Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 42PFL8404H

Spacer (15)|25.7.2009 08:49
No tak už nejde NetTV ani mne. Zobrazí sa úvodná stránka, ale keď kliknem na Youtube, alebo na hocijakú ikonku, tak preblikne naťahovanie a nedeje sa ďalej nič. Pri nabehnutí kurzorom na podmienky používania v pravom dolnom rohu to celé spoľahlivo zatuhne.

Tak všetko rieši nový firmware 26.38.14 zo dňa 2009-07-21, ako píše aj dyff a musím uznať, že prehrávanie XviD filmov cez Media server je teraz plynulejšie. So starým firmwerom 26.33.9 to dosť šklbalo.
ispa (4)|25.7.2009 17:13
Zdravím,
rád bych se zeptal majitelů této TV, jestli připojení k PC funguje bezproblémově? Na cizím fóru jsem totiž četl, že u loňských philipsů ( konkrétně 7 tisícová řada ) se vyskytovaly různé problémy, např. při pohybu myší zrnil divně obraz v určitých částech. Co jsem tak pochopil tak problém byl kdesi v 1:1 pixel mappingu.

díky za odpovědi
Spacer (15)|26.7.2009 01:10
Keď to má DLNA, tak doteraz klasické pripojenie ku grafike z PC považujem za prežitok.
ispa (4)|26.7.2009 12:25
Ale pokud nechci dokupovat další externí zařízení, jak jinak můžu přehrát mkv než přes PC? Přes DLNA to nelze, nebo se pletu?
vmull (18)|28.7.2009 12:05
[quote=Spacer;234274]Keď to má DLNA, tak doteraz klasické pripojenie ku grafike z PC považujem za prežitok.[/quote]

Připojení z PC není jenom na promítání filmů, ale také na použití flat panelu jako zobrazovací jednotky pro práci na PC. Přes DLNA těžko půjde editovat dokument.

Přidávám se taky k prosbě o informace, co vše je možné přehrát přes USB? Je podporován externí disk? Je možné přímo přes USB připojení procházet složky na disku (jaký formát na disku?) a je možné přehrát i formát .mkv, nebo to umí jenom .avi? Jak to je s divx-xvid, funguje to na mpeg4? Lze získat registrační klíč k divx?

Díky za info.
mila001 (149)|30.7.2009 20:59
Jaký je prosim rozdíl mezi touto tv a 9604.Děkuji.
pepawo (29)|10.8.2009 14:00
Jsem nový uživatel této TV, a mám problémy s FW. Pokouším se o upgrade, ale ať postupuji jak chci, nijak to nejde. Z USB se autorun.upg nerozbíhá, ze sítě to píše že není spojení na server výrobce. Postupuji přesně podle návodu na suportu Philips, můžete mi někdo poradit? Jinak síť (Net TV) i moje LAN funguje, jen přehrávání audio/video ze sítě je přerušované, a při přístupu na stránky Net TV to občas zatuhne. Děkuji předem za reakci.
pepawo (29)|11.8.2009 07:57
Po kontaktu zákaznické podpory Philips mohu svůj problém upřesnit:
Online upgrade údajně nefunguje, za což se Philips omlouvá - pracují na tom. Používám tedy USB, a to přesně podle návodu zákaznické podpory. Rozbalený soubor se jmenuje autorun.upg, má přes 40 MB a mám ho jako jediný na flash 1 GB. Jakýmkoliv způsobem se mi nepodařilo, aby ho TV vzal na vědomí. Prostě ho naprosto ignoruje. Nevím, jestli je chyba v souboru nebo v TV.
Jinak TV má přesně ty chyby, o kterým se píše v poznámce k vydání upgrade na stránkách philips.com. Tyto chyby nejsou fatální, ale znemožňují reálné používání TV v síti, ať lokální nebo internetové.
Vypadá to tedy, že bude potřeba reklamace.
Přivítám každou radu, která by vedla k úspěchu bez nutnosti reklamovat.
emmerityx (210)|11.8.2009 14:14
Není problém se souborovým systémem na flašce? Jaký máš?
pepawo (29)|11.8.2009 15:25
V tom problém není. Zkoušel jsem jak FAT32, tak FAT16. Podle mínění zákaznické podpory mám TV reklamovat. To je ovšem silně nepříjemné...je to přece jenom dost velký krám na převážení. A bydlím mimo město...jinak TV chodí dobře, akorát jsem nepochopil prazvláštní filozofii automatického rozměru obrazu - totiž ten stejný pořad o standardním rozměru 4:3 to jednou zobrazí standardně, tj. s pruhy po stranách, a jindy vyplní celou obrazovku (uřízně něco seshora i zdola), a to je u starších filmů silně nepříjemné - zhorší se i tak bídná kvalita filmové kopie. Bohužel to nejde nijak ručně ovlivnit (tedy vrátit se k původnímu zobrazení). Tady myslím soudruzi z Philipse udělali chybu - neznaje našich bídných TV poměrů (na rakouských kanálech tohle není kupodivu problémem).
pepawo (29)|11.8.2009 15:35
Ještě mám dotaz - než to dám na samostatný thread, neb se to asi bude týkat více typů - podařilo se někomu zprovoznit sestavu WinXP > WMP11 <> LAN/DLNA <> TV ?
Mně ne (firewall vypnut), chodí jenom Tversity, ale tenhle krám mně ořezává fotky na 640x480, což je k prdu...
Cheeper (24)|11.8.2009 18:00
Dotazoval som sa na prehravanie MKV a toto mi doslo

