Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HTPC vs. DVD HDD REC

Blue (62)|3.9.2008 08:44
Do vianoc mám v pláne kúpit TV v ktorej mám jasno PANASONIC VIERA TH-37PX80E (teda myslím) a tiež som si bol istý, že kúpim HDD REC PANASONIC DMR-EX78EP-S. Budem to mat pravdepodobne za pomerne luxusnú cenu ako kombinaciu (nabídku ešte nemám ale očakávam 20 tis až 25 tis za kombinaciu). Oba komponenty maju dobre recienzie resp. skúsenosti užívatelov. Rovnaká značka, Viera link, jednoduchá obsluha momentálne max splní moje predstavy ...

Každopádne kolegovia ma začali namotávat aby som si postavil HTPC, že Recorder nemá budúcnost. Skúšal som dávat do kopy narýchlo nejaké konfigurácie ale mám pocit že pod 17 tis bude problém s HTPC. Chcel som aby to nejak vypadalo a dalo sa to v buducnosti upgradnut. Hlavne aby to bol tichý stroj. Tiež som táta od rodiny a nemám moc času aby som po večeroch strávil mesiac ladením komponektov a SW do HTPC chce to nadšenie, ja zápal mám ale ked sa nedarí rýchlo opadne hlavne tiež u manželky pochopenie :-)

Nakoniec sa teda rozhodujem:
1) kupit HDD REC (len panasonic nič iné už nechcem) a časom sa uvidí
2) kupit hotové HTPC pozdáva sa mi napr.
FUJITSU-SIEMENS SCALEO EVi 2535
čo by tiež mohlo byt za pravdepodobne lepšiu cenu, malo by to byt poladené pár nastavení a mal by som byt spokojný užívatel :-) Ak budem chciet v budúcnosti vymenit mechaniku, TV kartu, disk nemal by byt problem... (tu je ale cena vyššia)
3) postavit vlastné HTPC ale do toho sa mi vobec nechce

Rád by som sa nechal poradit a vypočul si argumenty pre a proti k jednotlivým variantám, s PC skúsenosti mám pracujem s tým denno denne. S MCE, TV kartami a HDMI v graf kartách nemám žiadne skúsenosti videl som len nejaké demá na MCE. Čítal som nejaké recenzie že nastavenie je babračka a že to neseje ale tiež napr. že pán to mal vyladené a rok nevypína HTPC a používa ho celá rodinka bezproblémov ...

Tiež by som chel poprosit ludí ktorý už HTPC majú a funguje bezvadne nech dajú typ na zostavu prípadne ak sú schopní objektívne posúdit nejaké nevýhody oproti HDD REC budem im vďačný.
HTPC mi tak nejak vychádza na 1,5 až 2 násobok ceny HDD REC od panasoniku.

DVD HDD REC mám, hoci 2 roky staré viem čo od toho možem očakávat aj ked ja som kúpil LG a už pojde tretí krát do záručnej opravy, nechcem to viac komentovat...
Xaver (149)|3.9.2008 10:06
[QUOTE=Blue;190383] ...ja som kúpil LG a už pojde tretí krát do záručnej opravy, nechcem to viac komentovat......[/QUOTE]
To je skoda, protoze to je to co nas zde presne zajima - realne zkusenosti! Muzes napsat typ, strucne zavadu a spokojenost s opravou?!
Mas USB? Lze prehravat z USB pri nhravani zTV?
LG mi pripada jako rekoder mnoha funkcemi, ale ponekud dost poruchove...?
Dik za odpoved!

[QUOTE=Blue;190383] ...Každopádne kolegovia ma začali namotávat aby som si postavil HTPC, že Recorder nemá budúcnost...[/QUOTE]
HTPC nemá "budúcnost" taky!!! :-)
Vývoj v PC technice jde tak rychle vpřed, že za rok bude vše jinak...
Na to že budeš delat upgrade zapomen...budou uplne jine komponenty a z te "krabice HTPC" kterou si letos koupis nic nepouzijes a hodis ji do popelnice.
Jinak znamy si instaloval na HTPC WinMCE (versi "XP") a po nekolika pokusech prinutit jej k spravne funkci to vzdal. Je pravda ze to bylo asi 1 rok po uvedeni WinMCE na trh, asi jsou dnes soudruzi z USA dale, ale jak znam Microšrot tak pořád nicmoc.

Myslim si ze nekupujes rekorder aby mel budoucnost nebo aby jsi ho ladil,instaloval - ale pouzival...
Kolegovia Ti ho ladit nebudou, jen Ti budou "dobre" radit...

Mam Panasonic EX88 asi 3 mesice a otec EX87 1 rok a naprosto bez problemu.
Samozrejme ze nic neni vecne a cekam ze i muj rekorder se pokazi - tipuji to na HDD nebo DVD mechaniku,
Rozhodne vsak nemusim nic instalovat ladit, bát se zda pojede ci ne... zapnu a pouzivam...

Muj nazor...
Blue (62)|3.9.2008 10:45
Diky za nazor, súhlasím, že ked si niekto myslí, že bude upgradovat PC na 90% sa upgrade preklopí do nového PC ...

add LG - tod moja skúsenost
Mam LG188 bez usb, analog tuner, bez HDMI. Ked funguje splnuje očakávania velké neboli. Vzal som ho koli cene a tiež že som mohol na HDD kopirovat DivX, MP3, Foto v tom čase nice feature :-)

opravy:
1 - nechcel nahrávat odpaloval DVD ako na bežiacom páse
vymenili mechaniku a tiež vetrák neviem prečo, upgradli FW
2 - zblaznil sa (asi základná doska) a nahodne sa vysúvala mechanika, prepínali programy, zbláznili sa tlačítka na predmom panely vysúvanie mechaniky prepínalo programi, prepínanie programov nahrávalo, HDD - DVD tlačítko vysúvalo mechaniku (vtipné bolo, že napr pri pozeraní filmu z HDD sa vám sama od seba vysunula mechanika)
vymenili myslím základnú dosku
3 - momentálne mechanika nechce žiadne DVD prehrat vobec ich nevidí hlási niečo ako neplatný formát prekontrolujte medium platí to pre všetky DVD ako original tak palene na nom, na kompe všetko (CD som neskúšal) - možná za to možem sám nechal som v mechanike DVD asi týžden ked sme boli na dovči

ešte mám do února 2009 záruku, ale začínam mat obavy ...
kolegovia majú panasoniky vládne spokojnost ...
nechcel som to komentovat aby som nevyznieval ako že mam niečo proti LG, bohužial ale mám už nič neznačkové nekúpim. Mám TV Philips bez problémov, receiver Yamaga bez problémov, bedne AQ bez problémov, mal som VHS Panasonic bez problémov áno možno som mal štastie/resp. smolu s LG ...
Huncut (221)|3.9.2008 11:39
Tak na HTPC je zrovna nejdrazsi nejaka pekna poradna skrinka, ktera ti prave zustane i pri pripadnem upgradu. A s tou budoucnosti je na tom HTPC trochu lepe. Treba takova vymena DVD mechaniky za Blu ray bude zanedlouho otazka par korun. Pevny disk se take rychle zaplni, vymenit ci pridat neni problem. Procesor, cipset, grafika a tv karta se daji koupit dnes tak, ze na pozadavky HTPS opravdu nejaky cas vydrzi. Ale i tak, treba vymena TV karty je v podstate banalita. Budes chtit jednou satelit? Koupis kartu a jedes...atd. Dobry zdroj ti take muze slouzit naveky. Takze to zase tak horke neni.

