Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD TV Philips 9-ková řada 2008 Cineos

IceDive1 (223)|12.6.2008 08:00
[QUOTE=emmerityx;180995]To je blbost, 5100 je jen postprocesor a pipe, aktuálně nejmocnější od NXP. Od předchozích se liší 3 jádrem, tudíž má větší propustnost a DNM může obsáhnout více snímků a hlavně ve FULL. Celý lagg vzniká právě tady - je to daň za rozsáhlý postproces. Tudíž pokud není chyba ve fw a vše vypneš, je vše vypnuté..samozřejmě základní zpracování zůstává i to stačí k nadprůměrným výsledkům.. pochybuju že se letos vyskytne u jiných výrobců, to nikdy nebylo zvykem - až na Loewe které je ale nyní v...a neví s kým, co a jak.. to že se ti to líbí bez víc je subjektivní, já jedu odjakživa s DNM on nebo min a neznám nikoho kdo by to vypínal. Jsou ale lidi kteří jedou video z HTPC na hulváta v 1:1 a taky jsou šťastní a ještě o tom tady píšou..[/QUOTE]

Práve to Loewe som mal na mysli a čítal som niekde, že aj Samsung by mal mať TV s týmto procesorom do konca roka.
zelinar (37)|12.6.2008 21:05
[QUOTE=stani;180882]zelinar: díky za přínosný příspěvek.

Ale:

- (dyn.) podsvícení nastavit lze(i když dle mě se žádným efektem - viz dále)
- zdá se, že vše dělá a stíhá PNX5100, takže opravdu ty digitální funkce je lepší mít vypnuté
- zkus zvýšit ostrost, já ji teď u analog. kabelovky zvýšil a fotbal je lepší
- ohledně černé: zkus si zapnout PAT - tl. vpravo vedle TXT [1,2] a uvidíš černou jakou umí tato TV zobrazit (možná ještě černější jak černá, jak se tu jeden nejmenovaný uživatel snaží neustále tlačit při nekritickém vychvalování jeho placky :-E )
- ohledně bílé: kdyby tam měl Philips tu samou možnost nastavení jako Samsung, to by byla paráda!

Už jsem se na to pokoušel ptát opakovaně, můžeš prosím odzkoušet a příp. potvrdit/vyvrátit toto:

1) Dynamické podsvícení - nevidím žádný rozdíl v jakémkoli(!) nastavení - tedy i vyp. nebo zap.
2) Zvýšení sytosti barev - nevidím žádný rozdíl v jakémkoli nastavení
3) v Menu - Funkce - Demo, při zvolení nějakého dema není vůbec pozorovatelný(na té půlce obrazovky) nějaký rozdíl
4) 100Hz - nevidím žádný rozdíl mezi zapnuto/vypnuto
5) rozdíl v nastavení NM vypnuto a min. je velmi znatelný(ale pouze u tzv. efektu "telenovela"), rozdíl mezi min. a max. žádný(?)

předem díky ;)

[COLOR="White"].[/COLOR][/QUOTE]

Stani: Takže jsem si ještě chvíli hrál s nastavením a zatímco mě více vyhovovalo mít většinu HD NM funkcí vypnutou a mít obraz nijak neupravovaný, včera si k ovladači sedla manželka a naopak to skoro všechno pozapínala. Je jasné, jaké nastavení na TV asi zůstalo :-). Je ale fakt, že zatímco můj přístup k nastavování se zaměřoval více na detaily, které se v SD fakt dohnat nedají, ona se zcela uživatelsky zaměřila na celkovou obrazovou kompozici, aniž by ty detaily vypichovala a výsledný dojem. Pokud to pojmu stejně, tak musím konstatovat, že HD NM a 100 Hz obraz nijak nemrší, jenom je prostě jiný a otázkou zvyku. Fakt zcela individuální a možná i fyziologická záležitost, kterou tady nemá cenu nijak komentovat.

Černá je fakt ještě černější než nejčernější :-E. Ještě počkám na úplnou tmu, ale teď v podvečer je opravdu velmi podobná vypnutému panelu. Nicméně beru to jako okrajovou věc a pokud nemám zájem hnidopišsky porovnávat černou s jinými TV a dokonce technologiemi, tak v honbě za odstínem černé nevidím ani příliš velký praktický přínos.