ďakujeme za Váš e.mail, veľmi si vážime, že využivate služby a produkty našej spoločnosti.
Spoločnosť Philips ponúka na slovenskom trhu širokú škálu LCD TV, večšina z daných modelov má možnosť pripojenia externého usb zariadenia, USB kľúča z ktorého je možné prehrávať následovné
formáty: hudba - MP3, WMA, Fotografie - JPEG, filmy - Divx. Spoločnosť Philips momentálne neuvažuje o zavedení formátu MKV pre prehrávanie videa, prostrdníctvom externého USB vstupu pre svoje LCD TV.
Veríme že aj napriek tejto skutočnosti budete spokojný s naším produktom, a spríjemní Vám mnoho pekných chvíľ.

No cakal som, ze sa spamataju ...
Spacer (15)|11.8.2009 21:25
[quote=pepawo;236364]Ještě mám dotaz - než to dám na samostatný thread, neb se to asi bude týkat více typů - podařilo se někomu zprovoznit sestavu WinXP > WMP11 <> LAN/DLNA <> TV ?
Mně ne (firewall vypnut), chodí jenom Tversity, ale tenhle krám mně ořezává fotky na 640x480, což je k prdu...[/quote]

Win XP a WMP 11 mi funguje. Len treba nastaviť sledované zložky v media playeri. Na TV vidim iba filmy, ktore natvrdo skopirujem do zlozky Moje video.

V media playeri treba skontrolovat nastavenia Moznosti, zalozka knihovna.
Spacer (15)|11.8.2009 21:52
[quote=pepawo;236266]Jsem nový uživatel této TV, a mám problémy s FW. Pokouším se o upgrade, ale ať postupuji jak chci, nijak to nejde. Z USB se autorun.upg nerozbíhá, ze sítě to píše že není spojení na server výrobce. Postupuji přesně podle návodu na suportu Philips, můžete mi někdo poradit? Jinak síť (Net TV) i moje LAN funguje, jen přehrávání audio/video ze sítě je přerušované, a při přístupu na stránky Net TV to občas zatuhne. Děkuji předem za reakci.[/quote]

Skontroluj si, aky mas firmware na TV teraz: Menu, konfiguracia, aktualizacia softwaru, info o softweri. Ja tam mam momentalne verziu 26.38.14.

Postup upgrade by mal byt nasledovny:
1. Zapnut TV
2. vloziť USB kluc so suborom autorun.upg v roote, cize nie niekde v adresari
3. TV by sa mala automaticky vypnut - restartovat a po nabehnuti sa objavi obrazovka s nacitavanim firmwaru.
4. po kompletnom nacitani treba vytiahnut USB kluc a TV vypnut tlacitkom POWER na dialkovom ovladaci, nie na TV.
5. TV sa vypne a automaticky nabehne po 10 sekundach s novym firmwerom.

Skontroluj si, ci mas spravnu verziu firmweru ku svojmu TV.
pepawo (29)|12.8.2009 18:29
Díky Spacerovi za info, ale přesně toto mi to nedělá. Vložím USB, s autorun.upg v rootu, TV se nevypne, nerestertuje, jen napíše že na USB nejsou žádné soubory k přehrání. Prostě jako by byl USB prázdný. To je vše. Aktuálně mám verzi FW 26.33.09, což je ta , s kterou se TV u nás prodávají. A ta má spoustu chyb, leč upgrade nefunguje. Bohužel. Ani zákaznická podpora si neví rady, a servis mně vůbec neodpověděl, ale to je u nás normální. Paradoxně jsem nějaký čas pracoval v Philips servisu v U.K., sice na profi elektronice, ale tam to bylo jiné kafe...kde jsou ty časy...
Spacer (15)|12.8.2009 21:42
[quote=pepawo;236522]Díky Spacerovi za info, ale přesně toto mi to nedělá. Vložím USB, s autorun.upg v rootu, TV se nevypne, nerestertuje, jen napíše že na USB nejsou žádné soubory k přehrání. Prostě jako by byl USB prázdný. To je vše. Aktuálně mám verzi FW 26.33.09, což je ta , s kterou se TV u nás prodávají. A ta má spoustu chyb, leč upgrade nefunguje. Bohužel. Ani zákaznická podpora si neví rady, a servis mně vůbec neodpověděl, ale to je u nás normální. Paradoxně jsem nějaký čas pracoval v Philips servisu v U.K., sice na profi elektronice, ale tam to bylo jiné kafe...kde jsou ty časy...[/quote]

Nevidim to inak, iba vyskusat format USB a skontrolovat, alebo znovu stiahnut aktualizaciu zo stranok Philips v .zip formate, či ti sedí aj velkosť obrazovky v palcoch, spravne rozpakovat, pripadne vyskusat iny USB kluc.

