LCD TV Philips 9-ková řada 2008 Cineos
Zdravim,
uz jsem celkem zoufaly, procitam vse a nedokazi se rozhodnout zda jit do SAMSUNGU nebo PHILIPS. Chtel bych LCD 32'' prevazne na PS3 a DivX + digitalni televize + pripojeny PC pres HDMI. Budu na to koukat z cca 2,5 - 3m.
Rozhoduji se mezi modely:
- SAMSUNG LE32A559
- SAMSUNG LE32A656
- PHILIPS 32PFL9603D
Mezi 656 a 9603 je rozdil cca 5 tis a nevim, zda za to stoji. Co myslite? Hodne lidi rika, ze Philips ma velice povedny obraz.
Diky moc vsem za pomoc
uz jsem celkem zoufaly, procitam vse a nedokazi se rozhodnout zda jit do SAMSUNGU nebo PHILIPS. Chtel bych LCD 32'' prevazne na PS3 a DivX + digitalni televize + pripojeny PC pres HDMI. Budu na to koukat z cca 2,5 - 3m.
Rozhoduji se mezi modely:
- SAMSUNG LE32A559
- SAMSUNG LE32A656
- PHILIPS 32PFL9603D
Mezi 656 a 9603 je rozdil cca 5 tis a nevim, zda za to stoji. Co myslite? Hodne lidi rika, ze Philips ma velice povedny obraz.
Diky moc vsem za pomoc
[quote=stani;184676]Tak jsem právě také hned upgradoval na 058, ale žádné změny(ani v servisním menu) nepozoruji...:confused:
[COLOR=White].[/COLOR][/quote]
Tak jsem po upgradu na 058 zaznamenal první změnu k horšímu a to bohužel dost zásadní. Pokud zapnu TV v režimu TV a pak se rozhodnu přepnout na nějaké zařízení, co mám navěšené na AVR (DVR, VCR, PS3), tak do TV sice jde signál a TV indikuje spravné rozlišení 575i nebo 1080p podle zdroje signálu, ale na TV není žádný obraz a obrazovka je černá. Dokonce se nezobrazí ani OSD AVR. Předtím vše fungovalo normálně, TV zobrazovala obraz hned napoprvé a v libovolném pořadí spouštění zařízení nebo AVR. Nepomáhá žádné přepínání zdrojů signálu ani na AVR ani na TV, ani vypnutí a zapnutí AVR. Pomůže jedině znovu zapnout TV při již zapnutém AVR. Pak jde přepínat mezi zdroji signálu na AVR i programy TV normálně a v libovolném pořadí, dokud zase TV nevypnu.
AVR mám k TV připojené přes HDMI1. HDMI1 mám přiřazené jako Systém domácího kina. Projevy jsou stejné při nepřepočítaném i při upscalovaném obrazu v AVR. V soustavě jsem nic neměnil ani nepřenastavoval, takže tuto změnu přičítám upgradu FW. Bypasovat AVR a připojit zařízení napřímo jsem nezkoušel, protože to předtím nebylo potřeba a ani žádný takový workaround nechci. Nevšimli jste si někdo také tohoto problému?
EDIT:
[COLOR=Navy]Tak popis problému s TV beru zpět. AVR jsem natvrdo zresetoval a problém zmizel (netušil jsem, že i tyhle jednoúčelový krámy dokážou tak pěkně vytuhnout jako PC). Nyní se TV chová jak má, přepínat mezi TV a AVR přes HDMI lze libovolně a podle očekávání.[/COLOR]
[COLOR=White].[/COLOR][/quote]
Tak jsem po upgradu na 058 zaznamenal první změnu k horšímu a to bohužel dost zásadní. Pokud zapnu TV v režimu TV a pak se rozhodnu přepnout na nějaké zařízení, co mám navěšené na AVR (DVR, VCR, PS3), tak do TV sice jde signál a TV indikuje spravné rozlišení 575i nebo 1080p podle zdroje signálu, ale na TV není žádný obraz a obrazovka je černá. Dokonce se nezobrazí ani OSD AVR. Předtím vše fungovalo normálně, TV zobrazovala obraz hned napoprvé a v libovolném pořadí spouštění zařízení nebo AVR. Nepomáhá žádné přepínání zdrojů signálu ani na AVR ani na TV, ani vypnutí a zapnutí AVR. Pomůže jedině znovu zapnout TV při již zapnutém AVR. Pak jde přepínat mezi zdroji signálu na AVR i programy TV normálně a v libovolném pořadí, dokud zase TV nevypnu.
AVR mám k TV připojené přes HDMI1. HDMI1 mám přiřazené jako Systém domácího kina. Projevy jsou stejné při nepřepočítaném i při upscalovaném obrazu v AVR. V soustavě jsem nic neměnil ani nepřenastavoval, takže tuto změnu přičítám upgradu FW. Bypasovat AVR a připojit zařízení napřímo jsem nezkoušel, protože to předtím nebylo potřeba a ani žádný takový workaround nechci. Nevšimli jste si někdo také tohoto problému?
EDIT:
[COLOR=Navy]Tak popis problému s TV beru zpět. AVR jsem natvrdo zresetoval a problém zmizel (netušil jsem, že i tyhle jednoúčelový krámy dokážou tak pěkně vytuhnout jako PC). Nyní se TV chová jak má, přepínat mezi TV a AVR přes HDMI lze libovolně a podle očekávání.[/COLOR]
Tak jsem na netu našel konečně oficiální Philips popis, co se ve FW 000.058.005.000 změnilo:
Q591E_0.58.5.0
- Improvement of the connection via HDMI with Bose system.
- Improvement of standby behaviour.
- Improvements for EPG behaviour in UK.
- Functionality added for Australie and Finland.
- Improvement scroll behaviour remote control.
Tak já mám např. na HDMI 1 připojen DVD přehrávač a vše funguje jako předtím. Pokud přepnu v Source na HDMI1 žádná černá obrazovka se nekoná, buď je tam stand-by logo přehrávače nebo rovnou film(pokud je puštěný), přepnu-li zpět - např. tl. č.1. nebo P↔P nebo Back, tak to normálně funguje.
