Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HTPC vs. DVD HDD REC

Marlo (16)|6.9.2008 11:59
Rád bych se tedy také přidal do diskuse.
Také plánuji postavit HTPC, ale spíše než problém na jakém hardware to postavit, mě spíše více zajímá jaký použít software ?
Když se začnu přiklánět k levnější legální variantě, tak mi vychází použít např. MythBuntu.
Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti s programem MythTV.
Další věc, kterou bych rád aby to HTPC umělo (což je opět jen softwarová záležitost), je aby se mi při sledování TV nebo DVD filmu do obrazu spustil záběr z IP kamery, když někdo přijde ke dveřím (nebo jakéhokoli jiného sledovaného prostoru).
Mám dojem, že se takovéto nadstavby budou asi i lépe dát vyřešit na tom Linuxu, než s woknama MCE ?
Předem Děkuji za váš názor.
radekhulan (185)|6.9.2008 12:29
Nejlepší řešení je Media Center ve Vista. Na Linuxu máš problém s kodeky, s přehráním WMA Lossless, WMA s DRM, AAC a některých dalších formátů, také nefunguje hardwarová akcelerace DVD, H.264, problém je Blu-Ray. Spousta technologií je licencovaných, a do Linuxu se je ještě nepodařilo "ukrást". Problém bude také HDMI 1.3a s HDCP. Řešení na Linuxu bude vždy méně stabilní a více problémové, zde je dobré 2t Kč do Vista Home Premium investovat.
Radoo (1302)|7.9.2008 09:37
Přidám se taky s trochou do mlýna.
Za léta jsem už utratil hodně za elektroniku a velký problém v tomto odvětví je značně rychlý vývoj a tyto skutečnosti vás vedou k tomu stále něco vyhazovat a kupovat nové a pokrokovější věci.
Člověk chce mít satelit, dvd, video rekordér, nebo HDD rekordér, audio a nakonec je to hromada krabiček a mnoho ovladačů. Univerzál dokáže pojmout pouze obecné funkce.
HTPC mě tohodle všeho zbavilo a dalo mi naprostou svobodu, je to otevřený systém, není problém přehrát libovolný typ souboru a umožňuje vše jako na PC, hry, internet, stahování, streamované vysílání a mnoho dalších věcí.
Pokud se něco na trhu objeví nového, doplním do HTPC kartu, nebo starou vyměním a to je zdaleka levnější, než kupovat třeba nový HDD rekordér. HTPC jsem začal dělat, když jsem v končícím shopu koupil alu case s FL displayem za 3k (původně 7k) a to to nastartovalo. Chtěl jsem dokonale tichý a přitom výkonný stroj, takže je vše pasivní, regulovanou vrtuli má pouze C2D a vzduch ven z case. Je to na platformě notebookového procesoru v mATX deska, notebookový HDD, sat HD dvb-s2, TV DVB-T/analog, DVD, HDMI výstup, optický výstup, čtečka karet, dálka, klávesnice s myší na 10m. Tohle vše byl před 2 roky špás asi za 40k, ale v podstatě to jsou ušetřené peníze :) Za tu dobu bych už kupoval druhý HDD rekordér, nejdřív kvůli HDMI, pak kvůli DVB-t, pak kvůli Blu Ray ... Tady jen vyměním mechaniku.
Důležitý postřeh, dle mne je jako MCE lepší XP ! Mám MCE na druhém klasickém kompu ve Vistách Pre. a tam nejde např přehrávat DVD z HDD. Visty jsou pro HTPC nevhodný.
Huncut (221)|7.9.2008 17:43
Ja mam zkusenosti pouze s MCE ve win Vista a s Mediaportalem. Nakonec zvitezil Mediaportal diky lepsi konfiguraci a vetsim moznostem (ovsem ja zatim nepouzivam TV kartu, tam nevim jaka je situace). Prehrava mi vse co potrebuju, tak jak to potrebuju a jsem spokojeny. MCE se u me chovalo mirne nestabilne a nektere veci se mi nepodarilo nastavit (spousta pokrocilejsich veci se musi delat pres ruzne add ony, ktere v podstate bezi na pozadi MCE, coz neni idealni).
Nadruhou stranu vyhoda MCE je v tom, ze jeho GUI je na slabsi sestave daleko sviznejsi.
spora (20)|7.9.2008 18:09
Huncut: MP jsem zkoušel a právě s TV kartou byl problém (WinFast DTV 2000 H). MCE na Vistách je fajn aplikace, používá se mi dobře. Navíc WiFast TV karta má dálkové ovládání, co umí ovládat MCE = úspora cca 400 Kč.

