Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic DMR-EX81SEGK

vdudek (6)|9.12.2008 19:49
Zdravím všechny, zvláště pak ty, kteří jsou schopni a hlavně ochotni mi poradit!

Již delší dobu řeším otázky kolem zapojení TV ve svém bytě. Zdá se, že jsem konečně řešení našel, ale potřebuji ho zkonzultovat, případně ještě vylepšit. Prozatím mám fullHD plazmu Panasonic a analogový DVD rekordér s HDD + kabelovku od UPC.
Narazil jsem na přístroj Panasonic DMR-EX81SEGK, tedy DVD rekordér s HDD a vestavěným DVB-S tunerem. Připadá mi jako ideální pro mé účely! TV moc nesleduji live, ale vše nahrávám a dívám se ze záznamu, který potom buď smažu, nebo vypálím. Navíc vlastně odpadá jeden přístroj (STB).
Máte někdo s touto "novinkou" zkušenosti? Domnívám se správně, že tento přístroj plně nahrazuje satelitní přijímač? Tzn., že ho pouze připojím k parabole a zakoupím dekódovací kartu? Umí přijímat signál v HD kvalitě? Opravdu je to tak jednoduché, jak si možná naivně představuji? :-)
Předem děkuji za odpovědi na mé dotazy! Přivítám i jakékoli další odpovědi na otázky, které jsem ani nepoložil...
vity (292)|14.12.2008 12:01
HD neumí.Ještě musíš koupit CA modul Cryptoworks za ca. 900kč.+ kartu- pak to pojede.
losos (2977)|14.12.2008 20:19
Zhruba za stejné peníze koupíš HD sat. přijímač, který také umí nahrávat na svůj harddisk (vnitřní, nebo externí) a nahrávka zůstává v totožné kvalitě, jako byla při přímém sledování (u rekordérů je obraz ze záznamu mnohem, mnohem horší).
A nahrávat lze jak SD, tak i HD programy - a to třeba i dva najednou, atd...
Přečti si o tom víc tady na fóru i jinde...
vdudek (6)|15.12.2008 16:42
No, musím říct, že jsem se mezitím dozvěděl, že jako novinka má zatím problém s českými kartami a kódovanými kanály. Dost mě to odrazuje, asi se opravdu poohlédnu po nějakém dvoutunerovém přijímači zde na fóru. Pokud nějaký doporučíte, budu rád.

Jinak ten rekordér jsem chtěl kvůli tomu, abych si případně mohl rovnou z HDD něco vypálit. Nebo půjde propojit můj stávající DVD rekordér s HDD na sat. přijímači?
losos (2977)|15.12.2008 19:33
Satelitní přijímače mají samozřejmě i Scart výstup (nebo i S-video) pro připojení k rekordéru za účelem nahrávání, a to i ty HD stroje, u nich ovšem nahrávka bude vždy jen SD...
vdudek (6)|15.12.2008 19:39
Uf, tak po téměř tříhodinovém studiu na tomto fóru (je tady fakt hodně kvalitních informací) mi vyšel nevíce doporučovaný tento: Vantage HD 8000S

Líbí se mi velmi, vymluví mi ho snad někdo? :-) Losos určitě ne :-D
losos (2977)|16.12.2008 01:02
[QUOTE=vdudek;207044]Uf, tak po téměř tříhodinovém studiu na tomto fóru (je tady fakt hodně kvalitních informací) mi vyšel nevíce doporučovaný tento: Vantage HD 8000S

Líbí se mi velmi, vymluví mi ho snad někdo? :-) Losos určitě ne :-D[/QUOTE]

Tak to máš fakt pravdu...(je vidět, že jsi četl vskutku pilně). :) :) :)
losos (2977)|16.12.2008 01:09
Všichni víme, že lidé řeší např. nákup auta - za milion, nebo půl ? Nákup motorky za 100, či 250 tisíc ? A podobně. To jsou pro mne osobně, když ne zrovna nepředstavitelné, tak určitě OBROVSKÉ hromady peněz. Co proti tomu je ta malá hromádka za Vantage HD 8000S, nebo něco podobného. Neřešte to, kupte - a třeba i na splátky (jako já). A JE TO !!!!!
A konečně budete mít klid v duši. A já vám jej ze srdce přeji i s dokonalým obrazem HDTV.

P.S. - tady na Valašsku je stále jaro... (řekl bych, skoro HD jaro) :)
vdudek (6)|17.12.2008 16:25
:-) To je dobré, nejsi ty náhodou obchoďák od Vantage? :-D

Ale vážně, mám ještě jeden dotaz.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Tady si momentálně vybírám konkrétní typ. Zatím mě nejvíce zaujal ten druhý za 15990. 500 giga by mi mělo stačit. Teď jen nevím, jak s tím aktivním chlazením? Nevím přesně jak to funguje a jestli to není moc hlučné? Takže chlazení ano, nebo ne?
A je tato volba dobrá?
losos (2977)|18.12.2008 02:48
Jo, já tu stránku znám téměř zpaměti, a dobře se i pamatuji (mám to zapsané na papíře, protože jsem to chtěl také u nich objednat), že tam měli nedávno docela o dost nižší ceny. Naše chyba, chválíme, chválíme a tak nám to zdraží....
Ale toho si nevšímej..., to aktivní chlazení je nějaký ventilátorek (speciálně vybraný) a snad i upravené napětí, aby byl "neslyšitelný".
Možná by se bez něj dalo obejít, kamarád má variantu (8000S) s 320 GB a nijak moc to nehřeje. (nemá ventilátor).
Ovšem já bych ten ventilátorek raději doporučil (v nejhorším jej můžeš vypnout...), protože určitě pomůže v přichlazování (čím větší harddisk, tím více hřeje, i když to není moc...) a kdybys ještě chtěl v budoucnu používat např. modul Diablo, který se také silně zahřívá, ventilátorek pomůže
(a neuškodí)...
Volba je to výborná, srdce se ti bude smát při každém pohledu na něj, uvidíš. Již jsem to tu psal, já vím, ale je to tak... Jen nevím, kterou barvu displeje ti mám doporučit, obě jsou překrásné...
Tak již předem, jak tobě, tak i všem, přeji krásný obraz...

P.S. - Jsem jen obyčejný důchodce s průměrným důchodem, žádný obchoďák... a proč se ptáš ? Máš zájem o mé služby (o mé kecy) ??? :)