Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PVA stream ---> DivX

Novacek (5)|7.12.2004 16:02
Mate nejaky osvedceny zpusob prevodu do DivXu?
Ja pouzivam nasledujici zpusob:
1. PVAStrumeto demuxovat (mpa, mpv)
2. Goldwave mpa do mp3
3. WaveMP3 "prejmenovat" mp3 na wav pro otevreni ve VD
4. VirtualDub-MPEG2 strih a prevod do DivX

Vsechny navody co jsem nasel resi hlavne prevod PVA na MPEG a authoring na DVD, ale do DivXu nic, jako by nebylo dost DivX prehravacu.
Samozrejme je mi jasne, ze pro vetsinu z vas bude druha komprese uz tak nekvalitniho MPEGu nepochopitelna a vysledna kvalita vzdycky :-k :-k :-k

Mel bych jeste par otazek:
1. Jake pouzit rozliseni, zda pouzit resize nebo nechat?
Pokud ho necham, musim kodovat mozna zbytecne pres 400tis obrazovych bodu a tim dat taky vyssi bitrate.
Pokud pouziji resize napr. 528x400 (200tis bodu), tak zas prepocitavanim posilam obraz opet do vetsich :-k :-k .

2. Znate jakykoliv software, ktery funguje s kartou Airstar2?
Pri sledovani v DVBVieweru se mi obraz cuka, pritom ve stahnutym streamu to je fpohode - procesor bezi na cca 20%
a kodeky mam nainstalovany.
Zkousel jsem i jiny programy, ale vetsina byla jen na Sko a kdyz uz podporoly DVB-T tak nic nenaladily.

Za odpoved dekuji
Anonymous (825)|7.12.2004 16:07
[quote]jako by nebylo dost DivX prehravacu. [/quote]
A dost poloslepejch diváků ... :-E :-E :-E

Cukání - za mnoho "cukatůr" může nastavení priority okna (programu)
exTNT (1421)|7.12.2004 17:01
Smazáno.
pavelpt (2713)|7.12.2004 17:54
Nevím, proč nahráváš zrovna v PVA.

Budeš-li nahrávat rovnou do mpeg (mezi náma, vlastní program stream se liší od transport streamu v podstatě jenom v packet size a pár drobnostech), pak ten tvůj postup lze upravit takto:

1. vynechat
2. vynechat
3. vynechat
4. ponechat
Novacek (5)|7.12.2004 18:24
[quote=exTNT]Máš v DVBVieweru nastavenou prioritu na Highest?[/quote] Mam bouzel jen TE verzi ktera to samozrejme nema :-(

[quote=pavelpt]Nevím, proč nahráváš zrovna v PVA.[/quote] Co sem tak cetl, tak je lepsi a PVAStrumeto bych rozhodne nevynechaval kvuli pripadne oprave a synchronizaci streamu.
exTNT (1421)|7.12.2004 18:40
Smazáno.
pavelpt (2713)|7.12.2004 20:20
[quote=pavelpt]Nevím, proč nahráváš zrovna v PVA.[/quote] Co sem tak cetl, tak je lepsi a PVAStrumeto bych rozhodne nevynechaval kvuli pripadne oprave a synchronizaci streamu.[/quote]

Pokud nahráváš více zvuků naráz, lze souhlasit, jinak nevím jaký je rozdíl v "převodu " na program stream on line nebo off line.

Opravy jsou důležité, pokud děláš DVD Video, protože tam platí určitá pravidla kvůli kompatibilitě se stolními playery, jako datový tok,velikost GOP atd., ale při převodu do avi je to buřt, enkoder si to spolehlivě přebere.
Co myslíš pod pojmem "synchronizace streamu" teda netuším, jestli myslíš videa a audia, tak jedině že by to PVAStrumento mělo skryté funkce.

Jen pro zajímavost, vezmi si VOB z nějakého DVD, které podle tebe je OK a přežeň ho PVAStrumentem, možná se budeš divit, co všechno ti vypíše.
exTNT (1421)|8.12.2004 10:32
Smazáno.
Novacek (5)|8.12.2004 19:40
[quote=exTNT]A kdyby si Novacek četl soukromé zprávy, už by to byl dávno věděl...[/quote]Ja jsem Ti odpovidal rovnou na ICQcko uz vcera vecer :-?

