DLNA a praktické využití v síťovém spojení mezi PC a TV... "mýtus nebo skutečnost"?
Sambu umí všechny NASy, DLNA nepotřebuješ, takže tě bude zajímat hlavně kolik disků se do NASu dá strčit a jak bezpečný NAS chceš (RAID).Dále se dívej na spotřebu, hlučnost, případně možnost uspávání disků, plánované časové vypínání - zapínání. Případně na možnost dohrání dalších aplikací - koukni na web http://www.synology.cz, tam je o tom dost povídání, včetně popisu aplikací třetích stran, co se do něj dají dohrát. Můžeš tak mít doma z venčí internetu viditelný server s fotkama, blogovací stránky atd.
[QUOTE=interfernet422;433852]Sambu umí všechny NASy, DLNA nepotřebuješ, takže tě bude zajímat hlavně kolik disků se do NASu dá strčit a jak bezpečný NAS chceš (RAID).Dále se dívej na spotřebu, hlučnost, případně možnost uspávání disků, plánované časové vypínání - zapínání. Případně na možnost dohrání dalších aplikací - koukni na web http://www.synology.cz, tam je o tom dost povídání, včetně popisu aplikací třetích stran, co se do něj dají dohrát. Můžeš tak mít doma z venčí internetu viditelný server s fotkama, blogovací stránky atd.[/QUOTE]
Samba je pro mě úplná novinka, jak to prosím tě funguje, když to není streamováno ze vzdáleného DLNA serveru? S tím TV mít problém nebude, když bude nějaký NAS připojen do routeru kabelem?
Samba je pro mě úplná novinka, jak to prosím tě funguje, když to není streamováno ze vzdáleného DLNA serveru? S tím TV mít problém nebude, když bude nějaký NAS připojen do routeru kabelem?
[QUOTE=fanda_b;433850]1) MMC je asi nejideálnější řešení, ale opravdu nechci další ovladač na stůl. Chci prostě jednoduchost, prostě zapnout TV vybrat video a sledovat, nepotřebuji internet a tyhle další kravinky,
2) od toho má SMART funkce.
3) Mohl by mi prosím někdo vysvětlit po čem konkrétně se mám u NAS serverů dívat? U starších typů asi zřejmě nepochodím,co?[/QUOTE]
Ad 1) Nepochopil jsi, samotný nas bez MMC AS Ti na Tvé problémy s DLNA nijak nepomůže (spíš naopak, bude mít ještě méně možností než SW pro DLNA nainstalovaný v PC). Znovu opakuji: TV neumí přistupovat na sdílení Samba/CIFS! To umí pouze MMC. Rozdíl mezi DLNA a sdílením máš dostatečně popsaný v tomto vláknu, tak si ho přečti.
Ad 2) Teorie je teorie a praxe je praxe. ale pokud tomu chceš věřit, tak prosím...
Ad 3) prostě ber prověřené stroje, u domácích dvoudiskových typu Synology DS21xj, QNAP TurboNAS TS-212, NetGear. Zajímá Tě rychlost (pro videa hlavně sekvenční), možnosti RAID + případné další feature (viz možnosti Synology: http://www.synology.cz/dsm/dsm_app.php?lang=csy)
2) od toho má SMART funkce.
3) Mohl by mi prosím někdo vysvětlit po čem konkrétně se mám u NAS serverů dívat? U starších typů asi zřejmě nepochodím,co?[/QUOTE]
Ad 1) Nepochopil jsi, samotný nas bez MMC AS Ti na Tvé problémy s DLNA nijak nepomůže (spíš naopak, bude mít ještě méně možností než SW pro DLNA nainstalovaný v PC). Znovu opakuji: TV neumí přistupovat na sdílení Samba/CIFS! To umí pouze MMC. Rozdíl mezi DLNA a sdílením máš dostatečně popsaný v tomto vláknu, tak si ho přečti.
Ad 2) Teorie je teorie a praxe je praxe. ale pokud tomu chceš věřit, tak prosím...
