Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dotaz na příjem DVB-S do PC...

Serifus (47)|1.4.2008 02:52
Zdravím! Mám trochu laický dotaz: Můj soused má DIGI TV a já si chci pořídit kartu do PC podporující DVB-S. Můžu si pak k němu k parabole natáhnout kabel, šoupnout tam rozdvojku a koukat doma přes počítač? Pokud by to šlo, pak bude asi problém v tom, že co přepne on, budu mít na "bedně" i já, že? Dá se tohle řešit? Díky předem ;-)
Pytkin (7947)|2.4.2008 01:40
LNB na parabole musi mat dva vystupy .. je to otazka par stovak ..
Huncut (221)|2.4.2008 09:48
No ono to spíš bude fungovat tak, že si šoupneš kabel do dalšího výstupu jeho Humax receiveru a to si napojíš na svou TV kartu (nemusí mít podporu DVB-S, je to normílní třeba s-video vstup). Pak to fungovat bude a ty uvidíš to, na co má on přepnuto.

Pokud bys to napojil přímo na parabolu, potřeboval bys kartu s DVB-S a musel bys navíc ty zakódované kanály rozkódovat (což teda nevim jestli v PC nějak vůbec jde). A pak sis mohl přepínat nezávisle na sousedovi.
Serifus (47)|2.4.2008 17:57
Právě jsem si říkal, že pokud to někde jde rozkódovat, je to právě PC ;) Ale o to mi právě jde... jestli mám pořizovat i DVB-S kartu... Chtěl bych rozhodně koukat na jiný věci, než kouká on. Nevíte prosím někdo? Případně, můžete mě odkázat na nějaký články, kde bych to našel? Děkuji předem.
artam (1147)|2.4.2008 19:17
[QUOTE=Huncut;171453]... a musel bys navíc ty zakódované kanály rozkódovat (což teda nevim jestli v PC nějak vůbec jde). A pak sis mohl přepínat nezávisle na sousedovi.[/QUOTE]

Na PC to pochopitelne rozkodovat ide, vacsina rovno softverovo pomocou SoftCam-ov
(Nagra, Irdeto, Viaccess... atd.), niektore (napr. Cryptoworks) len s prislusnym CA modulom - na to treba taku kartu DVB-S, ktora ma CI.
blueant (820)|3.4.2008 08:03
[QUOTE=artam;171546]Na PC to pochopitelne rozkodovat ide, vacsina rovno softverovo pomocou SoftCam-ov
(Nagra, Irdeto, Viaccess... atd.), niektore (napr. Cryptoworks) len s prislusnym CA modulom - na to treba taku kartu DVB-S, ktora ma CI.[/QUOTE]

Ale ale ;)

Dekodovat sa da samozrejme aj softwarovo - systemy ktore su hacknute. Napr. NAGRA2 ktoru pouziva DIGITV medzi ne patri ALE ! - podla mna uz v blizkej dobe prebehne vymena kariet na system NAGRA3 - ktory softwarovo dekodovat nepojde (ako dlho tazko povedat - moze to byt tyzden mozu to byt 3 roky nemusi to ist uz nikdy .... ;) )

Takisto na pouzitie oficialnej karty nepotrebuje CI rozhrania a MODULY - staci citacka kariet - PHOENIX a spravny obsluzny plugin pre dany system.
ALE NAGRA karty su parovane s dodavanym prijimacom - takze mu nepomoze ziaden MODUL. a v podstate ani PHOENIX ( jedine ze by si dal niekde vycitat RSA a BOXKEY - ale to uz je o inom. .....)
Huncut (221)|3.4.2008 11:24
Zrovna u DigiTV, kde je ta cena dost nizko, to za tu namahu snad ani nestoji :)
Pitomec (10211)|3.4.2008 16:37
Nejde jenom o cenu, ale např. i o možnost přijímat takto SK programy v ČR, kde při oficiálním řešení má člověk smůlu.
Serifus (47)|3.4.2008 17:55
Přemýšlím totiž o této kartě:

hauppauge wintv hvr-3000

Pokud si ale myslíte, že to nepůjde přijímat, tak zkusim vybrat něco jinýho... Nebo myslíte, že se to vyplatí a dá se teda nějak dostat k programům "od souseda", případně pak od jiných sousedů, pokud se přestěhuju? Totiž moc nestíhám, co tu píšete. Někdo řekne, že to neni problém, ale zase někdo, že to nebude žádná sranda :)) Díky Vám předem!!!!
artam (1147)|3.4.2008 18:36
[QUOTE=blueant;171614]Takisto na pouzitie oficialnej karty nepotrebuje CI rozhrania a MODULY - staci citacka kariet - PHOENIX a spravny obsluzny plugin pre dany system.
ALE NAGRA karty su parovane s dodavanym prijimacom - takze mu nepomoze ziaden MODUL. a v podstate ani PHOENIX ( jedine ze by si dal niekde vycitat RSA a BOXKEY - ale to uz je o inom. .....)[/QUOTE]

