Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD TV Philips 9-ková řada 2008 Cineos

stani (1647)|29.7.2008 16:22
42PFL9603 má opravdu dobrý zvuk. To ostatně uslyšíš sám, že jiné TV takový zvuk nemají.

A až si ji pustíš, pak teprve zvažuj, zda přikoupit něco jiného či ne. ;)
slampik (113)|29.7.2008 20:02
[QUOTE=Pavel S.;186130]@ slampík
A domácí kina jako taková _ myslím, že jsme výrobcům skočili trochu na špek. V TV se to vysílá na pár cizích stanicích, dabovaná DVD jsou z 95% 2.0, či 2.1, na hudbu nevhodné. Asi tak, ale třeba někomu to vyhovuje.[/QUOTE]

Domácí kino ani nechci. Já měl na mysli nějakou obyčejnou mikrověž bez kazeťáku, jen rádio a CD... Tak jako tak budu něco takovýho kupovat, tak aby to mělo ten potřebnej vstup... I když jak píšete, že netřeba
taho77 (3)|29.7.2008 22:06
Vidim, ze je to vela stastnych majitelov Philipsu, taktiez som nalomeny na 37PFL9603 ale aj napriek tomu by som sa Vas rad spytal co si myslite o Sharpe 37X20E, pripadne Panasonicu LZD85...Po dnesnej navsteve Euronics, kde som si prezerel vsetky 3 modely, som bol pre ten Philips viac menej rozhodnuty, ale predsa len 46.990Sk a 28-29.000Sk za Sharp je poriadny rozdiel, to je jedine co ma este trapi. Byvam v novostavbe a okrem Digi TV mi tu zatial nehrozi ani dobry signal, co si myslite? Budem vdacny za kazdy nazor...
grooveJ (140)|29.7.2008 22:36
taho77: a pozeral si sa aj na Philips 37PFL7603 ? Ten už nie je z kategórie predražených (ako sa môže javiť rada 9) a podla mňa v predajni neuvidíš žeby mal menej dobrý obraz ako 9603.
stani (1647)|29.7.2008 23:28
[QUOTE=grooveJ;186157]taho77: a pozeral si sa aj na Philips 37PFL7603 ? Ten už nie je z kategórie predražených (ako sa môže javiť rada 9) a podla mňa v predajni neuvidíš žeby mal menej dobrý obraz ako 9603.[/QUOTE]

No já ten rozdíl(docela markantní) mezi těmito modely viděl, i když to byly 32'...
lighthouse (12)|29.7.2008 23:35
[QUOTE=taho77;186152]Vidim, ze je to vela stastnych majitelov Philipsu, taktiez som nalomeny na 37PFL9603 ale aj napriek tomu by som sa Vas rad spytal co si myslite o Sharpe 37X20E, pripadne Panasonicu LZD85...Po dnesnej navsteve Euronics, kde som si prezerel vsetky 3 modely, som bol pre ten Philips viac menej rozhodnuty, ale predsa len 46.990Sk a 28-29.000Sk za Sharp je poriadny rozdiel, to je jedine co ma este trapi. Byvam v novostavbe a okrem Digi TV mi tu zatial nehrozi ani dobry signal, co si myslite? Budem vdacny za kazdy nazor...[/QUOTE]

prosim ta kde v Euronics si videl ten Philips?
fwefw (94)|29.7.2008 23:42
[QUOTE=stani;186161]No já ten rozdíl(docela markantní) mezi těmito modely viděl, i když to byly 32'...[/QUOTE]

V čem ? I když chápu, že dát o 15 tisíc navíc za model jen s lepším Amb., to pak člověk musí nějak okecat.
stani (1647)|29.7.2008 23:48
[QUOTE=fwefw;186164]V čem ? I když chápu, že dát o 15 tisíc navíc za model jen s lepším Amb., to pak člověk musí nějak okecat.[/QUOTE]

Tady, příspěvek #22.
Respect (220)|30.7.2008 00:05
nechci provokovat ale 99% lidi pozna ty rozdily jen na papíře...
fwefw (94)|30.7.2008 00:37
[QUOTE=stani;186165]Tady, příspěvek #22.[/QUOTE]

Tak jednak nahoře píšeš o 7603 a odkaz dáváš na 7403. Jinak kromě toho, že ti to přišlo při stejném nastavení u 7403 přesycené, tak nic jiného nesděluješ ( termíny jako jasně lepší apod. u tebe moc neberu, máš poněkud zvlaštní pohled na věc; pamatuji si, jak jsi před příchodem nových modelů prohlašoval, že "Philips má jasně nejlepší obraz a to uznávají i u odpůrci značky" ; to teda nevím). A je trochu divné, že se v jiných příspěvcích odkazuješ na to, že nebýt prodeje tvojí staré CRT, potom by sis právě 7403 pořídil. Mně je to celkem jedno, nikde jsem nečetl nějaké odpovídající srovnání ( ani od tebe, sorry :-) ).