Ad 3) prostě ber prověřené stroje, u domácích dvoudiskových typu Synology DS21xj, QNAP TurboNAS TS-212, NetGear. Zajímá Tě rychlost (pro videa hlavně sekvenční), možnosti RAID + případné další feature (viz možnosti Synology: http://www.synology.cz/dsm/dsm_app.php?lang=csy)
[QUOTE=interfernet422;433852]Sambu umí všechny NASy, DLNA nepotřebuješ...[/QUOTE]
... a este tu napis, prosim ta, ktore TV oficialne podporuju SMB protocol. P
Praveze takmer jedinou moznostou ako oficialne prehravat multimedia z NASu je DLNA. Sam by som rad vedel, ktora z dnes predavanych tv vie pomocou SMB alebo NFS protocolu. Ak sa mylim, budem len rad, ked ma niekto pouci.
... a este tu napis, prosim ta, ktore TV oficialne podporuju SMB protocol. P
Praveze takmer jedinou moznostou ako oficialne prehravat multimedia z NASu je DLNA. Sam by som rad vedel, ktora z dnes predavanych tv vie pomocou SMB alebo NFS protocolu. Ak sa mylim, budem len rad, ked ma niekto pouci.
Ak NAS, tak sa pripajam k tym, ktori odporucaju SYNOLOGY. Sam mam doma DS 211j a pre domace pouzitie mozem vrelo odporucit. Momentalne laborujem s nastavenim Plex Media Servera na uvedenom NAS.
pre tvoje LG napr.:
Ako clienta zatial testujem PC (aplikacia na iPhone sa mi zda pre testovanie draha), pre prehravanie na tv pouzivam radsej Xtreamer. DLNA po kabli by som automaticky nezatracoval. Chce to vykonny stroj na strane servera (kvoli real time transkodovaniu - neviem, ci napr. DS211j to bude zvladat) a vhodneho klienta. Momentalne sa mi paci cesta, ktoru razi Plex - ale poriadne rozchodene, ani otestovane to nemam... :-(
pre tvoje LG napr.:
Ako clienta zatial testujem PC (aplikacia na iPhone sa mi zda pre testovanie draha), pre prehravanie na tv pouzivam radsej Xtreamer. DLNA po kabli by som automaticky nezatracoval. Chce to vykonny stroj na strane servera (kvoli real time transkodovaniu - neviem, ci napr. DS211j to bude zvladat) a vhodneho klienta. Momentalne sa mi paci cesta, ktoru razi Plex - ale poriadne rozchodene, ani otestovane to nemam... :-(
Samba je síťový protokol který infomuje ostatní zařízení o svých sdílených prostředcích a tímto je nabízí ostatním zařízení. SMB/CIFS je standardem na PC/WIN. NFS je standard na Linuxu.
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=matusco;433860]... a este tu napis, prosim ta, ktore TV oficialne podporuju SMB protocol. P[/QUOTE]
Skoro žádná. Alespoň o žádné takové TV nevím. Není k tomu důvod. V TV se ujal standard DLNA/UPnP.
- - - - doplněno - - - -
[QUOTE=matusco;433860]... a este tu napis, prosim ta, ktore TV oficialne podporuju SMB protocol. P[/QUOTE]
Skoro žádná. Alespoň o žádné takové TV nevím. Není k tomu důvod. V TV se ujal standard DLNA/UPnP.
matusco, asi máš na pokusy čas, já se na to po chvilce vys..l, protože to nikam nevedlo. DLNA zatím není to co o něm marketingoví pracovníci píšou a proč lidi zařízení kvůlli DLNA kupují. Zkoušíš Plex Media Server, já zkoušel serviio a vždycky je nějaké omezení. Nemluvě o tom, že transkódování ztracíš kvalitu ve které máš film na NASu uložen. Kašlat na to. Věnujte se radši podstatnějším věcem, než pitomosti zvané DLNA. Fakt to nestojí za to. Pro přehrávání z NASu je zatím optimálním řešením krabička zvaná MMC, případně sat stb s Enigmou. Zkoušel jsem i [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], bohužel toto zařízení taky ještě není zralé. I když z připojeného flash disku přehrál Samsung Oceanic demo bez jediného zaškobrtnutí, tak přes wifi nedal ani 720p.
