Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

EMGETON GURU2 x ELLION HMR-351H

Dandee (7)|13.3.2009 00:22
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Zdravím, rád bych se Vás optal na výše jmenované Hdd přehrávače.
Mám ctr televizi a počítám, že to tak ještě chvíli vydrží. Chci přehrávat DVD (ať už přes mechaniku, nebo jako obraz z hdd), dále filmy v divx - avi, a potom také hudbu.
Mám malé děti a těm je jedno, jestli jim krtečka pustím z kazety a nebo v HD. No a mě s manželkou, když se nám teda podaří si jednou za týden něco skouknout, zatím taky, proto mě absence matrosky momentálně tolik nemrzí.
Takže VHS video chci vyhodit a všechno přehrávat z jedný krabičky.

1. Guru2 má DVD mechaniku, ale nevím, jak přehraje zkopírovaný DVD, pokud včetně menu, tak je to ok. Nemá HDMI -mě zatím neva. Cena dobrá. Dobrá podpora češtiny .

2. HMR-351H umí nahrávat a má scart. Přece jen je možno připojit DVD, nebo satelit, VHS
video a něco nahrát. Starší verze (HMR-350H) měla prý pomalé menu, teď dle časopisu Computer 4/09 je to již v pořádku.

3. Nevím pokud připojím přehrávač přes scart, nebo S-video a nebo kompozitní vstup jaký je rozdíl v kvalitě (více možností u stávající TV nemám).

4. DISPLEJ : oba mají , ale je možno přehrávat mp3 a cd jen dle informací na displeji ( včetně orientace v menu), nebo je nutno zapínat TV?

5. Další zajímavá krabička: HD Media Player IcyBox IB-MP309HW-B [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
o té jsem bohužel zatím nenašel skoro žádné uživatelské informace, ale dle specifikací je nejmodernější.


Takže prosím ty, kteří některý z těchto přístrojů vlastní, a nebo o nich mají více informací, aby sem napsali své postřehy. Přivítám i doporučení jiných mašinek.

Děkuji D.
Dandee (7)|19.3.2009 13:00
No tak už jsem skoro rozhodnutej jít do GURU2. má DVD mechaniku a stojí něco málo přes 4000. Jen tam chybí ta podpora MKV. Ale jako přehrávač DVD a DIVx mi to přijde velice slušný. Už jsem koupil WD 750GB GP.
Pokud někdo tento Emgeton máte napište prosím své zkušenosti.
Uvítám odkazy na recenze, testy, diskuze a pod.

Děkuji
aas (1)|21.3.2009 00:19
Ak vám nevadí, že GURU2 nevie nahrávať... To je len prehrávač. Ja by som dal rozhodne prednosť Ellionu. Zatiaľ ho ešte nevlastním ale ľudia si ho veľmi pochvaľujú.
Dandee (7)|21.3.2009 15:43
Máš pravdu, je to jen přehrávač, ale má DVD a já vím, že nebudu mít tolik času abych tam nakopíroval všechny DVD a CD.
Máme doma video a uvědomil jsem si, že za poslední rok jsme takřka nic nenahráli, takže to nahrávání vlastně nepotřebuju ( na co se chci kouknout, najdu na netu).
Jinak ten Ellion se mi líbí, už je na něj dokonce zase nový firmware. Např. možnost převést starý VHS kazety s našimi nahranými dětmi je perfektní. Jinak totiž tyto nahrávky do budoucna bohužel asi neuchovám.
No nakonec teda obědnávám ten Guru2, jako slušnej a levnej přehrávač a uvidíme. Pokud bude zájem mohu dát vědět, jak budu spokojen.