Ale k faktům a tvým otázkám - zcela subjektivně:

Dynamické podsvícení - rozdíl tam je, ale v celkovém obrazu jenom nepříliš postřehnutelný. Já si ho všiml při záběru ze Sportovních novin na Nově, kdy v obrazu bylo malé okno se sestřihem z fotbalu a vpravo byl masivní statický rám z gradientu ze šedé. Jak se měnil obraz v okénku se sportem, tak TV měnila jas i toho statickýho šedivýho okraje. Ale opravdu neznatelně a pokud v obrazu není něco statickýho, vůči čemu se mají oči chytit, tak si toho divák v celku ani nevšimne. Nechal jsem "nejlepší kvalita obrazu".

Zvýšení sytosti barev - tak tady jsem nepoznal taky žádný rozdíl. Zkoušel jsem jak dynamické tak statické scény při reklamách i při telenovele a nic. Nechal jsem na "Minimum"

Demo - rozdíl tam je a docela výrazný. To je to, co nazývám různými typy mazanic, pokud se zaměřuju na detaily a ne na celkový obraz (slitý vlasy, trávník, vyhlazený vrásky, vrstevnice na mazanici na čelech atd.). Pak se to taky pozná podle odlišné doby zaostřování obrazu. Demo jsem dokonce na začátku i používal proto, abych při ostrém nastavování pochopil, co daná funkce dělá. Nicméně ty mazanice fakt nemíním nijak ve zlém, jsem hodně velký detailista (modelář, co vidí okem všechno na desetiny a v hotelu jako první kouká, jak je blbě vyspárovaná koupelna). Pokud se koukám na obraz jako na celek a ne se několik vteřin jenom soustředím na beďar na čele, tak je opravdu velmi dobrý.

100 Hz - rozdíl tam vidím, není příliš patrný, pozná se zase hlavně na těch detailech obrazu. Můj pocit z výsledného efektu je, jakoby to mírně rozostřovalo obraz a zároveň ostrost dohánělo kontrastem, ale nijak ku škodě věci. Zase, dobře se to vidí na čelech při statičtějších scénách. A opět se to projevuje na rychlosti zaostřování, což mi osobně vadí nejvíce a proto jsem to na začátku měl vypnuté. Teď to mám "Zapnuto"

NM vypnuto, min a max - Já tady rozdíl nevidím, ať je to nastavený jakkoliv, ale ještě jsem nekoukal na americkou telenovelu. Na české telenovele jsem rozdíl nepoznal v žádném režimu, nepoznal jsem ho ani ve sportu při běhu na 1000 m. Teď mám na "Minimum"

Co mi osobně při přechodu na LCD z CRT vadí je to průběžné doostřování. To mám prostě pořád na očích a dokud se s ním mentálně nesmířím, tak mne bude neuvěřitelně štvát. Uváděné 2 ms jsou asi pravda, ale za jakou cenu. Jiná věc je, jak hodně je to můj subjektivní "problém puntičkáře". Proto jsem měl původně všechno povypínané, protože pak mi všechno připadalo ostřejší hned napoprvé a nativní SD signál bez jakýchkoliv úprav mi připadal přirozenější. Své také dělá ta velikost uhlopříčky 47", která je na 4m fakt velká a postprocesingové úpravy jsou na ní víc vidět.
Oproti předchozímu příspěvku jsem udělal názorový obrat, a teď mám pod vlivem manželky naopak většinu funkcí pozapínaných. A je to tak lepší. Pokud pořád pohledem netrasuju na čelech ty beďary, k čemuž 47" přímu vybízí, obraz vypadá jako celek velmi dobře a na LCD opravdu suprově.
robert.kotasek (777)|12.6.2008 22:21
zelinar: muzes prosim te sem hodit tve nastaveni, ke kteremu tva zena dospela.... ;) :D

Jinak NM poznas pri vodorovnem zaberu na krajinu, nebo pri nejakem predmetu (auto) ktere se taktez pohybuje krajinou... proste takovy ten plynuly pozvolny pohyb... tam to je znatelne... jak si jdenou zvyknes na NM tak uz to nevnimas, dokud neprijdes k nekomu kdo ho nema, pak si to okamzite vsimnes a bude te to rusit...
stani (1647)|13.6.2008 09:52
Díky za příspěvek. Tak po týdnu sem dej tvé kompletní nastavení, já dám na něj na první stránce link - jako další nastavení uživatele.

[QUOTE=zelinar;181122]

NM vypnuto, min a max - Já tady rozdíl nevidím, ať je to nastavený jakkoliv, ale ještě jsem nekoukal na americkou telenovelu. Na české telenovele jsem rozdíl nepoznal v žádném režimu, nepoznal jsem ho ani ve sportu při běhu na 1000 m. Teď mám na "Minimum"
[/QUOTE]

Ne "koukat na americkou(nebo jakoukoli jinou) telenovelu" :D Ale koukat na klasický film, z kterého právě zapnuté PNM udělá "telenovelu" - tzn., že se změní pohyby herců. Toto už tu na foru vysvětloval POiNTERx několikrát, jak k tomuto efektu "telenovely" dochází...
mistrsoft (6)|18.6.2008 09:14
Zdarec panove. Tak jsem se stal take majitelem 37pfl9603 a tedka resim jak to napojit na komp.
Procital jsem tu forum uz nekdo prisel na to jak to donutit frcet pres d-sub na 1080p?