A opět zpět pomocí tl. P↔P , Back nebo výběru v Source, zase úplně v pohodě....
A opět zpět pomocí tl. P↔P , Back nebo výběru v Source, zase úplně v pohodě....
Tak jsem na zahraničním diskusním fóru našel hodně informací, že 42PFL9603D má oproti Samsungu A656 nebo Sony W4000 o dost horší úroveň černé. Je to tak?
[quote=slampik;185167]Tak jsem na zahraničním diskusním fóru našel hodně informací, že 42PFL9603D má oproti Samsungu A656 nebo Sony W4000 o dost horší úroveň černé. Je to tak?[/quote]
Doma vedle sebe tyhle tři televize asi mít nebudeš, takže hledání kdo má černou černější moc nedává smysl. Černá je dostatečná, rozhodně není šedá, fialová ani zelená a podsvícení panelu je zcela rovnoměrné po celé ploše panelu (to vše při zateměné místnosti a vypnutém Ambilightu). Rozhodně ta černá není žádný extrém. Pro normální používání je naprosto vyhovující.
Doma vedle sebe tyhle tři televize asi mít nebudeš, takže hledání kdo má černou černější moc nedává smysl. Černá je dostatečná, rozhodně není šedá, fialová ani zelená a podsvícení panelu je zcela rovnoměrné po celé ploše panelu (to vše při zateměné místnosti a vypnutém Ambilightu). Rozhodně ta černá není žádný extrém. Pro normální používání je naprosto vyhovující.
[QUOTE=zelinar;185190]Doma vedle sebe tyhle tři televize asi mít nebudeš, takže hledání kdo má černou černější moc nedává smysl. Černá je dostatečná, rozhodně není šedá, fialová ani zelená a podsvícení panelu je zcela rovnoměrné po celé ploše panelu (to vše při zateměné místnosti a vypnutém Ambilightu). Rozhodně ta černá není žádný extrém. Pro normální používání je naprosto vyhovující.[/QUOTE]
Souhlas.
Souhlas.
Já nechci vedle sebe skládat tyto 3 TV, ale spíš jestli to není znakem horší kvality...
Jestli není černá moc šedá...
Jestli není černá moc šedá...
[quote=slampik;185195]Já nechci vedle sebe skládat tyto 3 TV, ale spíš jestli to není znakem horší kvality...
Jestli není černá moc šedá...[/quote]
Neboj se toho, šedá určitě není a nekvalitní už vůbec ne. Honění se za černou ani moc nechápu, protože při sledování budeš vnímat celkový obraz, na černou si ani nevzpomeneš a spíš ti na LCD technologii budou vadit úplně jiný věci. Radši si hlídej aby ti vyhovovalo její zobrazení SD signálu a celkový dojem z něho (mazanice, artefakty, přepálené barvy, plynulý pohyb, rychlost doostřování). A v těchto parametrech je subjektivně i podle recenzí 9-ková řada na čelních místech.
Jestli není černá moc šedá...[/quote]
Neboj se toho, šedá určitě není a nekvalitní už vůbec ne. Honění se za černou ani moc nechápu, protože při sledování budeš vnímat celkový obraz, na černou si ani nevzpomeneš a spíš ti na LCD technologii budou vadit úplně jiný věci. Radši si hlídej aby ti vyhovovalo její zobrazení SD signálu a celkový dojem z něho (mazanice, artefakty, přepálené barvy, plynulý pohyb, rychlost doostřování). A v těchto parametrech je subjektivně i podle recenzí 9-ková řada na čelních místech.
OK. Dá se tento typ (42PFL9603) nekde videt v Praze na zivo? Volal jsem do Philipsu, showroom uz zrusili...
Asi nedá. Philips zrušil showroom zhruba před čtyřmi lety. V rámci snižování stavů se o něj přestal mít kdo starat a pro předchozí i nové vedení není showroom zřejmě důležitý :-?. V Datartu se zaměřují spíš na nižší a střední třídu, takže tam nepochodíš. Něco málo je už v Electroworldu, ale tam jsem tak tři týdny zpátky viděl jenom 32PFL9603D/10 a ta má trochu jiné parametry, takže pocit z ní na 42" korektně extrapolovat nepůjde. A (ne)nastavená nebo spíš připojená byla tak příšerně, že mezi ostatníma působila bezkonkurenčně nejhůř a to i na firemní HD demo. Řekl bych, že všichni co už doma nějakou mají buď obhlíželi a pak nakoupili v Německu a nebo to prostě riskli.
Tak jsem dnes v Electroworldu Praha - Zličín objevil Philipse 32/37/42 PFL9603D. Konečně jsem měl možnost reálného posouzení. Černá je myslím černá dostatečně, design je velmi dobrý, obraz se mi moc líbil. Cena byla trochu ulítlá - u 42" hrozivých 55000 Kč. Z Německa ji dovezu za 38000 Kč.
Má na Ambilight vliv barva stěny? Máme vymalováno do žluta...
Má na Ambilight vliv barva stěny? Máme vymalováno do žluta...
[QUOTE=stani;183341]Já pořád tvrdím, že ta bílá v pořádku není. A samotná bílá nastavit lze(viz příloha-obrázek) - u Samsungu. Kdyby to měly i tyto Philips, pak by to bylo výborné![/QUOTE]
Nastavit to jde i u Philipse, ale v servisním menu, přístup znám, ale musím to najít. Je to něco jako 025690+, ale teď z hlavy fakt nevím.
Nastavit to jde i u Philipse, ale v servisním menu, přístup znám, ale musím to najít. Je to něco jako 025690+, ale teď z hlavy fakt nevím.
