Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problem s nastavenim HUMAX ICord HD

EViLNEViL (2)|6.6.2008 20:55
Ahoj, mam HUMAX ICord HD a tento LNB konvektor:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
poradite mi jak nastevit satelit? abych mel nejaky signal z astry 1.
Diky Tomas.
JUHA (52)|11.6.2008 21:46
Moc ti neporadim, koupil jsem 3xkonvertor diabolo twin hd 0.1 a jsem spokojen.Parabola AL 85 cm
losos (2977)|12.6.2008 17:15
Pro EVILNEVIL : tvůj dotaz je velmi nepřesný. Nelze na něj nijak rozumně odpovědět. Satelit se nenastavuje. Ten si lítá ve vesmíru a my jej nemůžeme nijak nastavit. Můžeš ale nastavit např. parabolickou anténu (namířit ji zhruba na jih a asi 32 stupňů nad jižní obzor) a případně i další parametry v sat. přijímači a podobně. Musíš přesněji uvést, s čím vlastně potřebuješ poradit. Jinak také doporučuji přečíst si nejprve některá témata tady v tom fóru (ale i v jiných), hlavně téma "Má cenu jít do DVB-S příjmu" a navazující "DVB-S s HDD vs. DVD HDD recorder"- mé příspěvky na toto téma, kde je toho o problematice sat. příjmu napsáno opravdu dost - pokud by to nestačilo, tak se potom ozvi znovu, zatím ahoj.
Např. zde :

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15722&page=2
EViLNEViL (2)|12.6.2008 19:18
Dekuji vsem za radu, problem se uz vyresil. Pro upresneni, prohledl jsem si dost for, ale o nastaveni HUMAX ICord HD jsem zde ani na ostatnich forech moc nenasel a nemecky bohuzel neumim, abych sel primo na forum vyrobce, kde by se asi nejaka rada dala nalezt.

Jinak abych specifikoval lepe muj problem. Ten spocival v tom, jak nastavit satelitni prijimac (kdyz se kolegovi nelibilo moje hovorove satelit) tak, aby byl schopen spolupracovat se Single Monoblockem, kde se signal ze dvou LNB v jednom monobloku s integrovanym prepinacem vede do prijimace jednim kabelem. Driv jsem pouzival satelitni prijimac MASCOM MC1110CrCi a zde je nastaveni prijmu z ASTRY 1 a ASTRY 3 velice jednoduche. Navod ani pruvodce nastavenim prijmu HUMAXe s touto alternativou nepocita, tkze jsem musel postupovat metodou pokus omyl az ke zdarnemu vysledku. Spravne nastaveni doplnim pozdeji, az se vratim ze zahranici.