Dekuji za Vase rady. Zvysit prioritu zkusim, i kdyz bych cekal, ze P4 3GHz by to mohla zvladnout na default, spis jestli neni potreba nainstalovat nejaky MPEG kodek?
Zkousel jsem full verzi DVBVieweru (2.1, 2.2RC3) a obe mi nefunguji a na vine jsou asi filtry (Source-Filter). Program se sice spusti a naladi stanici, ale za 2 sec zatuhne obraz i zvuk a obraz se po chvili malinko pohne jako by krokoval po snimcich (Skystar2 Filter), pokud dam Marfis Filter, tak tam program uz jde, ale seka se po cca 5 sek intervalech, cili take nepouzitelny. Jaky filtr je vhodny pouzit nebo nainstalovat? Puvodne jsem planoval program koupit, ale ted nevim, jestli mam.
pavelpt (2713)|8.12.2004 21:16
No jestli to dobře chápu (Airstar) bojuješ s DVBT, s tím teda zkušenosti nemám neb jsem z venkova, ale jestli ti to nejede na Marfiho filtr, tak nevím.
Na DVB S jsem na jakési forum posílal grafy zatížení procesoru s Marfiho filtrem
FTA < 8%
crypt < 28%
HDTV < 46%

K tomu totiž už nepotřebuješ žádný další voloviny,Sem nejdou dát přílohy, ale zkusím můj graf asponˇtextově.

Marfi - Intervideo videodekoder - VMR9
AC3Filter(1.01.)-DsoundDevice

To je vše, Marfiho filtr má zabudovaný MPEG2 dekoder i splitter, proto viz výše mé pochybnosti o účinnosti dodatečného převodu TS na PS.
Sám pozná o jaké audio se jedná a tím pádem má aktivní ten správný output pin.

Jestli ovšem vynecháváš MPEG2 in built dekoder a bereš output z pinu TS a potom splitter a další dekoder a video dekoder a audiodekoder a.....

Skoro se nedivím, že ti to škube.

Zkus si buildnout ten graf, místo intervidea můžeš vcelku jakýkoliv videorekorder, pokud máš slušnou grafiku, tak takový, který podporuje přímou akceleraci, to hodí aspoň 10% dolů, ale grafika dělá na tomto místě půl počítače.Je skoro zbytečné pro video uvádět kmitočet procesoru a zatajit cenu použité grafické karty .(Třeba Platinia,která má i akceleraci DivX, mimo jiné.)
Devaster (477)|15.1.2005 10:41
pvastrumento sa naozaj snazi synchronizovat streamy... (aspon to tvrdi v logoch :-E)
Basset_tvf (35)|3.2.2005 01:33
PVAstrumento se sice snazi synchronizovat A+V, ale za cenu toho, ze pri pripadnem vypadku vystrihne kus filmu :(
pavelpt (2713)|3.2.2005 11:47
K tomu není co dodat, naprostý souhlas.
StD (8612)|3.2.2005 11:50
No já mám zkušenost přesně opačnou - snaží se o pseudosynchronisaci A/V vkládáním prázdných audiopaketů... :-((
exTNT (1421)|3.2.2005 19:11
Nevím jak PVAStrumento, ale ProjectX při chybějícím audiosnímku vyplní prázdné místo kopií předcházejícího (což, pokud se jedná o jeden audiosnímek, ani není poznat), při chybějícím videosnímku vystřihne odpovídající počet audiosnímků... :BB:
pavelpt (2713)|3.2.2005 20:44
[quote=exTNT].........videosnímku vystřihne odpovídající počet audiosnímků... :BB:[/quote]

a tím dosáhne toho, že se zvuk nepříjemně zrychlí a je ta chyba poznat daleko víc než v "neopraveném" originále, ve kterém to jinak zanikne ve všeobecném hluku.

Po "opravě" první zmiňované chyby zvuk koktá o něco zřetelněji, než v originále.

Dělal jsem si testy, které můžu reprodukovat s oběma programy,na naprosto zdravém souboru, kterému se nedalo naprosto nic vytknout, zrakem nebo sluchem se nedaly postřehnout chyby. Oba tyto programy soubor výrazně zkrátily, každý jinak o 4- 9ˇ%, tedy každý našel jiné "chyby" a "opravy" byly zcela jasně rozpoznatelné.