[QUOTE=Respect;186166]nechci provokovat ale 99% lidi pozna ty rozdily jen na papíře...[/QUOTE]

Podle toho jsi asi vyměnil 40W3000 za 40W4000, co ? :-). To jo papír snese všechno. Hlavně spousta nových vychytávek, obvodů, brutální nárůst kontrastu ( a hlavně ceny :-( ).
taho77 (3)|30.7.2008 02:23
lighthouse: ten Philips maju v TPD, ale aj v Datarte - Avion.

Co sa tyka tej 7603 musim priznat, ze tu zauradovalo u mna aj esteticke hladisko, a to, veelmi mi vadia tie biele kryty miesto ciernych :-(
Pre odbornikov mozno povrchne, ale nic s tym nenarobim, myslel som, ze to mozno casom rozchodim, ale nic..taktiez je hrubsi, a kedze sa k nam do obyvacky vchadza z boku, tak ze je hned vidiet bocna strana TV, tak by som bol rad za co najtensi TV nacapeny na stene...To skor ta 7403, mozno by bol ten 100Hz na moj TV prijem aj lepsi ... Z tohto hladiska (hlbka TV) mi vyhovuje prave 9603(10cm) a uplne najlepsie je na tom ten Sharp 37X20E (8cm), ale v tomto pripade sa uz budem rozhodovat samozrejme podla kvality, preto som chcel pocut Vase nazory prave na ten Sharp, lebo vela som sa toho na forach nedozvedel, na rozdiel od Philipsu, ten ste tu celkom pekne prebrali :-) V obchodoch sa o nom vyjadruju tak neurcito, pochvalia LCD panely, ze je to jeden z najlepsich vyrobcov na svete, ze su este stale made in Japan,a to je asi tak vsetko...Evidentne nemavaju take intenzivne predajne skolenia ako pri inych znackach, darmo to zastupenie Sharpu na Slovensku je zda sa este velmi slabe :-(((
stani (1647)|30.7.2008 08:27
[QUOTE=fwefw;186168]Tak jednak nahoře píšeš o 7603 a odkaz dáváš na 7403. Jinak kromě toho, že ti to přišlo při stejném nastavení u 7403 přesycené, tak nic jiného nesděluješ ( termíny jako jasně lepší apod. u tebe moc neberu, máš poněkud zvlaštní pohled na věc; pamatuji si, jak jsi před příchodem nových modelů prohlašoval, že "Philips má jasně nejlepší obraz a to uznávají i u odpůrci značky" ; to teda nevím). A je trochu divné, že se v jiných příspěvcích odkazuješ na to, že nebýt prodeje tvojí staré CRT, potom by sis právě 7403 pořídil. Mně je to celkem jedno, nikde jsem nečetl nějaké odpovídající srovnání ( ani od tebe, sorry :-) ).
[/QUOTE]

7403 i 7603 mají stejný engine - Pixel Plus 3 HD(byla tam i 7603 a ta ukazovala stejně jako 7403).
Ano, stupnice nastavení jsou u obou TV odlišné, proto to tam schválně píši.
Ano, Philips měl a stálé má nejlepší obraz mezi LCD TV, alespoň mě(a nejenom mě) se to tak jeví.
Ano, pokud by jsem nedostal peníze zpět za reklamovanou(ne prodanou - já bych ji nikdy neprodával) 22 měsíců "starou" CRT, tak by jsem si koupil 7403 protože by pro mě stačila, to ale nevylučuje to, že 9603 má lepší obraz.

To, že "mě moc nebereš" a že mám dle tebe "poněkud zvláštní pohled na věc" je sice tvůj názor na který máš plné právo(stejně jako já na své), ale je mě úplně fuk ;) - v tom případě doporučuji mé příspěvky nečíst a nereagovat na ně anebo nejlépe si mě dát do Ignorovaných. Jednoduché řešení, ne? ;) :p

[COLOR="White"].[/COLOR]
Paul M. (6)|30.7.2008 11:42
jěště jeden test 9703 na "chip.de". Je to německy, no.
Jinak docela zklamání a to, že jí srovnávaj s podstatně levnějším Samsungem LE40F86BD mě docela zarazilo...
http://www.chip.de/artikel/Test-Philips-42PFL9703D-42-Zoll-LCD-TV_31946856.html
Snad to tady ještě nebylo.
Pavel S. (17)|30.7.2008 13:15
@ taho77 "Co sa tyka tej 7603 musim priznat, ze tu zauradovalo u mna aj esteticke hladisko, a to, veelmi mi vadia tie biele kryty miesto ciernych"
Velmi výstižné, také mi to bílé hodně vadilo. :-)
stani (1647)|30.7.2008 13:43
[QUOTE=Paul M.;186192]jěště jeden test 9703 na "chip.de". Je to německy, no.
Jinak docela zklamání a to, že jí srovnávaj s podstatně levnějším Samsungem LE40F86BD mě docela zarazilo...
http://www.chip.de/artikel/Test-Philips-42PFL9703D-42-Zoll-LCD-TV_31946856.html
Snad to tady ještě nebylo.[/QUOTE]

Jak už jsem psal, je třeba brát ty testy s rezervou.

