Mercury 3783 - konerze qpel do 5,1
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, mám Mercury 3783 , tady je jeho specifikace, tj. co umí a neumí http://www.link.si/~ezadnik/Alec999/MercuryDVD3783_about.htm . Potřeboval bych poradit jak převést filmy ve formátu qpel do něčeho co přečte. Jinak jsem s tím zatím neměl žádný problém, kromě tady toho codecu (jestli je to codec, nebo co , já jsem na tohle absolutní analfabet, tak prosím ne moc ironicky ;-) ) ?
VirtualDub nebo VirtualDubMod - File information a zapamatovat si birate obrazu, na případný dotaz o předělání VBR odpovědět ne.
Obraz - Full procesing, stejný kodek, jak tam byl a bitrate nastavit sejně,
Zvuk - Direct stream copy.
Při default nastavení Xvid i DivX tam Qpel ani GMC, tito nepřátelé stolních přehrávačů nebudou.
Obraz - Full procesing, stejný kodek, jak tam byl a bitrate nastavit sejně,
Zvuk - Direct stream copy.
Při default nastavení Xvid i DivX tam Qpel ani GMC, tito nepřátelé stolních přehrávačů nebudou.
Zdravím, teď to řešíma nerozumím odpovědi, prosím můžete se mi k tomu ještě někdo vyjádřit?Přehrávač mám asi 3 měsíce a bez problémů a nyní když zkusím nějeké nové české filmy,napíše že codec not supported/QPEL/ prosím jestli s tím máte někdo zkušenost,dejte vědět.děkuji předem.
Není podle mě jiná cesta než to předělat.Je to jedno v čem.
Program musí být schopen vzít avi na vstupu se zvukem MP3 VBR i AC3.
Nebo to demuxovat, udělat extra obraz a zvuk tam potom přidat zpátky.
Moje zkušenosti jsou, že pro účel zbavení se QPEL a GMC je VirtualDub nebo VirtualDubMod naprosto vyhovující.
Ještě jednou.
1.Načíst avi, na případný dotaz na korekci header u VBR zvuku odpovědět ne.
2.File a ve File information zjistit framerate a zapamatovat si ji i typ kodeku
3.Video - full processing - compresion ten kodek, v kterém to bylo, v nastavení kodeku zadat zjištěný framerate a ujistit se, že není Qpel a GMC zapnuto, pokud nebylo předtím použito nebude, kodek si nastavení pamatuje i pro příště.
4.Audio - direct stream copy
5. Zkontrolovat, zda v defaultním dekoderu pro MPG4 soubory není nastaven postprocesing !film effect apod.)
6. save
Nezdá se mi to až tak složité.
Program musí být schopen vzít avi na vstupu se zvukem MP3 VBR i AC3.
Nebo to demuxovat, udělat extra obraz a zvuk tam potom přidat zpátky.
Moje zkušenosti jsou, že pro účel zbavení se QPEL a GMC je VirtualDub nebo VirtualDubMod naprosto vyhovující.
Ještě jednou.
1.Načíst avi, na případný dotaz na korekci header u VBR zvuku odpovědět ne.
2.File a ve File information zjistit framerate a zapamatovat si ji i typ kodeku
3.Video - full processing - compresion ten kodek, v kterém to bylo, v nastavení kodeku zadat zjištěný framerate a ujistit se, že není Qpel a GMC zapnuto, pokud nebylo předtím použito nebude, kodek si nastavení pamatuje i pro příště.
4.Audio - direct stream copy
5. Zkontrolovat, zda v defaultním dekoderu pro MPG4 soubory není nastaven postprocesing !film effect apod.)
6. save
Nezdá se mi to až tak složité.