Ahoj,
chtěl bych optat, zda nelze na philipsu 9603 nastavit, aby se po zapnutí připojeného DVD přes HDMI televize automaticky přepla na daný HDMI vstup. Funguje to tak u SCART, když zapnu DVD, hned tam naskočí vstup. U HDMI připojení musím stisknout source, najet kolečkovým ovladačem na správný HDMI (kolikrát ho netrefím napoprvé, protože kolečko má zpoždění) a dát OK. Pokud to nelze, není možné na ovládání nastavit zkratku, aby stačil stisk jediného tlačítka?
chtěl bych optat, zda nelze na philipsu 9603 nastavit, aby se po zapnutí připojeného DVD přes HDMI televize automaticky přepla na daný HDMI vstup. Funguje to tak u SCART, když zapnu DVD, hned tam naskočí vstup. U HDMI připojení musím stisknout source, najet kolečkovým ovladačem na správný HDMI (kolikrát ho netrefím napoprvé, protože kolečko má zpoždění) a dát OK. Pokud to nelze, není možné na ovládání nastavit zkratku, aby stačil stisk jediného tlačítka?
(Původně odesláno od stani
Já pořád tvrdím, že ta bílá v pořádku není. A samotná bílá nastavit lze(viz příloha-obrázek) - u Samsungu. Kdyby to měly i tyto Philips, pak by to bylo výborné!)
[QUOTE=c9;185493]Nastavit to jde i u Philipse, ale v servisním menu, přístup znám, ale musím to najít. Je to něco jako 025690+, ale teď z hlavy fakt nevím.[/QUOTE]
:D
[COLOR="White"].....[/COLOR]
Já pořád tvrdím, že ta bílá v pořádku není. A samotná bílá nastavit lze(viz příloha-obrázek) - u Samsungu. Kdyby to měly i tyto Philips, pak by to bylo výborné!)
[QUOTE=c9;185493]Nastavit to jde i u Philipse, ale v servisním menu, přístup znám, ale musím to najít. Je to něco jako 025690+, ale teď z hlavy fakt nevím.[/QUOTE]
:D
[COLOR="White"].....[/COLOR]
[QUOTE=milosh01;185505]Ahoj,
chtěl bych optat, zda nelze na philipsu 9603 nastavit, aby se po zapnutí připojeného DVD přes HDMI televize automaticky přepla na daný HDMI vstup. Funguje to tak u SCART, když zapnu DVD, hned tam naskočí vstup. U HDMI připojení musím stisknout source, najet kolečkovým ovladačem na správný HDMI (kolikrát ho netrefím napoprvé, protože kolečko má zpoždění) a dát OK. Pokud to nelze, není možné na ovládání nastavit zkratku, aby stačil stisk jediného tlačítka?[/QUOTE] Na 9603D to ide, ...tieto signaly sa nazyvaju HDMI CEC a u Philipsu sa to vola easyLINK. Najdi si v menu TV v nastaveniach easyLink a daj na ON. Avsak aj tvoje DVD musi podporovat tieto signaly, inak to fungovat nebude.
chtěl bych optat, zda nelze na philipsu 9603 nastavit, aby se po zapnutí připojeného DVD přes HDMI televize automaticky přepla na daný HDMI vstup. Funguje to tak u SCART, když zapnu DVD, hned tam naskočí vstup. U HDMI připojení musím stisknout source, najet kolečkovým ovladačem na správný HDMI (kolikrát ho netrefím napoprvé, protože kolečko má zpoždění) a dát OK. Pokud to nelze, není možné na ovládání nastavit zkratku, aby stačil stisk jediného tlačítka?[/QUOTE] Na 9603D to ide, ...tieto signaly sa nazyvaju HDMI CEC a u Philipsu sa to vola easyLINK. Najdi si v menu TV v nastaveniach easyLink a daj na ON. Avsak aj tvoje DVD musi podporovat tieto signaly, inak to fungovat nebude.
[QUOTE=POiNTERx;185509]Na 9603D to ide, ...tieto signaly sa nazyvaju HDMI CEC a u Philipsu sa to vola easyLINK. Najdi si v menu TV v nastaveniach easyLink a daj na ON. Avsak aj tvoje DVD musi podporovat tieto signaly, inak to fungovat nebude.[/QUOTE]
Můj DVD přehrávač bohužel HDMI CEC nepodporuje:( Existuje jiná možnost? Třeba ta zmiňovaná zkratka na dálkovém ovládání?
Můj DVD přehrávač bohužel HDMI CEC nepodporuje:( Existuje jiná možnost? Třeba ta zmiňovaná zkratka na dálkovém ovládání?
Zdravím pánové. Toto fórum čtu pozorně hodně dlouho a nyní u mně dozrál čas na koupi nového televizoru. Pominu-li věčné dilema jestli plazmu nebo LCD, desítky hodin studování na internetu i v periodikách co je lepší to u mně přece jenom vyhrálo LCD. Rozhodl jsem se pro PHILIPS 42PFL9703, ale stále ve mně hlodá červík, jestli je to opravdu ta správná volba. Mým dalším horkým favoritem je mimo zmiňovaný ještě Toshiba 46ZF355 kvůli dobrým recenzím a nádhernému designu,m což se právě o Philipsu říci nedá, protože mi letošní řada připadne dost ustřelená a kýčovitá a jeji napodobení Apple designu mi k velkým LCD moc dobčře nesedí, ale vím, že bych si dokázal zvyknout. Má tu někdo z Vás alespoň nějakou zkušenost s tímto Philipsem, nebo ho má někdo dokonce doma? Na celém internetu jsem snad nenašel jedinou pořádnou recenzi tohoto modelu a snad ho ani nikdo recenzovat nechce. Zato Samsungů a Sony je všude požehnaně. Díky za info a za možnou pomoc
w-one: já jsem na tom stejně. Zvažuji koupi LCD TV velikosti 40-42". Založil jsem k tomu i fórum pojmenované: 40(42)" do 40 tisíc - jakou TV?
Hodně horkým favoritem je Philips. Měl jsem vybrán model 42PFL9603 a protože leckde zmizel (že by už pomalu končil?), tak přemýšlím i o 42PFL7603. Jaký je mezi nimi rozdíl? Našel jsem jen rozdíl ve verzi Ambilightu.
