Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problémy při přehrávání u Topfield 5010PVR

yamaco (2)|7.12.2008 14:35
Dobrý den, rád bych se dotázal na řešení tohoto problému: mám cca půl roku přijímač TF5010PVR s HDD 160 GB. Občas se stává, že po výběru pořadu, nahraného na HDD, se sice nahrávka spustí, ale po několika sekundách se přehrávání zasekne. Vzhledem k tomu, že takto "chybný" záznam někdy dalšího dne přehraju bez potíží a k tomu, že když jsem přeformátoval HDD, problémy na čas ustaly, soudím, že problém bude patrně s diskem. Uvažuji správně a pokud ano, jaký disk byste do tohoto přístroje použili jako nejvhodnější (typ, rozměr, kapacita, případně otáčky-kvůli hluku) ? Díky za rady, KJ
venkovan (6)|7.12.2008 15:07
Já ti neporadím jsem v tomto amatér, ale požádám tě o radu.A to ohledně toho tvého TF 5010
Jak se s tím nahrává, můžeš nahrávat a sledovat jiný program(ze stejné družice,to už vím),ten pevný disk vkládáš přímo do toho TF, soudím, že se musel přikoupit-kolikKč?
yamaco (2)|7.12.2008 16:12
Nazdar, díky i tak za odpověď. Pominu-li zmíněné potíže s nahrávkou, komfort je maximální - i třeba v případě současného nahrávání dvou programů (jak jsi spráně podotknul, samozřejmě z jedné družice) je možno se dívat na jiný nahraný nebo přímo sledovat některý z těch, co se nahrává - prostě z uživatelského hlediska to nemá chybu.

K tomu disku - dodavatel mi disk instaloval přímo, takže kvůli záruce jsem do toho nelezl, nicméně jedná se o klasický ATA disk, takže aktuální ceny lze zjistit na webu libovolného prodejce. Dle toho, co jsem se dočetl na různých fórech, by se tam měl vejít i 3.5", ale dal bych osobně přednost 2.5", a to zejména kvůli hlučnosti - přece jenom to budeš asi sledovat v obýváku a není třeba, aby tam něco moc vrnělo. S kapacitou bych to nepřeháněl - z návodu sice nevyplývá, jaká je maximální povolená velikost, ale možná to závisí na aktuální verzi firmware. Já tam mám 160 GB a běžným používáním (shlédnu-smažu) jsem zatím nenarazil na hranici zaplnění disku. Zdraví KJ
TomPol (9)|8.12.2008 20:40
Zdravím. Také jsem majitelem TF 5010 PVR (verze MP). Co se týká HDD, docela jsem věnoval hoooodně energie shánění informací.
Výsledkem bylo, že mi oficiální dovozce a prodejce Antenex sdělil, že maximální velikost HDD je 400GB, doporučený HDD 320GB. Ale ohledně typu nic.
Na diskuzních fórech se píše o doporučených typech, které se již nevyrábí.
Já zvolil naivně HDD určený do AV techniky, který má fluidní ložiska a měl by být tichý. Konkrétně WD 250GB AVJB. Bohužel Topfield ho sice našel, ale neustále se jakoby zasekával při procházení menu. A nahrávání také nefungovalo. Nakonec jsem použil starý HDD 120GB WD ze šuplíkových zásob. Vše bylo funkční, ale HDD byl značně hlučný (při vypnutém zvuku). Takže jsem objednal obyčejný WD 320 GB AAJB, např::

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Co se týká hlučnosti je výše uvedený typ docela tichý. Vyzařování tepla je také snesitelné, ikdyž by Topfield snesl nějaké chlazení, hlavně s ohledem na živostnost HDD. U PC se uvádí že optimální teplota HDD je 40°C. Ale mám zkušenosti že i HDD s teplotami kolem 50°C běžel v PC několik let bez závady.
TomPol (9)|8.12.2008 20:47
Co se týká velikosti - mechanické HDD v TF 5010. Přijímač je nachystán pro 3,5" HDD. Pokud by chtěl někdo použít 2,5" HDD je nutné zakoupit přechodku z 2,5" na 3,5" HDD (cena 50kč). Dále je nutné vyřešit mechanické upevnění s ohledem na dobrý odvod tepla z HDD. Dají se koupit různé orig. kity pro uchycení 2,5"HDD do 3,5" pozice.
Dále jsem četl, že HDD Hitachi dělají problémy s TF5010. Ale já osobně zkoušel 2,5" HDD Hitachi 20GB a bezproblému to jelo.