Ale, ale ;-)

Prave vtedy, ak su karty parovane, paruju sa na konkretny CA modul a nie prijimac - bud CA je sucastou prijimaca zabudovany vnutir, alebo samostatny, zastrceny do CI slotu). Vtedy nepomoze ziadna citacka kariet na PC, musi byt fyzicky pritomny CA. Zavisi potom len od providera, ci umozni parovat karty na CA modul aj u inych, nez vlastnych dodanych zariadeni . Bohuzial, operatori, hlavne domaci kablovi, sa tomu brania zubami nechtami. U satelitnych to nie je take hrozne. Vtedy sa to da aj na PC.
-Vl- (366)|3.4.2008 20:00
[QUOTE=artam;171697]Ale, ale ;-)

Prave vtedy, ak su karty parovane, paruju sa na konkretny CA modul a nie prijimac - bud CA je sucastou prijimaca zabudovany vnutir, alebo samostatny, zastrceny do CI slotu). Vtedy nepomoze ziadna citacka kariet na PC, musi byt fyzicky pritomny CA. Zavisi potom len od providera, ci umozni parovat karty na CA modul aj u inych, nez vlastnych dodanych zariadeni . Bohuzial, operatori, hlavne domaci kablovi, sa tomu brania zubami nechtami. U satelitnych to nie je take hrozne. Vtedy sa to da aj na PC.[/QUOTE]



Jaký ale ale.
Blueant má pravdu. S tím párováním tam píšeš pěkný kraviny. Ty karty co chodí i v jiných modulech a čtečkách, tak to není tím že by provider umožnil parování v cizích modulech.
Serifus (47)|7.4.2008 01:57
Pls, může mi někdo odpovědět? :-(
blueant (820)|7.4.2008 12:48
[QUOTE=artam;171697] Vtedy nepomoze ziadna citacka kariet na PC, musi byt fyzicky pritomny CA. [/QUOTE]

Podstatne uz napisal -Vl-

Ale ver tomu ze pokial mas phoenix - ci zabudovanu citacku a patricny soft tak po vlozeni patricnych parovacich udajov ( U DIGITV - Nagra2 je to BOXKEY a RSA) - ti tato karta pojde aj na nich,

Teoreticky nieje problem takyto soft urobit aj do MODULU - ale ja som zatial ziaden taky nevidel.
artam (1147)|7.4.2008 13:49
[QUOTE=-Vl-;171705]Jaký ale ale.
Blueant má pravdu. S tím párováním tam píšeš pěkný kraviny. Ty karty co chodí i v jiných modulech a čtečkách, tak to není tím že by provider umožnil parování v cizích modulech.[/QUOTE]

-Vl-:
Hm, tak mi skus konkretne objasnit (citaciou z mojich prispevkov), kde s tym parovanim pisem kraviny?
Napisal som, ze ak provider vyzaduje (zdoraznujem podmienku "ak") parovanie kariet, tak to len ciste softverovo chodit nebude. Na to je potrebny CA modul, ktory ma memory-pairing Smart-karty a vnutorneho dekoderu a to cez softcam nepojde a teda logicky nestaci len citacka a plugin. Je jasne, ze v pripade, ze "Ty karty co chodí i v jiných modulech a čtečkách" to znamena, ze provider nevyzaduje parovanie. Ale o tom nikde rec nebola, kde si to v mojich prispevkoch videl?

Sorry, ale zrejme hovorime vsetci o rozlicnych veciach (o koze a o voze), nechapem vasu flame :). Takze poporiadku.
Ja som na zaciatku len napisal, ze softwarovo sa da dekodovat, pokial mate patricny softcam (plugin s emulaciou CA modulu), to je pochopitelne, vtedy staci citacka kariet.