Nahrál jsem toho ze satelitu už požehnaně, ale kdybych měl potřebu mít z nějakého důvodu oddělené video od audia, tak to přece nebudu nějakým programem demuxovat, rovnou si to už oddělené nahraji.
exTNT (1421)|3.2.2005 22:54
Dělej jak myslíš, koukáš se na to Ty, takže pokud Ti to vyhovuje, pak je to naprosto v pořádku. :-)
Jenom pro vysvětlení: pokud nejsou v nahrávce chyby, ProjectX jí neopravuje, tím pádem je nesmysl, aby PX "zkrátil" zdravou nahrávku. Chyby, tedy vypadlé snímky, se dají např. u DVBVieweru poznat už při nahrávání, protože VR plugin hlásí počet "stream errors". Obvykle mám 0, takže ProjectX prostě transport stream rozdělí na video a audio a případně teletext (titulky), aniž by se snažil cokoli opravovat. Pokud se ale dobře pamatuji, tuhle nectnost mělo PVAStrumento při nahrávkách v MPEG2 PS (tedy že opravovalo zdravou nahrávku).
Opravy (tedy vystřižení odpovídající části audia při výpadku videa, případně nahrazení audia předchozím snímkem) se v nastavení nemusí povolit, nicméně pokud je nepovolíš, jsou dvě možnosti - buď spadne další zpracování (Gordian Knot pro MPEG4 nebo DVD Lab při autoringu, a to tehdy, pokud je bordel v nahrávce příliš velký), nebo se Ti rozjede synchronicita (logicky - pokud vypadne video a zůstane audio, pak bude audio stopa o něco delší resp. opačně při výpadku audia, čím víc chyb, tím větší odchylka video/audio).
A zvuk se nezrychlí, ale "škobrtne", ale i potom padne "do huby", na rozdíl od neopraveného souboru.
pavelpt (2713)|4.2.2005 00:35
Bohužel opíráš svoji argumentaci o to, že jediná chyba,kterou může stream obsahovat jsou vypadlé snímky.
Stream obsahuje mraky dalších chyb, které jsou buď významné nebo ne.
Např. GOP nad 15 spolehlivě shodí některé autorizační programy, ale při převodu do MPEG4 je to naprosto nevýznamné, takže zbytečná oprava.

Základem je při nahrávání použít takový source filter, který chybám tohoto druhu zabrání dostat se do nahrávky a ne to potom opravovat.

V případě DVBVieweru lze Marfiho filtr použít, ale s Technisat Edition asi ne ta je určena pro širokou veřejnost, pouze s tou verzí, která má "Extended functionality with plugin usage", v té se dají taky použít vlastní grafy.Jeho použitím zjistíš, že žádné další opičky není potřeba dělat.