V tom testu na který odkazuješ píšou žádný optimální obraz, naproti tomu zde v jiném testu, u té samé TV, zase o velmi dobrém a precizním obraze....
taho77 (3)|30.7.2008 14:47
Bol som dnes v predajni testnut, aj ked v mojom pripade je to asi silne slovo:-) oba TV, skusal som 100Hz aj NM, najma pri sporte, ale fakt som vyrazne zmeny nespozoroval...Dost odlisny obraz bol napr. pri Galaxii a ESPN, takze hodne zavazilo aj to, ktory program som prave sledoval, ale to nepisem nic nove, len som si to vyskusal v praxi. Ten obraz pri UPC cez sat. nebol teda nic moc, co som aj troska cakal, len som dufal v zazrak, ktory by ma utvrdil a urychlil vo vybere, ale co uz ked ma na nic signal....
Vcera som nasiel vo vypredaji predchodcu, starsi, ale dost ocenovany model 37pfl9732 so 100Hz obrazovkou, ambilight surround a pod, co si myslite o tejto variante, je len o 2tis Sk drahsi.
Vidim, ze vyjadrenie k tomu Sharpu z vas tusim nedostanem :-)
Ragus (17)|30.7.2008 15:13
Měl bych jeden dotaz. Dá se říct, že po dlouhém vybírání jsem se rozhodl pro 37PFL9603D. Trosku mě štve, že TV nebubu mít na zdi, ale cca 40 cm před. Vynikne v tomto případě Ambilight?
stani (1647)|30.7.2008 15:26
[QUOTE=Ragus;186211]Měl bych jeden dotaz. Dá se říct, že po dlouhém vybírání jsem se rozhodl pro 37PFL9603D. Trosku mě štve, že TV nebubu mít na zdi, ale cca 40 cm před. Vynikne v tomto případě Ambilight?[/QUOTE]

Tak to asi ne. Prý i v manuálu(viz první strana tohoto vlákna) se píše o 10-20cm...
Paul M. (6)|30.7.2008 16:03
[QUOTE=stani;186196]Jak už jsem psal, je třeba brát ty testy s rezervou.

V tom testu na který odkazuješ píšou žádný optimální obraz, naproti tomu zde v jiném testu, u té samé TV, zase o velmi dobrém a precizním obraze....[/QUOTE]

to jó, beru je s rezervou, ale nahlodá tě to.
třeba tady: http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339290272,00.htm
Philips: obraz lepší standard, ale z obrazu Sony Bravia KDL46W4000 se můžou podělat (test Sony a jiných najdeš v pravo níže).
Pavel S. (17)|30.7.2008 22:19
Ahoj. Dnes jsem viděl v německém MediaMarktu televize řady 9703. Jedním slovem super, ale nechaj si to zaplatit. 37", snad se nepletu se 42", a 2990 EUR !!!!!!!!!!
emmerityx (210)|31.7.2008 08:25
[QUOTE=Paul M.;186216]to jó, beru je s rezervou, ale nahlodá tě to.
třeba tady: http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339290272,00.htm
Philips: obraz lepší standard, ale z obrazu Sony Bravia KDL46W4000 se můžou podělat (test Sony a jiných najdeš v pravo níže).[/QUOTE]

C-net je známý tím že jeho americká odnož produkt zavrhne, anglická zprůměruje a singapurská vynese do nebe. Kolik prachů do toho naleješ, tolik dostaneš...tak to platilo vždy a všude.
Nejvíc jsem se nasmál u W4000 z toho výpisu +..
Gigi26 (6)|3.8.2008 16:17
Zdravím odborníky!!!!Potřebuji chlapi poradit co koupit za televizi....Mám vybraný tip 32PFL9603 asi bych do něj i šel,ale nevím jestli bych to tady uživil pač UPC,DIGI,Satelity mají alespoň co jsem četl hodně slabý datový tok čímž je obraz dopředu odsouzen k záhubě:-(((Líbí se mě taky tip...32PFL7603D.No včera jsem ho viděl v elekroworldu a obraz byl moc pěkný.Taky tam byla 9603 a obraz...HUMUS na druhou.To když to ten zákazník vidí,tak se musí zděsit za ty prachy.Navíc ambilight uplně v loji...jen to tam blikalo jak na kolotočích.Abych to tedy shrnul...Vyplatí se u nás vůbec ta 9603???Kde si můžu zajistit(firma) kvalitní satelní či kabelové programy??A na závěr...jen tak sem se díval co se prodává u amíků a světe div se!!!!!9603 za necelých 12.000,- tak přemýšlím,jestli to nekoupit pač tady to stojí skoro 30v Elektru 33 a to bych ji měl z ameriky 2x a ještě by mě zbylo na pivko:-))Kdyby se snad náhodou pokazila,tak mě ji tady snad opraví v každém Phipsáckém servisu ne???Tady ten odkaz a pěkně se kochejte.PS/budu vděčný za každou radu http://www.tvandvideodirect.com/product.php?xProd=3225&sProd=6901
teeedy (27)|3.8.2008 18:06
[QUOTE=Gigi26;186488]Zdravím odborníky!!!!Potřebuji chlapi poradit co koupit za televizi....Mám vybraný tip 32PFL9603 asi bych do něj i šel,ale nevím jestli bych to tady uživil pač UPC,DIGI,Satelity mají alespoň co jsem četl hodně slabý datový tok čímž je obraz dopředu odsouzen k záhubě:-(((Líbí se mě taky tip...32PFL7603D.No včera jsem ho viděl v elekroworldu a obraz byl moc pěkný.Taky tam byla 9603 a obraz...HUMUS na druhou.To když to ten zákazník vidí,tak se musí zděsit za ty prachy.Navíc ambilight uplně v loji...jen to tam blikalo jak na kolotočích.Abych to tedy shrnul...Vyplatí se u nás vůbec ta 9603???Kde si můžu zajistit(firma) kvalitní satelní či kabelové programy??A na závěr...jen tak sem se díval co se prodává u amíků a světe div se!!!!!9603 za necelých 12.000,- tak přemýšlím,jestli to nekoupit pač tady to stojí skoro 30v Elektru 33 a to bych ji měl z ameriky 2x a ještě by mě zbylo na pivko:-))Kdyby se snad náhodou pokazila,tak mě ji tady snad opraví v každém Phipsáckém servisu ne???Tady ten odkaz a pěkně se kochejte.PS/budu vděčný za každou radu http://www.tvandvideodirect.com/product.php?xProd=3225&sProd=6901[/QUOTE]
S televizí ti neporadím taky se nemohu pořád rozhodnout.Akorát k tomu odkazu ceny jsou udány v librách,takže to vynásob 30x,přičti dopravu a na pivo ti moc nezbude.
Gigi26 (6)|3.8.2008 18:34
[QUOTE=teeedy;186494]S televizí ti neporadím taky se nemohu pořád rozhodnout.Akorát k tomu odkazu ceny jsou udány v librách,takže to vynásob 30x,přičti dopravu a na pivo ti moc nezbude.[/QUOTE]