Já používám už více než rok Synology DS212j, na něm nainstalované Serviio a DLNA jede bez problému. Připojené mám dvě Samsung TV a dva počítače kabelem, současné sledování dvou FULL HD filmů na dvou TV mám odzkoušené a jede to úplně plynule. Upozorňuji ale, že nepoužívám enkódování videa, mé TV si poradí se spoustou formátů nativně. U nového modelu UE55ES6570 zapracovali na DLNA pořádně, už korektně funguje i přepínání zvukových stop a TV si umí vytáhnout i titulky z MKV. Nevím jak je ale na tom tvá LG. Pokud budeš muset enkódovat videa v reálném čase, tak hledej NAS s co nejsilnějším procesorem a dostatkem paměti. Velký rozdíl je ale i při použití různých software DLNA např. Serviio, Plex, Samsung Share Manager... Musíš si to odzkoušet a vybrat ten, co ti bude nejvíc vyhovovat.
[QUOTE=interfernet422;433876]matusco, asi máš na pokusy čas, já se na to po chvilce vys..l, protože to nikam nevedlo. .[/QUOTE] Mas pravdu, tiez s tym asi "prastim". Hoci sa mi princip toho Plexu paci - u mna to zabija pravdepodobne nizky vykon na strane servera - DS211j.
mám problém v rozlíšení obrazu TV SOny pri prehrávani videi vo formáte mkv. Na dlna používam PS3 media server. Obraz je totiž strašne úzky. Obraz mi ide len na 2/4 šírky TV a 1/4 dole a 1/4 hore je prázdná. Je to tým,že TV nedokáže prehat mkv v rozlíšení 16:9 a teda na celej obrazovke
[QUOTE=double;434589]mám problém v rozlíšení obrazu TV SOny pri prehrávani videi vo formáte mkv. Na dlna používam PS3 media server. Obraz je totiž strašne úzky. Obraz mi ide len na 2/4 šírky TV a 1/4 dole a 1/4 hore je prázdná. Je to tým,že TV nedokáže prehat mkv v rozlíšení 16:9 a teda na celej obrazovke [/QUOTE]
Vhodně nastavit PS3 media server. Jestli jsem to pochopil správně, tak obraz máš zmenšený uprostřed TV obrazovky s tím, že není ani správně formátován na poměr stran 16:9, ale 4:3.
Vhodně nastavit PS3 media server. Jestli jsem to pochopil správně, tak obraz máš zmenšený uprostřed TV obrazovky s tím, že není ani správně formátován na poměr stran 16:9, ale 4:3.
[QUOTE=RoPo;434603]Vhodně nastavit PS3 media server. Jestli jsem to pochopil správně, tak obraz máš zmenšený uprostřed TV obrazovky s tím, že není ani správně formátován na poměr stran 16:9, ale 4:3.[/QUOTE]
Dlžka je ok. Ale šírka nieje. Nieje to ani 16:9. Je to príliš úzke. Viem že ak je film robený 21:9 tak na Tv 16:9. budem mat čierne pruhy ale nie až tak ,že obraz mám len na polke obrazovky. Môžem pozriet nastavenia transkódovania u PS3 media ale neviem či tam najde niečo ako by malo transkódovat obraz. Ale napr cez USB mi obraz dalo ok. No len prbleém je,že cez USB mi polovica filmov nejde prehrat kedže nepozná formát. Čiže všetko prehrávam cez dlna
Dlžka je ok. Ale šírka nieje. Nieje to ani 16:9. Je to príliš úzke. Viem že ak je film robený 21:9 tak na Tv 16:9. budem mat čierne pruhy ale nie až tak ,že obraz mám len na polke obrazovky. Môžem pozriet nastavenia transkódovania u PS3 media ale neviem či tam najde niečo ako by malo transkódovat obraz. Ale napr cez USB mi obraz dalo ok. No len prbleém je,že cez USB mi polovica filmov nejde prehrat kedže nepozná formát. Čiže všetko prehrávam cez dlna
Mam dotaz. Umoznuje DLNA prenos odrazu z PC do TV jako takoveho? Mam ted na mysli sdileni windows plochy z PC a predevsim hrani her (directX). Predstavuju si to tak, ze vezmu bezdratovou mys a klavesnici, sednu do obyvaku a zahraju si na TV jakoukoliv hru co bezi v PC. Zatim to chapu tak, ze se jedna pouze o urcite formaty, jenz DLNC podporuje (avi, jpg a pod) a primou kopii desktopu neumi. Jak to tedy je.