TEST Philips 42PFL9703 najdeš zde:
http://www.computerbild.de/artikel/avf-Test-LCD-TV-Philips-42PFL9703_3051298.html
Pokud to přelouskáš, dej mi vědět - já Německy tak dobře neumím...
Hodně horkým favoritem je Philips. Měl jsem vybrán model 42PFL9603 a protože leckde zmizel (že by už pomalu končil?), tak přemýšlím i o 42PFL7603. Jaký je mezi nimi rozdíl? Našel jsem jen rozdíl ve verzi Ambilightu.
http://www.computerbild.de/artikel/avf-Test-LCD-TV-Philips-42PFL9703_3051298.html
Pokud to přelouskáš, dej mi vědět - já Německy tak dobře neumím...
PFL9603 už prý nebude. Mám to od obchodního zástupce Philips a teď už se distribuuje pouze 9703 (a od září 9803 s LED podsvícením - cena kolem 80 000,-), ale teď 9703 není a já jí budu mít 29.7.08. Tu "recenzi" spíš preview jsem také četl - je to asi jediná na netu. Tohle ti snad pomůže: http://translate.google.cz/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.computerbild.de%2Fartikel%2Favf-Test-LCD-TV-Philips-42PFL9703_3051298.html&hl=cs&ie=UTF8&sl=de&tl=cs
7603 oproti 9603 (9703) má jiný Ambilight a není 100Hz (což asi ani tolik nevadí). Myslím, že jsou tam i nějaké rozdíly v pičičandách typu Natural Motion a Perfect Pixel, ale nevím o kolik markantně, ale možná kecám, protože jsem se zaměřil od začátku pouze na 9703.
7603 oproti 9603 (9703) má jiný Ambilight a není 100Hz (což asi ani tolik nevadí). Myslím, že jsou tam i nějaké rozdíly v pičičandách typu Natural Motion a Perfect Pixel, ale nevím o kolik markantně, ale možná kecám, protože jsem se zaměřil od začátku pouze na 9703.
To má (9603 a 9703), ale 7603 ne. V ČR, ale stále váhám. Termín se už blíží a pořád nevím, jestli není lepší Toshiba, nebo něco jiného. Už mi z toho vážně hrabe, protože 100 lidí, 100 názorů
[QUOTE=slampik;185803]
Pokud to přelouskáš, dej mi vědět - já Německy tak dobře neumím...[/QUOTE]
Shrnutí toho testu: 42PFL9703 patří mezi nejlepší TV, s precizním obrazem bez cukání. Jediné mínus je to pitomé točící kolečko na DO. V testu píšou, že reklamní texty často přehánějí ale tady u té TV se blíží dost pravdě.
Já bych jen dodal, že i někdy ty testy také nepíšou tak až pravdu, obzvláště když pak dotyčná TV zůstane jako "dárek" redakci či přímo tomu kdo to psal.
To nic ale nemění na tom, že obraz u 9-kové řady 2008 patří mezi nejlepší ze všech LCD TV.
Pokud to přelouskáš, dej mi vědět - já Německy tak dobře neumím...[/QUOTE]
Shrnutí toho testu: 42PFL9703 patří mezi nejlepší TV, s precizním obrazem bez cukání. Jediné mínus je to pitomé točící kolečko na DO. V testu píšou, že reklamní texty často přehánějí ale tady u té TV se blíží dost pravdě.
Já bych jen dodal, že i někdy ty testy také nepíšou tak až pravdu, obzvláště když pak dotyčná TV zůstane jako "dárek" redakci či přímo tomu kdo to psal.
To nic ale nemění na tom, že obraz u 9-kové řady 2008 patří mezi nejlepší ze všech LCD TV.
A když porovnáš ZF355 a PFL9703, v čem se nejvíce liší? Je něco zásadního, co některá z těchto TV nemá?
Jinak ten Philips lze v Německu koupit od 2000 euro, což je 48000. Neznám cenu v ČR, ale asi bude o dost vyšší. Toshiba vyjde na 1300 euro a to už je hodně velký rozdíl...
Jinak ten Philips lze v Německu koupit od 2000 euro, což je 48000. Neznám cenu v ČR, ale asi bude o dost vyšší. Toshiba vyjde na 1300 euro a to už je hodně velký rozdíl...
Toshiba má dle mého názoru moc vydařený design a to podstatně - tenký rámeček, což u mně dost zvyšuje body. Jinak Philips má na DO už zmiňované kolečko, které je dost citlivé a je potřeba se s tím naučit pracovat. Philips má zase třeba USB, což se taky někdy může využít, Toshiba má mít zase lepší podání černé, což zase asi tak neprožívám. Jde mi o podání SD signálu a DVD. Full Hd využiju až si koupím BR přehrávač, což bude určitě následně. Co právě nejvíc nevím je podání obrazu u Philipse a u Toshiby, protože ačkoliv jsem prolezl snad všechny obchody s elektronikou v Brně, nenašel jsem nikde ani Toshibu ZF355 a ani 9703. Údajně se 9703 nedodávají do elektrořetězců, ale jsou pouze určeny pro nezávislé obchodníky a studia s Hi-Fi.
[QUOTE=slampik;185815]A když porovnáš ZF355 a PFL9703, v čem se nejvíce liší? Je něco zásadního, co některá z těchto TV nemá?
[/QUOTE]
Také jsem předtím přemýšlel o Toshibě, ale nějak mě nepřesvědčily. Asi jsem neviděl všechny typy, ale u těch co jsem viděl, se mi zdál obraz spíše podprůměrný.Ale možná, že u modelu(ů) které máte na mysli je to jinak.
Co jsem se dočetl, Toshiba má prý nejlepší 100Hz ale také velké mínus - nemožnost nastavit obraz pro každý vstup zvlášť.
[/QUOTE]
Také jsem předtím přemýšlel o Toshibě, ale nějak mě nepřesvědčily. Asi jsem neviděl všechny typy, ale u těch co jsem viděl, se mi zdál obraz spíše podprůměrný.Ale možná, že u modelu(ů) které máte na mysli je to jinak.
