Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problém s obrazem - ani montér si neví rady

Martin Suchánek (85)|13.8.2008 20:58
Kdo si tipne, čím by mohla být závada způsobena? Pokud na to někdo přijde dám flašku :-). Od doby, co jsem si pořídil CSLink (TaT, cca 3/4roku) mě zlobí obraz. Nechci teď úmyslně psát podrobnosti, kterých je hromada, rád bych v této chvíli "jen" připojil snímek, který by měl ukazovat o jakou závadu se jedná - náhodně probleskující "pruhy" v obraze o různých tloušťkách. Prosím moc o nasměrování.....přílohou dobrý snímek a snímek vadný, je to prohnané přes video....nevím, jak se na tom podepíše (de) interlace, tohle je típanec z virtualdubu.......mám za to, že znalý člověk bude znát teoretickou příčinu, člověk z firmy, která mi sat dodala mi tvrdil, že se s ničím takovým nepotkal...
0006.jpeg 0007.jpeg
mirekv (7169)|14.8.2008 08:32
To je i v nahrávce asi jo, že? Je to zvláštní, protože nahrávání je v podstatě jen kopírování streamu, takže použitý kodek v přehrávači na to nemá vliv. Zkusil bych jiný přehrávač nebo aspoň verzi.
Martin Suchánek (85)|14.8.2008 11:54
Samozřejmě. Asi budu muset ven s více podrobnostmi. Parabola Al80cm, receiver technisat, CRT. Byl tu technik a znovu přeměřoval signál a ujišťoval mě, že je super. Zkusil jsem se napíchnout sousedovi na parabolu, ale nepomohlo. Vyměnil jsem na zkoušku různé receivery a kabely, pořád nic. Samozřejmě jsem si ověřil, že to nedělá ta CRT. Někde je zakopanej pes a já nevím kde, předpokládám, že by to mohlo být nějaké rušení, ale jak se ke mě dostane..........zajímavé je také to, že se to děje jen na určitých kanálech, teď z hlavy vysypu čt1,2,4,24 (takže kartou to taky neni),Prima, ale nova nebo slováci v podstatě nikdy. S časem se četnost mění, dříve jsem byl schopen říct, že na čt1 to bude od 18.00-cca19.10 v pohodě a pak to začne blnout, dneska je výskyt menší.........už víte proč jsem nechtěl psát podrobnosti? Protože to působí schizofrenicky. A já to nechci hodit firmě na hlavu, ať si to odveze.....prosím o nějaké tipy. Zkusil jsem sousedy, jestli nemají nějaký bezdrátový telefon nebo jiné zařízení a nic, dále mě napadlo rušení ze sítě, zkusil jsem odpojit věž a vše fungovalo, zapnul jsem ji a blblo to....takhle jsem to zkoušel 14 dní a najednou se tam objevily ty výpadky při vypnuté věži......prostě několik měsíců testuju bez výsledku a potřeboval bych alespoň zúžit okruh příčin....Díky všem za pomoc.
Konyczczcz (25)|15.8.2008 14:02
jetse zkus vytahnout z TV antenu.. nech jenom zapojeni sat -> TV nic vic...... nekolikrat jsem uz vydel, ze antena dost rusila SCART atd...Potom nevim jestli to neni blbost, ale zkus propojit TV se SATem (receiverem) nejakym tlustym medenym kabelem, aby se navzajem ukostrili a vyrovnali staticky prechody, nebo jak se tomu rika
Martin Suchánek (85)|15.8.2008 14:13
testoval jsem to samozřejmě též bez antény. Ukostřit bych to mohl (ale co proti čemu? Povrchy obou zařízení jsou komplet plastové), zkusil jsem i zapojit vše do jedné zásuvky. Vypnul jsem všechny spotřebiče (světla aj.) které by mohly rušit. Celou sestavu jsem pověsil za UPS, snad odfiltrovala případné ruchy ze sítě. Jen jsem nezkusil jet přímo na UPS, obávám se, že by to nezvládla a i kdyby, tak těch pár minut provozu na otestování nestačí......
