Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Winfast PVR2 timeshift - jak a v čem ho přehrát?

pkovak (43)|26.7.2009 20:36
Stala se mi nepříjemná věc, nahrával jsem pomocí timeshiftu ve Winfast PVR2 několik hodin programů, ale poté jsem omylem místo na maximalizaci kliknul na zavření...
Všechno je stále uložené v souborech, vím kde, ale nedaří se mi to přehrát. Nenašel jsem nikde možnost přímo PVR2 takové video spustit. Přejmenoval jsem první soubor (jak se zdá PVR2 rozděluje při timeshiftingu video na asi 100 MB části), aby měl koncovku mpg, což zabralo z poloviny - GOM player napíše, že nemám správný kodek, video se přehrává, ale jakoby trhaně, je to jen málo patrné ale vadí. A zvuk pro jistotu nejede vůbec.
Neznáte řešení?
Ivo Mašek (10205)|27.7.2009 08:05
Měl by to umět přehrát samotný WinFast.
pkovak (43)|27.7.2009 17:18
Hledal jsem, ale PRV2 má nastavení úplně jinak. Prošel jsem všechno, ale nic týkající se timeshiftingu jsem nenašel.
Po menším pátrání jsem přímo v základním ovládacím panelu našel ikonu na přehrávání souborů, po odstranění system a hidden flagů u timeshift souborů a adresáře a přejmenování koncovek na mpg (ale zkoušel jsem i ostatní tři koncovky co PRV2 vůbec zobrazuje k otevření) jsem zkusil soubory tímto přehrát, vždycky jen zahlásí, že soubor nejde otevřít.
Ivo Mašek (10205)|27.7.2009 18:17
Aby nakonec nebyl poškozen soubor (tedy ona nahrávka). Protože WinFast skutečně umí přehrávat filmy, natož když jsou "jeho".
pkovak (43)|27.7.2009 18:30
Zkoušel jsem to opakovaně na různých souborech zachycených timeshiftem. Určitě to nějak umí, jinak by to nemohl přehrávat při spuštěném timeshiftu. Jen netuším jak.
Nechápu proč to jednoduše neukládají stejně jako ostatní filmy.
Ivo Mašek (10205)|27.7.2009 20:34
[quote]
Nechápu proč to jednoduše neukládají stejně jako ostatní filmy.
[/quote]
Protože při sledování přes TimeShifting (jestli jsem dobře pochopil, že o tom je řeč) si WinFast vytvoří dočasnou složku, kam se dočasně ukládá produkce spuštěná přes TimeShifting (ono to správně slouží k tomu, že když si budeš chtít např. odskočit, tak si "zastavíš" pořad, ale ten dále skrytě běží a ukládá se do oné dočasné složky - po návratu si spustíš pořad, ale ten už vidíš z té dočasné složky., takže o nic nepřijdeš). Po definitivním ukončení se dočasná složka smaže.
pkovak (43)|27.7.2009 20:56
Nesmaže, ověřoval jsem to. Ani vypnutí programu, ani ukončení timeshiftingu tyto soubory ani složku nesmaže.
Vím jak timeshifting funguje, ale mpeg který PRV2 klasicky ukládá taky můžu sledovat i když se nahrává - alespoň GOM player to umí. Jediné omezení, na které jsem narazil, a to je asi přímo GOM playerem, je, že GOM player přehraje soubor jen do času, který už byl nahrán v okamžiku, kdy soubor začíná přehrávat - to jest pokud se nahrála hodina tříhodinového pořadu když GOM player začal soubor přehrávat, tak po hodině skončí, i když soubor už je nahraný o další hodinu. Po novém spuštění už se přehrají dvě hodiny, atd.
Ivo Mašek (10205)|27.7.2009 21:31
[quote]
Nesmaže, ověřoval jsem to. Ani vypnutí programu, ani ukončení timeshiftingu tyto soubory ani složku nesmaže.

[/quote]
Tak to jsem zase o něco chytřejší. Já měl za to, že to mizí. ....a to se Leadteku věnuji už pár hezkých let. No, člověk se stále učí.
S tím zbytkem ti neporadím, neb nevím. To už bude muset někdo, kdo se vychytávkám v grabování věnuje podrobněji.
pkovak (43)|27.7.2009 22:03
Bohužel netuším jak a proč PRV2 upravuje záznam timeshiftem, že se nejedná o klasický mpeg, to je hlavní problém - zdá se mi jako by možná byl záznam nestandardním snímkováním, kvůli tomu jak neustále škube obraz při přehrávání v GOM playeru. Není problém to zkusit, prostě nahrát pár desítek vteřin timeshiftem, přejmenovat soubor na mpg a otevřít. Nevím ale jak si s tím poradí jiné přehrávače.
ComputerConsulter (1)|28.7.2009 02:51
Zkusil bych to přehrát ve VLC media playeru. Je multiplatformní a přehraje kdeco.

http://www.videolan.org/vlc/
pkovak (43)|28.7.2009 17:39
Otestoval jsem VLC, výsledek je mírně lepší - zvuk jede, což je samozřejmě plus, ale na záznamu je naprosto jasně vidět že není synchronizovaný s obrazem, nicméně ani není příliš mimo a nevypadá to, že by se s přibývajícím časem víc rozcházel. Stále se mi zdá, že obraz je trochu trhaný.
Pokud chcete a uvedete jak, můžu poslat vzorový soubor ať víte o čem mluvím.