Jinak se tu psalo, že HTPC moc žere. Ano, žere více, než klasický "hi-fi" spotřebič, ale umí toho mnohokrát více a díky možnosti rozšíření je jeho morální životnost násobně delší. Ale ani spotřebu okolo 40 W bez zatížení a 50-60 W v zátěži nepovažuji za až tak tragickou.

Osobně jsem s HTPC opravdu spokojený - přehrávám po síti, z USB, nahrávám z TV, titulkům dám takovou velikost, jakou chci, mám tam aplikaci na čtení RSS, mailů, poslech online rádia a sledování online TV ze světa, co více si přát? A že je to hlučné? Ale není, viz zmiňovaný odkaz. HTPC má jen 1 ventilátor.
Din0 (176)|8.9.2008 07:32
K tomu MCE jen to , ž eje zde problem rozbehat HW akceleraci pri prehravani videi v HD, H264 atd.. Hral jsem si s tim ted o vikendu a pri pouzivani MCE procak maka o hodne vic ne pri pouzivani obyc prehravace co HW akceleraci podporuje a prave HW akcelerace je dulezita z hlediska spotreby, proc to co udela grafarna s malou spotrebou by mel delat procesor pri vetsi spotrebe.
Heldam prave nejakou varinatu misto MCE co by fungovala bez problemuu (napr. titulky v MCE asi nerozchodite u avi..) Home centrum v NEru taky neni bezproblemove, opet zlobi HW akcelerace, neprehraje *.mkv atd...
radekhulan (185)|8.9.2008 07:36
To není problém MCE, ale ATI ovladačů... Na mé NVIDIA kartě mám při přehrávání 1080p obsahu vytížení CPU kolem 6% :)
Huncut (221)|8.9.2008 08:39
Ja budu TV kartu teprve vybirat s ohledem na to, ktera je podporovana v MP.

Ty titulky byl take jeden z hlavnich problemu, proc jsem na MCE zanevrel. Precijenom to je docela dulezita vec, kterou bych od filmoveho prehravace ocekaval :)
spora (20)|8.9.2008 09:17
Rozchodit titulky v MCE je to nejjednodušší - stačí nainstalovat VobSub, který je stejně součástní codecpacků. V MCE ani v MP akcelerace videa přes GPU nefunguje - možná u přehrávání disku BD nebo HD-DVD (nevím...), ale u MKV a podobně (h264 a spol.) ani náhodou. A není to věc ovladačů (respektive mohla by být, ale výrobci to neřeší), ale codecu/filtru a aplikace. Protože např. v PowerDVD ta akcelerace přes GPU funguje dost často na široké spektrum formátů.
Huncut (221)|8.9.2008 09:47
spora: VobSub jsem samozrejme nainstalovane mel, presto jsem s titulkama mel problemy. Tim nerikam, ze to nejde, jen me se to nepodarilo.
Pytkin (7947)|8.9.2008 11:12
jak sa to potom zladi aby sa prepinali titulky s dialkovym ovladacom ? vob sub ma daku podporu MCE dialkoveho ovladaca ?
spora (20)|8.9.2008 15:06
To, že MCE neumí titulky nativně, je vopruz, o tom žádná. VobSub to pro většinu smrtelníků řeší. Přepínat titulky z dálky potřebuje jen minimum lidí...
Pytkin (7947)|8.9.2008 16:39
spora : nerozumiem .. ako ich teda prepnes ? ci myslis to tak , ze proste titulky sa automaticky zapnu .. a ked chces prepnut (co skoro nikto nepotrebuje) , tak musis chytit mys a prepnut ?

pri prehravani DVD to funguje normalne dialkovym ovladacom ?