S tym parovanim zacal prvy blueant, ked napisal "ALE NAGRA karty su parovane s dodavanym prijimacom - takze mu nepomoze ziaden MODUL. a v podstate ani PHOENIX"
Ja som ho opravil, ze to nesuvisi s prijimacom ako takym, ale s CA modulom - inak povedane dekoderom/dekrypterom/desofratorom...nazvite-si-to-ako-chcete - v prijimaci (ci uz je vstavany, alebo samostatny v CI slote). Na to sa pouzivaju take CA moduly, ktore umoznuju memory pairing.

Kde tu prosim vas vidite rozpor??? Nerozumiem...
-Vl- (366)|7.4.2008 19:55
[QUOTE=artam;171697]Ale, ale ;-)

Prave vtedy, ak su karty parovane, paruju sa na konkretny CA modul a nie prijimac - bud CA je sucastou prijimaca zabudovany vnutir, alebo samostatny, zastrceny do CI slotu). Vtedy nepomoze ziadna citacka kariet na PC, musi byt fyzicky pritomny CA.[/QUOTE]

Což samozřejmě není pravda. Jak už Blueant napsal, po vyčtení BOXKEY a RSA není problém ve čtečce za pomocí NewCS a Mgcamd v Linuxu kartu načíst a sdílet. A pak tuhle tvoji poznámku Zavisi potom len od providera, ci umozni parovat karty na CA modul aj u inych, nez vlastnych dodanych zariadeni Jsem na první pohled pochopil tak, jelikož nevím že by to nějaký provider umožňoval, že karty co chodí v jakýchkoliv modulech musí jim provider povolit párování. Za to se tada omlouvám.
Serifus (47)|9.4.2008 00:19
No nějak z těch výroků moudrej nejsem. Můžete mi prosím doporučit nějaké články, kde bych se naučil totálně všechno? Nevím, jak je to s tou mojí zmiňovanou kartou, jestli s ní nebude v tomto problémek a tak...
TomTAS (3)|9.4.2008 18:54
No prostě pokud se chceš dívat na digi tv bez jakékoliv závislosti na souseda a aniž by jsi musel obcházet jakékoliv ochrany ti stačí tv-in v tvém pc (ať už na GPU, či TV karty nebo karty jen s TV-inem) a telefon pomocí kterého si službu objednáš. Pokud budeš mít štěstí (nevím jaké jsou teď čekací doby), tak do čtrnáctí dnů se ti ozve technik, který ti to příjde celé namontovat (myslím že po domluvě by to šlo i s použitím twin konvertoru a sousedovy paraboly) a můžeš se za 260 Kč/měsíčně koukat.

Další možnost je natáhnout koax s video a audio signálem od sousedova přijímače do do TV-inu a zvukárny. To se ale potom budeš dívat na to samé co on.

Další možnost je, jak ty uvažuješ koupit si nějakou tu sat kartu do pci, pokud nehodláš přijímat v normě DVB-S2 (většina HD kanálu, ale i pár SD) tak ti doporučuji Technisat skystar2, pak i twin konvertor (šlo by to smyčkou přes sousedův přijímač, ale to by potom nebylo možné se dívat na úplně všechno ve stejnou chvíli, vždy jen určitá část kanálů). Po úspěšném namontování sat karty si ji nainstaluješ s příslušným playerem a spec emu pluginem pomocí kterého budeš moci digi tv dekodovat. Ovšem jak už blueant zmiňoval, tohle řešení není na pořád, protože prolomený kod systém nagra 2 má být brzy nahrazen novější nagra 3, a to v horizontu ani ne půl roku (ve skutečnosti je to ještě méně, ale podle mě určitě nastane opět nějaké zdržení).

Další možnosti, kdy si dokoupíš k sat kartě čtečku karet PHOENIX jsou myslím pro tebé pasé. Tak jako tak by sis musel objednat službu digi tv a platit za to 260 Kč/měsíčně a k tomu vyčíst RSA key a BOX key není zrovna jednoduché.

Proto si myslím, že asi nejlepší je první možnost, i když kdyby sis koupil SS2 s vlastní parabolou a motorem, tak by si objevil kouzlo satelitního vysílání.
tata73 (3)|21.1.2009 07:54
mám PC kartu WinTV HVR-3000 http://www.ben-int.cz/e-shop/cz/detail/tv-tunery-prijimace/interni/hybridni-tunery/wintv-hvr-3000-dvb-s-dvb-t-analogova-nebo-kabelova-tv.html
jde s ní nějak sledovat programy z DigiTV myslí nějak rozkodovat tak jak to jde pomoci EMU na stolních sat boxech ??