Ale na druhou stranu je s tim prace. Postavit a predevsim softwarove zprovoznit a nastavit vsechny mozne veci aby to delalo to co ma a nedelalo to co nema, je docela beh na dlouhou trat. A chce to mit na to cas a zaujeti pro vec. Jak pises, to asi neni uplne tvuj zajem se v tom porad hrabat.

Takze ja bych byt tebou klidne vzal ten panasonic. Je to pohodlne, bez starosti a svou funkci to bude plnit dobre :)
RossiD (1271)|3.9.2008 11:53
Nesouhlasim s nazorem,ze HTPC nema budoucnost - u mne tedy budoucnost urcite ma.HTPC jsem si vlastnorucne postavil ,vse slape k plne spokojenosti a PC dela presne to co od nej ocekavam,tedy slouzi jako centrum zabavy.DVD HDD Panasonic,ktery vlastnim /mohu tedy srovnavat/po zhotoveni HTPC zustal temer nevyuzit,vse co potrebuji tedy prehravani filmu,poslech hudby-radia,nahravani a editace filmu + maly bonus v podobe funkci vlastnich PC /surfovani po netu,hry/ zvladne HTPC levou zadni.
Ano je pravdou,ze doladeni HTPC k plne spokojenosti ,da trosku prace,lec neni to tak hrozne a jen trosku zrucnejsi clovek nema problem.Vse,vcetne zkusenosti a navodu se necha pri trose dobre vule najit na internetu /stejne jsem postupoval i ja/ a pokud clovek nechce ci je technicky indisponovan,muze si objednat postaveni HTPC na zakazku ci si ho koupit jiz hotove.
Moje sestava vysla na cca 15000,-Kc a nejakeho upgrade se rozhodne nebojim /naopak/ - to je prave ona vec ,ktera u stolnich pristroju nepripada v uvahu /technicka zastaralost se tyka i jich/,pokud mam malo mista pro filmy ci hudbu - koupim vetsi ci dalsi HDD,pokud odejde mechanika - koupim novou a treba s Blue-ray,pokud mi nestaci vykon /coz u HTPC celkem nehrozi/ - koupim lepsi CPU ci pridam RAM a takto bych mohl pokracovat do nekonecna a to pomijim cenu noveho dilu na PC versus oprava stolniho pristroje.
Pripominka obav z toho ,ze zapnu a musim neco instalovat ci ladit je dle mne licha,pokud je vse jiz dokonfigurovano,slouzi HTPC stejne a lepe nez kterykoliv jiny pristroj urceny k teto cinnosti.
Vim,nakup-start-vse jede,je sice dobry a pohodlny,ale clovek se dle mne pripravi prave o tu proklinanou konfigurovatelnost a prispusobeni pristroje k ruznym ucelum,coz degraduje danou vec na jednoucelovou - coz muze a nemusi pozdeji vadit.
Tak tolik muj nazor,mozna take jednostranny a jednoucelovy,ale muj - nikomu jej nevnucuji,kazdy ma pravo vyjadreni.
RossiD (1271)|3.9.2008 11:57
P.s. Nez jsem se dostal k odeslani prispevku,podobny nazor je jiz vyse,omlouvam se za podobne ne-li stejne uvahy ....
artam (1147)|3.9.2008 13:59
Co sa tyka HTPC - mylny je nazor, ze zasadne je s tym vela prace. Ano, pokial si to robi neskuseny uzivatel doma sam, pretoze v podstate vyraba original, ktory nema odskusany a vacsinou pracuje systemom pokus-omyl, co je narocne na cas aj nervy.

V pripade, ze si to kupi uz hotove a odladene a nainstalovane od predajcu, ktory sa na to specializuje, tak je s tym presne tolko roboty, ako napriklad s tym Panasonicom - zapnes a fungujes.
Xaver (149)|3.9.2008 17:04
To blue:
diky za info. potvrzujes mi to co casto ctu i zkusenosti znamych, LG rec funguji tak 6 mesicu a pak zacnou problemy

To artam:
ano, ale ta cena... alespon co ja znam... Blue si ho chtel stavet sam...


To RossiD:
Upgrade se jiste da udelat, ale budes mit např. zbytecne poloprazdnou velkou skřín s větrákem,
když bude deska procesorem, kterou nebude treba chladit...atp.

Velmi rychle se na trhu objevi hotova reseni tipuji konec 2009, vypadajici jako klasicka spotrebni elektronika,
vedle kterych bude stavaji HTPC vypadat jako dinosaurus.
Vyrobci HW zbroji jak o zivot Intel napr. s procesorem Atom, MCE...
Nakonec i Panasonic rekorder bude vlastne pocitac, doufam ze nikoliv s Windowsem. :-)

" jen trosku zrucnejsi clovek..." no, kolega byl spravce site a presto to vzdal...
krome toho nekdy narazis na totalni blbost a proste mas smulu i kdyz jsi genius.


...jde o to ze me by nebavilo ani vterinu neco zkouset a ladit... o tom to je
Huncut (221)|3.9.2008 17:58
No jak pise Xaver, musi to cloveka alespon bavit (HTPC). Pak je to nejlepsi volba, protoze se odmeni pruznosti, konfigurovatelnosti, kazdy si muze udelat presne na miru co potrebuje a co mu bude vyhovovat. Nemusi delat zadne kompromisy a pritom porad se pohybuje v dobre cenove relaci.