Co jsem se dočetl, Toshiba má prý nejlepší 100Hz ale také velké mínus - nemožnost nastavit obraz pro každý vstup zvlášť.
[QUOTE=w-one;185816] Jinak Philips má na DO už zmiňované kolečko, které je dost citlivé a je potřeba se s tím naučit pracovat.[/QUOTE]
S novým software je to už výrazně lepší.
S novým software je to už výrazně lepší.
Ted maji 42PFL9603 za 1650 euro (cca 39500 Kč) v MY-SOLUTION.de v Drazdanech...
http://www.my-solution.de/index.php?show=quicksearch&quicksearch=7692&click_count=4&Artikel_ID=7692&details=7692
I kdyz ji ma nahradit 9703, tak myslim, ze je to spickova telka. V Electroworldu je za 55000. Obraz ma nadherny a nevim jake ma "mouchy" - to by asi mohl napsat STANI, ten ji ma, ze?
http://www.my-solution.de/index.php?show=quicksearch&quicksearch=7692&click_count=4&Artikel_ID=7692&details=7692
I kdyz ji ma nahradit 9703, tak myslim, ze je to spickova telka. V Electroworldu je za 55000. Obraz ma nadherny a nevim jake ma "mouchy" - to by asi mohl napsat STANI, ten ji ma, ze?
Dneska jsem koukal na televize opět v Datartu, Basys a Elektroworld. Kdyby nemělo KURO před sebou sklo, tak se nechám ukecat i na plazmu. Prostě nádherná televize, okrasa pokoje (což se o Philipsu říct nedá). Musím ale uznat, že Philips 9603 má fakt nejlepší a netrhaný obraz. Takže nakonec jsem se rozhodl pro 47PFL9703 ještě o trošku větší. Klidně bych šel i do 50", ale tu Philips nedělá. Opravdu je to ze 3 metrů skvěle koukatelné, takže něco o násobení úhlopříčky jsou předsudky.
[QUOTE=slampik;185843] Obraz ma nadherny a nevim jake ma "mouchy" - to by asi mohl napsat STANI, ten ji ma, ze?[/QUOTE]
A což takhle si přečíst první stránku tohoto vlákna?...:D :p :-E ;)
A což takhle si přečíst první stránku tohoto vlákna?...:D :p :-E ;)
[QUOTE=w-one;185853]Dneska jsem koukal na televize opět v Datartu, Basys a Elektroworld. Kdyby nemělo KURO před sebou sklo, tak se nechám ukecat i na plazmu. Prostě nádherná televize, okrasa pokoje (což se o Philipsu říct nedá). Musím ale uznat, že Philips 9603 má fakt nejlepší a netrhaný obraz. Takže nakonec jsem se rozhodl pro 47PFL9703 ještě o trošku větší. Klidně bych šel i do 50", ale tu Philips nedělá. Opravdu je to ze 3 metrů skvěle koukatelné, takže něco o násobení úhlopříčky jsou předsudky.[/QUOTE]
Co jsi na tom koukal z tech 3m? doufam ne to demo co pousti v tech obchodacich... Teda pokud doma budes koukat BR disky tak noproblema.... ;)
Co jsi na tom koukal z tech 3m? doufam ne to demo co pousti v tech obchodacich... Teda pokud doma budes koukat BR disky tak noproblema.... ;)
[quote=w-one;185806]PFL9603 už prý nebude. Mám to od obchodního zástupce Philips a teď už se distribuuje pouze 9703 ...[/quote]
Nechápu to :eek:. Tato řada je v prodeji snad něco kolem 3 měsíců, na pultech až na pár osamělých výjimek ji nikdo pořádně neviděl a už s ní Philips končí? To o ni není zájem a nebo je zakopaný pes v něčem jiným? 9603 a 9703 přece Philipsu umožnilo při stejných vlastnostech celkem rozumně škálovat docela vysokou cenu ambilightem, kdežto 9703 a 9803 je už technologický skok a o náhradě se asi moc mluvit nedá... Máte někdo více informací, proč Philipsu tak šíblo?
Nechápu to :eek:. Tato řada je v prodeji snad něco kolem 3 měsíců, na pultech až na pár osamělých výjimek ji nikdo pořádně neviděl a už s ní Philips končí? To o ni není zájem a nebo je zakopaný pes v něčem jiným? 9603 a 9703 přece Philipsu umožnilo při stejných vlastnostech celkem rozumně škálovat docela vysokou cenu ambilightem, kdežto 9703 a 9803 je už technologický skok a o náhradě se asi moc mluvit nedá... Máte někdo více informací, proč Philipsu tak šíblo?
[QUOTE=robert.kotasek;185905]Co jsi na tom koukal z tech 3m? doufam ne to demo co pousti v tech obchodacich... Teda pokud doma budes koukat BR disky tak noproblema.... ;)[/QUOTE]
Nee..koukal jsem na Z1 a zrovna tam byl nějaký rozhovor s Gábinou Osvaldovou
Nee..koukal jsem na Z1 a zrovna tam byl nějaký rozhovor s Gábinou Osvaldovou
[QUOTE=zelinar;185918]Nechápu to :eek:. Tato řada je v prodeji snad něco kolem 3 měsíců, na pultech až na pár osamělých výjimek ji nikdo pořádně neviděl a už s ní Philips končí? To o ni není zájem a nebo je zakopaný pes v něčem jiným? 9603 a 9703 přece Philipsu umožnilo při stejných vlastnostech celkem rozumně škálovat docela vysokou cenu ambilightem, kdežto 9703 a 9803 je už technologický skok a o náhradě se asi moc mluvit nedá... Máte někdo více informací, proč Philipsu tak šíblo?[/QUOTE]
Nevím, tohle mám od něj. Prý 9603 neseženu, protože není a nebude a bude jenom 9703. Víc jsem do toho nešťoural, ale možná to mělo být jenom že třeba bude až na podzim, protože jsou vyprodané, ale zase být půl roku bez zboží je také divné.,
Nevím, tohle mám od něj. Prý 9603 neseženu, protože není a nebude a bude jenom 9703. Víc jsem do toho nešťoural, ale možná to mělo být jenom že třeba bude až na podzim, protože jsou vyprodané, ale zase být půl roku bez zboží je také divné.,
[QUOTE=w-one;185853]Dneska jsem koukal na televize opět v Datartu, Basys a Elektroworld. Kdyby nemělo KURO před sebou sklo, tak se nechám ukecat i na plazmu. Prostě nádherná televize, okrasa pokoje (což se o Philipsu říct nedá). Musím ale uznat, že Philips 9603 má fakt nejlepší a netrhaný obraz. Takže nakonec jsem se rozhodl pro 47PFL9703 ještě o trošku větší. Klidně bych šel i do 50", ale tu Philips nedělá. Opravdu je to ze 3 metrů skvěle koukatelné, takže něco o násobení úhlopříčky jsou předsudky.[/QUOTE]
Tím chceš říci, že Kuro má horší obraz než Philips a ještě proti němu trhaný???