Od rána se mi nahrály 4 filmy z Taquill, obraz se zvukem se nerozchází zcela určitě, titulky jsou na internetu.Do avi VirtualDubMod na pár kliků,
"lepší" film jako nativní MPEG na DVD - hotovo.
exTNT (1421)|4.2.2005 14:33
Podívej, Tys psal, že "Oba tyto programy soubor výrazně zkrátily, každý jinak o 4- 9ˇ%, tedy každý našel jiné "chyby" a "opravy" byly zcela jasně rozpoznatelné."
Na to jsem Ti odpovídal, že pokud v nahrávce nejsou chyby, pak jí ProjectX neopravuje (nezkracuje), jenom oddělí video a audio, případně z transport streamu extrahuje další součásti (teletext). To, že opírám svoji argumentaci o to, že jediná chyba, kterou může stream obsahovat jsou vypadlé snímky, je jenom nedorozumění, počet stream errors podle VR pluginu nebyl podstatou té odpovědi, asi jsem to špatně formuloval, šlo jen o to, že jestli bude nebo nebude PX něco při demuxu "opravovat" se dá poznat už z toho, jestli se při nahrávání ve "stream errors" VR pluginu objeví číslo větší než nula.
Pokud v nahrávce jsou chyby typu vypadlého video nebo audiosnímku, pak teprve ProjectX "opravuje" - samozřejmě, že nemá jak chybějící část vytvořit, proto to dělá výše popsaným způsobem.
Pokud máš tedy bezchybné nahrávky (čemuž v pohodě věřím, protože to tak mám v 99 % případů taky), pak žádné takové "opravy" nepotřebuješ, pročež nechápu, proč by ProjectX zkracoval zdravý soubor, jak píšeš. Tohle mi nebylo a zatím ani není jasný, mohl bys mi to nějak přiblížit?
Jinak Marfiho filtr nepoužívám, protože DVBViewer filtr 2.2 mi plně vyhovuje, navíc ho používá VR (Video Recorder) plugin verze 3.01, pomocí které nahrávám kompletní transport stream pro daný program / kanál. A "opičky" to nejsou, protože pokud chci např. u Haló haló, které je vysílané duálně, do výsledného MPEG4 vytvořit dvě volitelné audiostopy, musím nahrávku demuxovat a debilní systém L=české audio R=originální audio rozdělit na dva *.mpa soubory, které pak vkládám jako Audio 1 a Audio 2 (což by samozřejmě šlo i při nahrávání do jiného formátu), ale hlavně to platí pro teletext, kdy si při demuxu v ProjectX extrahuju stránku 888 jako *.srt a bez jakýchkoli dalších úprav mi takto získané titulky naprosto přesně sedí na a/v.
Mám u ProjectX nastavený i ukládání logu, sice je obvykle po přečtení smažu, ale pokud chceš, můžu Ti nějaký poslat - je tam přehledně vidět, jaké "opravy" PX udělal. No a protože mám obvykle v VR pluginu "stream errors" 0, v logu pak samozřejmě žádný opravy nejsou. Takže proto mi není jasný, proč by Ti PX zkracoval korektní nahrávku.
A nakonec: DVBV TE není až tak "určen pro širokou veřejnost", ale je prostě přibalovanej ke *Star2 kartám od TechniSatu (protože zatím je kompatibilní jenom s kartama založenejma na B2C2 Flexcop čipu). Je to prostě jenom cesta, jak ukázat, co ten program umí a přesvědčit vlastníky *Star2 karet, aby si koupili plnou verzi. Což se u mně povedlo a rozhodně toho nelituju - za těch 15 EUR se to zatraceně vyplatí.
pavelpt (2713)|4.2.2005 17:00
Asi se problematika DVBT a DVBS trochu liší. Mně se do rukou full verze DVBVieweru nedostala, možná je fakt dobrý.

Původně bylo téma PVA kontra MPG2.V určitých případech je asi nahrávat transport stream výhodnější, ale jako pravidlo si myslím, že je to zbytečná komplikace.
Marfi ukládá teletextové titulky přímo do textového souboru, takže ten PID taky nepotřebuji, ale kromě BBCPrime se snad české titulky ani nikde neobjevují a zase nevím co bych od tam nahrával.
2 zvuky vzhledem k absenci češtiny ve filmech, které nahrávám ... leda tak experimentálně.
Když (někdy) nahrávám radia, zase je TS jenom zdržení, každý PID lze ukládat zvlášt do mpa.
Pokud nehrávám něco na co se chci jenom podívat a vím, že se to bude mazat, nahrávám přímo do XVid, bohužel se ale přitom nesmím na PC ani podívat, jede to na full.

