Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

XBMC / KODI - možná nejlepší Media centrum software pro HTPC

tdlmarek (1566)|6.2.2013 19:27
Máš pravdu, trochu jsme ale odbočili. Já se snažil poukázat spíš na to, že nedává smysl řešit bezpečnost FTP jako takového, a tedy jednoho konkrétního klienta (XBMC) už vůbec ne. Pokud existuje uživatel, který má právo používat XBMC a na FTP se tedy pohybovat, tak není důvod před ním skrývat ani to heslo. Protože z principu stejně nejde o nic tajného.
Krayzie (325)|8.2.2013 08:43
[QUOTE=BigSandy;444479]Ještě jsem neviděl FTP klienta ve kterém by šlo vidět heslo na FTP.[/QUOTE]
Aj FileZilla uchovava min. QuickConnect zoznam v plain text xml subore aj s heslami, takze vedu by som z toho nerobil :-)
BigSandy (163)|10.2.2013 08:09
[QUOTE=Krayzie;444692]Aj FileZilla uchovava min. QuickConnect zoznam v plain text xml subore aj s heslami, takze vedu by som z toho nerobil :-)[/QUOTE]
XBMC používali všichni doma.
Kukovi přišli kámoši a já po týdnu zjistil, že mi sosli s toho FTP 60 GB.
Nainstaloval jsem XBMC kámošce, která říkala ,že nemá moc času a když tak sčumne 2-3 filmy týdně.
Její brach si však opsal heslo a ždímal mi FTP přes klienta i s kámoši.
To by Tě nenasralo.
Tak jsem se na XBMC vykašlal a je mi toho dost lito.
Docela dobry prográmek.
Proto bych to rad vyřešil.
KamilZ (10277)|10.2.2013 08:28
Otázka je, co máš na straně ftp a jaká je celá architektura. Řešení může být několik, např:
- omezit firewall na kámoščinu IP (řešitelné i při dynamické IP), pokud nejsou na stejné LAN
- udělat VPN, kámoška přes spuštěním filmu jen klikne na ikonu VPN

Heslo v otevřeném tvaru XBMC ukládá i u SFTP...
BigSandy (163)|10.2.2013 09:13
Tolik námahy za par šťouchnutí za rok mi to nestojí.
Kdyby tak byl nějaký FTP servr, kde by se dal nastavit klient, přes který to poteče, to by bylo jine.
KamilZ (10277)|10.2.2013 09:19
Nerozumím co myslíš poslední větou.
tdlmarek (1566)|10.2.2013 10:17
Zřejmě by rád omezil přístup jenom na určité FTP klienty (XBMC: ano, ostatní: ne). Což bohužel nefunguje, protože pokud vím, tak FTP informaci o klientovi nenese.

Jak už psal KamilZ, omezit přístup jenom na konkrétní veřejné IP jde snadno přímo na straně serveru. Předpokládám ale, že např. kámoška a její bratr jsou ve stejné domácí síti. Tam by ještě byla možnost šáhnout do jejich routeru (pokud tam máš přístup) a omezit připojení na tvé FTP jenom na kámoščino PC.
BigSandy (163)|10.2.2013 10:49
[QUOTE=tdlmarek;444963]Zřejmě by rád omezil přístup jenom na určité FTP klienty (XBMC: ano, ostatní: ne). Což bohužel nefunguje, protože pokud vím, tak FTP informaci o klientovi nenese.
[/QUOTE]
No ja třeba použivam Gene6 FTP Server a v seznamu pravě připojenych klienta vidim.
Takže není pravda že FTP informaci o klientovi nenese.
tdlmarek (1566)|10.2.2013 11:02
Tak možná nějaké volitelné rozšíření, můj klient nic takového rozhodně neposílá.
KamilZ (10277)|10.2.2013 13:08
Standardní FTP skutečně jak píše tdlmarek nic takového neumí. Stáhnul jsem si Gene6 a xbmc, nainstaloval do virtuálu, ale nikde v něm typ použitého klienta nevidím, pouze IP, hostname a username. Kde přesně je typ klienta v admin. konzoli vidět? Proklikal jsem celý strom, ale nikde nic.
BigSandy (163)|10.2.2013 14:46
Domeny - uživatele - aktivita
Klikneš pravym na horni lištu kde je ID /uživ.jmeno/IP atd a zaškrtneš klient
http://www.fastimages.eu/images/ftp.jpg
Já zas zkouším Serv-U FTP Server Platinum v14.0.1.0 a také klienty vidím
http://www.fastimages.eu/images/ftpgng.jpg
Pytkin (7947)|10.2.2013 17:29
dobre to chapem .. to tu ma dakto otvorene ftp smerom do internetu ? a zdiela svoje data niekomu druhemu ? to je velka odvaha ..
KamilZ (10277)|10.2.2013 18:21
Tak identifikace klienta je rozšíření FTP (ftp extension). Klient se zeptá na rozšíření podporované serverem a pokud server pošle CLNT tak klient může poslat svoji identifikaci. Je to vidět i z odchycené komunikace (červená - zasláno z klienta na server, modrá - odpovědi ze serveru). Příklad logování uživatele uxbmc s heslem xbmc pomocí FileZilla (a píše to přímo i ona v logu):
[SPOILER][ATTACH=CONFIG]21732[/ATTACH][/SPOILER]
ftp_extension.png
romankrasty (58)|10.2.2013 19:42
[QUOTE=Pytkin;443501]a Intel HD 4000 je podporovany v XBMC ?[/QUOTE]