Este by ma zaujimalo , ci MCE prehra DVDcka z disku .. ze je nakopirovanych 20 DVDciek v adresaroch dakde na disku .. v podstate vzdy je co foldri obsah Adresara VIDEO_TS .. a ci to MCE vie dako prehrat .. Ako si tie DVDcka mozem vyberat ?
Radoo (1302)|8.9.2008 20:03
HTPC vs. DVD HDD REC bych malinko pozmněnil na PC vs. DVD HDD REC
Prostě PC je o moc zajímavější a otevřený systém i když je potřeba trocha té počítačové gramotnosti a pár informací si dnes i na netu najít. Čistá instalace MCE je ale vyhovující vpohodě.
Asi nejdůležitější je z ní EPG programový průvodce a perfektní vyhledávání v TV programu.
Jináč ten počítač stejně ovládám klávesnicí a optickou myší i když mám ovladač s joystickem emulujícím myš. Různejch trackballů a pod. hejblat je dnes mraky, každý si vybere a nakonec to může ovládat třeba hlasem, když bude moc chtít :) Ve Vistách zatím jen anglicky :p
Radoo (1302)|8.9.2008 20:26
zajímavá alternativa
nechce ho náhodou někdo ?
https://www.svethardware.cz/asus-uvadi-dalsi-mini-pc-essentio-cs5110/23193
asus-essentio-cs511011.jpg
spora (20)|8.9.2008 21:29
pytkin: jojo, myslím to tak, že VobSub zapne titulky sám. Asi si nerozumíme s tím přepínáním? Mně stačí, když titulky běží v čěštine a hotovo, přepínat na jiné jazyky u MPEG-4 a pod. nepotřebuju. U DVD to už umí přímo MCE.

Pro podporu nakopírovaných DVD na disku je třeba drobný "update" MCE, ale potom je to celkem pohoda. Jen mi vadí, že se mi do té knihovny s DVD cpou nahrané pořady z TV a zatím jsem nevystopoval, jak se toho zbavit. Protože nahrané pořady mají i svou jinou knihovnu, grrr.
Blue (62)|8.9.2008 21:32
Zdá sa, že vlákno nabralo správny smer preto pridám zas niečo. Dostal som nabídku
PANASONIC VIERA TH-37PX80E
HDD REC PANASONIC DMR-EX78EP-S
za 22kCZK.
Aj napriek tomu, že by som to mal v pohode a za pomerne slušnu cenu rozhodol som sa, resp. som sa utvrdil, že pojdem do HTPC a ešte počkám. Je tam pre mna spústa neznamych ale dnes to vidím ako správne rozhodnutie pre budúcnost ako hodne flexibilné riešenie, naviac mam rad elektronické hračky a ked si domov niečo kupim niečo štandardne tak po týždni už nie je čo nastavovat nie je moc čo koumat :(

Nastala ale dalšia dilema a tou je Plazma vs. LCD :) Určite to tu nebudem rozoberat dlho len v kratkosti s tym HTPC mi to viac sedi na LCD a tiež som sedel asi pol hodinu v datarde, kde maju vedla seba 37PX80E, LE37A656, LE37A559 šla tam myslim dvbt NOVA a mal som pocit, že v danom nastavení by som si domov vzal LE37A559, k tomu SD bol celkom prívetivý :) Naviac neviem čím to je ale mám pocit, že plazma trochu blikala len velmi jemne ale už len ten pocit, že to tak citim ma zneistil a neviem či by ma to doma nežralo ...

Ale k HTPC mam ešte niekolko dotazov:
1) Som schopny zobrazit EPG či už v MCE, MP alebo myslím tan "Pinnacle media centrum" bez pripojenia na inet zo streamu ?
2) Je 2G RAM dostačujúcich resp. ked tam bude 4G budem poznat nejaký rozdiel v odozvach ?
3) Mate niekto skúsenosti s PICO PSU (je ekonomicky, efektivny a tichý) má to zmysel o niečom takom uvažovat ?
4) Vačšinou som čítal recenzie na HTPC postavené na AMD procesoroch a čipových sadám MB 780G alebo 790GX (nová) pravdepodne má HDMI 2.0 ale nedostal som sa k napr. k nejakým porovnaniam s novou sadou od Intelu G45 ktorá má údajne HDMI 1.3 máte s tým niekto skúsenosti postrehy ? Btw mohli by ste niekto v stručnosti uviest rozdiel HDMI 2.0 vs HDMI 1 vs HDMI 1.2 vs HDMI 1.3
5) Jak riešite mechaniky DVD aby ste v obyvaku nemali vysavač máte nejaký typ, pripadne nejakým SW ktorý mechaniku točí len na najmenšie nutné otáčky ?
6) Asi som nechapavý ale nepochopil som ako je to s titulkami a vobsub, napr u Divx format .srt čo s nimi aby mi ich MCE zobrazil jak ich dokažem zobrazit v MCE, prosím pomaly a jasne :) musim tam robit najeky prevod zo srt do niečoho iného ?
7) Máte niekto skúsenosti s TV kartami od Pinnacle mám pocit, že patria medzi tie lepšie, čo na nich funguje a čo nie ? Prípadne možete doporučit TV kartu ktorá vám funguje korektne ...
8) HDD v HTPC koli tichšiemu chodu doporučujú 2,5 problém je ale s kapacitou oproti 3,5 a samozrejme cenou má to zmysel riešit ? z vlastnej skúsenosti viem, že na mojom LG HDD REC počut len disk s tým, že ked nahravam a zároven prehrávam tak cvrdliká pomerne nahlas ale da sa na to zvykut.
Huncut (221)|8.9.2008 22:02
Plazma Panasonic opravdu trochu blika. Neni to moc markatni, jako u crt, ale na bilych celistvych plochach je to videt. Me osobne to nevadi. Treba plazma Samsung ale neblika.
Jestli plazma nebo LCD - myslim ze na tomto foru toho bylo v ruznych tematech na tohle tema napsano maximum, byla by skoda tim "zasvinit" i tohle tema :)