PS: je mi jasne, ze pro to co chci je nejjednoduzsi pouzit HDMI kabel, ale mam to cca 15m prez cely byt a TV mam v LANu kabelem.
PS: je mi jasne, ze pro to co chci je nejjednoduzsi pouzit HDMI kabel, ale mam to cca 15m prez cely byt a TV mam v LANu kabelem.
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33002-Plocha-Windows-pres-DLNA
Přes VLC použitelné na blbosti, na hraní zapomeň.
Přes VLC použitelné na blbosti, na hraní zapomeň.
[QUOTE=alienGT;437048]PS: je mi jasne, ze pro to co chci je nejjednoduzsi pouzit HDMI kabel, ale mam to cca 15m prez cely byt a TV mam v LANu kabelem.[/QUOTE]
Já bych jenom rád doplnil, že 15m HDMI kabel není problém. A ani to nemusí být žádný super-profi s aktivním zesilovačem. Sám mám takhle připojené HTPC.
Já bych jenom rád doplnil, že 15m HDMI kabel není problém. A ani to nemusí být žádný super-profi s aktivním zesilovačem. Sám mám takhle připojené HTPC.
Když to tu tak čtu - tak je DLNA jen jeden velkej průser. DLNA je prostě odpad.
Takže jednoduchá otázka - máte někdo ponětí o jakékoliv TV s funkcí CIFS/SAMBA/NFS??????????
Takže jednoduchá otázka - máte někdo ponětí o jakékoliv TV s funkcí CIFS/SAMBA/NFS??????????
Neexistuje. Minimálně u nás, u běžných značek. Nevím jak B&O, Loewe apod., ty nějak nesleduji :-). Stejně by jsi si pomohl jen z části.
Jedna zajímavost - nedávno jsem zcela náhodou zjistil, že můj blu-ray přehrávač (2 roky starý model) podporuje sambu. V podstatě nikde se o tom nepíše, v menu je to zakopané kdesi hluboko v settings, kde se musí povolit "network drive" a poté si ručně namapovat síťové složky, ale pak přístup na server funguje naprosto bez problému. Lze krásně procházet složky, titulky se nabízí jak externí, tak vložené v mkv, čeština se zobrazuje korektně, je možné vybírat z audio stop, atd. Prostě vše tak, jak by mělo být - až na úplně ty stejné limity, které platí i při přehrávání z USB (tzn. problémy s některými 1080p soubory, omezené možnosti nastavení obrazu a titulků atd.).
Osobně toto neřeším, jelikož mám HTPC. Ale přišlo mi to zajímavé, protože tahle otázka se neustále řeší u samotných TV, ale blu-ray přehrávače zůstávají tak nějak nepovšimnuté. Takže spousta lidí doma tuhle funcionalitu třeba už má, a ani o tom neví. Co jsem se díval, tak to podporují téměř všechny aktuální modely, a předpokládám, že letošní řada na tom s multimédii bude už o něco líp než můj starší model.
Osobně toto neřeším, jelikož mám HTPC. Ale přišlo mi to zajímavé, protože tahle otázka se neustále řeší u samotných TV, ale blu-ray přehrávače zůstávají tak nějak nepovšimnuté. Takže spousta lidí doma tuhle funcionalitu třeba už má, a ani o tom neví. Co jsem se díval, tak to podporují téměř všechny aktuální modely, a předpokládám, že letošní řada na tom s multimédii bude už o něco líp než můj starší model.
Tak alespoň napiš, jaký přehrávač máš :-). Zatím je s podporou CIFS profláklý pouze LG BD660, novější modely už CIFS bohužel opět nemají.
No když jsem psal "můj blu-ray přehrávač", tak jsem se implicitně odkazoval na svůj podpis. Ale teď vidím, že podpisy se zde na fóru zobrazují jaksi náhodně.
Takže pro pořádek: jedná se o Panasonic DMP-BDT110.