Domnívám se, nevím jestli je to pravda, že časté skuhrání na desynchronizaci obrazu se zvukem zapříčiňuje nesprávně nastavený DSgraf.A to sice v tom, že source filtr automaticky nezapne hodiny.Jesliže při sestavování grafu není použit parametr "Use clock" , jednotlivé samply jsou rendrovány vlastně v tom okamžiku, kdy se objeví na input pinu a ne tehdy kdy je to správně, což he hlídáno těmi hodinami.
Mě z toho totiž vyplývá, že potom vypadlé snímky nemohou synchronizaci ovlivňovat, protože renderer nebo recorder prakticky čeká na správnou chronologii toho kterého samplu.
exTNT (1421)|4.2.2005 17:53
Jasný, myslím, že si rozumíme. Právě tam, jak píšeš o tom nahrávání přímo do XviDu, tam bych viděl docela zajímavý rozdíl, který může "nováčkům" napovědět - když přes VR plugin nahrávám kompletní ts, zátěž CPU se mi z klidových 7-9 % zvedne na 20-25 %, což je naprosto totožná zátěž s během DVBV "na pozadí", tedy bez nahrávání.
A i když mám při tom nastavenou prioritu DVBVieweru na "Normal" (verze 2.3 beta má jenom "Low", "Normal" a "High", ve verzi 2.2 RC1 bylo těch stupňů 5 a stejně jsem jel na střed), můžu na kompu dělat psí kusy a nahrávka jede v pohodě. Zatím jsem zjistil, že jedině start ProjectX je občas pro CPU taková šlupka, že vyrobí "stream error", ale jinak pohoda.
Řekl bych, že je to tím, že právě formát ts ten vstupní signál nijak neupravuje, prostě jak ho chytí, tak ho zapíše. Naproti tomu jakákoli "real time konverze" do PVA, mpeg2 nebo mpeg4 bude asi náročnější na systémové prostředky a tím pádem i náchylnější k výrobě chyb. Než jsem si pořídil plnou verzi DVBV, nahrával jsem do PVA a řekl bych, že těch chyb bylo podstatně víc.
Možná se sluší poznamenat, že mám Athlona XP 3200+, 1 GB RAM, "smart buffer" DVBVieweru nastavený na 100 MB a nahrávky se ukládají na druhý disk (120 GB Maxtor, ATA 133, jen 2 MB cache), na kterém je kromě nahrávání minimální aktivita (leda při čtení nahrávek při demuxu, ale i tehdy je nahrávání v pohodě).
EDIT: na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je k nahlédnutí log z demuxu prvního dílu "Sanitky"... :-)
pavelpt (2713)|4.2.2005 23:04
ProjectX používá Javu, já nevím jak komu, ale mně to zadusí počítač neuvěřitelně, stejně jako jiné Javové aplikace např. OpenSky.

Z logu pro mě vyplývá novinka, že zvuk je na 192, což je velmi slušné, to jsem nevěděl.Není to sice 256 kbit/s jako na lepších satelitních transponderech, ale určitě nad celoevropským průměrem satelitního nebe.

Bitrate videa 3500 je taky velmi slušné, až to u nás pojede, určitě se tím budu zabývat, ale nevím, kam tu kartu strčím, všech 6 slotů plných.

Staré dobré DVD2AVI při demuxu si dává do názvu u zvukového souboru posun vůči obrazu a není potřeba namáhat mozek matematickým výpočtem z cifer vyhledaných v logu. :-)
exTNT (1421)|5.2.2005 09:24
jj, to je přesně, jak jsem psal, zejména ten start ProjectX je fakt záhul, ale zase na demux hodinovýho filmu potřebuje tak 3 - 4 minuty, takže se to dá přežít.
K tomu zvuku - tady https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=2049 jsou výsledky z orientačního měření, které jsme dělali s D@vem, od té doby se pár věcí změnilo (statistický multiplex u CDG s tím docela zamíchal), ale zvuk zůstal stejný. Nicméně nejlepší br videa dělá spolehlivě ČT2 na ČRa, obvykle tak kolem 4500 kbps. Škoda, že už nejede Telecom, protože měl jenom ČT1 a ČT2, zato ovšem video br kolem 6000 kbps.
A co se týká toho posunu audio vs. video - on právě PX tohle ohlídá sám a tam, kde máš začátek videa, který chceš demuxovat (dělám v PX i střih v hrubém materiálu, to je na začátku logu to "2 cutpoints defined", byla to ČT1, takže jen ustřiženej začátek a konec) vynuluje timecode a pak najde synchron v audiu a vynuluje ho taky, takže výsledek jsou dva synchronizovaný soubory se stejným timecode, začínajícím 0:00:00.000. Rozdíl v délce a/v je v tomhle případě 0,016 s (viz úplný konec logu), což nelze poznat.
clee (6592)|5.2.2005 17:38
zatizeni cpu nezavisi ani tak na samotnym programu jako spis na javovskym enginu...
k1d (44)|6.2.2005 18:07
exTNT:

ty titulky z teletextu (888) mas dekodovany vsechny znaky spravne nebo to pak projizdis korekcemi, jde o to ze mi z toho vyjizdi

{1055}{1216}-A on nám ji necht?l ukázat.|-Tak jsem na n?j vzal židli.


