Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prosím o pomoc s LAN streamem

bydEr (0)|19.9.2008 11:01
Dobrý den,
prosím o pomoc s posíláním analogového signálu po LAN síti.
Pokusím se vysvětlit problém:
Ve firmě mám zavedenou kabelovou televizi a jelikož bydlím poměrně blízko firmy, tak mám zavedenou Wi-Fi síť mezi firmou a domovem. Potřeboval bych nějaké řešení pro rozumný streaming mezi firmou a domovem. Např. Bych měl v prácí vyhrazený počítač s TV kartou a TV signál bych si posílal po LANu na svůj domácí PC, kde bych se následně mohl koukat na HBO apod. Dále bych nějak musel vyřešit přepínání mezi programy ale to by šlo udělat pomocí např. VLC nebo vzdálené správy integrované ve windows. Viděl jsem na internetu nějaké TV karty, které zvládají streamování, ale nebylo k nim psané žádné info. Chtělo by to ale stream přes nějaký klientský program, protože streamovat přes internetový prohlížeč mi nepřijde moc vhodné. Wi-Fi má propustnost cca 1,2MB/s
mockrát děkuji za odpověď
Pavel_tempx2 (829)|30.9.2008 09:51
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Leadtek Infinity
nebo
Pinnacle PCTV TO GO Wireless
Pinnacle PCTV TO GO Basic Ethernet

používáme ten basic, ale raději bych doporučil ten Leadtek - má vlastní tuner a není potřeba k němu připojovat další zařízení (video, tv,...) jako zdroj signálu
vmlich (14)|4.10.2008 17:57
Mam DVB-S2 technotrend se dvema LNB (19.2 a 23,5) pres Diseq a Cryptoworks s kartou gital. Prehravac pro Windows dodany s kartou funguje ok. Chtel jsem zkusit streaming (po baraku mam Gigabit), tak jsem si nainstaloval VLC media player, ale kdyz mu v nabidce dam Media / Streaming a na zalozce Capture device zvolim DB Direct Show a DVB-S, tak se da nastavit jen kmitocet transponderu a symbolova rychlost. Ovsem po rozbaleni Pokrocileho nastaveni to na mne vybaflo spoustu veci, ktere mi nic nerikaji.

Kde tam nastavim, ktery vstup na DiSeq se ma prepnout? Azimut satelitu by se asi daval, kdybych mel motor. Co je Transponder FEC? Asi mam neco dat do lof1, lof2 a slof (to bude asi kvuli napajeni LNB)

Pak se mi zobrazi dalsi okno Stream output, kde bych si predstavil, ze zadam seznam PID programu, ktere chci streamovat a cisla portu. Jenze nevim, jestli si vybrat HTTP, MSH nebo RTP a stejne se dava jen jeden port. To bude automaticky posilat vsechny programy v paketu? A az prijemce si podle PIDu vybere, na ktery se chce divat? A co mam napsat do pole Adresa? Broadcast?

Dale je tam potreba nastavit encapsulaci, kodeky videa, audia, titulky. Chtel bych, aby to posilal tak, jak to prijal (nektere MPG2, nektere H.264), akorat aby to decryptoval moji gital-kartou. Mate to nekdo funkcni? Napiste, co tam mate, protoze mne to s default nastavenim nedela nic.
Foolproof (2713)|4.10.2008 18:26
Místo opisování všeho, čemu nerozumíš, jsi raději měl prozradit ten dodaný přehrávač, co tak dobře funguje.:)
Nejspíš bude chyba v něm, streamovat umí skoro každý player a VLC se přitom může a nemusí používat jako klient, ne jako server.
Ale ty bys chtěl, aby i ladil............no pomocí http protokolu to jde.
Stejně jsem nepochopil, jestli máš satelitní kartu nebo (cosi je tam o capturingu) zachytáváš něco ze stolního a chceš to redistribuovat.
Asi víc info, pro získání info.:)
vmlich (14)|5.10.2008 08:54
[QUOTE=Foolproof;194660]jsi raději měl prozradit ten dodaný přehrávač, co tak dobře funguje.:) [/QUOTE]
Technotrend Media center. V navodu jsem nenasel, jak v nem zapnout streamovani, i kdyz v propagacnim textu to pisou. Presny nazev karty je TT-budget S2-3200 vcetne CI s modulem Cryptoworks

Ale ted jsem si po nekolikerem cteni napovedy k VLC serveru vsimnul hned na zacatku nenapadnou veticku: Stream a DVB channel is possible under GNU/Linux only.