S HUMAXem jsme zatim velmi spokojeni. Zatim jsme zkouseli paralelni nahravani ze 4 ruznych programu najednou a to funguje perfektne. Jedina chybka, kterou jsem po asi tydnu uzivani zaznamenal je, ze tento prijimac nepodporuje ceske znaky v EPG. Doufejme, ze to vyresi novejsi firmware.
Strejda (2)|26.11.2008 21:13
S dovolením přidám se do diskuze. Mám také Humax Icord HD a dosud se mi nepodařilo nahrávat, či kombinovaně nahrávat a sledovat současně ve dvou rozdílných polarizačních rovinách. Satelitní anténa 80 cm, universal monoblock Twin LNB TMT 43, do každého tuneru vede samostatný koax. kabel. Astra 1 diseq A, Astra 3 diseq B. Toto stejné nastavení v obou tunerech. Nastavení antény dva kabely odlišné. Pokud zvolím dva kabely stejné, nelze volit mezi tunerem 1 a tunerem 2. V každém tuneru naladěné a uložené stanice. Verze programu GXLSI 1.00.13, veze zaváděče U 7.03. Zkoušel jsem i při současném zapojení dvou CA modulů Cryptoworks s kartami TaT. Stále nejde a nejde. Při nahrávání se pak v play listu stanice s odlišnou polarizační rovinou, než ta, která je nahrávaná zobrazují nevýrazně ty nelze zvolit. Tak co s tím?? A ještě jeden problém. Přijímač Humax v režimu Standby se několikráte za den sám zapne a kontroluje systém, přičemž přepne na několik vteřin na AV 1 a tak dojde ke krátkodobému výpadku sledovaného pořadu na TV. Asi je toho příliš, poradí někdo.
losos (2977)|27.11.2008 06:40
Nejrozumnější, co mne napadá :
Zkus ten stroj vrátit - a vyměnit např. za Vantage... Pokud neuspěješ, tak jej reklamuj a trvej na opravě....
Strejda (2)|30.11.2008 22:00
Díky za právu o Humaxu Icord, už jsem si myslel, že mám špatně umyté ruce, když jsem se jej pokoušel zprovoznit podle toho, co má umět. Jdu do toho!!!
Matyas (54)|25.12.2008 13:59
Zdravím,k vánocům jsme si koupili Humax Icord a mám podobný problém jako uživatel Strejda.Když nahrávám jednu stanici nemužu nahrávat ani sledovat žádnou jinou a vyhodí mě to hlášku "Žádný nebo špatný signál".
Pročítal jsem tohle i další fora , ale o tomhle problému se nikdo nezmiňuje.Doufám že chyba je jen otázkou nastavení a ne nedokonalosti příjímače, o které se dost píše.
Prosím někoho , kdo má s tímto přijímačem zkušenost o radu.
Ještě bych moc prosil ,ne rady typu "přečti si forum ,už se tady o tom psalo" nebo odkaz na zahraniční fora.Díky moc
děda_Komárek (7)|10.3.2009 21:41
Hmm. Naprosto totožné problémy jako mají Strejda a Matyas. Humax Icord HD mám od Vánoc a nejlepší na tom je, že vše původně fungovalo bezvadně. Možnost nahrávání až čtyřech programů najednou při současném sledování pátého programu. Takže kdyby mi to nešlo hned v prvopočátku, mohl bych si myslet, že je něco špatně v nastavení. Řekl jsem si, že ještě před tím, než budu zpátky reklamovat, zkusím pročíst fórum a vidím, že v tom nejsem sám.
Pozoruju to tak poslední měsíc až dva. Spustí se nahrávání a při pokusu sledovat jiný program se zobrazí Poznámka - Není funkční během nahrávání. Při volbě "OK-LIST" jsou vesměs všechny uložené programy podsvíceny jako nefunkční. To samé pokud naprogramuji časovač na nahrávání a při tom sleduji jiný program. Ve chvíli, kdy se má spustit nahrávání jiného programu se objeví oznámení, že dochází ke kolizi a já musím zvolit jednu z variant. Buď zrušit nahrávání a sledovat původně nastavený kanál, nebo přepnout na ten, na který jsem nastavil nahrávání.
Pochybuji ale, že by vše bylo špatným nastavením receiveru, nebo paraboly. To prováděla profesionální firma a receiver pracoval do jisté doby bez chyby.
losos (2977)|11.3.2009 05:57
Mám jen jednu radu (zatím) - je to zcela jasně důvod k reklamaci..., ale zkusím se podívat na cssf, jestli tam o tom něco neví dochodca...
Ještě mne napadlo, četl jsem nedávno na nějakém fóru, že někdo měl s nějakým přijímačem podobný problém a prý snad pomohlo vyměnit CI modul Cryptoworks za jiný..., nebo by to mohlo dělat Diablo, pokud jej používáte...
Jaký máte Cryptoworks modul ?

Strejda nám zde, bohužel, již nedopověděl, jak to u něj s Humaxem dopadlo, škoda. Mohl by se ozvat...
losos (2977)|11.3.2009 06:07
Teď jsem mrknul na cssf fórum, je tam Humax Icordu věnována celá sekce - má již 26 stránek, nemám teď dost času to prostudovat, snad později...mrkněte se tam také, na poslední stránce je zmínka o nejnovějším firmware, možná by to pomohlo i vám..., zkuste tam třeba použít soukromou zprávu, atd...
Pokud tam něco najdu - až to pročtu - podám sem zprávu...ahoj.