Pokud to ale nekoho nebavi nebo k tomu nema vztah, tak si poridi hotove reseni. Me udelat HTPC podle mych predstav trvalo dva dny. Ale ten to proste pro me nema chybu a umi to takove veci, ktere mi zadne hotove reseni za stejnou cenu nenabidlo.
Blue (62)|3.9.2008 21:43
Dakujem za nazory začínam skutočne zvažovat, že by som niečo postavil :) kym mam LG možem ladit htpc a skúsim dúfat, že to rozchodím.
Čo sa týka upgradov htpc je pravda, že ak vyberiem dobru skrinu a zdroj čo je cca 30-40% ceny zostavy tak upgrady už sa dajú realizovat case by case podla potreby. Otazkou je čo bude prípadne potreba upgradovat do buducna budú nové konektory, bude vyššie rozlíšenie ? BD mechaniku asi ano, možno vačší disk ? tv kartu ak by sa šlo do MPEG-4 ? výpočtový výkon predsa pre multimédia typu nahrávanie a prehrávanie videa, hudby nemože byt až tak náročný.
Ešte sa vrátim k velkosti skrine, tam by som problem nevidel pod telkou je miesta dost napr. moj zosilovač ma vyšku cca 15 cm je robustny ale nie monstruozny, možno naopak na mna to posobí ako kus podstivého železa aspon opticky :)

Mam este par dotazov k htpc asi sú to základy tak sorry začínam:
- jak funguje na TV kartáv pre dvbt EPG je to už dnes korektne ?
- zaujíma ma ako vypínate htpc či len do nejakého akoby standby tj. viac menej system napaja ram a v nej je uložené nastavenie po zapnuti rychly nabeh alebo nejaký režim akoby hibernate tj. dlhší nábez z disku alebo uplne vypínate, zaujíma ma či režim standby musi podporovat HW alebo je to záležitos Windows MCE ?
- ako je to s nahrávaním timer rec, možem nechat htpc v standby a následne sa automaticky pre nahrávanie zapne a nahratí vypne ?
Aliens_II (380)|4.9.2008 09:25
[QUOTE=Blue;190491]Dakujem za nazory začínam skutočne zvažovat, že by som niečo postavil :) kym mam LG možem ladit htpc a skúsim dúfat, že to rozchodím.
Čo sa týka upgradov htpc je pravda, že ak vyberiem dobru skrinu a zdroj čo je cca 30-40% ceny zostavy tak upgrady už sa dajú realizovat case by case podla potreby. Otazkou je čo bude prípadne potreba upgradovat do buducna budú nové konektory, bude vyššie rozlíšenie ? BD mechaniku asi ano, možno vačší disk ? tv kartu ak by sa šlo do MPEG-4 ? výpočtový výkon predsa pre multimédia typu nahrávanie a prehrávanie videa, hudby nemože byt až tak náročný.
Ešte sa vrátim k velkosti skrine, tam by som problem nevidel pod telkou je miesta dost napr. moj zosilovač ma vyšku cca 15 cm je robustny ale nie monstruozny, možno naopak na mna to posobí ako kus podstivého železa aspon opticky :)

Mam este par dotazov k htpc asi sú to základy tak sorry začínam:
- jak funguje na TV kartáv pre dvbt EPG je to už dnes korektne ?
- zaujíma ma ako vypínate htpc či len do nejakého akoby standby tj. viac menej system napaja ram a v nej je uložené nastavenie po zapnuti rychly nabeh alebo nejaký režim akoby hibernate tj. dlhší nábez z disku alebo uplne vypínate, zaujíma ma či režim standby musi podporovat HW alebo je to záležitos Windows MCE ?
- ako je to s nahrávaním timer rec, možem nechat htpc v standby a následne sa automaticky pre nahrávanie zapne a nahratí vypne ?[/QUOTE]

Tak jestli můžu:

-EPG - funguje jak kde, je to různé SW od SW , situace v MCE je více než žalostná, tam se EPG vůbec ze streamu nevyčítá, Microsoft má smlouvu s nějakou firmou, která program televizí nabízí skrze net a MCE si tento program stahuje přes internet. Ale existuje jistá alternativa či úprava a EPG se dá číst ze streamu i v MCE
-Osobně své HTPC dávám a "vypínám" do STANDBY, tedy ukládám RAM, funkční je ale také klasický režim spánku, tedy save na HDD, čili HYBERNATE. Pro probouzení je nutná podpora základní desky, nejlépe i skrze USB a další externí konektory, ale to už snad umí všechny moderní desky
- Probouzení a usínání PC není závyslé na HW, ale opět na SW, pro MCE a Mediaportal doporučuji použít STANDBY Utilitku, která tyto funkce naprosto bezproblémově řídí.
- nahrávání funguje naprosto bezproblému, počítač se včas stačí probudit a poté i uspat, dokonce pokud člověk jde spát a ještě se v tu chvíli nahrává nějaký jiný program, nedojde k vypnutí PC skrze ovladač, dál se nahrává a až po nahrání se PC zase vypne.

Tak, takové mám já osobní zkušenosti. Své multimédia zatím vařím pod MCE, zatím nic jiného mě neoslovilo, takže čekám, čekám, až se např. mediaportal dostane aspoň na kvalitu MCE co se týče spolehlivosti. Neřikám, že MCE je TOP, ale i když má své mouchy, je to asi ta lepší volba v součastnosti, aspoň pro mně a ženu.
z-z-z (0)|4.9.2008 16:25
neviem ci sa mi to len zda, ale vo vacsine prispevkov ohladne HTPC kde citam ake je to super, neviem najst zmienku o nahravani cez tv kartu a softe na ovladanie tychto cinosti. A to je zatial jedina vec ktora ma od HTPC odradza.
Mediaportal je napr. super softik, ale podporuje len par chipsetov resp. par kariet a ked si vyberiem kartu podla komfortu t.j aby to malo epg, timeshift, analog+dvt-b pripadne 2x a pod ... tak zase mi ju nepodporuje soft.
Ja viem, ze HTPC je super na prezeranie fotiek, pustanie mp3 a divx ved nakoniec preco by aj nie je to PC .... ale ked sa zvrtne rec na pouzivanie tv karty tak sa zvacsa dozviem: ze, bud to este nemam doladene, alebo nechytam poriadny signal tak neviem povedat a pod.. takze co to vlastne porovnavame?
HDD RECORDER je hlavne na nahravanie z TV a to splna bez blbnutia v pohode ak toto na 100% splni HTPC nie je o com idem do neho. Zatial som o takom nepocul, skor naopak vsetko vzdy slape a ked pride rec na epg, vypinanie a veci ktore vlastne znamenaju pohodlie tak nic moc.
RossiD (1271)|4.9.2008 17:16
2 Z-Z-Z
HTPC pouzivam naprosto bezne na nahravani ,epg/timeshift je nedilnou soucasti tohoto ukonu a opravdu nemam problem.Sic si potrpim pri sledovani snimku na kvalitu alespon DVD,ale serialy a ruzne jine snimky musim nahrat manzelce pokud je nemuze zrovna sledovat.
artam (1147)|4.9.2008 18:30
z-z-z:
S tymi TV kartami to nie je take tragicke, s cipsetmi to v sucasnosti uz nema az taky suvis. Nahravanie je len vec ovladacov v operacnom systeme (ako pre Win, tak aj pre Linux), aby kartu system videl ako standardny video capture device.
Zvysok - t.j.podpora specialnych funkcii ako EPG, teletext a podobne, je uz len na medialnej aplikacii.