Zkousel jsem hdmi co mam na pracovnim notasu a s tim to frci uplne suprove fakt krasa.

Na desktopu nemam bohuzel grafarnu s HDMI mam tam jen DVI.
Tak jsem vcera zkoumal redukce dvi - hdmi ty jsou v pohode k dostani. ale moc dobre nechapu proc se neprodava nejakej kabel na jedne strane dvi+2xcinch(nebo spdif) a na druhe strane hdmi. Nechce se mi tahat zbytecne dalsi extra kabel na zvuk, kdyz hdmi kabel to umi prenaset..

nasel jsem tuhle hracku
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
z toho popisku si ale nejsem uplne jistej jestli to udela to co pisu vyse. Myslim ze asi ne ze to nemuxne do toho hdmi kablu.

Mohl by mi nekdo poradit?

-----------
Me poznatky k televizi za ten jeden den hrani si s ni.
1) obraz relativne prekvapil zvlast na analogu. Kvalitni signal napr. nova zpravy apod. vypada fakt docela dobre to jsem necekal.
2) blu ray a 1080p a 720p filmy - perfekt fakt super bomba..:)
3) PS3 - hry v 1080p vypadaji fakt bombasticky - Colin McRea Dirt, GT Prologue. Hry v 720p uz zas tak slavne nejsou..:( cekal jsem ze to bude lepsi, mozna to vylepsi trochu postelovani nastaveni. Pri hrani guitar hero 3, kdy jsem to mel nejak nastavene podle sebe bylo citelne zpozdeni obrazu a zvuku. Pak jsem zkusil prepnout na nastaveni "hra" a uz to bylo v pohode. gta4 s troskou tuneni se taky snad pude dat rozjet na 1080p. vcera mi to nabehlo jen v 720p..:(
4) klasicky dvdrip divx/xvid pres hdmi z notasu - taky relativne hodne prekvapil. kvalita obrazu radove 2-3x lepsi nez analog

Takze zatim spokojenost.
zelinar (37)|18.6.2008 10:21
mistrsoft: gratuluju ke koupi 37pfl9603 a krátkému popisu zkušeností. Můžeš pak po nějaký době dát taky do fóra svoje nastavení? Já ještě stále ladím, tak pokud bude někdo rychlejší rád se poinspiruji.

Ohledně počítačovýho rozlišení přes analog jsem zjistil, že přes D-Sub tahle TV podporuje rozlišení max. 1360×768. Bohužel toto rozlišení gr. karta na mém notebooku (Dell D630) nepodporuje a výstup na DVI nemá, takže zde moje experimenty končí. Zůstává otázka, proč to inženýři v EHV takhle blbě vymysleli (a nebo že by nějaký technologický limit). DVI/HDMI PC vstup je podle mnoha příspěvků OK a 1080p funguje jak má.

POiNTERx: Zjistil jsi něco víc k tomu počítačovýmu rozlišení? Jak na tom byly loňské 9-kové modely?
mistrsoft (6)|18.6.2008 17:36
no, ze dvi -> hdmi je ok vim..:)
ale jak tam do toho doprat zvuk.. vedst paralerne dalsi kabel se zvukem mi pride trosku jako blbost..
MilanSS (48)|18.6.2008 22:03
mistrsof: zvuk se dá vyřešit, propejením graf. karty a zvukovky (zákl. desky) pak stačí televizi porjit jen kabelm HDMI

zelinar: Myslím, že ten tvuj proplém jen tak nevyřeším VGA nen i dělaný na velký rozlišení, a tak je i blbost celkem presto to prepoovat. A vzhledem k tomu, že grafickou kartu s DVi už dnes koupíš za málo penez, taak je to i zbytečné nějak řešit, ale hoší je to jak říkáš v tom notasovi, tam grafiku nevyměníš :( Leda zksuit mnoho násoobnou redukci :) Z VGA na DVI z DVI na HDMI :lol:
risa2000 (15)|19.6.2008 00:38
[QUOTE=zelinar;181972]Ohledně počítačovýho rozlišení přes analog jsem zjistil, že přes D-Sub tahle TV podporuje rozlišení max. 1360×768. Bohužel toto rozlišení gr. karta na mém notebooku (Dell D630) nepodporuje a výstup na DVI nemá, takže zde moje experimenty končí. Zůstává otázka, proč to inženýři v EHV takhle blbě vymysleli (a nebo že by nějaký technologický limit).[/QUOTE]