Tím chceš říci, že Kuro má horší obraz než Philips a ještě proti němu trhaný???
Tak neviem ako v CZ, ale v SK su v cenniku 32" a 37" 9603D a vacsie uhlopriecky su zamerane na Amblight Spectra 3, preto len 9703D. Je zbytocne predavat dva 9kove modely ktore sa lisia najme Amblightom... avsak 9603 sa da normalne objednat.. aj 42 aj 47". V obchodoch si ju moze zakaznik objednat na zavaznu objednavku.
Samozřejmě, 42pfl9603 je normálně a oficiálně v nabídce - stránka, produktový leták i upgrade FW...
[QUOTE=Hmm;185924]Tím chceš říci, že Kuro má horší obraz než Philips a ještě proti němu trhaný???[/QUOTE]
To ne, to mělo být porovnání s ostatníma komerčníma značkama v Elektroworldu. Špatně sem se vyjádřil, resp. jsem nedokončil myšlenku a navázal na novou větu. Říkám, kdby nemělo KURO sklo, jdu do něj.
To ne, to mělo být porovnání s ostatníma komerčníma značkama v Elektroworldu. Špatně sem se vyjádřil, resp. jsem nedokončil myšlenku a navázal na novou větu. Říkám, kdby nemělo KURO sklo, jdu do něj.
[QUOTE=POiNTERx;185934]Tak neviem ako v CZ, ale v SK su v cenniku 32" a 37" 9603D a vacsie uhlopriecky su zamerane na Amblight Spectra 3, preto len 9703D. Je zbytocne predavat dva 9kove modely ktore sa lisia najme Amblightom... avsak 9603 sa da normalne objednat.. aj 42 aj 47". V obchodoch si ju moze zakaznik objednat na zavaznu objednavku.[/QUOTE]
No, já chtěl původně 9603 a nebo 9703, ale bylo mi řečeno, že musím vzít stejně pouze 9703, protože 9603 se už objednat nedá. Říkám, víc jsem do toho nešťoural
No, já chtěl původně 9603 a nebo 9703, ale bylo mi řečeno, že musím vzít stejně pouze 9703, protože 9603 se už objednat nedá. Říkám, víc jsem do toho nešťoural
Jestli mohu, mám pár poznatků. Před týdnem jsem zakoupil v Německu 32" Philips 9603. Tato diskuze mne v rozhodnutí pro Philipse utvrdila ...... a nelituji. Objednával jsem ho přes e-shop a přišel mne na 1062 EUR i s poplatkem bance a doručením domů.
Před tím jsem ještě několikrát porovnával v Německých marketech i v našich _ chudších a přirozenost barev bych řekl, že byla u Philipsů této řady nejlepší. Jsem vášnivým fotoamatérem, barvám bych měl rozumět, fotím zrcadlovkou Canon a monitor mám EIZO nastavené colormetrickou sondou. A navíc mi stojí tento monitor něco přes metr od PC, takže mám porovnání a názor.
Podle mne by se neměly tyto dva zobrazovače srovnávat, natož nad barvami brečet. Je to asi jako srovnávat výborné BMW s výbornou dodávkou, třeba Mercedes, či VW. To srovnávat také nejde, vše je v některých dicsiplinách diametrálně odlišné.
Pokud zobrazím na Philipsu svou fotografili barevně vyladěnou na kalibrovaném monitoru, bude sice hezká, ale jiná, kontrastnější, barevně lehce posunutá, ale furt pěkná. Není to tím, že televezor zobrazuje blbě, je to tím, že pro televizor se prostě programy připravují a barví trochu jinak. A bílá je tam hodně dobrá, pravda, sahá až k hranici přepalů, ale to nejde udělat jinak.
Takže celkově vzato, když si k ní sednu jako normální divák a ne hnidopych, jsem velmi spokojen, až uchvácen. Zvláště, pokud ji nakrmím kvalitním satelitním signálem, zvláště HDTV. Ostatně, je velkým zážitkem shlédnout filmy z DVD na kvalitním přehrávači (mám Philips 5990), který obraz dobře interpoluje do rozlišení 1080p !!! super.
A černá ? Podle mne je také dostatečně černá. Ostatně, je tam možnost bohatého osobního nastavení.
Ambilight je super vymoženost _ úchvatné.
Jasně, vnímám i neduhy, jako furt dost výrazné přeostření, které někdy dělá až kontury.
Nebo artefaktů je tam také víc než dost. To ale není vina televize, ale přihlouplé komprimace MPEG-2. Bohužel.
Nesmí se to přehánět s vyhlazováním a podobnými nesmysly, pak lidé vypadají jako z pasteliny, zase to není chyba TV, ale systému a vlastního nastavení.
Takže _ doporučuji, dávám jí 4,5 bodu z pěti možných.
Nevím, zda bych konkurenčnímu Samsungu dal 4 body, spíše 3,5.