Ked chces pouzivat MCE, tak si k danej TV karte zisti, ci je pre MCE podporovana. Ak chces MediaPortal, tak sa informuj tam. Ak chces Linux (a na nom MythTV), tak napriklad linuxtv.org.
radekhulan (185)|4.9.2008 21:56
Problém u HTPC je špatná ovladatelnost a nutnost se o to pořád starat (ovladače, aktualizace, atd.), navíc potřebuješ nejen postavit celé PC, ale také je nějak ovládat, nakonfigurovat SW, zobrazovat vše i bez pomoci televize (pro audio soubory). Skříně s vestavěným LCD displejem stojí 10-15.000 Kč. Opravdu dobré HTPC stojí 30-35.000 Kč.

Mnohem lepší volba je takový TViX M-6500A (či podobné multimediální krabičky), dáš za to 10.000 Kč a o nic se nestaráš, funguje to, je tam i DVB-T tuner a tedy HDD recordér, audio skladby ve FLACu si lze zvolit z interního displeje (tedy bez zapínání X-set wattové televize).

Navíc ony "krabičky" mají řádově nižší spotřebu než HTPC.

http://www.tvix.cz/products/M-6500A/index.aspx

PS: počítače pro práci si stavím cca 15 let a živím se jako programátor. Přesto nechci ztrácet čas stavbou a údržbou HTPC ;)

Takto vypadá pracovní PC:

Blue (62)|4.9.2008 22:37
Tvix ma neoslovoje a priznam sa podla mojho názoru je to cesta z kaluže do blata ...

Ked uz HTPC tak ma oslovuje napr tato nabidka, určite by sa to dalo zložit aj lacnejšie a vista ziskat inou cestou ale je to riešenie, ktoré by mohlo byt do buducna škálovatelné:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

keby to bolo rozchodené a predané v použitelnom stave, nasledné doladovanie pripadne hračičky by ma už docela bavili, cena oproti HDD DVD je ale dvojnasobna :( na druhu stranu by sa mi to idealne hodilo do obyvaku na moj receiver stejnych rozmerov a barvy, ten case ma proste oslovuje hodne :)

ked budem mat cestu do Brna (žijem v Prahe) tak sa tam zavolam a ak to maju na shope, pripadne by mohli urobit demo kuknem na to a uvidíme už sa docela teším :)
radekhulan (185)|4.9.2008 23:08
Jenže to neumí o nic víc než onen TViX, je to velké, hlučné, bere to 150W a musíš se starat o další PC. To nedává smysl, to rovnou mohu natáhnout x-metrový HDMI kabel k hlavnímu (pracovnímu) PC.

HTPC má význam s něčím takovýmto:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jenže jen ta skříň stojí 20.000 Kč.
RossiD (1271)|5.9.2008 00:01
Sve HTPC mam postavene na tomto case:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

-veskere potrebne udaje od nazvu pisni,filmu,EQ,zpravodajstvi z RSS atd. mam na LCD displeji prehledne zobrazeno.Skrin je vybavena LCD+DO od iMonu,cimz je vyreseno i veskere vypinani a zapinani,HTPC se chova jako bezne stolni zarizeni,ktere zapneme pres DO a pouzivame.Dotykovy LCD panel je sice hezka vec,ale rekl bych,ze je to zbytecny luxus a toto zarizeni jenom prodrazuje.Vse ridim bud z Logiechu Harmony One ci bezdratove klavesnice/v soucasne dobe premyslim o koupi klavesnicky diNovo mini/,ovladani je perfektni a bezproblemove.Co se tyce neustaleho update,tak v tom rozhodne nevidim problem,krome pridane hodnoty kterou v podobe novych moznosti prinese.A spotreba techto "krabicek" rozhodne v dnesni dobe neni nijak zavratna,vzdyt HTPC se staveji z HW ktery se "zravosti" komponentu z klasickych PC nema nic spolecneho.
Ad hlucnost - pokud nedam ucho primo ke case,nic neuslysim - PC je absolutne tiche - jinak by jako HTPC asi neobstalo,zadneho "srotaka" by mi manzelka v obyvaku nestrpela :)
Din0 (176)|5.9.2008 07:05
Stejne nechapu k cemu potrebujes na HTPC diplej skrine jsou mnohem levnejsi a asi by se mela vybrat ta co se hodi k nábytku či vybavení pokoje a ne že má na sobe milion blikátek, mozna se to nekomu libi ze to pekne sviti ale vecer asi nic moc, jak displeje na DVD proste ve tme spise rusi.
NEvim jak kdo a jak casto upgraduje svoje PC, ale asi to neni kazdej 1/2 rok, a proto nechapu co na HTPC se zakl. deskou od AMD s integr. grafikou RAdeon 3200 ktera HW dekoduje prehravane videa ve vsech mozny formatech+vcetne integr. zvukovky v HDMI, s nejakym 2jadrovym 4450 EE s TDP 45W během 2 let upgradovat?? Vždyt tato sestava zvladne vse na co ma HTPC byt urceno. Prehravat+nahravat video, audio, Internet, ...
A vse se da ovladat dalkovym od TV karty kdyz se podari solidne rozchodit MCE
A tech 150 W, s tou int grafarnou a tim procakem ,kterej na plno nepojede skoro nikdy, nevim co by to bralo.....


[QUOTE=radekhulan;190609]Jenže to neumí o nic víc než onen TViX, je to velké, hlučné, bere to 150W a musíš se starat o další PC. To nedává smysl, to rovnou mohu natáhnout x-metrový HDMI kabel k hlavnímu (pracovnímu) PC.