Střelím od boku, ale není to právě kvůli tomu, že tam je HDMI s HDCP? Pak by to omezení na D-Sub-u bylo jen čistě "politickým", aby bylo pro HD obsah nutné používat HDCP propojení.
endos (26)|19.6.2008 09:53
Zde "http://www.chip.de/artikel/Test-Philips-32PFL9603D-32-Zoll-LCD-TV_31758140.html" je test LCD Philips 32PFL9603D. Tv dostala hodnocení 98%. Jako jediné minus je u ní uvedeno "Wenige Formate beim Streamen". Neumím německy a ani se slovníkem mi to nějak nedává význam. Je tu někdo, kdo by tuto větu přeložil?
stani (1647)|19.6.2008 10:22
[QUOTE=endos;182095]Zde "http://www.chip.de/artikel/Test-Philips-32PFL9603D-32-Zoll-LCD-TV_31758140.html" je test LCD Philips 32PFL9603D. Tv dostala hodnocení 98%. Jako jediné minus je u ní uvedeno "Wenige Formate beim Streamen". Neumím německy a ani se slovníkem mi to nějak nedává význam. Je tu někdo, kdo by tuto větu přeložil?[/QUOTE]

Málo formátů u streamování(LAN)... :p

Jinak ta TV dostává hodnocení průběžně - od návštěvníků, ty procenta se mění...
Respect (220)|19.6.2008 10:33
[QUOTE=MilanSS;182053]
zelinar: Myslím, že ten tvuj proplém jen tak nevyřeším VGA nen i dělaný na velký rozlišení, a tak je i blbost celkem presto to prepoovat...
[/QUOTE]

na my stary sonce W3000 sel pres VGA obraz 1920x1080 a kvalita byla naprosto stejna jako pres DVI-HDMI. Ale je pravda ze ten VGA kabel se dal sotva zohnout jak byl tlustej
stani (1647)|20.6.2008 12:00
Horké novinky z německého fora!

Nové software pro 42pfl9703 000.047.008.000 údajně zlepšuje výrazně obraz(příspěvek č. 25 a 26)a také zmenšuje citlivost(točícího kolečka) DO, které ale německý Philips se svých stránek záhadně stáhl a nahradil ho starým. Žádné vysvětlení k tomu nepodal. Je ale ke stažení na té angl. adrese.

V Německu a Rakousku mění Philips na požádání bezplatně DO i když zároveň jedním dechem tvrdí, že ta vysoká(pře)citlivost toho točícího nesmyslu je spíše dána software v TV...

Zároveň Philips slibuje(příspěvek č. 45), že bude zcela nové software které vyřeší problém s točícím kolečkem - spolu s tím novým DO.

[COLOR="White"].[/COLOR]
mistrsoft (6)|20.6.2008 14:24
[QUOTE=MilanSS;182053]mistrsof: zvuk se dá vyřešit, propejením graf. karty a zvukovky (zákl. desky) pak stačí televizi porjit jen kabelm HDMI
[/QUOTE]

no to je mi taky jasny, ale moje grafika je staricka X1900XT. a jedine co tam mam je 2x DVI a 1 nejaka monster redukce na cinche s podobny ne HD vecicky.

redukce DVI na HDMI v pohode sezenu. Ale ten zvuk proste nevim jak tam dostat. Chape me nekdo?:) nebo jsem tatar?

grafika jen DVI ->
DVI je kompatibilni s HDMI proto redukce se da sehnat lehce ->
ale mam jen obraz v HDMI kabelu. -> jak tam dostat zvuk??? -> Tahnout paralerne stereo kabel a naprat ho do televize pres cinche je jedno reseni a tak to delat nechci. -> druhe reseni nejaka redukce ktera dokaze zmuxovat signal z grafiky z dvi a dale signal ze zvukovky (stereo nebo spdif) -> takovou redukci bohuzel nikde nikdo nema a nebo ji nekdo experimentalne bastli a stoji $300.