Před tím jsem ještě několikrát porovnával v Německých marketech i v našich _ chudších a přirozenost barev bych řekl, že byla u Philipsů této řady nejlepší. Jsem vášnivým fotoamatérem, barvám bych měl rozumět, fotím zrcadlovkou Canon a monitor mám EIZO nastavené colormetrickou sondou. A navíc mi stojí tento monitor něco přes metr od PC, takže mám porovnání a názor.
Podle mne by se neměly tyto dva zobrazovače srovnávat, natož nad barvami brečet. Je to asi jako srovnávat výborné BMW s výbornou dodávkou, třeba Mercedes, či VW. To srovnávat také nejde, vše je v některých dicsiplinách diametrálně odlišné.
Pokud zobrazím na Philipsu svou fotografili barevně vyladěnou na kalibrovaném monitoru, bude sice hezká, ale jiná, kontrastnější, barevně lehce posunutá, ale furt pěkná. Není to tím, že televezor zobrazuje blbě, je to tím, že pro televizor se prostě programy připravují a barví trochu jinak. A bílá je tam hodně dobrá, pravda, sahá až k hranici přepalů, ale to nejde udělat jinak.
Takže celkově vzato, když si k ní sednu jako normální divák a ne hnidopych, jsem velmi spokojen, až uchvácen. Zvláště, pokud ji nakrmím kvalitním satelitním signálem, zvláště HDTV. Ostatně, je velkým zážitkem shlédnout filmy z DVD na kvalitním přehrávači (mám Philips 5990), který obraz dobře interpoluje do rozlišení 1080p !!! super.
A černá ? Podle mne je také dostatečně černá. Ostatně, je tam možnost bohatého osobního nastavení.
Jasně, vnímám i neduhy, jako furt dost výrazné přeostření, které někdy dělá až kontury.
Nebo artefaktů je tam také víc než dost. To ale není vina televize, ale přihlouplé komprimace MPEG-2. Bohužel.
Nesmí se to přehánět s vyhlazováním a podobnými nesmysly, pak lidé vypadají jako z pasteliny, zase to není chyba TV, ale systému a vlastního nastavení.
Nevím, zda bych konkurenčnímu Samsungu dal 4 body, spíše 3,5.
Zdravim vsechny uzivatele. Sjizdim tohle forum nekolik dni, procetl jsem spousty vlaken a rozhodl jsem se pro Philips (driv by me vubec nenapadlo zkoumat lcd tv teto firmy :)). Po dlouhem premysleni jsem se (zatim) rozhodl pro dva modely: 32pfl9603D a 37pfl7603D a nemuzu prijit na to, ktery zvolit. Zda mensi a "nabusenejsi" a nebo vetsi a "oholenou". Od tv sedim zhruba necele tri metry. Hlavni uzivani teto televize by melo spocivat v propojeni s pc (dvi-hdmi) a prehravani klasickych avicek (filmy, serialy). Doted jsem se dival na 19" monitoru, coz neni uplne nejhorsi, ale rad bych si podivanou vic vychutnal. Prosim o nejake tipy, kterou z techto dvou vzit a nebo mi napiste, ze jsem pako a na sledovani avicek je to uplne zbytecny, protoze 600mb film bude i na 32" nekoukatelnej. Bohuzel kamaradi a znami nemaji nikdo lcd tv, tak nemuzu omrknout jak by to vypadalo. Predem diky za odpoved.
Pavel S.: Vas prispevek me potesil, zrovna tuto tv zvazuji, doted jsem koukal na 19" Eizo a jsem take vasnivym fotoamaterem :)
Pavel S.: Vas prispevek me potesil, zrovna tuto tv zvazuji, doted jsem koukal na 19" Eizo a jsem take vasnivym fotoamaterem :)
@ Asahi,
ta 32" je moc dobře koukatelná na ty 2 - 3 m. Podle prodavačů typ 9603 má lepší menu a lepší automatické nastavení formátů. Toto nemohu potvrdit, jak jsem koupil, tak prodávám.
Trošku jsem také váhal mezi velikostí 32 a 37". Samozřejmě, byl jsem si vědom toho, že čím větší obraz, tím více vynikají všechny jeho vady, a doba HDTV na většině programů a dostupnost blueray je ještě hodně daleko.
A pak, 9603 vel 32" má spotřebu cca 140 W, velikost 37" jiš myslím 200 W.
A tak mám tu velikost 32". Ale třeba prý Samsung má i na 32" 200 W
Přeji ti šťastnou volbu, mně se přitom pěkně vařil mozek, to přiznávám.
ta 32" je moc dobře koukatelná na ty 2 - 3 m. Podle prodavačů typ 9603 má lepší menu a lepší automatické nastavení formátů. Toto nemohu potvrdit, jak jsem koupil, tak prodávám.
Trošku jsem také váhal mezi velikostí 32 a 37". Samozřejmě, byl jsem si vědom toho, že čím větší obraz, tím více vynikají všechny jeho vady, a doba HDTV na většině programů a dostupnost blueray je ještě hodně daleko.
A pak, 9603 vel 32" má spotřebu cca 140 W, velikost 37" jiš myslím 200 W.
A tak mám tu velikost 32". Ale třeba prý Samsung má i na 32" 200 W
Přeji ti šťastnou volbu, mně se přitom pěkně vařil mozek, to přiznávám.
[QUOTE=Asahi;186036]Zdravim vsechny uzivatele. Sjizdim tohle forum nekolik dni, procetl jsem spousty vlaken a rozhodl jsem se pro Philips (driv by me vubec nenapadlo zkoumat lcd tv teto firmy :)). Po dlouhem premysleni jsem se (zatim) rozhodl pro dva modely: 32pfl9603D a 37pfl7603D a nemuzu prijit na to, ktery zvolit. Zda mensi a "nabusenejsi" a nebo vetsi a "oholenou". Od tv sedim zhruba necele tri metry. Hlavni uzivani teto televize by melo spocivat v propojeni s pc (dvi-hdmi) a prehravani klasickych avicek (filmy, serialy). Doted jsem se dival na 19" monitoru, coz neni uplne nejhorsi, ale rad bych si podivanou vic vychutnal. Prosim o nejake tipy, kterou z techto dvou vzit a nebo mi napiste, ze jsem pako a na sledovani avicek je to uplne zbytecny, protoze 600mb film bude i na 32" nekoukatelnej. Bohuzel kamaradi a znami nemaji nikdo lcd tv, tak nemuzu omrknout jak by to vypadalo. Predem diky za odpoved.