HTPC má význam s něčím takovýmto:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jenže jen ta skříň stojí 20.000 Kč.[/QUOTE]
Blue (62)|5.9.2008 08:37
to radekhulan:
to čo si nábídol (čo podla teba dáva zmysel) je z mojho pohlad naopak nezaujímave ako píše pod tvojím príspevkom RossiD a Din0. Ved si trochu protirečíš tvrdíš, že to čo som navrhol ja je velke moct to žerie a atd. To čo si navrhol ty mi nedáva zmyslel pretože, je to ešte vačšie, ma display ktorý absolutne nepotrebujem (stačí čas, číslo kanálu a ked tak nejaký ten ID3 tag čo obslúži v pohode jeden dva riadky na displayi) a druhá vec je hlučnost až tak nazávisí na bedni, dnes už existujú komponenty, ktoré majú hlučnost vetrákov 19-29 dB čo je prakticky nepočutelné. Ked sa pozrieš na príkony pre danú zostavu v teste tak sa dostaneš vždy pod 100W za provozu, jasné DVD HDD REC si vezme možno 50-60W ...
Ešte jeden postreh ten tvoj domáci počítač je práve o tom, že tam vačšinou stále niečo bastlíš, inštaluješ, odinnštaluješ určite na nom nesleduješ len filmy a komponenty si tiež asi nevyberal podla hlučnosti chladenia. Práve to HTPC chcem len na multimedia tj. video, TV, fotky, hudba ak by som do toho šiel chcel by som tam držat len soft pre uvedené účely a hlučnost bude jeden z rozhodovacích faktorov. Nechcel by som to mat trvale ani pripojené do inet aby sa mi tam nenatahal nejaký balast...
Ked sa pozrieš na značkové komponekty domácich kín ako Yamaha, Denon, HARMAN/KARDON, Onkyo atd vačšinov u tych drahších hračiek je aj obal kus poriadneho železa.
Din0 (176)|5.9.2008 09:08
Mpzna se nekdo bude divit ale nedavno byl v Computeru test na tyto skrine a ocenini dobra koupe dostala levna skrin nevim presne zda je to tato mozna jo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A pak dalsi oceneni dopstala dalsi s cenou kolem 3500 s displejem
nevim presne doma se kouknu a pisnu to sem

JInak k tomu netu na pripojeni to budu resit Wifinou
radekhulan (185)|5.9.2008 09:20
[QUOTE=Blue;190623]Ved si trochu protirečíš tvrdíš, že to čo som navrhol ja je velke moct to žerie a atd. [/QUOTE]

Já neříkám, že HTPC je špatná věc. Nicméně běžné levné HTPC bez displeje zastane tu samou práci jako (třeba) TViX, ale zcela objektivně žere o 100W více, zcela objektivně je hlučnější, a zcela objektivně se o to člověk musí více starat. Pokud bych si kupoval HTPC namísto TViX, muselo by nabídnout něco výrazně navíc, a to je dotykový LCD displej. To by poté byl skutečný high-end a důvod HTPC preferovat (nad TViXe).

V obýváku člověk nemá chuť řešit "počítač". Mám tam XBox 360, protože je to jednodušší platforma pro hraní her, používání a ovládání než nabušené PC (kterém mám také, dokonce s 30" 2560x1600 monitorem a ultravýkonnou 9800GX2 grafikou). Stejné je to s multimediálním centrem, zde video, fotky a hudbu (plus rekordér z DVB-T) zastane TViX se spotřebou 20W, a nevidím zde důvod, proč kupovat HTPC.

Ale ještě jednou - HTPC není špatně, jen si myslím, že pro komfort obývacího pokoje se než jedno PC více hodí specializované věci - TViX, XBox 360 (či PS3), atd.

A není to o ceně, plně vybavený TViX (s 640GB HDD a DVB-T tunerem) stojí 15.000 Kč, což je cena levného HTPC. A já, přestože jsem programátor a skládám si počítače sám, tak preferuji do obýváku onoho TViXe..
Huncut (221)|5.9.2008 09:55
O HTPC se neni potreba starat o nic vic nez jiny pristroj. Staci ho spravne postavit a nakonfigurovat. Pokud neco funguje dnes, bude to fungovat i zitra, i kdyz treba nebudu mit nejnovejsi ovladac na to ci ono. To je proste mytus.

HTPC se da postavit i tak, ze ho clovek neslysi a da se postavit opravdu kvalitni za 12 tisic. Clovek si ho upravi na miru, prizpusobi a postavi podle sebe. To je hlavni vyhoda. Ze to Hulan nedokaze jeste neznamena ze to nejde. Ale samozrejme to chce, nez se do toho clovek pusti, chvilku studovat a venovat nejaky cas priprave.

Kdo ho nema nebo nebo tomu tu praci venovat nechce, koupi si hotove reseni. Je to jen o preferencich.
radekhulan (185)|5.9.2008 10:11
[QUOTE=Huncut;190630]Ze to Hulan nedokaze jeste neznamena ze to nejde. Ale samozrejme to chce, nez se do toho clovek pusti, chvilku studovat a venovat nejaky cas priprave.[/QUOTE]

Bobečku, není moc lidí v ČR, kteří rozumí HW jako já :-)

Koukni se třeba sem: http://www.flickr.com/photos/radek_hulan

Anebo si zkus něco přečíst o SW: http://myego.cz/category/windows-vista

Snadnost použití u Media Centeru není nikdy tak dobrá jako u specializovaného zařízení, 100W je prostě více než 20W, rozměry 15x15x3cm jsou méně než 60x30x60xm, a 3x 12cm větrák naopak více než 1x 6cm. To jsou prostě fakta.

Když je chceš ignorovat, tvoje volba, ale pokud mi zařízení X zajistí ty samé funkce co zařízení Y, ale s výrazně nižší spotřebou, nulovou údržbou a nižším hlukem, proč bych měl kupovat Y?

Neznamená to, že HTPC je špatná volba a TViX správná, záleží na preferencích. Pokud chce někdo třeba i hrát hry a nemá XBox či PS3, pak je lepší PC. Ale na běžné přehrávání filmů, hudby a prohlížení fotek vyhrává "specializovaná krabička".
Huncut (221)|5.9.2008 10:32
Nadavat ti nebudu, jako ty me. Ale fotky ani clanecky na tvem blogu me o tvych znalostech v oblasti HTPC nepresvedcily. Ale to jen tak naokraj, o to tu nejde.

Znovu opakuji, spotreba, hluk i velikost si kazdy muze u HTPC ovlivnit sam a dosahnout srovnatelneho nebo i lepsiho vysledku nez TViX. S tim ze vysledek muze byt vice "na miru" pro kazdeho, kdo si ho stavi podle svych potreb.

Chce to ale stavet HTPC a ne PC :)
radekhulan (185)|5.9.2008 10:35
[QUOTE=Huncut;190639]Znovu opakuji, spotreba, hluk i velikost si kazdy muze u HTPC ovlivnit sam a dosahnout srovnatelneho nebo i lepsiho vysledku nez TViX.[/QUOTE]

Bobečku, jen samotný procesor (CPU) má vyšší spotřebu než celý TViX. Ohledně rozměrů, ukaž mi HTPC do 183 x 139 x 75 [mm] (šířka, hloubka, výška).

Tak ještě jednou, mám zařízení X (TViX), které má spotřebu 20W a přehrává veškeré audio, video a grafické formáty co potřebuji. Proč si mám pořizovat zařízení Y (HTPC) se spotřebou 100W, vyšším hlukem, nutností instalovat ovladače a aktualizace, a mnohem větší bednou, které bude umět to samé?