Už sem si té měny všiml taky

no to je pravda...na pivo toho moc nezbude
stani (1647)|6.8.2008 11:50
42PFL9803H:

cena 2.799 EUR, LED podsvícení a německé forum o této TV.
jarda50 (1424)|6.8.2008 17:50
TO fwefw

citace : Podle toho jsi asi vyměnil 40W3000 za 40W4000, co ? :-). To jo papír snese všechno. Hlavně spousta nových vychytávek, obvodů, brutální nárůst kontrastu ( a hlavně ceny :-( ).[/QUOTE]

Hahaha to jsi se teda pěkně seknul. Nejen že nová sony 40W4000 je o dost levnější (cca o 10-15 tisíc) než stará W3000, ale také v ní ubylo dcela pár komplikujících obvodů a fíčur co stará měla. Navíc W4000 již tunerově pokrývá celé spektrum a hlavně nový procesor drtivou většinu efektů nastavuje sám a to velice dobře. To jak tady čtu je Philips proti tomu značně komplikovaný přístroj a mám pocit, že aby bylo možné se na něj koukat tak to je potřeba týden nastavovat a stejně jak čtu to není the best. Taky se mi líbí jak se lidi honí za tím aby analog byl takřka jako Digitál. Ono LCD už ve své podtatě není děláno na analog signál nas to je CRT. Tak že to chce více číst a pak argumentovat.
freznice (1)|6.8.2008 22:20
robert.kotasek (777)|7.8.2008 07:32
[QUOTE=stani;186754]42PFL9803H:

cena 2.799 EUR, LED podsvícení a německé forum o této TV.[/QUOTE]

tak s tou cenou jsem to i trefil... ja tipoval na 60-70k (viz #278)
w-one (93)|7.8.2008 07:42
Takže 47 bude tak kolem 80 tisíc! Děsivý. A za rok zase bude stát 50 k, ale bude zase jiný model, s další funkcí a tak to jde dokola. Tenhle závod prostě nejde vyhrát a pořád na něco čekat nemá smysl - vždycky bude něco lepšího a další formát a další a v podstatě nám stačí obyčejná 55cm CRT lupa a taky to vydržíme. To jen společnost a marketing nás tlačí do vtáhnutí do děje, nebezpečně blízko realitě, zvuk jako z kina atd. Co z toho, jestli uvidím že má Tom Cruise bradavici a že jeho přední horní zuby jsou absolutně nesymetrický, když už tak to vidím na CRT a děsí mně to :-).
Kolik formátů už zaniklo, nebo zaniká. VHS, MiniDisk, SuperCD, VideoDVD, DVD HD, DAT atd. Za pár let nebude ani Full HD a DVD. Takže buď nepřemýšlet a rovnou do toho skočit, nebo čekat, čekat, čekat a říkat si, ještě počkám na další model - ten určitě bude vybavenější a lepší - ale zase za vyšší cenu a tak to jde pořád dokola. Howgh :-)
w-one (93)|7.8.2008 11:54
Takže moje dnešní zkušenost asi ze sté návštěvy odborníků na elektro tentokrát Datart. Vzali jsme to s kamošem pěkně od podlahy a s přípravou a šli se na Philips 42PFL9603 pěkně podívat zblízka. Jedno DVD s Divx filmy (Smrtonosná past 4) a jedno DVD (Letec). Byl připojen Divx přehrávač Philips přes Scart. Film Smrtonosná past na Divx velké překvapení. I k velké kompresi dat se nám jevil obraz jako velmi dobrý (ne výborný ani vynikající, ale velmi dobrý). Pouze při akčních scénách s výbuchy bylo v mlze po výbuších znát jemné kostičkování - detail, který netrvá příliš dlouho. Rychlé scény nebyly trhané a ani nekostičkovaly. Černá byla na Divx výtečná (vzhledem k okolnímu osvětlení a stavu na prodejně). Říkám si, že když to takhle hraje při tak datově zmršeném filmu jako je formát Divx, tak to musí hrát všechno skvěle.