? misto ě, jinak jsem zadny chyby nezpozoroval, da se to nejak nastavit primo v PX nebo se to musi opravovat manualne?

dik
Atkins (447)|8.2.2005 14:49
PVA neni uplny stream ?, mel jsem za to ze ano, dokonce jsem se domnial [domnivam], ze taham syrova data [bez jakychkoli filtru]. Jak je videt, je stale se co ucit. :-)
exTNT (1421)|8.2.2005 14:58
k1d: Jsem na tom naprosto stejně, ty otazníky místo "ě" si opravuju růčo. Možná se to dá řešit nějak jinak, ale zatím jsem po tom nepátral, klasický dvojhmat Ctrl+H v Notepadu mi zatím stačí. :-E
Možná by na to někdo chytřejší moh naprogramovat nějakou utilitku, která by poznala, jestli jde o otazník na konci věty a všechny ostatní by nahradila "ě". :-)
StD (8612)|8.2.2005 20:23
exTNT & k1d: A co tam máte v tom prográmku nadefinováno za "system default" obrazovkové (display) písmo?, smím-li se ptát? Nemáte tam čirou náhodou Verdanu?
exTNT (1421)|8.2.2005 21:45
Moment mal, teď jsem mimoň, kterej prográmek máš na mysli? :-?
StD (8612)|8.2.2005 21:51
No přece v tom, který vám zobrazuje ty titulky, ne?!
exTNT (1421)|8.2.2005 22:00
Jo tak, tož to ne, já je po demuxu otevírám v obyčejným Notepadu a tam mám Lucida Console (což je snad výchozí nastavení) a i když ten font změním, porád je tam otazník místo "ě". :-(
Ale faktis mi to v tuhle chvíli žíly netrhá, halt si to přes Ctrl+H opravím a jede se dál.
k1d (44)|10.2.2005 11:37
njn, stejne po odstraneni problemu s nahrazovani ě jsem musel jeste vyresit odstraneni casti pro hluchoneme jako STŘELBA apod...nastesti ted uz z toho leze relativne normalni .srt B-)
Paina (1)|14.2.2005 10:54
pavelpt

Ahoj pises, ze GOPy > 15 spolehlive shodi authoringovy soft. Me se to prave stalo. Muzes mi poradit jak se to da opravit?

CDVDEng_Project::Error called, error = 65, path = C:\Documents and Settings\Dokumenty\Pinnacle Studio\Auxiliary Files\Sanitka1b\_z0160.m2v
Error: Invalid GOP Syntax at Seq #33040, GOP #16521, Pic #198165- maybe duplicate/missing Temp. Ref, in total 11 pictures.
CDVDEng_Project::Error called, error = 63, path = C:\Documents and Settings\Dokumenty\Pinnacle Studio\Auxiliary Files\Sanitka1b\_z0160.m2v
Error, Number of Pictures in GOP is more than 15 (PAL).
MakeVOBU returned false()
MuxVOB failed
pavelpt (2713)|14.2.2005 11:40
Vzhledem k tomu,že tento druh nahrávek dávám do MPEG4, tak moc zkušeností s opravou nemám, pro tento druh konverze je to nepodstatné.

Ale,

Myslím, že oba nejznámější demuxovací programy, PVAStrumento i ProjectX by si s tím dokázaly poradit.

Jiná cesta je udělat VOBy v IFOEditu, ten takové "detaily" ignoruje, já to dělám v tom a přehrávač neprotestuje, takže jsem to moc neřešil.To mi právě dost vadí na autorizačních softech, že mají vypracovány rutiny na úzkostlivou kontrolu parametrů dle normy a přitom jim schází některé funkce.
Chce to odzkoušet, "návod" z praxe nemám, ale určitě někdo zareaguje.
exTNT (1421)|14.2.2005 14:48
Pravda pravdoucí, ten log píše, že tam chybí jedenáct videosnímků, takže PVAStrumento nebo ProjectX to opraví, bohužel tím horším způsobem, tj. vystřihnou odpovídající audiosnímky a celkem to bude téměř o půl vteřiny kratší (11/25). Kdyby chyběly audiosnímky, ProjectX by místo nich vkopíroval předchozí, což sice taky není úplně ideální, ale bohužel si je žádný program dovymyslet neumí.
Ale jak koukám, je to Sanitka 1b, z čehož usuzuju, že možná máš i 1a, nemá ta zrovna tenhle kousek vpořádku? :-)