[HL]kamilz: více informací od tdlmarek o CIFS u Panasonic jsem přesunul do vlákna o Panasonic zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33316-Blu-ray-prehravac-PANASONIC-DMP-BDT220EG?p=441705&viewfull=1#post441705[/HL]
Takže pro pořádek: jedná se o Panasonic DMP-BDT110.
[HL]kamilz: více informací od tdlmarek o CIFS u Panasonic jsem přesunul do vlákna o Panasonic zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33316-Blu-ray-prehravac-PANASONIC-DMP-BDT220EG?p=441705&viewfull=1#post441705[/HL]
tdlmarek : mohol si to rovno opraviť v tom prvom príspevku.
Inak je to zaujímavé, že výrobcovia sambu nepodporujú a stále skúšajú nie plnefunkčne DLNA. Hádam to nie je kvôli nejakým licenčním poplatkom.
Inak je to zaujímavé, že výrobcovia sambu nepodporujú a stále skúšajú nie plnefunkčne DLNA. Hádam to nie je kvôli nejakým licenčním poplatkom.
To by mě zajímalo, proč všichni nadáváte na DLNA, v čem vám tak hrozně nevyhovuje? Já jsem běžný uživatel PC a TV, DLNA využívám skoro denně, jak pro pohádky pro děti, tak pro večerní sledování filmů, popřípadě prohlížení rodinných fotek. Vůbec žádný problém (pro běžného uživatele) nevidím. Filmů mi TV přes DLNA přehraje 99% stažených z netu, preferuji fullHD, jednoduché ovládání pro děti, nemají problém si kdykoliv spustit oblíbenou pohádku (už je vidím při ovládání HTPC), zvukové stopy už jdou přepínat, vložené i externí titulky nejsou problém (na loňském Samsungu), v čem vidíte ten nepřekonatelný problém?
[QUOTE=jaydoo;441730]stále skúšajú nie plnefunkčne DLNA[/QUOTE]
DLNA je plne funkcne. Otazne je, ci ste si racili zistit, ake sadu funkcii z DLNA podporuje vas pristroj. Typicky sa ludia stazuju, ze im to cez DLNA neprehra nejaky film alebo zvuk, ale to, ze TV podporuje napr. len film mpeg2 a zvuk len PCM, to asi malokomu dochadza, hoci je to v jeho DLNA certifikacii napisane. Takze chodte na http://www.dlna.org a hladajte "Search for DLNA Certified® Products" a tam si najdite svoj pristroj. Cetrtifikat DLNA znamena, ze je tato technologia podporovana, ale podporovane podrobnosti si musite najst.
Tak uz prestante konecne plakat nad nefungujucim DLNA, lebo DLNA funguje!!!
p.s.spytajte sa vyrobcu, preco nespravil podporu aj na dalsie funkcie
DLNA je plne funkcne. Otazne je, ci ste si racili zistit, ake sadu funkcii z DLNA podporuje vas pristroj. Typicky sa ludia stazuju, ze im to cez DLNA neprehra nejaky film alebo zvuk, ale to, ze TV podporuje napr. len film mpeg2 a zvuk len PCM, to asi malokomu dochadza, hoci je to v jeho DLNA certifikacii napisane. Takze chodte na http://www.dlna.org a hladajte "Search for DLNA Certified® Products" a tam si najdite svoj pristroj. Cetrtifikat DLNA znamena, ze je tato technologia podporovana, ale podporovane podrobnosti si musite najst.
Tak uz prestante konecne plakat nad nefungujucim DLNA, lebo DLNA funguje!!!
p.s.spytajte sa vyrobcu, preco nespravil podporu aj na dalsie funkcie
Alebo sa proste vyprdnite na dlna a kupte si nejaky normalny prehravac a prehrate vsetko.. Telky aj tak nestihaju advanced h264 encoding..
[QUOTE=Pytkin;441854]Telky aj tak nestihaju advanced h264 encoding..[/QUOTE]
Si na velkom omyle.DLNA je plne funkcna aj s tymto kodekom,H264.Film je v MKV,zvuk AC3.Na videu,ktore som nahral na youtub mas info o filme,5:25min.