Jeste predtim jsem dospel k tomu, ze v GUI rozhrani jde v nastaveni naklikat jen zakladni veci, ale pak je mozne poeditovat prikaz naspodku, treba tam pridat "program=" s PIDem. Takze prepinam na linux, windows jsem stejne mel jen kvuli rozchozeni karty s dodanymi drivery a playerem, abych mel istotu, ze hw je ok
Foolproof (2713)|5.10.2008 14:53
Jediné, co brání úspěšnému streamování je právě ten program, který je určen řekněme pro velmi nenáročné zákazníky, abych se vyjádřil slušně.

Streamovat umí

DVBViewer
ProgDVB
MyTheatre
DVBDream
Skyview
AltDVB

i jiné, ale ty neznám.

Až ti pojede některý, můžeme znova, pro začátek zkus DVBDream je velmi jednoduchý a streamování v něm rozchodili bez nápovědy i ........no i ti měně chápaví.:)
Jako klient se dá použít VLC, MediaPlayerClassic atd.
vmlich (14)|7.10.2008 01:34
[QUOTE=Foolproof;194762]zkus DVBDream je velmi jednoduchý a streamování v něm rozchodili bez nápovědy[/QUOTE]

Zkusil jsem, ale nejak nevim, kde se zapina CI a sam od sebe na to neprisel. Stream se mi sice zapnout podarilo, ovsem u klienta to kostickuje. Kdyz jsem jako servera pouzil VLC, kosticky se mihly tak 2x/hod, ale s DVBDreamem to vetsinou uplne stoji vcetne zvuku, jen mistama se to na 1-2 sek. rozbehne.

Libi se mi, jak pro PIP nabizi ostatni kanaly multiplexu, tak by to melo byt i pro streamovani.
Foolproof (2713)|7.10.2008 11:28
KOstičkování - slabý signál, BER by mělo být 0, pokud to v jednom jede líp, znamená to nejspíš, že tam bude jinak uspořádaný zobrazovací řetězec, jiné filtry, jiný renderer.
Na CI jsem nějak nemyslel, víceméně to nikdo nepoužívá, universální čtečka je 4x levnější a nepotřebuje CAM, tedy úspora zas co já vím 2000 a nezabírá slot v PC.
Já DVBDream nepoužívám, ale je hodně oblíbený.
Zkus pohledat na jejich foru nebo se i zeptat na Skystar2.info, tam to má mraky lidí.
Podle mě by to mělo jet bez lidského zásahu, samo.
vmlich (14)|10.10.2008 22:11
[QUOTE]KOstičkování - slabý signál,[/QUOTE]
Kdepak, na strane serveru je obraz ok, k tem ztratam dochazi nekde na siti, UDP

[QUOTE]Na CI jsem nějak nemyslel, víceméně to nikdo nepoužívá, universální čtečka je 4x levnější a nepotřebuje CAM, tedy úspora zas co já vím 2000 a nezabírá slot v PC.[/QUOTE]

Sakra,tak proc jsem to kupoval? :-( Musim si jeste o tom neco precist... Jinak jsem zkusil i ty ostatni programy, ale u kazdeho jsem narazil na nejaky problem, pokud bych mel zustat na Windowsu, tak s DVBDream mam nejlepsi sanci to rozchodit.

Predstavuji si, ze pres webove rozhrani na serveru zvolim paket na jednom prijimaci a ten mi bude streamovat vsechny programy v nem. Na klientskych pocitacich bych ovladacem jen prepinal dalsi kanal z tech, co se prave streamuji

Prijemnejsi by ale bylo, kdyby se u klienta zobrazil seznam programu k dispozici a streamovaly by se jen ty, ktere ma nekdo subscribnute. Klient by posilal subscribe request treba kazdou sekuindu a kdyz 2-3 sekundy nic neposle, tak ho to automaicky unsubscribne. Kdyz zadny z programu nikdo nebere, lze prijimac prepnout na jiny paket. Ale dokoupil bych jeste jednu kartu prijimace, jeden by nakonec zrejme byl na nasich programech a ten druhy k bloumani po cizich.