Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problém - DVD přehrávač anebo soustava?...

stani (1647)|17.8.2008 20:33
Mám už nějakou dobu DVD přehrávač [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Nejsem žádný audiofil a tato soustava mě úplně stačí. Podle mě hraje dobře. Přehrávač je také velmi dobrý - dává dobrý obraz přes HDMI a má sám automatické nastavení formátu obrazu, prostě mi fakt vyhovuje.

Problém ale je, že se mi už nějaký čas stává, že při sledování filmu začne jít tiše Centr, tudíž dialogy jsou velmi potichu. DVD přehrávač má sám v sobě test na jednotlivé výstupy(což je také dobrá věc), takže dám otestovat postupně , přední, zadní, subwoorfer a centr - kde je jasně slyšet, že jde oproti ostatním tak na třetinu(možná míň).
Aby jsem film dokoukal a slyšel vůbec o co tam jde, musím to přepnout na Scart, v menu přehrávače všechny výstupy až na přední povypínat, Genius vypnout a pak poslouchat zvuk přes TV.

Kde může být problém? Těžko říct, co? :-? Může to být jak v tom přehrávači tak v té sestavě.

Samozřejmě, jsem zkontroloval kabely a konektory, to bylo to první(i když asi kdyby byla chyba tady, tak by ten Centr nehrál vůbec).

Co teď, má někdo radu?

Přemýšlel jsem, že prostě koupím nový DVD přehrávač a kdyby to nebyl on, stejně jsem si chtěl časem koupit ty Geniusy novější - v tom tmavším dřevě(jsem na ně zvyklý i na ten zvuk fakt mi vyhovujou). Nechci vyhazovat moc peněz(když už jsem dal tolik za novou TV :D )
Přečetl jsem si tady, že dobrý a za dobrou cenu je Philips DVP 5990, ale ouha, nemá 5.1 analog... :(

Takže nějaké rady?...
stani (1647)|24.8.2008 08:42
Teď mě tak napadlo: dalo by se nějak změřit čistě na tom výstupu 5.1 analog u DVD přehrávače zda není chyba v něm? Třeba právě pomocí toho testu na jednotlivé výstupy...?
Pytkin (7947)|24.8.2008 16:06
stani " sprav jednoduchy test .. na DVD prehravaci prehod L a C .. pusti test .. Budes mat zamene L a C repraky .. ak bude kanal C (ktory bude hrat z lava) zase tichsi , tak je dakde problem v dvd prehravaci (a asi nejakom jeho nastaveni) .. ak bude tichsi kanal L (ktory bude hrat v strede) , tak je problem s preprakmi ..