Mám i3 s HD4000 a vše funguje jak ma.

Jen jediny problem jsem mel. Mám udelany okruh HTPC - Zesilovac - televize vse pres HDMI. Tak ze, prehravam film a proste prepnu z AV ( na televizy) na normalni televizni program a po chvili zpet nu a obraz se zadrhava, seka a zvuk nikde. Stacilo restartovat XBMC pod WIN a vse funguje.
Jinak vsem moc dekuji. Dlouho jsem schanel nejake multimedialni centrum, ktere by me vyhovovalo. Od Xtreameru po ECG :). Nevim nu jestli jsme mel vadne modely ale uz me pekne s..... Po predcteni par clanku zde na foru a schaneni informaci jsem se rozhodl postavit HTPC. Diky tomu jsem nemusel ani TV vymenovat :). S programkem jsem moc spokojeny.
Jedina vec proti ma to tolik moznosti, ze nad tim travim moc casu :)
Druha vec je ze vyuzivam online streamry i zahranicnich televizi. Zde v CR jsme s kvalitou obrazu strasne po zadu. Je to opravdu skoda. :(
KamilZ (10277)|10.2.2013 19:55
[QUOTE=BigSandy;444959]Kdyby tak byl nějaký FTP servr, kde by se dal nastavit klient, přes který to poteče, to by bylo jine.[/QUOTE]
To na Tvém FTP serveru (Gene6) jde. Udělej si primitivní script, např "TestXBMC.vbs" a ulož ho do "C:\Program Files\Gene6 FTP Server\Scripts" (nebo kde to máš nainstalované). Pak jen script přiřaď uživateli (Domains/Users/Customize/Scripts), kterého pro kamarádku používáš. Příklad scriptu, který nedovolí nic stáhnout nebo udělat výpis souborů v adresáři, pokud není klient jména "FileZilla". Uprav si to podle toho, jak se Ti hlásí klient xbmc:
[CODE]povolenyKlient="FileZilla"


sub provedTest()
if (Client.CLNT <> povolenyKlient) Then
Client.Kick()
end if
end sub


sub OnDirListed()
provedTest()
end sub


sub HookRetrieve(FileName, FileNameReal)
provedTest()
end sub
[/CODE]

Nejde to navázat přímo na událost přihlášení, protože se identifikace klienta posílá až za ním. Proto jsem to dal na download nebo dir. Ale můžeš se vyřádit dle libosti (je tam např. událost na spouštění každých 5 minut apod.). Nicméně platí, že omezení na IP bude účinnější.
BigSandy (163)|11.2.2013 07:19
Děkují vyzkoušim.
basefreak (5)|28.2.2013 09:26
Zdravím příznivce

Mám jeden dotaz , po přeinstalování z Dharmy 11 na Frodo 12 mi pod skinem Confluence a nastavení - při startu XBMC - spustit VIDEA , kde mám soubory s náhledy .
Místo toho tam naskočí modrá tabulka s výběry - Filmy,Tv seriály, Soubory, Nedávno přidané....... ,musím tedy ještě rozkliknou Soubory .