Jinak k tem bodum:
1) Jasne, funguje to stejne jako u TV, neni potreba internet. Ale je potreba mit kombinaci "spravne karty a spravneho softwaru". MCE nepouzivam, tak nevim.
2) 2 GB staci bohate.
4) Mam HTPC na platforme AMD a jsem spokojeny. Na platforme Intel muze byt HTPC take fajn, ale kdyz jsem si to pocital, mel bych vyssi spotrebu, coz jsem nechtel.
5) Nero DriveSpeed to resi, nastavis nejnizsi rychlost a o mechanice uz nevis :)
6) Ja pouzivam MediaPortal a tam s titulkama neni zadny problem. MCE nevim.
8) Ja mam 3,5 disk WD jen se dvema plotnami a zatim neni slyset vubec. Mozna bych ale priste vzal WD greenpower.
Blue (62)|8.9.2008 22:18
S tym plazma vs. lcd som nechcel nič rozpumpovat viem, že to sem nepatri sorry, to nikto nevyrieši ...

add 1) ak to správne chápem ty používaš media portal a teda tam EPG zo streamu funguje ? resp. maš typ na TV kartu s ktorou to funguje ?
Huncut (221)|8.9.2008 23:29
Ja to zatim rozbehane nemam, tv kartu planuju teprve do budoucna. Ale tvkarty epg bezne zvladaji.

Urcite napise nekdo komu to beha.
Pytkin (7947)|9.9.2008 00:20
spora " jasne rozumiem ti dobre .. ta uprava MCE na DVD zvladne potom aj dvdcka v ISO formate ? alebo musi mat VOBy ?
spora (20)|9.9.2008 09:06
Pytkin: ISO pravděpodobně ne, chce to Video_ts složku s obsahem DVD.
Marlo (16)|9.9.2008 23:44
PLS nevíte někdo o nějakých stránkách (foru), kde by se probíralo HTPC na Linuxu s program MythTV (nebo primo ze specialni distribuci Mythbuntu)?
Vlastní zkušenost by byla asi nejlepší, ale budu vděčný i za nějaký odkaz - nasměrování (forum Ubuntu mam uz proctene)
Diky
artam (1147)|10.9.2008 00:38
[QUOTE=Blue;190965]1) Som schopny zobrazit EPG či už v MCE, MP alebo myslím tan "Pinnacle media centrum" bez pripojenia na inet zo streamu ?
2) Je 2G RAM dostačujúcich resp. ked tam bude 4G budem poznat nejaký rozdiel v odozvach ?
3) Mate niekto skúsenosti s PICO PSU (je ekonomicky, efektivny a tichý) má to zmysel o niečom takom uvažovat ?
4) Vačšinou som čítal recenzie na HTPC postavené na AMD procesoroch a čipových sadám MB 780G alebo 790GX (nová) pravdepodne má HDMI 2.0 ale nedostal som sa k napr. k nejakým porovnaniam s novou sadou od Intelu G45 ktorá má údajne HDMI 1.3 máte s tým niekto skúsenosti postrehy ? Btw mohli by ste niekto v stručnosti uviest rozdiel HDMI 2.0 vs HDMI 1 vs HDMI 1.2 vs HDMI 1.3
5) Jak riešite mechaniky DVD aby ste v obyvaku nemali vysavač máte nejaký typ, pripadne nejakým SW ktorý mechaniku točí len na najmenšie nutné otáčky ?
6) Asi som nechapavý ale nepochopil som ako je to s titulkami a vobsub, napr u Divx format .srt čo s nimi aby mi ich MCE zobrazil jak ich dokažem zobrazit v MCE, prosím pomaly a jasne musim tam robit najeky prevod zo srt do niečoho iného ?
7) Máte niekto skúsenosti s TV kartami od Pinnacle mám pocit, že patria medzi tie lepšie, čo na nich funguje a čo nie ? Prípadne možete doporučit TV kartu ktorá vám funguje korektne ...
8) HDD v HTPC koli tichšiemu chodu doporučujú 2,5 problém je ale s kapacitou oproti 3,5 a samozrejme cenou má to zmysel riešit ?[/QUOTE]