Neviem, ci su rozdiely aj vo velkosti obrazoviek, ja mam 32" a MD5 checksum pre autorun.upg verzie 26.38.14 je C3A90EBC5E36FC7F38BBEF5CC45A0C1F.

Skontroluj si to so svojou verziou suboru v tomto programe - MD5 Checker

http://download.cnet.com/3001-2092_4-10410639.html?spi=c579cca31d6a8ca132be492a79b000c6&part=dl-MD5Check
OndraC (167)|12.8.2009 21:52
[quote=pepawo;236362]V tom problém není. Zkoušel jsem jak FAT32, tak FAT16. Podle mínění zákaznické podpory mám TV reklamovat. To je ovšem silně nepříjemné...je to přece jenom dost velký krám na převážení. A bydlím mimo město...jinak TV chodí dobře, akorát jsem nepochopil prazvláštní filozofii automatického rozměru obrazu - totiž ten stejný pořad o standardním rozměru 4:3 to jednou zobrazí standardně, tj. s pruhy po stranách, a jindy vyplní celou obrazovku (uřízně něco seshora i zdola), a to je u starších filmů silně nepříjemné - zhorší se i tak bídná kvalita filmové kopie. Bohužel to nejde nijak ručně ovlivnit (tedy vrátit se k původnímu zobrazení). Tady myslím soudruzi z Philipse udělali chybu - neznaje našich bídných TV poměrů (na rakouských kanálech tohle není kupodivu problémem).[/quote]

Ohledně toho automatického obrazu...je zajímavé, co píšeš...já mám model 9603 a musím říct, že jedna z věcí, kterou na něm oceňuju, je to, jak dokáže inteligentně a bez problémů roztáhnout obraz tak, aby nebyl zdeformován či nějak brutálně ořezán...
Spacer (15)|12.8.2009 22:07
[quote=OndraC;236551]Ohledně toho automatického obrazu...je zajímavé, co píšeš...já mám model 9603 a musím říct, že jedna z věcí, kterou na něm oceňuju, je to, jak dokáže inteligentně a bez problémů roztáhnout obraz tak, aby nebyl zdeformován či nějak brutálně ořezán...[/quote]

Je to fakt dobre vyriesene, len ked sa clovek sustredi, tak zisti, ze na okrajoch sa tie hlavy roztahuju. Je to pekne vidiet pri svenkovani kamery. Tzv. lupa efekt.
pepawo (29)|12.8.2009 22:11
Ondro, je možné, že ta automatika se vývojem lepší. Nebo je to opět chyba kusu, ale dost často jsou "širší xichty", což moje žena bytostně nesnáší. V tom případě pomůže jenom "zoom", a trochu snížit horní okraj šipkou dolů. Ale jak říkám, pak se, se zvětšením obrazu, zvětší také vady. To pochopitelně nevadí u relativně nových filmů, ale ty s Oldou Novým nebo s Vlastou Burianem jsou pak stěží koukatelné.
Pokud jde o ten nešťastný upgrade, samo že jsem zkoušel 3 různé flešky, 2 různé souborové systémy, soubor je přesně ten, co Philips produkuje pro daný typ TV (dokonce jsem to stáhl i pomocí funkce "via USB", kdy se na USB nahrají data TV ve formátu HTML a automaticky se vyhledá patřičný soubor na webu. No a pořád nic. Zákaznická podpora říká, že se s tím ještě nesetkali. Zkusím ještě kontaktovat přímo výrobce pomocí (snad) ještě tam pracujících bývalých kamarádů, ale nevím. Na TV je "assembled in Hungary"....
OndraC (167)|12.8.2009 22:37
[quote=Spacer;236553]Je to fakt dobre vyriesene, len ked sa clovek sustredi, tak zisti, ze na okrajoch sa tie hlavy roztahuju. Je to pekne vidiet pri svenkovani kamery. Tzv. lupa efekt.[/quote]

ať koukám, jak koukám, nic takovýho nepozoruju...
OndraC (167)|12.8.2009 22:39
[quote=pepawo;236554]Ondro, je možné, že ta automatika se vývojem lepší. Nebo je to opět chyba kusu, ale dost často jsou "širší xichty", což moje žena bytostně nesnáší. V tom případě pomůže jenom "zoom", a trochu snížit horní okraj šipkou dolů. Ale jak říkám, pak se, se zvětšením obrazu, zvětší také vady. To pochopitelně nevadí u relativně nových filmů, ale ty s Oldou Novým nebo s Vlastou Burianem jsou pak stěží koukatelné.
Pokud jde o ten nešťastný upgrade, samo že jsem zkoušel 3 různé flešky, 2 různé souborové systémy, soubor je přesně ten, co Philips produkuje pro daný typ TV (dokonce jsem to stáhl i pomocí funkce "via USB", kdy se na USB nahrají data TV ve formátu HTML a automaticky se vyhledá patřičný soubor na webu. No a pořád nic. Zákaznická podpora říká, že se s tím ještě nesetkali. Zkusím ještě kontaktovat přímo výrobce pomocí (snad) ještě tam pracujících bývalých kamarádů, ale nevím. Na TV je "assembled in Hungary"....[/quote]