U staré verze, jsem zapnul HTPC a po spuštění XBMC mi to rovnou skočilo do složky VIDEA a viděl jsem jen složky s náhledy.
Šlo by to nějak doladit je to záležitost skinu .


Díka za odpověd

Radek
dohnalradek (12)|1.3.2013 07:54
Cau.

Zacinam pouzivat XBMCbuntu v.12 a trochu se s nim trapim.

Co me momentalne stve nejvic je problem s ceskymi video add-on (napr. https://code.google.com/p/xbmc-doplnky/) - jiny sem zatim nezkousel :-).
U vetsiny streamu kdyz je spustim, tak mi sice hraje zvuk, ale zadny obraz a ovladani mi prestane fungovat, jedinym resenim je restartovat cely xbmc :-(
Ale treba u add-on DMD mi vpohode funguje iVysilani, Prima play ,...

Nemate s tim nekdo zkusenosti?
David32 (55)|16.3.2013 09:03
Zdravím nevíte jak by slapalo xbmc na tomto intel nuc
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Feryy (5)|21.3.2013 08:22
Měl bych na jeden dotaz, kdyby byl už v diskusi tak se omlouvám. Prolezl jsem dost věcí na netu, ale nějak se mi nepodařilo najít. Asi neumím.

Mám doma funkční HTPC postavené mnou na míru. Běhá to na windows 7 a xbmc. Jako TV server používám MediaPortal s pluginem pro xbmc. Více méně mi vše funguje, tedy TV a její sdílení, nahrávaní, přehrávání filmu a tak. Posledním krokem bylo sdílení knihovny XBMC. To se mi povedlo, takže můžu na všech PC i tabletu mít jednu knihovnu.

Bohužel jsem narazil na problém s kterým si nevím rady. Jde o automatické vypínání. XBMC stále běží, provádím pouze hibernaci. Pokud se PC vzbudí tak je XBMC spuštěno.
V XBMC má nastaveno vypínání po 25 minutách. Prostě aby PC třeba po tom co nahraje nějaký pořad z TV se vypnulo. I když TV pořad trvá déle tak se XBMC nevypne protože ví o tom, že se nahrává z TV (mediaportalserver to řekne XBMC). Po 25 minutách od skončení nahrávání se vypne. Tohle je v pohodě.

Ovšem pokud sdílím knihovnu, tedy koukám na nějaký film z druhého PC, tak si hlavní xbmc myslí, že se nic neděje a vypne se. Stejné je to se sdílenou TV, pokud se koukám přes XBMC, tak se po 25 minutách vypne.

V tomhle je MediaPortalServer dál. Má v sobě plugin, který umožňuje nastavit vypínání třeba pokud se nic neděje na sítí, nebo zakáže vypnutí pokud běží nějaký proces a tak podobně. Jenže nic podobného jsem pro XBMC nenašel.

Jako mohu nastavit, že MediaPortal bude řídit vypínání natvrdo, jenže pak zase nezjistím jestli se třeba nekoukám na film v XBMC. To jsem už zkusil a v půlce filmu se mi prostě vypnulo.

Tak bych se rád zeptal jestli někdo nemá podobnou sestavu, něco podobného neřeší. Jinak to proč nepoužívám MediaPortal jako i klienta je odpověď, protože se mi nelibí :) Vím, že by mi to vyřešilo dost problémů, ale zase nové bych objevil.
adlib (71)|23.3.2013 18:44
Nainstaloval jsem si OpenELEC-ION.i386-2.99.5 na mini PC, ale nějak nemůžu přijít na to jak na HDD v tomto PC po síti nahrát soubory. Dočetl jsem se, že je to možné přes Sambu, ale s tou nemám žádné zkušenosti. Mohl by mi někdo poradit jak se po síti dostat na disk v tomto PC, abych tam mohl ukládat filmy z ntb s Windows 7. Předem díky.
adlib (71)|23.3.2013 18:59
Pokud zadám IP nebo název PC, tak jak je to uvedeno v tomto návodu, tak se mi otevře internetová stránka, kde jsou odkazy "remote, movies, tv shows, music", ale žádné složky.
KamilZ (10277)|23.3.2013 19:16
Pokud zadáš počáteční dvě zpětná lomítka (jak je v tom návodu uvedeno), tak se Ti nemůže otevřít "internetová stránka". Maximálně Tě to může vyfuckovat ven, pokud tam Samba vůbec nepojede.
adlib (71)|23.3.2013 19:53
Jj já hlava dubová dával normální lomítka, už to jede, díky moc.:-D
vivid.sk (11472)|6.4.2013 15:09
Koli nefungujicom pluginom (dmd-xbmc - archivy SK/CZ TV a streamy CZ/SK webov), som sa rozhodol spravit aktualizaciu na verziu 12 (presnejsie 12.1), aj napriek tomu, ze ohlasy na tuto verziu nie su prave najlepsie.