1) Je to len otazka softveru. Priznam sa bez mucenia, nepouzivam MCE ani Pinnacle software, ale v MythTV funguje EPG priamo z prijimaneho streamu.
2) Pre HTPC by malo byt 2GB plne dostacujucich. Jedine, keby si chcel robit timeshift do RAM namiesto na HDD (ale neviem, ci take nieco MCE podporuje).
3) Zavisi to od toho, co vsetko chces v tom HTPC este mat, resp. sa musis zmestit do 120W so spotrebou v spickovej zatazi (t.j. nie idle, ale naprikladpocas kodovania h264 a podobne).
4) Posledna verzia HDMI je zatial 1.3b1, kde si prisiel k romu HDMI 2.0? Nepleties si to s profilom 2.0 pre Blu-ray? Specifikacie a tozdiely si najdi na http://www.hdmi.org, alebo trebars na Wikipedii, kto by to tu cele rozpisoval. :-)
5) Pod Windows skus napriklad AnyDVD
6) Tak tu s vobsub a MCE nepomozem, ten nemusim, v Myth... nie je problem so srt (hm...uz zacinam vyzerat ako jeho propagator, ale skutocne mi v nom funguje to, co treba a tak ako treba).
7) Nemyslim, ze Pinnacle su lepsie, ako ostatne, vsetko je to prezlecena China. Rozdiely su vacsinou v kvalite ovladacov a sprievodneho softveru. Casom overene su napriklad AverMedia, Hauppauge alebo Leadtek. Ked chces bezproblemovu funkciu pod MCE, tak si to jednoducho zisti na strankach vyrobcov u jednotlivych typov. Pre kompatibilitu s linuxom pozri linuxtv.org.
8) Nie je problem, velmi tichy chod maju napriklad 3.5" disky WD rady AAKS, alsbo Samsung F1. Pripadne pre absolutny klud ich este mozes namontovat do odhlucnovacieho boxu.
Din0 (176)|10.9.2008 06:39
JInak zkousel uz nekdo na MCE aplikovat Microsofti neofic. patch kterej dodavaj jen vyrobcum PC? Vcera jsem ho sosnul tak vyzkouosim
Aliens_II (380)|11.9.2008 09:16
Tak jsem si dlouze početl zdejší příspěvky a napsal bych pár postřehů k tématu a i mimo.

za a: Hulán lže - v MCE HW akcelerace h.264 nejde (či spíše, u nikoho a ani u sebe jsem ji nikdy neviděl fungovat a natož vůbec nějak nastavit, či rozjet) a vůbec nejde o ovladače grafických karet, jak píše

za b: Hulán lže: Ten jeho Tvix je sice dobrý stroj, ale znovu píšu, se spojením s tunerem na DVB-T je to nefunkční křáp

za c: Hulán lže: HTPC nemusí být nutně hlučnější než jeho Tvix, z osobní zkušenosti jsem u Tvixe používal pouze min. otáčky chladiče, protože pak to bylo zbytečně hlučné

za d: Hulán má jednu, ano jednu pravdu, že Tvix a jemu podobné stroje prostě žerou méně energie

za e: Hulán lže určitě ve více věcech, ale to bychom tady nepsali nic jiného.


A téma. Znova se vyjádřím k MCE. MCE primárně bez internetu nemůže koexistovat, pokud chcete používat jeho nativní funkci "Program". Ti blázni totiž netahají "EPG" ze streamu, ale z internetu, od nějaké firmy co s ní mají smlouvu. Nevím jaká je situace a kolik stanic onen program obsahuje, ale před půl rokem, kdy jsem tento způsob opustil, byly takové stanice jen tři, či čtyři. ČT1, ČT2 a NOVA a snad i ČT Sport. Nicméně existuje alternativa, jak to tahat přímo z DVB-T, ale je to taková pakárna to rozjet, že nezávidím tomu, kdo se do toho pustí. Sám to rozchozené mám, ale je to tedy ehm, utrpení. Nicmémě krom Public TV mám program všech stanic, jako každý co používá jiný soft, než je MCE. Titulky MCE umí úplně v pohodě, nikdy s tím nemám žádné problémy. Je jedno jestli jsou přímo ve filmu či externí, beží naprosto v pohodě, jen byla potřeba poladit velikost fontu, vzhledem k uhlopříčce TV.