Proč, bobečku?
RossiD (1271)|5.9.2008 10:44
Tedy radkuhulane nikdy jsem si nemyslel,ze potkam cloveka s takovym stupnem postizeni zvanem JÁ-JÁ.Tva veta "Bobečku, není moc lidí v ČR, kteří rozumí HW jako já" opravdu vypovida o vsem.Do teto chvile jsem byl ochoten diskutovat o vyhodach/nevyhodach daneho tematu,lec po teto Tve reakci koncim.
S takto postizenym clovekem nema cenu diskutovat o nicem,mam k nim az chorobnou averzi.Ve svem zivote jsem takovychto "pacientu" zazil opravdu hodne a vzdy mi totalne zneprijemnili mou praci a vubec chut cokoliv delat.I ja se v oblasti PC pohybuji jiz nejaky ten patek,lec coby amater a samouk,coz znamena,ze co si v praxi nevyzkousim ci na netu neprectu nevim - ucim se z vlastnich chyb a uspechu.Nikdy - zduraznuji - NIKDY bych se nepovysoval nad jine svymi znalostmi i kdyby byly opravdu takove jake preferuji.
radekhulan (185)|5.9.2008 10:50
[QUOTE=RossiD;190643]...[/QUOTE]

Škoda, že nemáš něco k věci... Otázka "Proč tedy HTPC?" platí i pro tebe, ale zjevně na mé argumenty nemáš odpověď, tak se jako běžný průměrný člověk uchyluješ jen k osobním výpadům... To není zajímavé, to dělá 90% tupého internetu.

PS: já zastávám americký přístup k věci, když něco umím, dám to najevo! :) Ne české připosrání...
Huncut (221)|5.9.2008 10:53
radekhulan: ty si kup pro me za me treba orchestrion natahovany na kliku, me je to jedno.

HTPC bude mit vyssi spotrebu, 20W to nebude. To je pravda. Ale nebude to ani 100W jak pises ty. Vsechny ostatni parametry - velikost, hlucnost uz muzu, (pokud budu chtit a budu to od HTPC pozadovat) dosahnout i lepsi nez TViX. A navic, takove HTPC toho pak bude umet mnohem vic nez omezeny TViX.

Pokud nebudu chtit provadet upgrade nebo rozsireni funkcionality (u TViXu neco nemyslitelneho) nemusim se starat o nejake aktualizace nebo instalace cehokoliv.
Blue (62)|5.9.2008 11:03
to radekhulan:
čiste zo zvedavosti na čom prehrávaš DVD na Xboxe ?
jak prehrávaš DivX a MP3 ktoré máš na DVD ?
tvix myslím mechaniku DVD RW nemá ?
Jak riešiš napalovanie prípadných nahrávak z Tvixa ?
radekhulan (185)|5.9.2008 11:12
[QUOTE=Blue;190646]to radekhulan:
čiste zo zvedavosti na čom prehrávaš DVD na Xboxe ?
jak prehrávaš DivX a MP3 ktoré máš na DVD ?
tvix myslím mechaniku DVD RW nemá ?
Jak riešiš napalovanie prípadných nahrávak z Tvixa ?[/QUOTE]

XBox 360 má DVD mechaniku v základu a funguje jako DVD přehrávač (a dělá velice dobrý upsample na 1080p) :-) Přehrávání DivX a MP3 z DVD opravdu neřeším (MP3 na DVD mám jen v autorádiu), vše je nakopírované na interní 640GB disk v TViXu (a na to se vydá opravdu hodně hudby).

Pokud si stáhnu z internetu něco nového, opět se to ukládá přímo na TViX (je tam Samba, tedy Windows síť). S hlavním (pracovním) PC je to propojení přes domácí Wifi.

A "vypalování nahrávek z TViXe?" Proč bych to proboha dělal? Film si (legálně z rapidshare) stáhnu z internetu, nebo nahraju z DVB-T tuneru, a podívám se na něj na TViXovi, ale proč jej pálit na DVD? Když máš TViXe tak DVD nepotřeuješ.

Nicméně pokud bych něco chtěl vypalovat, tak DVD a Blu-Ray vypalovačka je na PC, s tím je TViX online propojen.

S TViXem funguješ trošku jinak, ne přes zastaralé DVD :)
Huncut (221)|5.9.2008 11:15
Hehe, neboli, bez PC se stejne neobejdes a TViX je bez zapinani dalsiho PC na prd.
Din0 (176)|5.9.2008 11:17
PC skladam sam jsem taky samouk ale 20W na zarizeni TViX (s 640GB HDD a DVB-T tunerem) jak popisuje radekhulan je jaksi málo , myslim si ze 20W ma tak spotrebu normální DVD prehravac a ne takove zarizeni, ale nevim nemam ho doma nemuzu zmerit, napr pri zachytavani na disk, včetne DVB karty, nevim...
JA osobne jsem si scitl cenu HDPC a dle vybaveni pro me ucely dostacujici od 8000 do 10000 kc.
radekhulan (185)|5.9.2008 11:33
[QUOTE=Huncut;190649]Hehe, neboli, bez PC se stejne neobejdes a TViX je bez zapinani dalsiho PC na prd.[/QUOTE]

Opět jsi něco nepochopil. PC potřebuji pokud bych chtěl něco vypalovat, což ... nechci. Proč by někdo v roce 2008 vypaloval zaznamenané pořady na DVD, když je má na interním HDD? Pokud bych to přesto potřeboval, TViX je přes Wifi propojen na domácí síť, a vypalovačka je na 3 jiných PC (můj PC, notebook, PC dcery).

V domácím kinu nemá vypalovačka v roce 2008 co dělat :)

Domácí kino navíc nemá být kompletní náhrada PC, na kterém se pracuje.

Má umět přehrávat audio, video, zobrazovat fotky a nahrávat pořady. Vše toto v malinkaté krabičce se spotřebou 20W a dobrým ovládáním (mé hlavní PC s quadcore procesorem, 8GB RAM a 4xHDD v RAID-5 má spotřebu 400W v idle, cca 600W v zátěži).