Si na velkom omyle.DLNA je plne funkcna aj s tymto kodekom,H264.Film je v MKV,zvuk AC3.Na videu,ktore som nahral na youtub mas info o filme,5:25min.
[QUOTE=ritchi;441885]....[/QUOTE]
Klud. Jasne ze TV zvladaju H264, pytkin zrejme myslel nejake vyssie bitraty, pripadne vysoke pocty ref-frames, ktore najdes napriklad v Samsung Oceanic Demo, atd. Prehra ti toto video tvoja TV? Pochybujem.
Klud. Jasne ze TV zvladaju H264, pytkin zrejme myslel nejake vyssie bitraty, pripadne vysoke pocty ref-frames, ktore najdes napriklad v Samsung Oceanic Demo, atd. Prehra ti toto video tvoja TV? Pochybujem.
[QUOTE=vivid.sk;441890]Samsung Oceanic Demo. Prehra ti toto video tvoja TV? Pochybujem.[/QUOTE]
Odskusane,neprehra to ani z externeho disku.Ale nic to nemeni na fakte,ze prehravanie pomocou DLNA je plne funkcne,teda aspon Samsung,ci uz starsi alebo novsi model,ktory mam,s tym nema absolutne ziadny problem.
Odskusane,neprehra to ani z externeho disku.Ale nic to nemeni na fakte,ze prehravanie pomocou DLNA je plne funkcne,teda aspon Samsung,ci uz starsi alebo novsi model,ktory mam,s tym nema absolutne ziadny problem.
[QUOTE=ritchi;441897]DLNA je plne funkcne[/QUOTE]
funkcne ako funkcne. Myslim, ze uz sa o DLNA popisalo dost, zbytocne to opakovat. Ak chce niekto bezproblemove prehravanie s podporou prepinania jazykovych stop, zmeny a volby titulkov, plne funkcne (a rychle) pretacanie vpred a vzad vyriesi to radsej MMC/HTPC. Prehravac v TV staci, pokial nenerazis na subor(y), ktore neprehras. A to sa skor ci neskor stane (a to nevravim o prehravani 1080@50p suborov z roznych typov kamier s vysokym bitratom a podobne).
funkcne ako funkcne. Myslim, ze uz sa o DLNA popisalo dost, zbytocne to opakovat. Ak chce niekto bezproblemove prehravanie s podporou prepinania jazykovych stop, zmeny a volby titulkov, plne funkcne (a rychle) pretacanie vpred a vzad vyriesi to radsej MMC/HTPC. Prehravac v TV staci, pokial nenerazis na subor(y), ktore neprehras. A to sa skor ci neskor stane (a to nevravim o prehravani 1080@50p suborov z roznych typov kamier s vysokym bitratom a podobne).
Funkčné ako funkčné. Každý výrobca to rieši inak.
Kofolak : ja nevyplakávam, ja som to len konštatoval v tom zmysle, že nie všetko funguje všade rovnako. ja som písal o sambe.
A na prehrávanie používam Dune Smart HD a XBMC na HTPC, takž enpotrebujem riešiť DLNA.
Kofolak : ja nevyplakávam, ja som to len konštatoval v tom zmysle, že nie všetko funguje všade rovnako. ja som písal o sambe.
A na prehrávanie používam Dune Smart HD a XBMC na HTPC, takž enpotrebujem riešiť DLNA.
ritchi : myslel som to tak , ako reaguje vivid .. proste ked telka sama nezvladne prehrat nejaky sucacny H264 , tak jej ani DLNA nepomoze .. Cize clovek aj tak je nuteny siahnut po nejakom MMC .. Kupoval som mame na vianoce Panasonic E5 aj s tym , ze bude fasa , ze telka prehra z USB aj MKV .. Ake bolo moje prekvapenie , ked som skusil sucasne filmy Brave a Prometheus .. A neprehrala ani jeden .. napred som myslel , ze je problem s NTFS , ktory nema byt podporovany (a pri tom to ide) .. tak som preformatoval na EXFAT a ani tak to nejde .. cize telka to nevladze .. nastastie ma mama Xtreamer , takze to ziaden problem neni .. Ale proste som sa presvedcil , ze kupovat dnes nejake sietove veci do TV je absolutny nezmysel .. vyhodene peniaze ..