Ještě o HTPC, není důvod proč to nestavět na AMD platformě, ale také klidně na Intelu, je to v podstatě jedno. Já jsem své HTPC postavil na AMD a jsem mimořádně spokojen.
Pytkin (7947)|11.9.2008 13:58
Ako to tak pozorujem , tak vacsina z ludi riesi HTPC aj z dovodu , ze chcu na tom pozerat TV .. Opat musim povedat , ze by som sa obaval , zverit sledovanie TV a nahravanie Billovi Gatesovi .. Dost by ma sralo , keby na mna 2.5 rocny syn pozeral smutnymi ockami , ze nemoze pozerat vecernicek .. Davam teda radsej prednost krabici (dreambox) ktora je urcena len na to , a zatial som s nou nemal ziadne vaznejsie problemy ..
Din0 (176)|11.9.2008 19:09
[QUOTE=Aliens_II;191185]Tak jsem si dlouze početl zdejší příspěvky a napsal bych pár postřehů k tématu a i mimo.

za a: Hulán lže - v MCE HW akcelerace h.264 nejde (či spíše, u nikoho a ani u sebe jsem ji nikdy neviděl fungovat a natož vůbec nějak nastavit, či rozjet) a vůbec nejde o ovladače grafických karet, jak píše

za b: Hulán lže: Ten jeho Tvix je sice dobrý stroj, ale znovu píšu, se spojením s tunerem na DVB-T je to nefunkční křáp

za c: Hulán lže: HTPC nemusí být nutně hlučnější než jeho Tvix, z osobní zkušenosti jsem u Tvixe používal pouze min. otáčky chladiče, protože pak to bylo zbytečně hlučné

za d: Hulán má jednu, ano jednu pravdu, že Tvix a jemu podobné stroje prostě žerou méně energie

za e: Hulán lže určitě ve více věcech, ale to bychom tady nepsali nic jiného.


A téma. Znova se vyjádřím k MCE. MCE primárně bez internetu nemůže koexistovat, pokud chcete používat jeho nativní funkci "Program". Ti blázni totiž netahají "EPG" ze streamu, ale z internetu, od nějaké firmy co s ní mají smlouvu. Nevím jaká je situace a kolik stanic onen program obsahuje, ale před půl rokem, kdy jsem tento způsob opustil, byly takové stanice jen tři, či čtyři. ČT1, ČT2 a NOVA a snad i ČT Sport. Nicméně existuje alternativa, jak to tahat přímo z DVB-T, ale je to taková pakárna to rozjet, že nezávidím tomu, kdo se do toho pustí. Sám to rozchozené mám, ale je to tedy ehm, utrpení. Nicmémě krom Public TV mám program všech stanic, jako každý co používá jiný soft, než je MCE. Titulky MCE umí úplně v pohodě, nikdy s tím nemám žádné problémy. Je jedno jestli jsou přímo ve filmu či externí, beží naprosto v pohodě, jen byla potřeba poladit velikost fontu, vzhledem k uhlopříčce TV.

Ještě o HTPC, není důvod proč to nestavět na AMD platformě, ale také klidně na Intelu, je to v podstatě jedno. Já jsem své HTPC postavil na AMD a jsem mimořádně spokojen.[/QUOTE]

TAkze MCE je diky nepodpore HW akcelerace sice pouzitelne ale hodne obstarava procesor tim padem vetsi spotreba elektriny popr hluku od vetraku.
Zajimalo by em zda existuje neco jineho ve stylu MCE, ci Nero Home, ci Mediaportal(ten HW akceleraci zvlada asi) co bez problemu bude fungovat s vetsinama TV kartama+HW podporou prehravani videii

JInak ten patch na MCE jsem nainstalil v pohode ale nejakych extra zmen jsem si nevsim.
radekhulan (185)|11.9.2008 20:48
[QUOTE=Aliens_II;191185]Aliens_II je prolhaný závistivý imbecil[/QUOTE]


Já jsem poněkud šikovnější a nemám s tím problém:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Aliens_II (380)|11.9.2008 21:00
[QUOTE=radekhulan;191307]Já jsem poněkud šikovnější a nemám s tím problém:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
4

Obávám se, že to není důkaz, nicméně, pokud tedy opravdu máte zprovozněnu HW akceleraci H.264 mohu tedy poprosit o návod co a jak? Já se nechám poučit a rád bych to také využíval a asi nebudu sám.

Například mě zajímá, jak donutit MCE, potažmo Windows Medial Player , aby využil patřičné kodeky a filtry, jak v sobě samém, tak v MCE. U Media Playeru Classic mě to totiž jde, jenže tam využívám jeho interní filtry, asi jako každý.

