všechny totožný....nelze nijak rozdělit obraz z prvního tuneru např. do jednoho televizoru (nebo rekordéru) a z druhého tuneru do druhého televizoru (či rekordéru) - je to škoda, ale je to tak. Snad by to možná šlo přes USB výstup - pomocí připojeného externího harddisku, či PC, ale v tom zatím nemám zkušenosti a ani jsem o tom nikde nečetl... ahoj.
Pytkin (7947)|19.2.2008 00:47
ked mas dvojtunerovy primac .. tak na disk mozes ukladat jednu vec .. a pozeras druhu .. to je zmysel dvojtuneru ..
teplitz (251)|20.2.2008 15:16
[QUOTE=transient;166167]Prosím o radu:
Uvažuji o pořízení kompletu pro příjem DVB-S. Mám HDD recorder. Bude jej možné použít při sledování jednoho programu na TV pro současný záznam z jiného programu tak jako např. přes běžnou TV anténu?[/QUOTE] Ano, je možné pořídit DVB-S s nahráváním dokonce až 2 pořadů současně a na další se ještě dívat.
Co k tomu potřebujete:
1. Dvoutunerový DVB-S přijímač s Cryptoworksem /pro CZ a SK programy/ a minimálně 1 volným CI slotem /např. osvědčený Topfield 5010PVR/
2. HDD, pokud není již zabudovaný v přijímači
3. Konvertor se dvěma výstupy tzv. TWIN
4. Parabolu, doporučuji minimálně 80 cm
5. kvalitní koax. kabel a šroubovací konektory
6. 2ks dekódovacích karet /Cslink.../ a 1x dekódovací modul Cryptoworks pro druhou kartu /pokud tedy nemáte přijímač se 2-mi čtečkami karet./

P.S.: některé přijímače dokáží nahrávat a zároveň sledovat program i s jednou kartou /Dreambox.../ nemám ale odzkoušené.

Toto je nutné pokud budete chtít např. nahrávat ČT1 a zároveň sledovat TV NOVA. TV NOVA je bohužel na jiném paketu než ČT1,ČT2 a PRIMA. Pokud toto oželíte, pak Vám stačí klidně jednotunerový přijímač s HDD.
losos (2977)|29.2.2008 00:58
TF 7710 HDPVR i Homecast 8100 CIPVR umí na svůj vnitřní HDD nahrávat současně dva různé programy a na třetí se lze dívat na televizoru, či jej přitom ještě nahrávat na externí HDD DVD rekordér !
Ale transient se ptal na něco jiného : jestli bude k tomu moci použít svůj HDD rekordér. Proto platí jen to, co jsem uvedl výše. (pravdou zůstává, že i když se nahrávky na HDD DVD rekordéru zdají být kvalitní i po vypálení na DVD, jsou dobré jen pro CRT televizory. Na plazmě a LCD jsou o dost viditelně horší, než nahrávka na harddisku přímo sat.přijímače - je to opravdu velký rozdíl - proto jsem si také sat.přijímač se zabudovaným harddiskem pořídil a je to opravdu skvělé - ani na plazmě nelze poznat rozdíl mezi přímým vysíláním a záznamem z HDD) A tak mé rekordéry teď nemají práci.... ahoj a skvělý obraz.