jak jsi přesně myslel, že automatika se vývojem lepší? já mám loňský model a zdá se, že funguje líp
solfan (8)|13.8.2009 09:38
postnem svoje doterajsie skusenosti s tv 32pfl8404, ohladne automatiky a vsetkeho ;-):

postup, ako dostat format obrazu na spravny pomer:
menu->obraz->rezim automatickeho formatu->automaticke zvacsenie
v tomto rezime zobrazi 4:3, ale ak obraz obsahuje cierne pruhy hore aj dole, tak to tv pekne rovnomerne zvacsi bez zdeformovania.
samozrejme aj toto ma svoje muchy, nie vzdy sa mu to podari a niekety silou mocou z toho robi automaticky format na celu obrazovku, ale to sa stava veeelmi malo a staci prepnut na iny program a naspat a malo by sa to spravit, takze podla mna je to super volba. samozrejme, pre bezneho pozeraca tv podla mna dostacuje aj mod, ked aj vysielanie 4:3 automaticky roztiahne a ciastocne oreze tak aby to bolo na celu obrazovku (v menu volba automaticka vypln), je to dost malo viditelne, takze si myslim, ze tento tv ma spracovanie formatu obrazu na velmi vysokej urovni.

pozeram hlavne na dvb-t, film z dvd a pc a musim povedat, ze ta tv je za dane peniaze super (pozor, kupovane na sk v polovici jula cca 17500 KC (700EUR), v cr drahsie asi o 3000 korun a to sa uz podla mna oplati pozerat aj po inych znackach, napriklad samsung le32b650 je pri vyuziti akcie vratenia penazi od samsungu velmi vyhodna kupa - rozdiel v cr oproti philipsu bol razom asi 6000 KC, ale ako je to presne teraz neviem...).
ambilight sa mi velmi paci a kludne by som zvladol aj ambilight spectra 3 aby to svietilo aj hore, ale aj tak je to na vecerne sledovanie prijemne a to mam stenu v pozadi oranzovu, ked som skusal na bielej stene, bolo to este lepsie
obraz ma vela moznosti nastavenia, ale to uz v dnesnej dobe asi vsetky lcd televizory a myslim si ze kvalitou obrazu su tv v rovnakej cenovej relacii priblizne rovnake a so ziadnou renomovanou znackou clovek velku chybu neurobi, rozhoduje to navyse (v tomto pipade ambilight, dizajn, internet, spracovanie formatu obrazu a podobne...).
internet je fajn aj ked je relativne pomaly, youtube vyuzivam a dokonca aj klasicky web cez upravenu operu sem tam vyuzijem, ked potrebujem nieco pozriet a nechce sa mi kvoli tomu pustat pc , napriklad minule aj http://www.mapy.cz aby som pozrel ako presne dojdem na konkretnu adresu. tato upravena opera vsak nevie prehravat flash, takze archiv televizii zatial nejde (youtube ide, ale to sa spusta cez inu aplikaciu, nie cez operu), snad sa to upravi originalnym, alebo neoriginalnym firmware.
pripojenie dlna s pc v pohode (titulky nevie, mozno s dalsim firmware, teraz mam najnovsi). skusal som ako media server len windows media player a slo to, ale toto nie je zatial to co nejako extra potrebujem.
firmware updatlo velmi jednoducho z pripojenej flaskhy (bolo na ne jkopec roznych veci a bez problemov updatla z autorunu), ale myslim, ze to bude vediet este jednoduchsie automaticky z internetu po zaregistrovani sa na strankach philipsu - musim skusit.
samozrejme treba brat do uvahy, ze je to lcd a teda ze cierna nie je uplne cierna (da sa vela donastavit a vecer k lepsiemu kontrastu prispieva aj ambilight). uhly na normalne pozeranie z obyvackovej sedacky su v poriadku, samozrejme su tam klasicke limity lcd technologie.
menu, sprievodca programom (da sa z netu aj z tv signalu - ja pouzivam z tv signalu, je to spolahlivejsie) napovedy a pod. su na velmi dobrej urovni - pekne a ergonomicke, takisto aj dialkove ovladanie je super do ruky a clovek sa s nim velmi rychlo zzije (paci sa mi napriklad, ze pri videach z youtube funguju tlacidla play, stop, pause a dopredu, dozadu na dialkovom ovladaci...)
dizajn - subjektivna vec, pre mna je toto jeden z najlepsich dizajnov a to kvoli uzkemu ramceku ale na vacsich uhloprieckach uz ten siroky ramcek na inych tv az tak nevadi, pri 32" je to podla mna dost zle, co je ale vec nazoru a to sa uz musi rozhodnut kazdy sam
