DVD mechanika u Panasoniku DMR EH55
Zdravím
U tohoto rekordéru mi 2 mesiace po záruke odišla DVD mechanika. Vypisuje "No read" ( HDD je v poriadku ) a servis to odhaduje na repasáciu mechaniky v Nemecku a cenu okolo 200 euro. Dala by sa použiť iná mechanika z Panasonicu ( bez HDD ) ES 10 alebo ES 20? Nemáte s tým skúsenosť?
Ďakujem a prajem pekný deň
U tohoto rekordéru mi 2 mesiace po záruke odišla DVD mechanika. Vypisuje "No read" ( HDD je v poriadku ) a servis to odhaduje na repasáciu mechaniky v Nemecku a cenu okolo 200 euro. Dala by sa použiť iná mechanika z Panasonicu ( bez HDD ) ES 10 alebo ES 20? Nemáte s tým skúsenosť?
Ďakujem a prajem pekný deň
Tak to jsi již šestý se stejnou poruchou, co znám...
Čím dál víc firmu podezřívám, že tuto poruchu mají ve svých rekordérech "naprogramovanou" schválně...
Čím dál víc firmu podezřívám, že tuto poruchu mají ve svých rekordérech "naprogramovanou" schválně...
I mne to totiž postihlo. Naštěstí jej již k ničemu nepotřebuji. Zcela mi stačí harddisk u Topfielda. A tak jsem jej na opravu, již druhou, ani neposlal.
První porucha mechaniky nastala 3 dny před skončením záruční doby (nějak se "netrefili " ?). Druhá nastala po záruční opravě asi za dva měsíce. Na tu jsem již nereagoval...
Od té doby si všímám podobných příspěvků a "dělám si čárky". Také jednomu známému z okolí se to stalo - naštěstí ještě v záruční době. Dalším čtyřem známým zatím šlapou Panasonicy O.K.
První porucha mechaniky nastala 3 dny před skončením záruční doby (nějak se "netrefili " ?). Druhá nastala po záruční opravě asi za dva měsíce. Na tu jsem již nereagoval...
Od té doby si všímám podobných příspěvků a "dělám si čárky". Také jednomu známému z okolí se to stalo - naštěstí ještě v záruční době. Dalším čtyřem známým zatím šlapou Panasonicy O.K.
Ač mám DMR EH65, postihl mne stejný jev... :-( Začalo to psát chybu U99 a servis řekl, že je to jednotkou a výměna se nevyplatí. Ach jo...
Tak i mne dnes postihla stejná věc a ve stejném termínu, po necelých 26 měsících užívání. Mechanika DVD odešla, vypisuje "No read". Tak se hlásím do klubu nefunkčích přístrojů.
Chlapi nestrašte. Mám panasonika EX78 těsně přes rok a doufám, že mi vydrží.nehodlám ho po záruce vyhodit.
Mezitím i v mém okolí byl podobně postižen další známý... z šesti strojů v okolí jsou tři s poruchou..., nějak jsem ty Panasoniky přechválil - ovšem, kdo to mohl tušit, když jinak jsou přece perfektní...
Tak to je fantazia, aj ja mam Panasonic DMR EH55. Presne to iste . Temer minimalne pouzivana, lebo vacsinou pouzivam HDD co funguje a som velmi prekvapeny nad DVD mechanika u Panasoniku DMR EH55 - cize poriadnym smejdom. Vybral som ju von a Rekorder bez nej vobec nefunguje. Nech ide Panasonic do velkej riti. Lutujem, ze som si japonsky smejd kupil a nekupil EU vyrobok, ako vzdy doterat. To nehovorim o CZ ked boli. To su nezmary. Skoda ze nevyrabaju v CZ ako v minulosti. Neviem teraz co s tym. Ci sa da za normalnu cenu ako bezna PC DVD PC mechanika, kupit mechanika do tohoto recordera, lebo inak ho s tym, ze vyberiem 160 GB HDD na pouzitie. Ale aj to je uz hovno ked mensie ako 500 GB sa nepouziva.
Tento model se Panasoniku vůbec nepovedl. Já mám asi dva roky model DMR-EX769 a zatím bez problémů. Nevím jak je tomu u Panasoniku, ale kdysi jsem sháněl DVD měchaniku do DVD Rekordéru SONY a ta stála asi 4000 Kč. Na AUKRO se dají koupit DVD rekordéry v dobrém stavu za slušnou cenu, možná i menší než by vyšla nová mechanika, pokud ještě v dnešní době DVD Rekordér využiješ ....
To není japonským šmejdem, ale tím, že je to uzavřený systém. V té době to prakticky ani jinak nešlo dělat. Máš poměrně malou šanci, že Ti tam pojede běžná DVD mechanika. Firmware těchto starých přístrojů má natvrdo zadrátované ovládání pro konkrétní model a ještě často ho něj dávají i vlastní, upravený firmware. Poptej se v servisu, ale spíš to bude na vyhození. Stejně to má jen analogový tuner, 160GB HDD (ten taky nevyměníš za jiný) a nahrávat něco přes SCART je šílenost :-).