Dotaz:
mám NAS (DLNA), TV Panasonic TX-P50V10. Přes DLNA če TV z NASu filmy pouze ve formátu mpeg-2. Přes SD je nabídka širší.
Existuje nějaká redukce SD-LAN (USB, ...), která by se pro TV tvářila jako SD karta a zároveň dokázala pro TV zprostředkovat z externího NASu (USB disku, ...) nabídku filmů?
DLNA podpora této TV a velikost SD karet jsou dost omezené.
Pokud to nepatří do tohoto tématu, tak se předem omlouvám.
Za jakýkoliv podnět předem děkuji.
mám NAS (DLNA), TV Panasonic TX-P50V10. Přes DLNA če TV z NASu filmy pouze ve formátu mpeg-2. Přes SD je nabídka širší.
Existuje nějaká redukce SD-LAN (USB, ...), která by se pro TV tvářila jako SD karta a zároveň dokázala pro TV zprostředkovat z externího NASu (USB disku, ...) nabídku filmů?
DLNA podpora této TV a velikost SD karet jsou dost omezené.
Pokud to nepatří do tohoto tématu, tak se předem omlouvám.
Za jakýkoliv podnět předem děkuji.
mám na vás prosbu, doporučte mi nějaký program, který budu mít normálně nainstalovaný v PC a bude mi přes DLNA pouštět filmy z Pc do TV..Ten samsung Allshare je tragickej :/ Jinak by bylo dobrý, kdyby měl ještě program pro iOS... placené i neplacené verze beru :)
Jinak TV je Samsung UE46D7000
Jinak TV je Samsung UE46D7000
Conceiva Mezzmo - plateny
Version: 3.1.1.0
Price: $29.95
Languages: English, Spanish, French, German, Italian, Greek, Japanese, Korean, Russian, Polish, Brazilian Portuguese, Vietnamese, Arabic, Slovak, Hungarian, Turkish
Version: 3.1.1.0
Price: $29.95
Languages: English, Spanish, French, German, Italian, Greek, Japanese, Korean, Russian, Polish, Brazilian Portuguese, Vietnamese, Arabic, Slovak, Hungarian, Turkish
Plex media server - mohu jen a jen doporučit! Zadarmo a velice kvalitní program vč. automatického stahování metadat k filmům z netu. Vyzkoušel jsem mnoho serverů a tenhle je podle mě opravdu asi nejlepší
Veškeré zde doporučované servery jsou ...no řekněme ubohé, bez urážky.:-(
Jediný, který má skutečně úroveň je WildMediaServer, WMS, [CODE]http://www.wildmediaserver.com/product_info.php[/CODE]
Přehrá např. BD ze skutečné i virtuální mechaniky v PC, umí ISO, hraje přímo spakované soubory (RAR apod). Umí DVB, podcasty, IPTV playlisty, zkrátka mrkněte na web + na forum.:-R
Nevýhodou je, že je placený a není určen pro opice, jeho nastavení vyžaduje určitý přehled o formátech apod.
Jediný, který má skutečně úroveň je WildMediaServer, WMS, [CODE]http://www.wildmediaserver.com/product_info.php[/CODE]
Přehrá např. BD ze skutečné i virtuální mechaniky v PC, umí ISO, hraje přímo spakované soubory (RAR apod). Umí DVB, podcasty, IPTV playlisty, zkrátka mrkněte na web + na forum.:-R
Nevýhodou je, že je placený a není určen pro opice, jeho nastavení vyžaduje určitý přehled o formátech apod.
Nesetkal se s tím někdo?
Z ničeho nic mi nejde spustit vysílání datové proudu.
Když kliknu na tlačítko "zapnout vysílání datového proudu médiíl", tak jen problikne a nic to neudělá :-(
Edit:
řešení asi není a nejsem sám komu popsané rady nepomáhají:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-networking/unable-to-turn-on-media-streaming-in-windows-7/d10cebf8-6376-47e1-9939-571637f7de7c
http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/c10026c4-d133-4028-bcc9-0d9eb8504dee/unable-to-turn-on-media-streaming?forum=w7itpromedia
Něco dalšího?