dalsie zaujimavosti ak na nejake pridem tak napisem, zatial stale zistujem co sa da s tym tv robit.
moj verdikt - mne teraz ako priemernemu pouzivatelovi sa telka paci a vyhovuje ako obrazom, zvukom tak aj doplnkovymi funkciami (samozrejme ze radsej by som plazmu s kvalitnym audio systemom, ale to bude casom, teraz staci lcd ).
mila001 (149)|13.8.2009 23:53
JO moc pěknej kousek taky jsem se rozhodoval mezi touto tv a Samsung LE750 díky akci jsem vybral Samsung a mohu také vřele doporučit.
pepawo (29)|14.8.2009 09:35
Trochu k problému s automatickým formátem:
Je jasné, že převést formát 4:3 na 5,33:3 bez zkreslení, aby z kolečka nebyla elipsa, je celkem problém.
Pokud zvolím "Auto Fill", TV se snaží vyplnit celou obrazovku, takže nahoře a dole kousek uřízne. Lze použít šipky nahoru a dolů a obraz si trochu poupravit, třeba aby nebyly uřezané hlavy.
Pokud zvolím "Auto Zoom", TV obvykle umístí obraz na střed bez úpravy, a po stranách vzniknou pruhy. V tomto režimu mi přijde "kvalita" nekvalitních, starých filmových záběrů na obrazovce 42" subjektivně jako nejlepší.
Ovšem ne vždy TV zareaguje přesně jak je popsáno. Zřejmě není vždy k dispozici patřičná informace z TV signálu. Faktem je, že skoro 100 % pomůže přepnutí na jiný program a zpět, jak píše kolega SOLFAN.
Já jsem si si zvykl na "Auto Fill". Většinou je obraz dobrý a naprosto nezkreslený. Ale třeba zrovna teď byl na ČT1 pořad o starých brněnských "šalinách", a s tím si TV neporadil. Obraz při mém nastavení byl roztažený do šířky. Po přepnutí na "Auto Zoom" byl 4:3, ovšem s pruhy.
Zdá se, že velmi záleží na tom, co se zrovna vysílá. Volba jednoho nebo druhého způsobu automatiky je pak na osobních preferencích.
Pokud jde o upgrade, zatím se mi nepodařil. Z netu mi píše, že FW je UP-TO-DATE. Tak nevím.
Pokud jde o LAN, zprovoznil jsem nakonec bez problémů propojení mezi PC a TV via WiFi routery. Na PC mi běží Linux Mint 7 a jako media server miniDLNA. Jednoduché, naprosto funkční na první pokus.
Internet běží v pohodě, jak píše kolega, je poněkud pomalejší odezva, a díky neexistenci myšího kurzoru je poněkud horší orientace na běžných stránkách. Ale dá se s tím žít. Například naše obecní stránky fungují v pohodě i včetně info o počasí (radar ČHMÚ, satelitní animace).
Až na to upgrade jsem plně spokojen. Velice kvalitní je zvuk včetně surroundu, jak je ostatně u Philipsů tradicí.
pepawo (29)|14.8.2009 10:39
[quote=OndraC;236558]jak jsi přesně myslel, že automatika se vývojem lepší? já mám loňský model a zdá se, že funguje líp[/quote]
No myslím to tak, že řada 9000 je o krok dál než 8000, což se může týkat i software.
Milo_SK (2)|16.8.2009 16:25
Ahoj neviem ci uz to tu niekto daval ale pokial chcete format 4:3 na tejto telke a nevadia vam pruhy po bokoch tak sa to da prepnut...nemam tuto telku tak si to uz presne nepamatam... treba si v menu nastavit rezim PC a potom vo vlastnostiach prepinania obrazu sa da prepnut aj 4:3 akurat to vypne 100Hz a este nieco mylim natural motion... niekto z majitelov by to mohol upresnit ...skusal som to ked som mal 37" telku na tyzden doma potom sla ku kamaratovi :(
pepawo (29)|16.8.2009 17:40
[QUOTE=Milo_SK;236935... treba si v menu nastavit rezim PC a potom vo vlastnostiach prepinania obrazu sa da prepnut aj 4:3 ([/QUOTE]
No nevím, já, pokud nepřipojím PC, volbu Režim PC v menu nemám vysvícenou, takže takto to nejde (jednalo by se o vypnutí přepočítávání). Pokud se mýlím, opravte mě.
Pokud jde o automatiku, po delším sledování musím potvrdit, že funguje na 99%. Zbytek jsou prapodivně natočené starší filmy, dokumenty, pohádky.
Pokud automatika nezareaguje, skutečně stačí přepnout program a lup - je to OK.
OndraC (167)|16.8.2009 20:22
[quote=pepawo;236724]No myslím to tak, že řada 9000 je o krok dál než 8000, což se může týkat i software.[/quote]

Aha, jasný. No je fakt, že řada 9000 by měla být o něco lepší než 8000, na druhou stranu, letošní model nižší třídy by mohl min. dohonit loňský model vyšší třídy.