Nastoupilo DVD s filmem Letec. Zajímavé, že se nám objektivně zdál obraz mnohem horší, než u Divx filmu. Asi po minutě si asi oko zvyklo a už nám to připadalo normální (ale ne zase tak skvělé, jak bych u DVD očekával).

Pecka ovšem byla, když nám prodavač na naši žádost připojil z analogový SD signál a pustil se Eurosport a následně Prima, kde zrovna běžel 20 let starý Knigh Rider. Musím říct, že to jsem fakt nečekal a byl jsem velmi mile překvapen kvalitním zobrazením, které oproti ostatním plackám bylo někde jinde.

Ovšem film skončil a začaly upoutávky a reklamy a najednou jsme před sebou uviděli zase jiný obraz a řeknu rovnou, že jsem nebyl moc nadšen. Reklamy bych řekl že budou jedny z nejkvalitnějších co v televizi pouští a ejhle, žádná vizuální hostina se teda nekonala. Barvy slité, mazanice rozpitá. Tak se tedy ptám, jak je to možné, když Divx běží velmi dobře, starý film na analogu jako je Knight Rider velmi obstojně a nově točené reklamy a upoutávky z kvalitních kamer žádná sláva?!

Takže mám opět velkého brouka, jestli mám investovat do očekávané 47PFL9703, nebo nepředbíhat dobu, objednávku odvolat a raději se věnovat užitečnějším věcem. Protože pokud bych tohle měl vidět doma, určitě bych pochválen nebyl. Dostr možné, že vše bylo nastavením a zapnutím všech možných "kurvítek" zlepšujících obraz, ale to nevím na 100%.
Takže opět nerozhodnut
stani (1647)|7.8.2008 12:10
Je to jednoduché: je třeba nastavit každý vstup zvlášť a z DVD přehrávače doporučuji pouštět přes HDMI - tady je nejlepší obraz(ostatně to píši spolu s nastavením na první stránce tohoto vlákna).

Taktéž je třeba dobře nastavit samotnou TV, respektive TV příjem. Na těch prodejnách mají všude barvy, kontrast pomalu na maximum, což se u starých "ne příliš barevných" filmů (nebo jejich dema speciálně pro toto natočené) může jevit jako velmi dobré ale u "normálního" vysílání pak už ne. Je třeba si to vyladit dle svého, je to o kompromisech. A to jsi na této TV neviděl čb vysílání, to je (oproti jiným) skoro špičkové.

Jinak samozřejmě všechny LCD (i plasma) TV jsou na tom nepoměrně hůře - oproti dobrým CRT, prostě jde o jinou technologii a i obraz je jiný. Také při takovýchto úhlopříčkách jsou ty chyby více vidět(ale to zase není žádná omluva - v 21. století)...
w-one (93)|7.8.2008 12:15
Já to všechno chápu, jen mi nejde na rozum, že ze stejného přehrávače je přes Scart Divx lepší než originál DVD - stejný vstup na TV. To jsou všechno tak strašný dilemata, že by jeden vyskočil z kůže :-). Prostě max. vypláznu 50 hadrů a potom budu doma v koutku nas*anej sám na sebe a celý svět :-)
w-one (93)|7.8.2008 22:25
Takže to přišlo ráz naráz a 47PFL9703 je doma. Placka stojí, je zapojená a nějak naladěná. Mé pocity jsou rozporuplné. Na jednu stranu mi něco říká, že je to prima, na druhou stranu asi lituji vyhozených peněz, protože analog i DVD mi nepřipadnou tak, jak bych si představoval. Fakt nevím, jstli jsem divný já, moc náročný nebo jestli je to zcela normální. Některé programy jsou vyloženě děsivé, některé výborné. Bohužel i v bloku programů na Primě se najde několik odlišných kvalit zobrazení, při nastavení na Auto formát pořád přeblikává velikost obrazovky tak nevím nevím. Zkusím si ještě pohrát i podle návodů od staniho.
losos (2977)|8.8.2008 19:10
JE TO JEDNODUCHÉ !

Dívej se jen na ty výborné !!!!!!!!!!!!! Je jich přece dost !!!!!!!!!!
w-one (93)|9.8.2008 20:19
Takže moje zkušenosti:

47PFL9703 je bezesporu jedna z nejlepších LCD, které jsem obrazově poznal. Moje první roztrpčení nad kvalitou zobrazení SD signálu je skoro pryč.