Vsimol som vi vsak, ze diaktirika niektorych znakov je interpretovana zle. Konkretne č ako é, tyka sa to id3 tagov audia. V predchadzajucej verzii tento problem nebol. Diakritika v interface je spravna.
Mate niekto podobny problem? (Win7/Eng).


update: Takze, problem najdeny (bug v XBMC).
Kedze niektori interpreti boli zobrazovany spravne a niektori nie, bolo to zvlastne. Problem je, ze XBMC ID3v1 interpretuje zle, ID3v2 uz vsak spravne (comu nerozumiem).
Takze riesenie je vyplnit aj ID3 tag v2.
vivid.sk (11472)|30.4.2013 22:57
Pre majitelov smartfonov (android):


Nahodou som objavil zaujimavu app, Music Pump XBMC remote. Obdobnych app je na markete plno (aj oficialna, zabugovana), no tato umoznuje aktivne pristupovat k Audio/video pluginom. A kedze pluginov k roznym sluzbam su stovky, otvara to moznost dostat sa ku vsetkym sluzbam aj bez klavesnice / mysi / DO, pripadne obchadzat nestastne DLNA.

Tak snad to niekoho potesi....
petan058 (14)|10.5.2013 21:03
Ahoj, chtěl bych se zeptat... trápím se s tím celý den. Nainstaloval jsem na server XBMC. Server mám propojený s TV přes LAN. Je možnost tedy videa nějak přehrávat přímo v TV bez pomoci HDMI ? Ať už nějak přes DLNA nebo to nějak jinak naučit TV ? díkes ...
P.S. přes DLNA XBMC v TV vidím, můžu prohlížet složky, ale když dám že chci něco přehrát, TV vypíše že formát není podporovaný :(
vivid.sk (11472)|10.5.2013 21:07
cez DLNA, ako z akehokolvek ineho DLNA servera (zbytocne koli tomu instalovat XBMC), ale na to si uz prisiel.
Zial bez prepojenia cez HDMI obraz do TV nedostanes (ak nepocitam nejake wireless adaptery). Kabel je aj v dnesnej "wireless" dobe stale najlepsia moznost prepojenia komponentov.
petan058 (14)|10.5.2013 21:15
Dobrá takže doufal jsem v řešení přes XBMC :D škoda pokus nevyšel... bohužel server je celkem daleko od televize :(

1) Wireless je celkem na nic (Full HD přes to je nepoužitelný)
2) asi to nepatří přímo sem ale jaký MMC by jste doporučili ? (3D, FulHD podpora,LAN)
3) pokud bych přeci jen zauvažoval o přesunu serveru blíž k TV, dá se nějak ovládat bez nutnosti klávesnice, myši ? Co je k tomu zapotřebí ?
4) pochopil jsem správně, že zatím se prostě s LAN v TV nedostanu nikam (krom mkv) ?
vivid.sk (11472)|10.5.2013 21:24
3) da a) smartfonom, b) dialkovym ovladanim (treba riesit na urovni servera, dokupis cidlo, +sw cez Girder alebo EventGhost), c) wireless klavesnicou a myskou.
Tu moznost c) je dobre mat tiez poruke, lebo XBMC tiez nieje zrovna stabilne a raz za nejaky cas ten trojhmat + vstup do task managera treba.

4) to zavisi od toho aka je v TV podpora (cohokolvek). Zial, vystihol si to celkom spravne, lebo akykolvek problem v TV konci vyuzitelnostou smart volovin a TV sa tou chvilou stava iba zobrazovacom.
tdlmarek (1566)|10.5.2013 21:32
[QUOTE=petan058;456587]bohužel server je celkem daleko od televize :([/QUOTE]
Definuj "daleko". Já používám HDMI kabel co má 15 m a vše šlape bez chybičky.