A to je TViX. Na ostatní je pracovní PC, a není důvod v obýváku jeho funkčnost 100% duplikovat...
radekhulan (185)|5.9.2008 11:36
[QUOTE=Din0;190651]PC skladam sam jsem taky samouk ale 20W na zarizeni TViX (s 640GB HDD a DVB-T tunerem) jak popisuje radekhulan je jaksi málo , [/QUOTE]

V tom zařízení je specializovaný procesor Sigma 8635 a poté SATA HDD (spotřeba 7W). Nic víc. Napájí se to interně zdrojem s DC12V/2A, tedy 24W max. Běžná spotřeba je, dle mé APC UPS, těch 20W. Tomu žádné HTPC nemůže konkurovat...
Huncut (221)|5.9.2008 11:43
On sice TViX zere jen 20W, ale k cemu mi to je, kdyz je mi to bez PC na prd. Pokud si tam chce clovek nahrat nejaky film stazeny s internetu nebo si ho (legalne) stahnout, tak musi zapnout PC se spotrebou v zatezi 600W. Hmmmm, nejak mi to HTPC vychazi se spotrebou lepe :)
radekhulan (185)|5.9.2008 12:21
[QUOTE=Huncut;190657]Pokud si tam chce clovek nahrat nejaky film stazeny s internetu nebo si ho (legalne) stahnout, tak musi zapnout PC se spotrebou v zatezi 600W[/QUOTE]

Ale nemusí, nemusí... :) Zapoj mozek.

Třeba včera jsem si stáhnul cca 30GB jistého seriálu, koukat na to budu dalšího cca půl roku. Stahovalo se to na pracovním PC při práci, takže nulové W navíc. Kdybych pracoval a zároveň to stahoval na HTPC, naopak by spotřeba elektřiny byla o 100-150W vyšší (pracovní PC + HTPC), větší hluk, atd.

Navíc tu máme věc zvanou notebook se spotřebou 50W celkem ;-)

Moje připojení k internetu je tak rychlé, že bych mohl stahovat 1000x více videa, než stihnu sledovat. Což nedělám, přestože někteří pubesenti v tomto spatřují "smysl života". Stáhnu si něco, na co poté budu opravdu koukat.

Ale začínám chápat tvůj postoj - pokud je pro tebe HTPC taková "warezová stanice", pak ano. V tomto TViX nemůže konkurovat, na syslení a warez je asi HTPC vhodné. Osobně nicméně všechen software kupuji :) Pokud se chceš "jen" dívat na filmy, poslouchat hudbu, prohlížet fotky a nahrávat z DVB-T (což je to, co normální slušný člověk potřebuje od home-cinema boxu), poté je TViX mnohem lepší řešení.
Blue (62)|5.9.2008 12:30
to radekhulan:
Aby sme to niekam smerovali, mna by zaujímalo čo pokladáš ako alternatívu za DVD HDD REC tak aby to malo stejné možnosti ? Povedzme, že nič nemáš a práve sa rozhoduješ čiste hypoteticky s tým, že je pravdepodobné, že budeš potrebovat tak do 2 rokov BD mechaniku, asi MPEG-4 HD tuner prípadne prehrat aj nejaké iné formáty ako DVD a Divx, ideálne by bolo keby to umožnovalo prípadne aj multitasking (prehrávanie MP3 a nahrávanie s TV - toto HDD REC nedokáže) ...
radekhulan (185)|5.9.2008 12:43
Osobně jsem se o tomto rozhodoval 14 dní dozadu, a přes počáteční příklon k HTPC (čtvrté PC do domácnosti) to dopadlo na TViX M-6500A, plus DVB-T tuner:
http://www.tvix.cz/products/T-431/index.aspx

Cenově to vyjde podobně jako HTPC, tedy 15.000 Kč.

Umí mimochodem nahrávat DVB-T s MPEG2, MPEG4, včetně HD. HDD si instaluješ vlastní, libovolné velikosti (tedy dnes 1TB SATA). DVD přehraje také (jako formát ISO), pro fyzické DVD zde mám XBox 360. Nemá problém s DivX, XVid, MPEG2, H.264, MP3, FLACem, JPEGem, DD či DTS zvukem, a to všechno přes HDMI 1.3a do receiveru. Když poslouchám hudbu tak nemusím zapínat televizi, vyberu si interpreta pomocí interního displeje.

BD mechaniku (dokonce vypalovačku) mám v PC, nicméně cena médií je tak mimo, a internet tak rychlý, že moc 1080p filmů asi kupovat nebudu, spíše stahovat ;) A pokud ano, přikoupil bych k XBoxu 360 (díky XBox Live je lepší multiplayer na hry než cokoliv jiného) ještě PS3.

Nechtěl jsem čtvrté PC do domácnosti. Chtěl jsem špičkové multimediální centrum, o které se nebude muset člověk nijak starat (ani při stavbě) a které bude prostě fungovat. Ultranízká spotřeba, pěkný vzhled a miniaturní krabice je příjemné plus.

Cíle dosaženo :)

Každopádně pokud nemáš ani XBox 360 či PS3, poté HTPC bude nejlevnější alternativa pro slušný stroj s DVD (či BD) mechanikou... TViX + XBox 360 = 30.000 Kč, a to je dvojnásobek HTPC.
Huncut (221)|5.9.2008 12:48
radekhulan: proc hned warezova stanice? Ne vsude je dostupny tak rychly internet. Navic spousta lidi pokud na PC pracuje, potrebuje internetovou linku nevytizenou.

Priznejme si to na rovinu, TViX je proste bez PC polovicate reseni, cimz ve srovnani s HTPC ztraci smysl.
radekhulan (185)|5.9.2008 13:03
[QUOTE=Huncut;190666]Priznejme si to na rovinu, TViX je proste bez PC polovicate reseni, cimz ve srovnani s HTPC ztraci smysl.[/QUOTE]

HTPC není náhrada stolního PC (pro 99.9% lidí). V podstatě každý má k HTPC ještě normální PC, čímž se smysl HTPC zcela vytrácí. V praxi pak má člověk dvě bedny, o které se stará, nikoliv jen jednu.

Nepotřebuješ dvě bedny, které dělají to samé. Potřeba je jedna (pracovní) bedna, která umí vše a jeden přehrávač co bere 20W.

A vůbec - nehádej se s chlapem, kterému je 35let a má zjevně mnohem více zkušeností než ty ;) Zapoj mozek. To je ten dnešní internet, "anonymní pubescenti" stydící se za své jméno, co se chtějí vyrovnat dospělým, ale jaksi na to ještě nemají (znalosti, zkušenosti)...
Huncut (221)|5.9.2008 13:16
Dik za potvrzeni toho, ze TViX je bez PC jen velmi malo pouzitelne a krome nizsi spotreby nema oproti HTPC moc co nabidnout. Predevsim funkcionalita je slabsi.
Alespon jsme se dobrali k nejakemu vysledku. Tim bych to ukoncil. Kazdy si jiste vybere sam podle svych preferenci, ktere ma kazdy nekde jinde.
Din0 (176)|5.9.2008 13:33
TAk se nám ta diskuze strhla uplne jiným směrem. Pro někoho je lépe využitelné HTPC a pro někoho 20W krabička.Pro mě vítězí HTPC z hlediska univerzálnosti, včetně přístupu na Inet, či stáhnutí ukázky filmu a okamžitého shlédnutí atd. atd. se spotřebou sice větší jak 20 W ale určitě menší jak 100W (Nové desky s čipem 790G a procákem s TDP 45W a uritě menší jak moje prac PC. )
KAždý má jiné priority a tudíz jiné názory, a hloupost je tvrdit , že to co mám "JÁ" je to nejlepší a nejideálnější kombinace
Začíná se to zde podobat diskusím co je lepší Plazma či LCD.
A argumentovat tím , že je mi 35 a a mám víc zkušeností atd..atd... nechápu
Očekával jsem, že zde najdu náměty ke stavbě HTPC, výhody, nevýhody a ne dohady , že jedna krabička je určitě lepší jak HTPC..