Automatické vyhledání nového firmware (OTA) :
udělej nejprve reset/ tovární nastavení/
Astra : 12669 V 22000 5/6
Nilesat : 11765 H 27500 3/4
HotBird není uveden..
Reciever si vyhledá FW sám, dej "auto" Bude na Astře 19,2E..

Také jsem tam našel tohle o nastavení LNB :
Díky, už jsem na to taky přišel, protože při zapojení "Dva kabely (odlišné)" při nahrávání šlo současně sledovat jen kanály na stejné frekvenci. Po přenastavení na "Dva kabely (stejné)" už lze sledovat cokoli.
A tohle :
Dodatek ke komentáři výše.
Nyní jsem ověřil, že tento problém mám pouze tehdy, když nahrávat začne přístroj ve vypnutém stavu. Když nějaký program již přes iCord sleduji a zapne se nahrávání, k žádnému omezení nedojde a přepnout lze na všechny kanály. Nechápu, ale je to tak.

Fugas66 napsal :
...tak jsem to dlouho do noci testoval a už nevím, chová se to jako jedno tunerový receiver. Jdou jen program z frekvence z které nahrává. S nastavenírm iCordu jsem nic nedělal, jen jsem upgradoval easy modul a od té doby je to takle, --nechápu-- ??
(před to bylo OK, nahrával i 4pořady najednou)
PS: v nastavení icordu není nikde možnost vypnout zpožďování? Nebo to je někde nově schované v menu v FW..13? To by mohlo mít souvislost? Dříve to nahrávalo programi zakódované, bezohledu na modul? Nebo to je nějaký bug, který se projevil až po cca. třech týdnech používání Fw ..13?
Večer vyzkouším jiný modul, který si přivezu z chaty ale bude to asi v icordu. Ještě zkusím nějaký reset, vrácení do továrního nastavení, to by také mohlo pomoc? Pak nahraji zpět setting. Vypnutí ze sítě jsem zkoušek několikrát a nepomůže.
..tak už jsem na to přišel !! těšně po upgrade modulu jsem odtahoval TV stolek, neb jsem zapojoval dom.kino Bose. U icordu mám od paraboly "F" rychlokonektory, ty co se jen nasunou a druhý konektor byl lehce povytažený, proto to nešlo !!

(Není to i váš problém ?)

Závěr : jak jsem pročítal těch 26 stránek, tak mi málem samou hrůzou vstávaly vlasy na hlavě. Je to dvoutunerový stroj a chová se jako jednotunerový. Vyhozené peníze...
jaron (1)|7.9.2015 12:36
Dobry den.

Prosim Vas nemozem si uz treti den poradit s nastavenim prijimaca.Mal som povodny prijimac ,2tunerovy ale SD a normalne isiel.Ale kupil som si tento humax icord ako jazdenku a uz sa druhy den trapim s nastavenim.Je vylucene aby som naspravne nastavenu parabolu lebo ked koaxial dam na povodny prijimac tak vsetko normalne ide.

Mam twin monoblok na astra 1 a astra 3 a nedari sa mi vobec naladit SK a nemecke free stanice sucasne,ani na jednom tuneri.

Satelit mam nastaveny spravne,z pohladu spoza paraboly mam upnuty pravy krk,parabola 90 cm,dva nezavisle koaxialne kable zvedene priamo k prijimacu.
Uz dva dni googlim a nie a nie sa dopracovat k spravnemu settingu a ked aj postupujem posla roznych navodov ,prehadzujem diseq s roznymi kombinaciami tak proste nejde a tak Vas chcem poprosim ci by ste mi niekto neposlali zalohu CZSK+nemeckych free stanic ak ho mate niekto na usb kluci za-zalohovany priamo z priimaca.

Spravil som si ho ked som mal naladene SK stanice a vsimol som si nech rozhodim ,rozhadzem prijimac ako chcem tak ta zaloha mi ho opet da do povodneho stavu a SK stanice mi normalne idu,ale nemecke nie lebo ....
Ale rad by som aj tie ,manzelka ich tam proste chce.
Dakujem

PS:vyriesene,povazujte za bezpredmetne...