LCD jsem spojil se satelitním přijímačem TOPFIELD 7700 HSCI kabelem HDMI a nastavil jsem na přijímači upscaling na 1080i a ejhle, většina programů ze satelitu se mi zdá najednou lepší a to o několik řádů - jsou určité výjimky a některé starší programy toto spíše ještě více zmrví, ale 80% programů se mi zdá lepší.

DVD jsem koupil nové PHILIPS DVP 5990 s HDMI a upscalingem do 1080p i 1080i a USB (pro fotky, DiVX atd). - rozhodně mohu doporučit koupit nové DVD s HDMI výstupem a upscaling, protože obraz je NESROVNATELNĚ lepší než z klasického DVD!! DOPORUČUJI protože poznáte sakra rozdíl a máte pocit, že koukáte opravdu na HD - i když do Blu ray to má určitě ještě nějaké rozdíly. DiVX hraje i přes velkou kompresi dat skvěle a až na malé výjimky dané LCD technologií (kostičky při záblescích a mlze) je to koukatelné zcela v mezích norem.

Nastavil jsem parametry obrazu podle staniho návodu, ale někde jsem něco ubral, někde něco přidal - prostě podle svého oka a vjemu. Musím říct, že po laborování už mi vychází velice obstojný obraz na plochu 117cm. Rozhodně většina německých a holandských, rakouských a jiných programů je obrazově skvělá, Nova, ČT1 a většina českých programů tak nějak dohání peloton, ale pořád to není na medaile. Oproti prvotnímu nastavení jsem ale už mnohem spokojenější a začínám tuto televizi milovat :-). Ambilight 3 Spectra je prostě pecka všech pecek a návyk na něj je velice rychlý.

Takže za sebe zatím mohu PHILIPS 47PFL9703 jen doporučit. Jo jinak nevím stani, ale ta bílá mi nepřipadá vypálená a nastavení barev, jasu a kontrastu se mi jeví jako optimální a dostačující. Co se týče černé, řekl bych, že černá je černá jak má být, ale každý máme jiné oko, jiné světelné podmínky atd.
POiNTERx (436)|15.8.2008 08:13
Takze dnes uz su oficialne predstaveny vitazi EISA pre rok 2008-2009... Philips 42PFL9803 sa stal vitazom kategorie LCD-TV !!!

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2008-2009#award_73
robert.kotasek (777)|15.8.2008 09:00
POiNTERx: proc se vubec nedivim?....
stani (1647)|19.8.2008 11:13
Na první stránku přidána novinka - 42PFL9803.
majkicz (872)|19.8.2008 11:21
[COLOR="Navy"]w-one: gratuluji ke koupi, sice stala pekny majlant koukam, ale zato je to kvalitni pokoukani se vsim vsudy (ostatne jako ve vetsine pripadu Philipse). Ten Amgilight tise zavidim, nechapu, jak nekomu muze vadit, kamarad ma Aureu a to je proste uplne jiny zazitek ze sledovani...[/COLOR]
w-one (93)|19.8.2008 15:40
[QUOTE=majkicz;188469][COLOR="Navy"]w-one: gratuluji ke koupi, sice stala pekny majlant koukam, ale zato je to kvalitni pokoukani se vsim vsudy (ostatne jako ve vetsine pripadu Philipse). Ten Amgilight tise zavidim, nechapu, jak nekomu muze vadit, kamarad ma Aureu a to je proste uplne jiny zazitek ze sledovani...[/COLOR][/QUOTE]

No, majlant.....jak se to vezme ;-). Nebyla samozřejmě ani za cenu co je v kamenných obchodech a ani za nejnižší cenu na interentu - prostě jí mám za skvělou cenu a nemůžu říct jak, ale je doma a musím říct, že jsem si už na ní hodně zvyknul, protože pokud je pořad vysílán 16:9, tak je to skutečný požiteček a to nemluvím pokud se dívám na HD1, HD 2/5, AstraHD a ANIXE HD, protože to je FAKT rozdíl!! Je to o pořadu a o datumu výroby (starší filmy z 70/80 let nic moc), ale zvyknout se dá na všechno. Jinak Ambilight je fakt mazec a rozhodně je co závidět, protože dojem ze sledování je DIAMTERÁLNĚ ODLIŠNÝ a velmi příjemný. Udělám pár foteček ;-). Jinak nevím, jestli by mně Aurea moc nerušila, protože jsem na to koukal v datartu a strašně mně to nepříjemně rušilo od děje na obrazovce, tak nevím - asi zvyk.
majkicz (872)|19.8.2008 15:43
[COLOR="Navy"]Tak jako vzhledem k cene mojeho sammyho je to pro me majlant :D . Pockej, a v cem je Ambilight oproti Auree u tve tv jiny?[/COLOR]
w-one (93)|19.8.2008 16:03
[QUOTE=majkicz;188503][COLOR="Navy"]Tak jako vzhledem k cene mojeho sammyho je to pro me majlant :D . Pockej, a v cem je Ambilight oproti Auree u tve tv jiny?[/COLOR][/QUOTE]