[QUOTE=radekhulan;190671]HTPC není náhrada stolního PC (pro 99.9% lidí). V podstatě každý má k HTPC ještě normální PC, čímž se smysl HTPC zcela vytrácí. V praxi pak má člověk dvě bedny, o které se stará, nikoliv jen jednu.

Nepotřebuješ dvě bedny, které dělají to samé. Potřeba je jedna (pracovní) bedna, která umí vše a jeden přehrávač co bere 20W.

A vůbec - nehádej se s chlapem, kterému je 35let a má zjevně mnohem více zkušeností než ty ;) Zapoj mozek. To je ten dnešní internet, "anonymní pubescenti" stydící se za své jméno, co se chtějí vyrovnat dospělým, ale jaksi na to ještě nemají (znalosti, zkušenosti)...[/QUOTE]
radekhulan (185)|5.9.2008 14:16
[QUOTE=Din0;190677]Očekával jsem, že zde najdu náměty ke stavbě HTPC, výhody, nevýhody a ne dohady , že jedna krabička je určitě lepší jak HTPC..[/QUOTE]

Většina krabiček je pro jejich hlavní účel, tedy snadné přehrávání audia, videa a prohlížení fotek, lepší než HTPC. HTPC je výhodné v tom, že je to levnější varianta pokud člověk nemá na luxusní kombinaci XBox 360 + TViX + (pracovní PC / notebook) a chce mít na všechno jen jeden stroj.

HTPC je "lepší" v tom, že umí milión dalších činností. Stejně tak jako běžné hlavní PC. Budovat něco 2x je ovšem pitomé.

Běžný člověk, který má pracovní PC, notebook, má herní konzoli, atd., pro něj je prostě *další* 100W hlučné "univerzální" HTPC pitomost. Logicky není důvod pro to, aby kdokoliv funkce pracovního PC duplikoval v obýváku.

Obecně - pokud člověk má PC a herní konzoli, měl by si koupit miltimediální krabičku. Pokud je nemá, lepší je pro něj HTPC. Ušetří :)

(ony i ty krabičky umí třeba Youtube, torrent či stahování z rapidshare, jsou to levné NMT přehrávače v ceně 5.000 Kč; samozřejmě veškeré krabičky podporují i streaming z PC; takže důvod pro duplikaci velkých beden PC v obýváku zde prostě neexistuje; na cestování jednoho člověka z bodu A do bodu B si taky nekupuji 2 auta, ale jedno...)
Pytkin (7947)|5.9.2008 14:18
mne vadi osobne na HTPC velkost .. na prehravanie videa mi absolutne vyhovuje popcorn .. mala krabicka , ktoru dam hoci kde .. osobne sa mi aj TVIX zda velky .. i ked samozrejme je lepsi ako popcorn ..
Din0 (176)|5.9.2008 14:22
Vím že 38W je víc jak 20W a 75 W v zátěži taky
a při dnešních cenách si podobnou konfiguraci poskládám kolem 7000 kč.A nepotřebuji žádné další krabičky všechny jsou v tomto jednom HTPC.
JInak pro představu XBox 360 při hraní her má odběr cca 170 W , a při přehrávání DVD cca 120 W.
END
Blue (62)|5.9.2008 14:50
Mohli by ste mi prosím zaslat nejaké hodnotenie varianty, ktorú som predkladal, prípadne nejaké návrhy na zmeny podla vlastných skúseností:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Díky moc
RossiD (1271)|5.9.2008 14:54
Jak se tu divam na vyvoj diskuze tak si nemohu odpustit jeste tento posledni nazor.Dotazujici Blue muze panu programatorovi podekovat za doporuceni a neplacenou reklamu na TViX a XBox,vse ostatni je povl - vzdyt je to jen pro chudaky jako jsme my.Ac jsem o dost let starsi /bohuzel/ nez radekhulan ,priklanim se k jeho nazoru,ze se s nim opravdu nema cenu se hadat,jeho sebestrednost je do nebe volajici a kompromisy nepripoustejici.Priste se asi budeme vsichni obracet na HW znaleho RH,ktery nam vsem jiste dobre poradi,pokud tak vsak neucinime,dopustime se v kazde takove debate zbytecneho flame,ktere totalne odradi veskere dalsi diskutujici od pripadnych napadu ci nametu,coz se stalo i me,omlouvam se ti Blue,ale v teto debate jiz pokracovat opravdu nebudu.
Huncut (221)|5.9.2008 15:08
Blue: To HTPC co nabizeji na odkazu co si sem daval vypada fajn. Skrin je otazka vkusu, preferenci a mista. To je na tobe. Ostatni komponenty jsou klasika (deska, procesor, pameti), zdroj bych dal misto toho tenhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A misto blu ray mechaniky bych zatim prdnul beznou levnou DVD-RW s tim, ze na Blu Ray je jeste cas (pokud uz teda nemas v planu Blu Ray videoteku :)). Cena jeste pujde hodne dolu.

A samozrejme si to poskladat sam, cimz se dostanes na o dost nizsi cenu :) Otazkou je, jake jsou ve skrini ventilatory a kde, mozna budou potreba vymenit. Ja mam dobrou zkusenost s ventilatory Scythe.

To jen muj nazor a zkusenosti. Pokud jde o TV kartu, s tou nemam zkusenosti, to ti mozna poradi nekdo dalsi.
Blue (62)|5.9.2008 15:25
Díky skúsim si to ešte zložit podla napr czc ceníku s Vistou, ktorá tam už je a uvidíme akú v tom majú vatu. Ak je v tom ich práca za cca do 2000 Kč čo je pochopitelne za zloženie a rozchodenie systému + záruka na celok, by mi to asi stálo, pretože za tych mojich X možná desiatok hodín na tom strávených by sa mi to vrátilo vo volnom čase prípadne by som tie peniažky zarobil ináč. Tiež sa mi pozdáva záruka na 3 roky možná je to u pc techniky štandard nejako to nesledujem ale mna to potešilo...