Pavel S.: Vas prispevek me potesil, zrovna tuto tv zvazuji, doted jsem koukal na 19" Eizo a jsem take vasnivym fotoamaterem :)[/QUOTE]
Asi nejlepší by byla 37pfl9603, ne? ;)
Pavel S.: Vas prispevek me potesil, zrovna tuto tv zvazuji, doted jsem koukal na 19" Eizo a jsem take vasnivym fotoamaterem :)[/QUOTE]
Asi nejlepší by byla 37pfl9603, ne? ;)
No jo, 37pfl9603d by byla idealni, bohuzel je to 10K navic. Ja bych do toho chtel vrazit max tech 26/27K, pricemz obe predchozi prave stoji stejne, je to strasny dilema :) Jeste jsem zvazoval Sony 32" W4000 (nebo tak nejak), ale videl jsem v akci ambilight (sice ten nejlepsi), ty horsi pak na youtube a hodne se mi to libi, takze i z toho duvodu se priklanim k Philipsu. Spectra 2 potom u 32pfl9603 je pekny +, bohuzel momentalne kvuli nabytku bych mel jen spectra 1 na leve strane :D.
Ceho se nejvic bojim - nebude ta 32" mala? A budou ty avicka aspon v trochu slusne kvalite?
Ceho se nejvic bojim - nebude ta 32" mala? A budou ty avicka aspon v trochu slusne kvalite?
[QUOTE=Pavel S.;186033]Jestli mohu, mám pár poznatků. Před týdnem jsem zakoupil v Německu 32" Philips 9603. Tato diskuze mne v rozhodnutí pro Philipse utvrdila ...... a nelituji. Objednával jsem ho přes e-shop a přišel mne na 1062 EUR i s poplatkem bance a doručením domů.
Nevím, zda bych konkurenčnímu Samsungu dal 4 body, spíše 3,5.[/QUOTE]
Ahoj. Mohl bys napsat na jaké hodnoty ji máš nastavenou? A také jak máš nastavené barvy v "osobní"?...Jinak, také mám EIZO (mimochodem super monitor - když ho porovnám třeba se Samsungem od souseda, tak to je sto a jedna) a pořád se chystám podle něj trochu "naštelovat" barvy na Tv, ale furt není čas. Jo a taky mi stojí 1m vedle Tv.
Nevím, zda bych konkurenčnímu Samsungu dal 4 body, spíše 3,5.[/QUOTE]
Ahoj. Mohl bys napsat na jaké hodnoty ji máš nastavenou? A také jak máš nastavené barvy v "osobní"?...Jinak, také mám EIZO (mimochodem super monitor - když ho porovnám třeba se Samsungem od souseda, tak to je sto a jedna) a pořád se chystám podle něj trochu "naštelovat" barvy na Tv, ale furt není čas. Jo a taky mi stojí 1m vedle Tv.
Endos, mám ji týden a hodně času jsem věnoval novému nastavení satelitu pro 4 družice, ještě to nemám hotové, takže televizi definitivně nastavenou nemám, ale jsou obrovské rozdíly v jednotlivých programech. Třeba UPC je kvalitou pro takovou televizi bída, ale některé,opakuji některé německé stanice, nebo dobré DVD opravdu ohromí.
Jak zmiňoval přítel Asahi, že chce sledovat hlavně filmy z CD, ten z té telky asi opravdu nadšen nebude.
Taková telka se musí nakrmit :-)
Jak zmiňoval přítel Asahi, že chce sledovat hlavně filmy z CD, ten z té telky asi opravdu nadšen nebude.
Taková telka se musí nakrmit :-)
Mám dotaz, týkající se Philipse 42PFL9603 nepřímo. Předpokládám, že bych si tuto TV koupil. Ale rád bych domů i nějaké audio zařízení, které mi přehraje CD a bude mít tuner a dva slušné repráky. A televizi bych rád zvukově pustil přes toto audio. Poradíte jaký mikrosystém zvolit?
@ slampík
Řekl bych, že tato televize je dost slušně vybavena reproduktory, že pro TV vysílání i hudební to bohatě stačí.
Před asi 7 lety jsem si koupil receiver ONKYO a repráky JAMO 5.1 + pořádný subwofer, obojí stálo skoro 40 tisíc. Řeknu ti svůj názor, na hudbu nevhodné. Měl jsem předtím receiver stereo DENON a sloupové repráky SONY za cca 6 tis. a to bylo na hudbu jiný kafe. ......... pořádný velký repráky, mějaké mini jsou jen imitace. Toť můj názor :-)
A domácí kina jako taková _ myslím, že jsme výrobcům skočili trochu na špek. V TV se to vysílá na pár cizích stanicích, dabovaná DVD jsou z 95% 2.0, či 2.1, na hudbu nevhodné. Asi tak, ale třeba někomu to vyhovuje.
Řekl bych, že tato televize je dost slušně vybavena reproduktory, že pro TV vysílání i hudební to bohatě stačí.
Před asi 7 lety jsem si koupil receiver ONKYO a repráky JAMO 5.1 + pořádný subwofer, obojí stálo skoro 40 tisíc. Řeknu ti svůj názor, na hudbu nevhodné. Měl jsem předtím receiver stereo DENON a sloupové repráky SONY za cca 6 tis. a to bylo na hudbu jiný kafe. ......... pořádný velký repráky, mějaké mini jsou jen imitace. Toť můj názor :-)
A domácí kina jako taková _ myslím, že jsme výrobcům skočili trochu na špek. V TV se to vysílá na pár cizích stanicích, dabovaná DVD jsou z 95% 2.0, či 2.1, na hudbu nevhodné. Asi tak, ale třeba někomu to vyhovuje.