Nerikejte mi ze pokud nejsem ochotnej si koupit novou grafiku s HDMI do ktere nabastlim do nejakeho konektoru natvrdo vystup ze zvukovky a ta to pak muxne do toho hdmi vystupu sama, tak ze nic jinyho NEEXISTUJE!!!! omg.
MilanSS (48)|20.6.2008 14:34
mistrsoft: Hm tak já mám stejné výstupy(vystupy) na grafice ale k tomu propejením, ztehlech nepotrebuješ ani jeden, musíš sundat case, a propojit to nejak tam, pořádně nevím mě to dšělam kámoš, ale 100% funguje :)

stani: nevíš vyšlo něco i pro 37pfl9603
mistrsoft (6)|20.6.2008 14:48
MilanSS: Takze jako ty mas taky jen DVI? V kompu to mas nejak prpojeny kablem do grafiky a a pak mas redukci z dvi na hdmi a hrci to jo? No tak to je mazec..;/
Co mas za grafarnu? Myslim ze to nepujde..;/ zkusim zagooglit ale myslim ze moje grfarna toto umet nebude..;/
MilanSS (48)|20.6.2008 15:56
Já mám MSi 8600 GTS, mám 2x DVI a jeden nejaký nevím co.... A do toho DVI mám redukci na HDMI a pak kabel HDMI, a běhá to vše v pořádku :)
stani (1647)|20.6.2008 16:59
[QUOTE=MilanSS;182317]

stani: nevíš vyšlo něco i pro 37pfl9603[/QUOTE]

Pro 42pfl9603 je tu také update, ale to oficiální jen také 025, 047 je jen jako "Open Source File".... Pro 37 platí to samé.
MilanSS (48)|21.6.2008 10:08
A ikdyž ten upadate je ANJ, tak doufám, že mi na tv zůstane CJL?
stani (1647)|23.6.2008 15:03
Z německého fora: 42PFL9703H umí definitivně DVB-T a DVB-C. Ale pro příjem DVB-C musí být nainstalován nejnovější firmware. Pak při otázce v které zemi se nacházíte, musíte zadat Finsko. Pak se objeví možnost volby anténa nebo kabel.

Jinak Alphacrypt Light je bez problémů rozpoznán.
stani (1647)|23.6.2008 15:25
Zcela nová 42PFL9803 - první 42' s LED BackLight. Dynamický kontrast 1.000.000:1. Forum.
Dostupná prý v září.

[COLOR="DarkRed"]V PŘÍLOZE KOMPLETNÍ CELKOVÝ PŘEHLED PHILIPS TV PRO ROK 2008.[/COLOR]

[COLOR="White"].[/COLOR]
MilanSS (48)|23.6.2008 19:32
Vypadá to zajímavě :) jen jsem zvedav na cenu,kolik za ní budou chtít
artam (1147)|23.6.2008 20:03
[QUOTE=mistrsoft;182314]Ale ten zvuk proste nevim jak tam dostat. Chape me nekdo?:) nebo jsem tatar?[/QUOTE]

Ja ta uplne chapem, no bohuzial si tatar :-) (samozrejme, nic v zlom)

[QUOTE=mistrsoft;182314]grafika jen DVI ->
jak tam dostat zvuk??? -> Tahnout paralerne stereo kabel a naprat ho do televize pres cinche je jedno reseni a tak to delat nechci. -> druhe reseni nejaka redukce ktera dokaze zmuxovat signal z grafiky z dvi a dale signal ze zvukovky (stereo nebo spdif) -> takovou redukci bohuzel nikde nikdo nema a nebo ji nekdo experimentalne bastli a stoji $300.[/QUOTE]

Mixujes hrusky s jablkama.
Za prve, audio v HDMI je prenasane digitalne. Takze je to nezlucitelne s analogovym vystupom zo zvukovky.
Za druhe, audio cez HDMI je prenasane digitalne protokolom uplne odlisnym od S/PDIF, takze myslienka zlucovania S/PDIF do HDMI je nezmysel.

Jedina moznost, ako dostat audio skrz HDMI kabel je, ze HDMI audio musi podporovat graficka karta na svojom HDMI vystupe (X1900 = smola, ale napr. ati uz od HD2600 to dokazu, aj integrovana x1250 v 690G chipsete to dokaze... atd.)

Takze zosatava iba natiahnut stereo koax od zvukovky do televizora, pripadne S/PDIF do receivera (ak nejaky mas).
Uprimnu sustrast :-(
Huncut (221)|23.6.2008 20:21
stani: tak to vypada moc zajimave :)
mistrsoft (6)|24.6.2008 19:02
[QUOTE=artam;182662]Ja ta uplne chapem, no bohuzial si tatar :-) (samozrejme, nic v zlom)

Mixujes hrusky s jablkama.
Za prve, audio v HDMI je prenasane digitalne. Takze je to nezlucitelne s analogovym vystupom zo zvukovky.
Za druhe, audio cez HDMI je prenasane digitalne protokolom uplne odlisnym od S/PDIF, takze myslienka zlucovania S/PDIF do HDMI je nezmysel.