Ale jak jsem se dočetl z tvého posledního příspěvku, 99% úspěšnost je velmi dobrý počin, co? :-)
pepawo (29)|16.8.2009 20:58
Ale ano. S těmi procenty je to samozřejmě jen obrazně řečeno, ale člověk si na tyhle vymoženosti musí zvykat. Do teď jsem měl klasickou CRT 4:3 72 cm Mascom, a najednou je obrazu plná místnost. Rozhodně ale nelituji, že jsem se rozhodl pro 42" (víc už by byl problém vzhledem k nábytku). Všichni kamarádi, co modernizovali TV, do jednoho měli názor: Pokud se rozhodneš pro určitý rozměr (v obchodě), vem o stupeň větší. Doma ti to tak velký vůbec nepřijde. Měli pravdu.
Ještě mě trochu zarazila spotřeba, ale už chystám měření, jak je tomu ve skutečnosti (aby měla žena klid). Výsledky sem napíšu.
Milo_SK (2)|16.8.2009 21:07
[quote=pepawo;236940]No nevím, já, pokud nepřipojím PC, volbu Režim PC v menu nemám vysvícenou, takže takto to nejde (jednalo by se o vypnutí přepočítávání). Pokud se mýlím, opravte mě.
[/quote]

mas pravdu PC rezim sa da zapnut iba pre externe zdroje HDMI, EXT1... ja som mal set top box od UPC pripojeny cez SCART a ked som zvolil PC rezim mohol som si prepnut na klasicke 4:3 s ciernymi pasmi po bokoch ale zasedli/zhasli mi moznosti 100Hz a HD natural motion...
solfan (8)|17.8.2009 09:27
[quote=Milo_SK;236935]Ahoj neviem ci uz to tu niekto daval ale pokial chcete format 4:3 na tejto telke a nevadia vam pruhy po bokoch tak sa to da prepnut...nemam tuto telku tak si to uz presne nepamatam... treba si v menu nastavit rezim PC a potom vo vlastnostiach prepinania obrazu sa da prepnut aj 4:3 akurat to vypne 100Hz a este nieco mylim natural motion... niekto z majitelov by to mohol upresnit ...skusal som to ked som mal 37" telku na tyzden doma potom sla ku kamaratovi :([/quote]

uz som to pisal skor:

postup, ako dostat format obrazu na spravny pomer (bez nejakeho PC rezimu a pod.):
menu->obraz->rezim automatickeho formatu->automaticke zvacsenie
v tomto rezime zobrazi 4:3, ale ak obraz obsahuje cierne pruhy hore aj dole, tak to tv pekne rovnomerne zvacsi bez zdeformovania.
samozrejme aj toto ma svoje muchy, nie vzdy sa mu to podari a niekety silou mocou z toho robi automaticky format na celu obrazovku, ale to sa stava veeelmi malo a staci prepnut na iny program a naspat a malo by sa to spravit, takze podla mna je to super volba. samozrejme, pre bezneho pozeraca tv podla mna dostacuje aj mod, ked aj vysielanie 4:3 automaticky roztiahne a ciastocne oreze tak aby to bolo na celu obrazovku (v menu volba automaticka vypln), je to dost malo viditelne, takze si myslim, ze tento tv ma spracovanie formatu obrazu na velmi vysokej urovni.
Jenina (3)|27.8.2009 15:39
Zdravím a dávám sem zajímavý odkaz, který zodpoví některé otázky.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jinak Philips spolupracuje s UPC na DVB-C, který je zatím zablokován. K dispozici by měl být ještě letos, takže bychom pro UPC nepotřebovali set-top-box.
pepawo (29)|27.8.2009 20:36
Recenze na Digizone je dobrá, neodolal jsem a přičinil poznámku. Mám vcelku podobné zkušenosti jako autor, a doufám, že FW bude mít vývoj, a také, že se mi podaří upgrade (zatím se můj kus tváří, že žádné nepotřebuje).
Přivítal bych větší kompatibilitu s videoformáty, např. wmv se mi přehrát nepodařilo, jen nějaké mpg. Prohlížení fotek je díky rozlišení bezvadné. Ale ten boční USB vstup je špatně přístupný, takže používám krátké prodloužení. Kartu z foťáku strkám do miniaturní jednoslotové SDHC USB čtečky, takže mi absence slotu nečiní problém. Ovšem videa (AVI, MOV ani MP4) z foťákové karty přehrát nelze...
emkaa (105)|27.8.2009 21:40
[quote=pepawo;238406]Recenze na Digizone je dobrá, neodolal jsem a přičinil poznámku. Mám vcelku podobné zkušenosti jako autor, a doufám, že FW bude mít vývoj, a také, že se mi podaří upgrade (zatím se můj kus tváří, že žádné nepotřebuje).
Přivítal bych větší kompatibilitu s videoformáty, např. wmv se mi přehrát nepodařilo, jen nějaké mpg. Prohlížení fotek je díky rozlišení bezvadné. Ale ten boční USB vstup je špatně přístupný, takže používám krátké prodloužení. Kartu z foťáku strkám do miniaturní jednoslotové SDHC USB čtečky, takže mi absence slotu nečiní problém. Ovšem videa (AVI, MOV ani MP4) z foťákové karty přehrát nelze...[/quote]
Je zajimavy, jak se da napsat recenze na televizi a temer nezminit kvalitu obrazu :-)
Jack-aL (60)|29.8.2009 15:55
Minulej tejden sem vobjednal Philips 42PFL7404 za 25k,nekde sem cet ze letosni modely maji na konci oznaceni "4"
Nebo je to podle toho prvniho cisla.. 7,8,9...?
A ma ji nekdo ? jakej je rozdil mezi 7404 a 8404 krom toho ze 8ma ma ambilight..
pepawo (29)|29.8.2009 17:00
Jo, 7404 nemá ambilight a nemá LAN port - nejde spojit s místní sítí (DLNA) a s internetem. Obě vlastnosti "lze" postrádat, ale pro někoho mohou být zajímavé. O ambilightu se tady psalo dost, kdo ho nemá, tomu nechybí, kdo ho má, tak ho určitě nevypíná. Pokud jde o spojení s internetem, v našich podmínkách to celkem nemá význam (zdá se, že to platí o všech značkách). Pokud jde o místní síť, to už je zajímavější (fotky - super, ale jednodušeji lze použít USB, video - jak to vidím, je potřeba vybudovat gigabytové propojení). Dobrý by bylo propojení kvůli audiu, ale ti natvrdlí Philipsové neudělali vypínání obrazu při přehrávání zvuku (to platí i pro rádia via DVB-T), takže tohle je sice funkční, ale úplně nanic. Zatím bych řekl, že to není nic pro normálního diváka, spíš pro technické hračičkáře...
Jinak jsou oba TV asi totožné.
Jack-aL (60)|29.8.2009 17:05
a jak je to s tema modelama o jejich oznacenim..?

