Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DLNA a praktické využití v síťovém spojení mezi PC a TV... "mýtus nebo skutečnost"?

RoPo (6061)|1.11.2014 19:15
FAT32 nesouvisí s 1080p. FAT32 souvisí s omezením maximální velikosti souboru na 4GB. Nemáš menší soubor pod 4GB v 1080p, který bys mohl vyzkoušet z USB?
double (27)|1.11.2014 20:57
[QUOTE=RoPo;498769]FAT32 nesouvisí s 1080p. FAT32 souvisí s omezením maximální velikosti souboru na 4GB. Nemáš menší soubor pod 4GB v 1080p, který bys mohl vyzkoušet z USB?[/QUOTE]
Ved pisem prave preto ze mam vsetky filmy nad 4giga v 1080p a aj ak by som nemal tak tv mi to neprehra kvoli kodeku. Mkv mi neprehra napr
vivid.sk (11472)|2.11.2014 00:21
[QUOTE=double;498774]tak tv mi to neprehra kvoli kodeku[/QUOTE]
Nie koli kodeku, ale koli kontajneru.

[QUOTE=double;498749]Napr scény kde je les alebo stromy[/QUOTE]
Podla toho co pises, to vyzera na problem s playerom v TV (nezvladne vyssi bitrate), co mozes jednoducho otestovat. Takyto usek si "vystrihni" a uloz na USB Flashku a podstrc TV priamo. Podla vysledku zistis, kde je problem.

Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.
double (27)|2.11.2014 11:40
[QUOTE=vivid.sk;498782]Podla toho co pises, to vyzera na problem s playerom v TV (nezvladne vyssi bitrate), co mozes jednoducho otestovat. Takyto usek si "vystrihni" a uloz na USB Flashku a podstrc TV priamo. Podla vysledku zistis, kde je problem.

Na tvojom mieste by som sa vsak zacal obzerat po nejakom pouzitelnom MMC/HTPC.[/QUOTE]

Ok stiahnem nejake demo aj ked neviem ci mi to tv prehra a dam vediet. No uz obzeram po nejakej 4k TV na buduci rok ceny pekne padaju obsah je tiez uz za rohom tak uvidime
vivid.sk (11472)|2.11.2014 12:23
Netreba sa dat nachytat. UHD modely len tento rok prisli do sirsej ponuky vyrobcov, kym bude UHD v TV pouzitelne (t.j. bude dosahovat aspon kvalit dnesnych spickovych fullHD modelov) a zaroven to bude zaplatitelne pre masy, chvilku to potrva. A teraz naozaj nevravim o low-end modeloch, ktore su dobre na staticke obrazky. Ale koli fotkam v 4K si snad nikto TV nekupuje.
kkllcc (16)|14.11.2014 17:58
Dobrý den. Zajímala by mě jedna věc. Jak přesně funguje přehravání obsahu PC přes wifi, DLNA. Jde o to že nechci neustále nahrávat na flashku filmy z PC a pak následně zapojit do USB v TV a přehrávat. Zatím jsem to řešil tak, že jsem propojil gr.kartu v PC HDMI kabelem s TV (vlastně jsem ji použil jako druhý monitor) a myší od televize ovládal PC ve vedlejším pokoji. Jenže nastávaly problémy s rozlišením, nastavením poměru stran apod. Nahledě na to že myš na tu dálku taky nebyla spolehlivá. Bude to při připojení přes kabel přímo do routru lepší? Budu moct procházet složky v PC a pouštět jaké soubory chci? Musím použit v PC nějaký další program? Díky za info.

[hl]mod KZ[/hl]: přesunuto, témat na DLNA je zde víc jak dost, je zbyteční zakládat další
KamilZ (10277)|14.11.2014 18:02
Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-Nez-se-zeptate-HDMI-3D-zvuk-LAN-DLNA?p=434517&viewfull=1#post434517 a prohledej si fórum, zkušeností jsou zde popsány doslova tuny a vše je zde již několikrát popsáno: https://www.google.cz/webhp?q=dlna%20site%3Atvfreak.cz&qscrl=1#qscrl=1&q=dlna+site:tvfreak.cz

Má rada - zůstaň u stávajícího řešení.