Nevím kolik Tě stál Samsung. Aurea přece svítí i v rámečku vepředu, takže světelné efekty vychází i do přední strany LCD vedle rámečku, kdežto Ambilight svítí za plackou na zeď a čístečně do stran.
majkicz (872)|19.8.2008 16:07
[COLOR="Navy"]Jop, myslel jsem si to, jen jsem se chtel ujistit...no mne to nerusilo, ja byl nadsen a to jsme cuceli na film v totalni tme :).
Sammy me vysel na necelych 35k, tveho fildu vsude vidim temer 2x drazsiho, takze to je pro mne prosim na me pomery majlant :D [/COLOR]
w-one (93)|19.8.2008 16:17
[QUOTE=majkicz;188509][COLOR="Navy"]Jop, myslel jsem si to, jen jsem se chtel ujistit...no mne to nerusilo, ja byl nadsen a to jsme cuceli na film v totalni tme :).
Sammy me vysel na necelych 35k, tveho fildu vsude vidim temer 2x drazsiho, takze to je pro mne prosim na me pomery majlant :D [/COLOR][/QUOTE]

Tak já mám placku o něco dražší než ty ;-)
milosh01 (18)|20.8.2008 09:12
[QUOTE=w-one;188501]No, majlant.....jak se to vezme ;-). Nebyla samozřejmě ani za cenu co je v kamenných obchodech a ani za nejnižší cenu na interentu - prostě jí mám za skvělou cenu a nemůžu říct jak, ale je doma a musím říct, že jsem si už na ní hodně zvyknul, protože pokud je pořad vysílán 16:9, tak je to skutečný požiteček a to nemluvím pokud se dívám na HD1, HD 2/5, AstraHD a ANIXE HD, protože to je FAKT rozdíl!! Je to o pořadu a o datumu výroby (starší filmy z 70/80 let nic moc), ale zvyknout se dá na všechno. Jinak Ambilight je fakt mazec a rozhodně je co závidět, protože dojem ze sledování je DIAMTERÁLNĚ ODLIŠNÝ a velmi příjemný. Udělám pár foteček ;-). Jinak nevím, jestli by mně Aurea moc nerušila, protože jsem na to koukal v datartu a strašně mně to nepříjemně rušilo od děje na obrazovce, tak nevím - asi zvyk.[/QUOTE]

Určitě to musí být moc dobrá televize. Škoda jen, že na těch HD kanálech není nic moc zajímavýho :) Obraz na AnixeHD je parádní, ale na německý filmy ze 70. let se mi opravdu koukat nechce. Osobně si myslím, že Aurea je spíš taková vlajková loď, designovka a demonstrace technické vyspělosti Philipse.
stani (1647)|23.8.2008 22:37
42PFL9803 možno již zakoupit v Německu a ve Švýcarsku.
POiNTERx (436)|24.8.2008 20:46
Tak 42PFL9803 som uz videl nazivo... bohuzial len na chvilu, ale dufam ze coskoro k nej budem mat pristup. No musim povedat, ze je to parada. O cierno-ciernej sa pri LED backlight neoplati diskutovat... ciernejsia proste uz byt nemoze :) ... skor ma zaujimalo ako sa vysporiadala s predchodmi medzi tmavymi a svetlymi objektami, kedy su presvetlovane len jednotlive sektory a musim povedat, ze to bolo nad moje ocakavanie. Nevsimol som si ziadne presvetlovanie do susednych objektov (tak ako som to videl u Samsungu)... ale naozaj som to videl len chvilu, tak to musim este lepsie preskumat. Ale este co sa tyka dizajnu... tak ten bruseny hlinik sa mi velmi paci. Vyzera to tak isto, ako stojan pri 9732. Kazdemu to asi do bytu nesadne, ale zase to ani neni telka pre kazdeho :) ... avsak je to zase nieco ine... myslim ze dizajn je vydareny... ram je tensi ako pri 9703ke. Viac sa rozpisem, ked budem mat prilezitost sa s nou pohrat.
balvan2 (5)|26.8.2008 23:34
Zdar

Nejakú dobu čítam fóra hlavne o Philipsoch a veľmi zvažujem kúpu 32PFL9603.
(V čom Philips určite vyhráva je design. Na Samsung 656 ani na Sony W4000 sa nemôžem pozerať. Brutálny gíč :). Vyzerá, že ani novšie / vyššie modely nebudú moc lepšie (možno sony X). Vyzerá, že Philips má tiež dobrý postprocessing obrazu, čo je v našich končinách určite výhra. Horšie je to u Philipsoch s cenou :(

Ako tak čítam a pozerám v obchodoch narazil som na niekoľko problémov a mám niekoľko otázok:

Problémy:
1) čierna
1a) slabo čierna
2b) chýbajú detaily (v tmavých scénach len tmavá čmuha a nič iné)

2) rozmazávanie červenej na tmavom podklade
(napojenia na PC, HDMI, 1080p, 1:1 mapping, všetok postprocessing vypnutý)
(bližšie info z odkazom na zdroj obrazu a jeho zobrazením na LCD TV
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7578994&postcount=185)

3) input lag (32 - 50 ms pri vypnutom postprocessingu obrazu)

4) Natural Motion / 100 Hz vyrába echo (dva tiene)

5) nemožno meniť nastavenia obrazu pri pozeraní obrázkov

Otázky (k problémom uvedeným vyššie):

1a) K tomuto sa asi ťažko vyjadriť, asi to nikto nemeral a porovnanie s konkurenciou je veľmi subjektívne a závislé od nastavení. Z toho čo som načítal na tom bude najlepšie z dostupných LCD asi Samsung 656.