P.S Diky za definici imbecila, ještě by mě zajímalo, co je to vlastně imbecil?
radekhulan (185)|12.9.2008 23:26
[QUOTE=Aliens_II;191309]Aliens_II je prolhaný závistivý imbecil[/QUOTE]

Pokud neumíš anglicky, nech si to přeložit:
http://a8t8.spaces.live.com/blog/cns!2518DD508BB713E8!156.entry
http://a8t8.spaces.live.com/blog/cns!2518DD508BB713E8!162.entry
Ivo Mašek (10205)|13.9.2008 08:16
kornelius (170)|15.9.2008 08:37
htpc mam doma asi mesic, na tv pres nej nekoukam na to mam tv, htpc zapinam pouze na sledovani filmu, nahravani z dvb-t a stream videa z netu, na vse ostatni mam druhe pc. Mel jsem tyto pozadavky coz jsem u zadne krabicky all in 1 nenasel.

- bezproblemove prehravani divx, mkv vcetne podpory CZ titulku a nastaveni jejich velikosti + libovolneho umisteni na obrazovce, hlavne mi slo aby to melo i lan a i kdyz mam v htpc velky disk neni treba vse presouvat na disk a staci to tahat z druheho pc
- nahrada hdd rekorderu, sice mi nejde nahravani z analogu ale ten stejne brzy uz nebude takze z dvb-t to staci kor kdyz podporuje EPG, mam MCE jen kliknu na porad a jedu :o)
- prehravani stream videi je supr, zatim v mce to ale neni doresene, plugin jsem na to stahl ale stale laboruji :) toto zatim mediaportal zvlada lepe, vcetne archivu z novy, ct ale i sk stanic, supr !!!
- pripojeni k netu, rss, pocasi, obcas nejaka gameska, htpc v pohode umi !!!

nejdrazsi byla skrin, pc bylo za "par" korun, koupil jsem to jeste nez sel dolar nahoru :-D
Aliens_II (380)|15.9.2008 17:17
[QUOTE=radekhulan;191468]Pokud neumíš anglicky, nech si to přeložit:
http://a8t8.spaces.live.com/blog/cns!2518DD508BB713E8!156.entry
http://a8t8.spaces.live.com/blog/cns!2518DD508BB713E8!162.entry[/QUOTE]

Není problém, díky moc.
Pytkin (7947)|16.9.2008 00:24
neviem co furt riesite DVB-T a nahravanie z neho .. ved tam nic nedavaju .. jediny rozumny prijem je DVB-S ..
Din0 (176)|16.9.2008 06:50
Zkousel uz nekdo arcsoft_totalmedia3.5?? JA ted jo no a vypada ze snad funguje, jen mi nezere *.mkv ale snad by to melo jit nejak zpristupnit. A dale musim to spoustet s kompatabilitou Win 98, asi mam nejak rozdrbany win Vista Ultimate


Jeste jsem nasel toto snad to k necemu bude

http://home.comcast.net/~exdeus/ati-hd2x00/
kornelius (170)|16.9.2008 09:44
[QUOTE=Pytkin;191853]neviem co furt riesite DVB-T a nahravanie z neho .. ved tam nic nedavaju .. jediny rozumny prijem je DVB-S ..[/QUOTE]

Tak treba ne kazdy ma cas cucet na X kanalu, me staci obcas nejaky film ci serial a hlavne ze to je cesky :o)
Pytkin (7947)|16.9.2008 15:43
kornelius : ved prave o tom hovorim .. na DVB-T nic nedavaju .. teda mozno u vas tam mate 10 kanalov .. u nas 4 a tie sa nedaju pozerat .. na DVB-S mas vsetko co vysiela slovensky/cesky .. v super kvalite ..
artam (1147)|16.9.2008 16:46
kornelius:
Bohuzial na tych kanaloch, kde je to cesky/slovensky sa z velkej casti vyskytuju filmy a serialy, ktore stoja za velky prd (cest vynimkam). :-( Preto suhlas s Pytkinom, DVB-S a hlavne, ze je to anglicky a nemecky. ;)
kornelius (170)|16.9.2008 20:17
Mno, ja teda doma cucim na tv zpravy atd... a vecer obcas pustime filmek ci serial pokud nesedim u svyho pc, takze u me v podstate tv ani byt nemusi, cuci na ni hlavne manzelka me stacej zpravy 16:9 :)
allek (79)|27.9.2008 12:09
[color=orange]Poradil by niekdo, akú zostavu by som potreboval aby som HD filmy mohol plne vychutnať na Samsungu LE40A756 . Mán starý DVD prehrávač Orava, ktorý ešte nepodporuje HDMI výstup. Takže asi si nepísknem však ?? :cry:
Prípadne dokúpiť nový DVD prehrávač s podporou HDMI výstupu , alebo radšej kúpiť si hard disc prehrávač, že ten vraj prehraje všetky formáty HD.??[/color]