2 pepawo : a jinak co se tyce ambilightu tak se mi to zda nesmysl za nej dat 4-5k ve srovnani s 7404kou..
taky si myslim ze mezi 7/8404 bude jen ten ambilight a ty dve funkce cos psal.. ale to stejne nevim jak bych ja vyuzil,ani k cemu vlastne sou..
pepawo (29)|29.8.2009 17:41
Pokud jde o označování, sorry, to nevím...
Pokud jde o ambilight, jak jsem psal. Dřív jsem ho neměl, nechyběl mi. Ale jsem rád že ho mám.
Pokud jde o internet - zatím holá zbytečnost.
Pokud jde o DLNA (přenos souborů v místní síti) - to je pro toho, kdo má beztak puštěný počítač imrvére, a umí si do něj stáhnout z netu zajímavé filmy. Ovšem lze to řešit i tak, že filmy nahraješ na externí hard nebo flešku a přehráváš přes USB. Akorát to musíš přepojovat a přenášet. Je důležité, že ten TV to USB má.
Pokud jde o cenu, dal jsem za něj 28890 u AZ Elektro. Šetřit jsem nemusel, ale je fakt, že ten rozdíl moc zvýšení užitné hodnoty neodpovídá. Zatím - je to tak trochu sázka na budoucnost, že ten TV je jaksi univerzálnější. Ovšem pokud nebude mít firmware vývoj (a to nikdy nelze říct, výrobce raději podporuje nové typy - je to kšeft), tak je to slepá ulička. Uvidíme...
Lucio78 (8)|29.8.2009 19:04
chystam sa kupit tento tv,teda mensiu uhlopriecku 32. Otazka- som taky dvd maniak,pozeram ci originalne,alebo skompresovane (82 cca%)filmy na dvd (4.3GB)dom.kine. Aky bude obraz takychto dvd na tomto full hd? horsi ako na CRT 72,100hz,alebo taky isty,alebo lepši???? Toto je moja velka dilema, a zaroven aj "strach".....Okrem toho mam UPC digital....
franzkafka (89)|30.8.2009 09:56
Tak pomalu a jistě začínám o této LCD TV uvažovat.

Na internetu lze koupit 42 palcovou verzi už za 23 895 Kč s DPH (nebo někdo našel ještě levnější prodejní cenu ?)

http://www.electro.cz/philips/lcd-televize/televize/42pfl8404-h-12-d17219.html
Jack-aL (60)|30.8.2009 12:40
[quote=franzkafka;238671]Tak pomalu a jistě začínám o této LCD TV uvažovat.