1b) Bol som v Datarte (Avion BA) a pozeral som na tri 37" LCD (bežalo na nich nejaké demo ... asi satelit ... myslím že to bolo nejaké slabšie HD)
- Philips 37PFL9603
- Sony ... nejaký starší typ ... tuším D3000 (určite nie X, Z, W, V)
- Samsung 37LE559
Farby boli najreálnejšie na Philipse (hlavne v zelenej a modrej bol rozdiel), redukciu artefaktov subjektívne tiež zvládal najlepšie philips.
Čo však bolo zlé bolo zobrazenie čiernej. Tmavé časti obrazu iba tmavá čmuha so žiadnym detailom.
Trochu som sa pohral s nastavením a nakoniec sa mi to podarilo vyladiť (myslím že som vypol dynamic contrast a active control ... či ako sa to volá).

-> By ma zaujímalo, čím to bolo spôsobené a či sa dá funovať s takými nastaveniami, pri ktorých sú normálne zobrazené aj tmavé scény (či to nemá dopad ne iné vlasnosti obrazu).

-> Tiež by som sa chcel spýtať, či si niekto všimol zlepšenie v zobrazení čiernej po aplikovaní novšej verzie FW (zrejme po aplikovaní Q591E_0.25.24.1 -> Improved black impression).

2) Vie niekto potvrdiť tento problém (ktorý sa spomína v bode 2 hore)
Ak som to správne pochopil tak sa s tým nedá nič robiť ... je to spôsobené LCD panelom.
-> Alebo sa to dá spraviť na úrovni FW ?
-> to POiNTERx: Chce / vie s tým Philips niečo spraviť ?

3) Toto bolo prebraté viac než dosť. Dúfam, že max input lag nieje väčší ako 200ms.
-> to POiNTERx: Je možné úpravou FW ešte znížiť input lag pri vypnutom postprocessingu ?
-> Chce / vie s tým Philips niečo spraviť ?

4) Myslím, že 100 Hz zapnutých vyrábolo pri podaní vo volejbale na STV3 na 47PFL9703 dvoch duchov lopty. Keď som vypol 100 Hz veľmi sa to zlepšilo. Subjektívne sa mi zdalo, že duchovia už neboli.
-> Vylepšilo sa to v nejakej verzii FW ?

5) to POiNTERx: Chce / vie s tým Philips niečo spraviť ?

o) vie niekto, čo sa zmenilo vo verzii FW Q591E-0.58.11.0 ?

Trochu veľa som toho napísal ... dúfam, že mi niekto niečo odpovie :) ... vďaka
Letohradok (94)|27.8.2008 13:35
Duchovia pri 100Hz: ak je raz signál 25Hz, nikdy ho neprerobíš na 50, resp. 100Hz bez deformácií. Žiadny televízor ani počítač nie je jasnovidec a jednoducho si tie chýbajúce obrázky nevymyslí bez chyby. Keď sa raz bude vysielať progresívne fullHD s frekvenciou 50Hz, bude to o inom. Tá STV3 bola zo satelitu v HD (tam bol myslím signál 720i), alebo analóg z káblovky (PAL)?

Input lag: prečo je to taký problém? Mne osobne je jedno, či pozerám program "on time", alebo o pol sekundy neskôr. Jedine keby si mal v jednej miestnosti pustených viacero rôznych televízorov a chcel by si, aby boli zosynchronizovené.

Rozmazávanie červenej: nič také som na Sony 32V4500 nepozoroval.

Čo sa týka dizajnu, je to tvoj názor. Mne osobne sa dizajnovo páčia všetky tri spomínané modely (hoci Samsung najmenej). Ale televízor si kupuješ ty, takže ti do toho nemám čo hovoriť.

Ale veľkou výhodou Philipsu oproti ostatným je ambilight.
w-one (93)|29.8.2008 15:29
Zkoušel jsem si včera celý večer hrát s připojením Philipse přes přímý kabel do PC. Podařilo se mi to rozchodit přes Windows Media player 11. Všechno funguje báječně - fotky, mp3, filmy v avi, ale Divixový Mpeg-y prostě televize odmítá přehrát jako nepodporovaný formát. Program TVersity jsem nerozjel a pořád mi to hlásí chybu spojení se serverem a už jsem na to neměl nervy. Nemáte tu někdo zkušenosti jak přes ethernetovou přípojku přehrávat i DivX filmy nebo dokonce ripy v HD? Díky