[QUOTE=vivid.sk;456588]3) da a) smartfonom[/QUOTE]
Např. MPC-HC má aplikaci tuším pro všechny mobilní platformy.

[QUOTE=vivid.sk;456588]c) wireless klavesnicou a myskou.[/QUOTE]
Opět jako jeden konkrétní příklad uvedu oblíbenou Logitech K400. Pokud je server mimo dosah klávesky, tak není nic jednoduššího než natáhnout USB prodlužku (jsou k dispozici až 25 m) a příjmač nechat koukat někde v rohu místnosti.
vivid.sk (11472)|10.5.2013 21:37
Osobne mam tiez najradsej klavesnicu (aj napriek tomu, ze mam vsetky 3 moznosti ovladania), obzvlast pri pluginoch s textovym vstupom.
petan058 (14)|10.5.2013 21:49
vzdálenost - jiné patro RD --> proto se to snažím vyřešit přes LAN
Server běží na Ubuntu
přes Smartphone by mi to vyhovovalo ...
tdlmarek (1566)|10.5.2013 22:02
Tak jiné patro ještě nic neznamená, třeba jsou ty místnosti přímo nad sebou, pak může být vzdálenost třeba do 3 m :) Já mám server také uklizený "na půdě" - HDMI vedu po trámu pod střechou z jednoho rohu RD do druhého.
petan058 (14)|10.5.2013 22:10
řekněme, že bych musel vrtat přes cca 20cm železobetonu ... nepraktické, nebráním se tomu, že bych vymyslel přestěhování na bližší vzdálenost, ale nemám v RD jenom jednu TV a sdílení přes síť by bylo fain, ale jak tak koukám asi je to zatím nemožné ... bez pomoci MMC
vivid.sk (11472)|10.5.2013 23:24
MMC bude asi najlacnejsie riesenie (pripadne si mozes postavit/kupit dalsie low-cost HTPC a na nom rozbehat XBMC v obyvaku).
mulderr (2)|10.5.2013 23:31
Zdravím, mám raspberry pi (malinu), na něm nainstalovaný xbmc a připojený hdd s videem.
Na ipadu jsem si nainstaloval program PlayerXtreme, přes který bych chtěl přehrát filmy z hdd připojeného k raspberry.

Problém je v tom, že se přes playerxtreeme dostanu pouze do knihovny videí a do té zase nelze dostat data z lokálního disku xbmc
Z ipadu vidím dokonce na raspberry připojený i hdd, ale nemám zase práva do něj vejít. V nastavení rasp. mám povoleno úplně vše

Prosím o radu, prohledal jsem snad celý google
vivid.sk (11472)|10.5.2013 23:48
1) nezakladaj zbytocnu novu temu!, XBMC sa riesi aktualne hned podtym.... [HL]mod KZ: přesunuto[/HL]
2) snad niekto poradi, kto ma iJablko, no na androide nie je s tymto problem, pretoze je dostupny aj file mode, nielen kniznica pod oficialnou XBMC aplikaciou (a aj na tych neoficialnych).

Inak, preco by si nedostal do XBMC kniznice data z lokalneho disku? Ci sa verzia pre linux sprava inac?
mulderr (2)|11.5.2013 09:30
Ahoj, sorry za nové téma... myslím že nejde jen o ipad, ale obecně na tom xbmc nemůžu nastavit sdílení toho hdd a proto tam nemám přístup.
Přidání do knihovny by to vyřešilo, ale když chci přidat do knihovny videa, tak vidím nabídku pouze sítových úložišt a systémového disku. Nikoliv hdd připojeného přes usb :(
(souborový manager na raspberry vidí ty videa bez problémů)
petan058 (14)|11.5.2013 10:47
Tak jsem nakonec zkušebně přesunul server k TV, propojil HDMI kabelem, a zkusil pustit 720p video ...
seká se a celkem výrazně, využítí CPU (AMD 2jádro cca 80%), integr. grafika NVidia GeForce 8100 s HDMI

Dá se pomocí nastavení XBMC, nějakého balíčku nebo tak něčeho docílit toho aby to zvládlo přehrát plynule ?