Jedina moznost, ako dostat audio skrz HDMI kabel je, ze HDMI audio musi podporovat graficka karta na svojom HDMI vystupe (X1900 = smola, ale napr. ati uz od HD2600 to dokazu, aj integrovana x1250 v 690G chipsete to dokaze... atd.)

Takze zosatava iba natiahnut stereo koax od zvukovky do televizora, pripadne S/PDIF do receivera (ak nejaky mas).
Uprimnu sustrast :-([/QUOTE]

Diky konecne nejaka fundovana odpoved..:) No tak mi nezbyva nez uspisit stavbu noveho HTPC.. JEste jednou dikec za objasneni.
surferwar (10)|26.6.2008 09:58
netroufne si někdo tipnout za kolik bude ta 42PFL9803
Respect (220)|26.6.2008 13:34
[QUOTE=surferwar;182897]netroufne si někdo tipnout za kolik bude ta 42PFL9803[/QUOTE]

-+ 129 990
robert.kotasek (777)|26.6.2008 16:57
[QUOTE=Respect;182912]-+ 129 990[/QUOTE]

no to asi neeee.... ja myslim ze aurea stoji stavajic 82k dle toho odkazu od staniho bude i nova 9903 a dle stavajici cenove politiky bude cena nekde pod touto cenou tzn cca 80-85k. z toho plyne ze nova 9803 (horsi ambilight) bude s cenou stejne nebo spise nize.... ja bych to strelil nekde okolo 60-70k

Mimochodem 9803 vypada moooooc krasne ;)
POiNTERx (436)|27.6.2008 17:40
A sakra... tak pozeram ze 9803 uz bola odhalena :) ...dufal som ze zostane secret dlhsie :) . Inak outfit je z bruseneho hlinika.
a-prody (12)|30.6.2008 11:00
Zdravím všechny- vlastní postřehy k 37PFL9603D
Již tři týdny ji vlasním - ve srovnání s čímkoli jiným co jsem měl možnost vidět moho konstatovat celkovou spokojenost. Přesto možno rámcově souhlasit s postřehy Staniho. Co se týče "přepálené bílé- tento problém tedy skutečně nespatřuji, ano bílá je bílá ve dne nevadí a ve večerních hodinách používám Ambilight, který velmi příjemě překvapil a lze ho jedině pochválit.
Co se týče HD Natural Motion a 100Hz: skutečně při zapnutí a při vysílání programu natočeném na filmovou kameru je nutno kostatovat jeho nepoužitelnost. Při Zapnutí lze pozorovat jasné snížení trhavého pohybu při pohybující se scéně, ale někdy zřejmě procesor PNX nestíhá a vyrobí "větší skub" a navíc subjektivně vnímaný obraz je ještě více plošší (dvojrozměrnější) než při vyp. HDNM (tzv. telenovela Staniho). Škoda že nelze samostatně zapnout 100Hz, které je znatelné jen v některých sportovních scénách. Při jakémkoli jiném než filmovém obsahu obrazu je HDNM OK- škoda že tato funkce nemá samostatné tlačítko na dálk. ovladači. Současně bych všechny rád upozornil aby nepřehéněli požadavky na velikost úhlopříčky ve srovnání s pozorovací vzdáleností. Tuto bych považoval za optimální min 3,5x úhlopříčka (možná i více)- popisuji standartní TV vysílání- při HD možno uvažovat o větší úhl. (nebo menší pozorovací vzdáleností), ale nutno si uvědomit, že obraz není vnímán jako celek (jako při menší úhlopříčce), ale budete jezdit očima po TV sem a tam. Jako mínus hodnotím kruhový ovladač na dálkáči-je tak citlivý, že ho lze označit za nepoužitelný - snad to vyřeší nový SW. Uvítal bych volně programovatelné tlačítko (nebo více) na dálkáči pro vlastní nastavení některých funkcí TV- ty se mohou lišit dle potřeb uživatelů a věřím, že by to všichni uvítali. Na závěr opakuji- celkově nic lepšího neznám a dle mých zkušeností zatím asi nic není- takže spokojenost.
milosh01 (18)|30.6.2008 11:02
Ahoj,
zrovna jsem si koupil novou 37 PFL 9603D a vy už tu píšete o 9803 :)
Ale zpátky k věci, s novou televizí jsem nadmíru spokojen. Nakonec jsem jí dal přednost před Sharpem XD1E a Panasonic TX-37LZD85F. I tohle jsou mimořádně kvalitní televize, takže bych taky určitě nelitoval, ale s přihlédnutím k designu dostal přednost Philips.
Včera jsem sledoval finále eura přes DVB-T a na této televizi to byl velmi příjemný zážitek, zvlášť když bílou stěnu za televizí příjemně osvětlovala zelená barva z Ambilightu. Obraz byl ostrý a to i při rychlých pohybech. Co mě ale zklamalo, je obraz přes UPC Direct, obzvlášť na českých stanicích. Velmi hrůzně vypadá třeba takové počasí na ČT1. Přes DVB-T je to neporovnatelně kvalitnější. Za to ale nemůže televize, ale UPC, které signál šidí jak může. S HBO je to o chlup lepší. Obrovským šokem je pak přepnutí na tyto kanály třeba z Anixe HD, kde je obraz opravdu brilantní. To je opravdu UPC Direct takový hnus nebo něco dělám špatně?