Konyczczcz (25)|15.8.2008 14:48
no urcite jak na Tv tak na satu najdes aspon kousek kovu... vetrak nebo tak
karelj (1)|15.8.2008 20:21
Nepoužíváš náhodou scart slučovač?Měl jsem kdysi podobný problém.
losos (2977)|16.8.2008 00:49
Podobné chyby v obraze mi kdysi způsoboval jeden Scart konektor. Po výměně kabelu vše O.K.
Martin Suchánek (85)|16.8.2008 11:39
Bohužel, scart slučovač nepoužívám a scart kabel jsem samozřejmě měnil. Na jou oblast se mám spíše zaměřit? Spíš vadné HW (tedy zařízení, kabeláž atd.) nebo nějaký zdroj rušení (DECT, wifi, po el. rozvodech atd.)? Ještě je třeba mít na paměti, že na některých kanálech se tyto jevy zkrátka neobjevují, jestli tedy není problém jen v nějakém spektru frekvencí. Puvodne jsem si myslel, ze mi blbne hlavni CZ freq. 12525,V, (resp. vertikální polarizace) když Slovaci jedou velmi pravděpodobně v H bez problému (až zas tak často na ně nekoukáme, abych to 100% vyloučil). Jenže pak přišlo sport5 11876,H a tam je ten problém taky (ostatně z tohoto kanálu jsou ty "típance".....)
tentacle (6)|16.8.2008 22:58
Takhle se mi kdysi projevovali nějaké interference. Když jsem například chtěl nahrávat na HDD recorder, který má samozřejmě svůj tuner a před zapnutím HDD recorderu byl na televizi puštěný nějaký program, tak se mi po zapnutí TV tuneru v HDD recorderu objevovaly v obraze podobné čáry a pruhy. Když jsem potom na televizi přepnul na AV (modrá plocha) a potom znovu zkusil HDD recorder tuner, rušení zmizelo. Bylo to ale u starší sestavy(HD ready TV THOMSON a THOMSON HDD recorder), kterou jsem už nahradil novou FULL HD TV Samsung a teď v pátek i novým satelitním HD recieverem VANTAGE HD 8000S s HDD a tyto problémy jsou zcela pryč, takže to už nemůžu znovu nasimulovat a porovnat s tvými obrázky. Ale je možné, že toto může být opravdu jen nešťastná kombinace vzájemně propojených přístrojů a zvolených kabelů apod.
Martin Suchánek (85)|17.8.2008 10:03
Díky za tip. Bohužel jsem zkoušel 2xCRT a 1xLCD a také různé druhy set top boxů a několik kabelů. Nejhorší je, že nemůžu pořádně testovat, protože ještě na jaře jsem mohl koukat třeba na zprávy a bylo to tam, teď se to už neobjevuje zrovna často a když, tak v takové mírnější formě - vypadne třeba jen pár řádků narozdíl od desítek nebo stovek. Přesně tyhle problémy co mám jse už ale viděl i jinde - typicky se objevují v nějakých TV ripech, které občas stáhnu - co to ale znamená to nevím (měli ti lidé stejný problém jako já nebo chyby vznikly dalším zpracováním.....). Montér mě odkazuje na autora satelitního vysílání, že je to prý jejich problém. Už jsem i přemýšlel nahlásit vše ČTÚ ať mě přijedou proměřit, pak ale nechápu, proč soused jede bez problémů na v podstatě identické sestavě (i když - nevím, jestli mu mám na 100% věřit - na dálkáči si vždy omylem zapne NTSC, což v kombinaci s jeho televizí "vyrobí" dost cukaný obraz, dokonce mám pocit, jakoby se přehazovalo pořadí snímků. V zásadě nekoukatelné, ale oni do toho čučí a nepřijde jim, že je nějaká zrada :-).