EDIT: Dělá to i u DVD, a je to stylem, že film běží třeba 10s plynule a pak je tak 1s zásek ...

nevím zda-li by pomohlo si pohrát s metodami vykreslení popřípadě jestli zapnout/vypnout VDPAU, VAAPI

EDIT II: chyba byla u mě na serveru, chyběli nové ovladače grafiky :D
petan058 (14)|11.5.2013 23:51
Narazil jsem na problém s https://code.google.com/p/dmd-xbmc/ dle instrukcí stáhnu správný soubor pro FRODO, ale když nainstaluji doplněk ze zipu a přejdu k získat doplnky a otevřu ten nahraný adresář je naprosto prázdný... setkal jste se s tím někdo ??? případně jak to napravit ? Díky
vivid.sk (11472)|12.5.2013 11:33
Tiez som s tym stravil kopu casu, problem vsak bol skor pri prechode z 11 na 12. Ked som to skusil nahodit na cistu instalaciu 12tky, bez problemov funkcne.
Samotne doplnky este musis aktivovat (System/nastavenia/doplnky/Ziskat doplnky/konkretny repozitar/a nasledne ich po jednom nainstaluj, mali by sa tam zobrazit), nasledne ich uvidis aj vo Video/Doplnky/-Video(doplnky).
vomic (671)|15.5.2013 17:54
zdravím, na hardware pro XBMC mohu po 2 měsíčním provozování doporučit tohle mini PC
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Je to krásně tiché, nízká spotřeba, součástí VESA držák pro přišroubování třebas na záda TV/monitoru. Výkonově naprosto v pohodě i s rezervou jak pro XBMCbuntu tak pro Windows + XBMC.
Mám k tomu USB MediaPc ovladač od Mikrosoftu a jsem max. spokojen.
Provozuji to nakonec v režimu Windows 7 + XBMC, stále zapnuté 24/7 hodin (po 2 měsících nebyl třeba jediný restart) - krom xbmc mi na tom jede i pár dalších aplikací.
tomy159 (2)|18.5.2013 21:18
zdravím,
mám tento system na PC AMD A6 4 gb ram ,3 Tb Hdd BLUEray RW a jedu zatím na XBMC bez OS
mám ho asi měsíc ale až teď trochu čas si s tím hrat.
chtěl bych se zeptat a poprosit o radu, jak spustit Utorrent , plug in mám nainstalován ale jestli to dobře chápu tak musí být někde nahrán program jenže ten se my nedaří nainstalovat
do tohoto XBMC. i když to přepnu na Lubuntu " ubuntu" a to i jiné programy jako je jdownloader. taky nevím jaký program na vytváření backup z blueray disku.
a nejvíce asi co mě docela doráží je ovládání přes web.
byl jsem zvyklí že v NAS se vše ovládalo přes web.

jde my o to že bych chtěl udělat MMC + NAS + Utorrent.
hodně lidí my to doporučilo ale nikdo my neřekl co a jak funguje.
můžete my prosím poradit? děkuji
vivid.sk (11472)|18.5.2013 21:24
Nainstaluj si na disk (kludne to moze byt malicky SSD) operacny system. Ci zvolis Windows alebo Linux je jedno, ak su pre danu platformu dostupne sw, ktore potrebujes.
tomy159 (2)|18.5.2013 21:43
jj na tom přemýšlím že bych hodil win7 nebo ubuntu popřípadě ubuntu server, chtěl bych zároveň NAS a přístupný i z venkovní IP když budu v práci na meetingu tak abych mohl koukat na TBBT :)
petan058 (14)|26.6.2013 20:10
Zdravím, narazil jsem na problém, že nemohu propojit XBMC na linux serveru s Yatse na androidu ... na obou zařízeních jsem připojen ke stejné wifi, v XBMC mám i povoleny služby Zeroconf a vzdálené ovládání, přesto ap v telefonu automaticky nic nenajde a ani když zadám IP a port tak se též nezadaří ... má nebo měl někdo podobný problém ? Díky
vivid.sk (11472)|26.6.2013 20:13
skus najskor cez webove rozhranie z browsera XBMC_IP:port musi fungovat. Ak nie, problem je v nastaveni servera.