Perfect Pixel HD funguje obstojně, dokáže obraz opravdu vylepšit. Nepoužívám ho na DVD ze dvou důvodů: nelíbí soap opera efekt (nebo jsem si na něj ještě nezvyk) a protože PPHD má problém s rychlejšími scénami. Letecké souboje ve Sky Fighters nebo Will Smith řítíc se v mustangu v Já legenda nejsou pro Perfect Pixel HD to pravé.
a-prody (12)|30.6.2008 12:10
Sotva má člověk chvíli novou TV(9603) tak se chystá 9803- raději to budu muset přestat číst vlákno, něž bych začal litovat
stani (1647)|30.6.2008 12:57
[QUOTE=stani;176231]Jo a ještě jednu nepříjemnou věc jsem zpozoroval u té bílé: jak je tak velmi zářivá tak se někdy v těch nejzářivějších místech(např. zpocená čela) občas objevují až takové černé plošky(už jste to určitě někdy viděli) a to mám ten kontrast na 69(dyn. na min.)!..[/QUOTE]

Já pořád tvrdím, že ta bílá v pořádku není. A samotná bílá nastavit lze(viz příloha-obrázek) - u Samsungu. Kdyby to měly i tyto Philips, pak by to bylo výborné!
bila-menu.jpg
FFMAN (167)|30.6.2008 21:46
[QUOTE=POiNTERx;183021]A sakra... tak pozeram ze 9803 uz bola odhalena :) ...dufal som ze zostane secret dlhsie :) . Inak outfit je z bruseneho hlinika.[/QUOTE]

http://www.fullhd.gr/blog/2008/05/18/philips-42pfl9803/
philips-side-led.jpg philips 9832 60.jpg
POiNTERx (436)|1.7.2008 08:13
Prave citam nove Stereo & Video 7/2008, na 36 str. su kandidati na EISA a je tam porovnanie 42PFL9803D s Pioneer KURO... podla redaktora, ktory je v porote EISA to bolo pre neho celkom prekvapenie.. citujem: "I pri uplnem zatmeni se mi zdalo zobrazeni cerne barvy 42PFL9803 oproti KURO presvedcivejsi, coz je rarita".
No uz som dost zvedavy na tuto tv, lebo doteraz som bol voci LED podsvieteniu trochu skepticky (teda aspon to co som videl od Samsungu, ma prilis nebralo).
Milhor (118)|1.7.2008 09:57
Ano, ano, ve Stereo & Video 7/2008 je tato TV uvedena i s předpokládanou cenou 80tisíc.
stani (1647)|4.7.2008 09:30
Pro zelinar: jinak tvoje TV(47PFL9703) jako jediná má nyní na stránkách českého Philips nový firmware. Viz první stránka tohoto vlákna. ;)
zelinar (37)|4.7.2008 10:14
Díky Stani za upozornění, ale už jsem ho tam dal prakticky hned jak vyšel začátkem června, v domnění, že mi pomůže s tím nešťastným počítačovým rozlišením přes VGA. Tou dobou jsem měl TV pár dní a v rámci boje totálně rozštelovanou, takže nedokážu popsat co vlastně nový FW změnil (kromě toho, že kolečko na ovladači už neroluje položky v menu kolem dokola, ale jenom nahoru a dolu).
scholy158 (2)|4.7.2008 22:01
Zdravím všechny,dnes jsem se stal hrdým majitelem nové televize Philips 37PFL9603D a zatím můžu říct - obraz paráda !!!
lighthouse (12)|4.7.2008 22:28
[QUOTE=scholy158;183891]Zdravím všechny,dnes jsem se stal hrdým majitelem nové televize Philips 37PFL9603D a zatím můžu říct - obraz paráda !!![/QUOTE]

nikde to neviem najst, zvlada tato TV funkciu PIP a 24p? ostatne modely konkurencnych znaciek ano ale u philipsa to nikde nie je pisane a neverim ze by to 9ková rada nemala
stani (1647)|5.7.2008 08:11
[QUOTE=lighthouse;183893]nikde to neviem najst, zvlada tato TV funkciu PIP a 24p? ostatne modely konkurencnych znaciek ano ale u philipsa to nikde nie je pisane a neverim ze by to 9ková rada nemala[/QUOTE]

