DLNA a praktické využití v síťovém spojení mezi PC a TV... "mýtus nebo skutečnost"?
FAT32 nesouvisí s 1080p. FAT32 souvisí s omezením maximální velikosti souboru na 4GB. Nemáš menší soubor pod 4GB v 1080p, který bys mohl vyzkoušet z USB?
[QUOTE=RoPo;498769]FAT32 nesouvisí s 1080p. FAT32 souvisí s omezením maximální velikosti souboru na 4GB. Nemáš menší soubor pod 4GB v 1080p, který bys mohl vyzkoušet z USB?[/QUOTE]
Ved pisem prave preto ze mam vsetky filmy nad 4giga v 1080p a aj ak by som nemal tak tv mi to neprehra kvoli kodeku. Mkv mi neprehra napr
Ved pisem prave preto ze mam vsetky filmy nad 4giga v 1080p a aj ak by som nemal tak tv mi to neprehra kvoli kodeku. Mkv mi neprehra napr
[QUOTE=double;498774]tak tv mi to neprehra kvoli kodeku[/QUOTE]
Nie koli kodeku, ale koli kontajneru.
[QUOTE=double;498749]Napr scény kde je les alebo stromy[/QUOTE]
Podla toho co pises, to vyzera na problem s playerom v TV (nezvladne vyssi bitrate), co mozes jednoducho otestovat. Takyto usek si "vystrihni" a uloz na USB Flashku a podstrc TV priamo. Podla vysledku zistis, kde je problem.
Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.
Nie koli kodeku, ale koli kontajneru.
[QUOTE=double;498749]Napr scény kde je les alebo stromy[/QUOTE]
Podla toho co pises, to vyzera na problem s playerom v TV (nezvladne vyssi bitrate), co mozes jednoducho otestovat. Takyto usek si "vystrihni" a uloz na USB Flashku a podstrc TV priamo. Podla vysledku zistis, kde je problem.
Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.
[QUOTE=vivid.sk;498782]Podla toho co pises, to vyzera na problem s playerom v TV (nezvladne vyssi bitrate), co mozes jednoducho otestovat. Takyto usek si "vystrihni" a uloz na USB Flashku a podstrc TV priamo. Podla vysledku zistis, kde je problem.
Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.[/QUOTE]
Ok stiahnem nejake demo aj ked neviem ci mi to tv prehra a dam vediet. No uz obzeram po nejakej 4k TV na buduci rok ceny pekne padaju obsah je tiez uz za rohom tak uvidime
Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.[/QUOTE]
Ok stiahnem nejake demo aj ked neviem ci mi to tv prehra a dam vediet. No uz obzeram po nejakej 4k TV na buduci rok ceny pekne padaju obsah je tiez uz za rohom tak uvidime
Netreba sa dat nachytat. UHD modely len tento rok prisli do sirsej ponuky vyrobcov, kym bude UHD v TV pouzitelne (t.j. bude dosahovat aspon kvalit dnesnych spickovych fullHD modelov) a zaroven to bude zaplatitelne pre masy, chvilku to potrva. A teraz naozaj nevravim o low-end modeloch, ktore su dobre na staticke obrazky. Ale koli fotkam v 4K si snad nikto TV nekupuje.
Dobrý den. Zajímala by mě jedna věc. Jak přesně funguje přehravání obsahu PC přes wifi, DLNA. Jde o to že nechci neustále nahrávat na flashku filmy z PC a pak následně zapojit do USB v TV a přehrávat. Zatím jsem to řešil tak, že jsem propojil gr.kartu v PC HDMI kabelem s TV (vlastně jsem ji použil jako druhý monitor) a myší od televize ovládal PC ve vedlejším pokoji. Jenže nastávaly problémy s rozlišením, nastavením poměru stran apod. Nahledě na to že myš na tu dálku taky nebyla spolehlivá. Bude to při připojení přes kabel přímo do routru lepší? Budu moct procházet složky v PC a pouštět jaké soubory chci? Musím použit v PC nějaký další program? Díky za info.
[hl]mod KZ[/hl]: přesunuto, témat na DLNA je zde víc jak dost, je zbyteční zakládat další
[hl]mod KZ[/hl]: přesunuto, témat na DLNA je zde víc jak dost, je zbyteční zakládat další
Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA?p=434517&viewfull=1#post434517 a prohledej si fórum, zkušeností jsou zde popsány doslova tuny a vše je zde již několikrát popsáno: https://www.google.cz/webhp?q=dlna%20site%3Atvfreak.cz&qscrl=1#qscrl=1&q=dlna+site:tvfreak.cz
Má rada - zůstaň u stávajícího řešení.
Má rada - zůstaň u stávajícího řešení.