Som v oblasti HD začiatočnít. Poradil by niekdo odkiaľ mám vlastne začať, aby som si mohol vychutnávať zázitky z HD technológie.
Aliens_II (380)|27.9.2008 15:34
Základ je:
- dostat se k HD zdrojům, což je nutné mít doma rychlý internet a nebo jiný zdroj, který by ti to nosil
- potom kde to přehrát, pokud chceš jen přehrávat ,stačí ti všechny zde popisované krabičky tipu Tvix, "pražená kukuřice" a další stroje
- pokud od toho budeš chtít více, postav si, nebo kup HTPC
allek (79)|27.9.2008 17:23
Čo poviete na tento prístroj:
http://www.hdshop.sk/Popcorn%20Hour%20/Popcornhour%20NMT%20A-110%20_s-5_id-5279.html

Chcem plne využiť HD televízor, nemám veľké skúsenosti so skladaním PC a ani sa my nechce presedávať hodiny pri dolaďovaní a upgradovaní rôznych komponentov. Chcem pozerať filmy v HD kvalite 1920x1080.
Neskoršie by som zostavu doplnil o nejaký HD sat.komplet.

Otázka: HD 1920x1080 je totožný s kvalitou BlueRay Discu ??

Názory ??
Aliens_II (380)|27.9.2008 19:53
Krabička dobrá, tvé požadavky na přehrávání ti splní.

Tvůj dotaz o HD. HD je BR , HD je vysoké rozlišení. Jestli ale myslíš filmy, které jsou ve , v, HD, tak jejich kvalita je právě jen v tom vysokém rozlišení, které ty uvidíš na své TV.
Filmy na internetu máš zkomprimované, tak aby se dali vůbec nějakým způsobem distribuovat, tak jako to je a bývávalo například s hudbou a mp3. Takže HD je HD, BR a ještě nedávno DVD HD jsou nosiče těchto filmů v nekomprimovaném stavu. O kvalitě zde hovořit nebudu a nemá to asi smysl.
allek (79)|27.9.2008 20:35
[QUOTE="Aliens_II"]Krabička dobrá, tvé požadavky na přehrávání ti splní.

Filmy na internetu máš zkomprimované, .....[/QUOTE]

Keď dobre viem da sa dostať na nete aj k filmom vo formate DVD9 a to bez väčších problémov, stahneš a napaluješ 1:1 nič špeciálného.Mal som na mysly či ten popcorn podporuje aj formát BR discu ?
Aliens_II (380)|27.9.2008 20:55
[QUOTE=allek;193519]Keď dobre viem da sa dostať na nete aj k filmom vo formate DVD9 a to bez väčších problémov, stahneš a napaluješ 1:1 nič špeciálného.Mal som na mysly či ten popcorn podporuje aj formát BR discu ?[/QUOTE]

mě nemusíš vysvětlovat, že dostaneš i plné kopie disků na internetu, to já vím. Ale i z toho dotazu co jsi psal poprvé mě jaksi přišlo na mysl, že tak trochu tápeš. Nicméně.

A co podporuje, já nevím co myslíš BR, ale tady máš co podporuje:

XVID SD/HD
MPEG-1
MPEG-2 MP@HL
MPEG-4.2 ASP@L5, 720p, 1-point GMC
WMV9 MP@HL
H.264 BP@L3, MP@L4.0, HP@L4.0, HP@L4.1
VC-1 MP@HL, AP@L3

No a tady máš podporu kontejnerů ve kterých ta videa jsou a ty které ti přehraje:

MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
VOB
AVI, ASF, WMV
Matroska (MKV)
MOV (H.264), MP4, RMP4
rado101k (298)|28.9.2008 10:50
Ten Popcorn hour ti prehra vsetko a dokonca uz aj HD audio,ked si dokupis potrebnu zvukovu aparaturu....
allek (79)|28.9.2008 13:26
Tak asi to bude voľba pre mňa. Tak asi to bude na môj vkus. A do budúcna na to asi budem môcť staviať .
Tv na ceste,popcorn 101 objednám,dokúpim HD satelit Vantage,nejaký dobrý zosík s podporou HDMI vstupu,repro JAMO.