Oni ostatní značky mají u LCD TV běžně PIP? Tak to je mi novinka....9-)
scholy158 (2)|5.7.2008 13:10
37PFL9603D nemá PIP ani nemá PAP,ale to jsem obětoval kvůli kvalitnějšímu obrazu a i kvůli věrnosti značce a vůbec nelituju. :-)

EDIT:

ale má obraz a teletext vedle sebe
endos (26)|5.7.2008 15:13
32PFL9603 už mám objednanou a jelikož jsem na PiP zvyklý, budu to asi řešit tím, že koupím nějaký lepší sat. přijímač - s Pipem
slampik (113)|10.7.2008 11:56
Je mezi Philips 37PFL9603D a 42PFL9603D nejaky rozdil? Tedy krom ceny a velikosti :-)

Cenovy rozdil u techto uhlopricek je cca 150 euro (pri nakupu v Nemecku).

Jaka je optimalni sledovaci vzdalenost pro 37" (94cm) a pro 42" (107cm)?
kmozis_ce4you (1)|10.7.2008 22:56
[QUOTE=endos;183928]32PFL9603 už mám objednanou a jelikož jsem na PiP zvyklý, budu to asi řešit tím, že koupím nějaký lepší sat. přijímač - s Pipem[/QUOTE]

Přesně můj případ - TV Philips + SAT TechniSat Digicorder HD S2. Vše se ovládá stejně přes satelit, takže ten PIP na TV by byl vlastně zbytečný...
zelinar (37)|11.7.2008 12:32
Dneska jsem si všiml, že na českých stránkách Philipsu je nový FW 000.058.005.000 pro 9603 i 9703. Nikde tam ale nepíšou datum vydání a provedené změny. Nevíte někdo, jestli to je někde uvedeno?
endos (26)|12.7.2008 12:45
[QUOTE=kmozis;184523]Přesně můj případ - TV Philips + SAT TechniSat Digicorder HD S2. Vše se ovládá stejně přes satelit, takže ten PIP na TV by byl vlastně zbytečný...[/QUOTE]

A má SAT TechniSat Digicorder HD S2 opravdu PiP? Četl jsem velkou recenzi na "Parabole", ale o PiPu ani zmínka.
stani (1647)|12.7.2008 17:45
[QUOTE=zelinar;184591]Dneska jsem si všiml, že na českých stránkách Philipsu je nový FW 000.058.005.000 pro 9603 i 9703. Nikde tam ale nepíšou datum vydání a provedené změny. Nevíte někdo, jestli to je někde uvedeno?[/QUOTE]

Tak jsem právě také hned upgradoval na 058, ale žádné změny(ani v servisním menu) nepozoruji...:confused:
(Tedy mimo menší citlivosti toho pitomého kolečka).

Edit: něco o tom je na německém foru, tady a popř. tady.

[COLOR="White"].[/COLOR]
zelinar (37)|13.7.2008 09:56
[quote=stani;184676]Tak jsem právě také hned upgradoval na 058, ale žádné změny(ani v servisním menu) nepozoruji...:confused: ....[/quote]

jj, kolečko je nyní trochu méně citlivé, jinak pokud nějaké změny byly, tak nebyly tak výrazné, že jsem si jich nevšiml na první pohled.
Němčinou bohužel nevládnu, ale uživatel majorusa (42PFL9603D/10) v mém oblíbeném UK fóru zde objevil více změn:
- ambilight sw upgrade na 9.6.0.6
- pocitově plynulejší SD obraz při zapnutém HDNM
- a naopak další zhoršení funkce zvýšené ostrosti - přibyly řádkové artefakty

Dále se tam mluví o odstranění bugu při přepínání obrazovek mezi půlstránkou a celou stránkou v Demo módu.

To fórum http://www.avforums.com/forums/forumdisplay.php?f=155&order=desc je docela fajn, ohledně 9603/9703 řady jsem tam našel dvě vlákna, na 7603 řadu jsou tam taky dvě vlákna.
slampik (113)|15.7.2008 09:51
Kdyz koupim 9603 v Nemecku, bude mit ceske menu? A kdyz nebude, dostane ho tam sw upgrade?