Z ničeho nic mi nejde spustit vysílání datové proudu.
Když kliknu na tlačítko "zapnout vysílání datového proudu médiíl", tak jen problikne a nic to neudělá :-(
Edit:
řešení asi není a nejsem sám komu popsané rady nepomáhají:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-networking/unable-to-turn-on-media-streaming-in-windows-7/d10cebf8-6376-47e1-9939-571637f7de7c
http://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/c10026c4-d133-4028-bcc9-0d9eb8504dee/unable-to-turn-on-media-streaming?forum=w7itpromedia
Něco dalšího?
Da sa TV (Samsung UE46D8000) prepojit s PC cez wi-fi a prehravat na telke filmy z PC za podmienky,ze PC je vypnute...???
No kolega mi totiz to tvrdi,ze na ES8000 pozera filmy z PC cez wifi pri vypnutom PC...Tiez som mu moc neveril,logicky je to hlupost...Presne tiez nevie ci ma F8000,alebo ES8000,ale kazdopadne to nejde na ziadnej TV pri vypnutom PC,hej...???
Moze to fungovat, ale z ineho zdroja (povedzme ma v routri pichnuty HDD a spusteny DLNA server, pripadne ma doma NAS), takze kludne moze byt vypnuty PC.
Ale ak to formulujes tak, ako si to napisal, tak ta odrbava, pretoze ak ma nieco ulozene na HDD vovnutri PC (fyzicky) a PC je vypnute = HDD sa netoci, neexistuje sposob, ako z neho dostat data.
Ale ak to formulujes tak, ako si to napisal, tak ta odrbava, pretoze ak ma nieco ulozene na HDD vovnutri PC (fyzicky) a PC je vypnute = HDD sa netoci, neexistuje sposob, ako z neho dostat data.
No sak toto a tvrdil mi,ze je to vyhodne,lebo nemusi kopirovat filmy na externy disk,ja mu na to,ale ze musi mat zapnute PC,ked pozera filmy na TV a on ze nemusi,ze 7ma rada to nedokaze,ale 8ma to uz vie...
Aj to je mozne,to by ale dostal odomna na celo nalepku osol roka... :D
____
mod I.M.: trochu pokory, sebereflexe a soudnosti by neuškodilo .....
____
mod I.M.: trochu pokory, sebereflexe a soudnosti by neuškodilo .....
Chcem sa spytat ze v com je problem ked prehravam filmy v Hd hlavne v 1080p cez DLNa tak mi sekaju. Napr scény kde je les alebo stromy. V PC mám servio ale aj PS3 media server robí to na oboch taktiez som vymenil router za ADB. TV aj Blu ray prehravac mam pripojeny k routru cez kábel. PC cez wifi. Je to možne ze to nezvláda router alebo TV. TV mám este z roku 2010 Sony EX 7 radu.
Nemusi zvladat jak router, tak TV nemusi zvladat dany datovy tok v tebou zminovanych scenach.
720p je v poradku?
720p je v poradku?
[QUOTE=RoPo;498751]
720p je v poradku?[/QUOTE]
720p je v poriadku. Tv je vyrobena 02/2010. Dokonca som skusal spojit PC a router len káblom - cize ci to nieje wifi signalom ale stale to sekalo v 1080p. TV ma len Fat32 podporu cize tam 1080p neprehram a aj tak by mi to TV neprehrala. Potom jedine cez MMC ale to nemam a PC pripajat k TV cez HDMi sa mi nechce a aj tak neviem z akeho dovodu mi zvuk ide len stereo ak aj PC pripojim. Cez DLNA DTS a DD v pohode.
720p je v poradku?[/QUOTE]
720p je v poriadku. Tv je vyrobena 02/2010. Dokonca som skusal spojit PC a router len káblom - cize ci to nieje wifi signalom ale stale to sekalo v 1080p. TV ma len Fat32 podporu cize tam 1080p neprehram a aj tak by mi to TV neprehrala. Potom jedine cez MMC ale to nemam a PC pripajat k TV cez HDMi sa mi nechce a aj tak neviem z akeho dovodu mi zvuk ide len stereo ak aj PC pripojim. Cez DLNA DTS a DD v pohode.