Na internetu lze koupit 42 palcovou verzi už za 23 895 Kč s DPH (nebo někdo našel ještě levnější prodejní cenu ?)

http://www.electro.cz/philips/lcd-televize/televize/42pfl8404-h-12-d17219.html[/quote]

Tak to je husta cena! a ja se chystam koupit 7404 za 25k :]
pepawo (29)|30.8.2009 14:12
No já rozhodně nejsem DVD maniak, ani, kromě PC, vlastně DVD nemám. Ovšem zkoušel jsem to z PC přes síť. Mohu říct toto: Obraz rozhodně nebude horší při srovnání s CRT (i já jsem měl 72/100 Hz), naopak kreslené filmy, večerníčky a pod. jsou nesrovnatelně lepší. Pokud jde o běžné filmy, jsou podle mne subjektivně taky lepší, pokud jde o staré nekvalitní filmy nebo pořady, tam je to sporné, spíš se mi zdá, že tento TV tu nekvalitu dá víc najevo.
Pokud jde o zdroj signálu, pídil bych se po HD. To teprve ukáže VO CO GOU...
Já to zkoušel jen jako nějaké Microsoft dema (transfer 5 minutového klipu do spustitelné podoby je neskutečný opruz), ale obraz je přenádherný.
No jak to tak vypadá, budu šetřit na satelit (Czech link).
pepawo (29)|30.8.2009 14:27
[quote=Lucio78;238631]chystam sa kupit tento tv,teda mensiu uhlopriecku 32. Otazka- som taky dvd maniak,pozeram ci originalne,alebo skompresovane (82 cca%)filmy na dvd (4.3GB)dom.kine. Aky bude obraz takychto dvd na tomto full hd? horsi ako na CRT 72,100hz,alebo taky isty,alebo lepši???? Toto je moja velka dilema, a zaroven aj "strach".....Okrem toho mam UPC digital....[/quote]
Ještě k té obrazovce - pokud nejste omezen třeba nábytkem, zvažte toto:
Formát 16:9:
velikost obrazovky: 708 x 398 mm
velikost obrazovky 4:3 o stejné výšce: 531 x 398 mm (úhlopříčka 66 cm = 26.1")
- abyste pak nebyl zklamán, že máte vlastně menší TV než byla CRT...
Dobrá rada zní: Kupujte o stupeň větší, než se vám líbí v obchodě (to mi poradili a nelituji).
Lucio78 (8)|30.8.2009 14:30
nevie niekto povedať,zistit kde sa vyrabaju tieto modely? teda konkretne rad 32pfl,a hlavne 37pfl?
pepawo (29)|30.8.2009 14:36
[quote=Lucio78;238712]nevie niekto povedať,zistit kde sa vyrabaju tieto modely? teda konkretne rad 32pfl,a hlavne 37pfl?[/quote]

Leda se podívat na škatuli. Moje 42" je "assembled in Turkey"...

OPRAVA: "assembled in Hungary" (Turkey byla jiná škatule, sorry...)
Lucio78 (8)|30.8.2009 19:29
idem asi do tej "37,myslim,ze to je celkom super tv. Ale!- rpzhodol som sa ju kupit nie v kamennom,predrazenom,obchode (1000€),ale ces internet - 800€
Jack-aL (60)|31.8.2009 16:33
Tak sem taky objevil bezva cenu zda se..

[code]http://www.mironet.cz/42quot-lcdtv-philips-42pfl8404h12--1920x1080--dvbt--dvbc--4x-hdmi--usb--100hz+dp96155/[/code]

Jen se chci zeptat,ten model 8404 je jen jeden ne? protoze tady prave na konci nemaj to... /12

Jinak este pred tejdnem tam meli modely 7404/8404 o 5k drazsi..
takze pudu asi do tyhle..
franzkafka (89)|31.8.2009 17:40
[quote=Jack-aL;238874]Tak sem taky objevil bezva cenu zda se..

[code]http://www.mironet.cz/42quot-lcdtv-philips-42pfl8404h12--1920x1080--dvbt--dvbc--4x-hdmi--usb--100hz+dp96155/[/code]

Jen se chci zeptat,ten model 8404 je jen jeden ne? protoze tady prave na konci nemaj to... /12

Jinak este pred tejdnem tam meli modely 7404/8404 o 5k drazsi..
takze pudu asi do tyhle..[/quote]

Ještě levnější Philips 42PFL8404 je tady

[code]http://www.elektro-chmelar.cz/produkt/17219-.html[/code]

Jinak to označení /12 na konci znamená regionální označení trhu pro který je výrobek určen (tuším, že ta 12-ka znamená Střední Evropu)
-=Ice=- (414)|31.8.2009 23:38
/10 a /12 je pro náš trh. a pak s H mají navíc tuner. kdežto D nikoliv. A jelikož u nás nebylo DVB-T tak nebyly ani modely s H naštěstí už jsou.
franzkafka (89)|1.9.2009 19:29
[quote=-=Ice=-;238907]/10 a /12 je pro náš trh. a pak s H mají navíc tuner. kdežto D nikoliv. A jelikož u nás nebylo DVB-T tak nebyly ani modely s H naštěstí už jsou.[/quote]

Kdepak. Modely s označením D mají analogový i digitálni tuner - stejně tak jako modely s označením H. Modely D však umí jen DVB-T v normě MPEG-2 kdežto model s označením H umí DVB-T v normě MPEG-2 i MPEG-4.