Jo táak, to tedy opravdu nemá. Jinak na tomto filmu(-ech) je jen jedna věc, kterou je jim potřeba vytknout a chápe ji snad jen americký nebo možná i (xxxx)ský divák, svět o tom nic neví, a sice, že popisuje skutkovou podstatu C a vůbec nic neříká o příčinných souvislostech předcházejícího půlstoletí B a vlastní příčině A. Ale tu rovnici můžeme rozebírat až po rozluštění v pondělí. Já o tom psal zrovna nedávno v jedné knize, co vyšla před vánoci.
[quote=miro333;329836]no, takéto odkazy sa tu moc nenosia a asi to ani netreba, kto má rád dobré filmy onen už určite má...
tak aspoň daj čas vo filme kde bol ten zvrat :-)[/quote]
v knihe je ten slovný zvrat viackrát, v trilógii len raz a to v práve prvej casti
čas by sa dal nájsť v titulkoch :)
// ako tak človek googli, tak nájde aj zaujímavé Top 10 :-!!!
tak aspoň daj čas vo filme kde bol ten zvrat :-)[/quote]
v knihe je ten slovný zvrat viackrát, v trilógii len raz a to v práve prvej casti
čas by sa dal nájsť v titulkoch :)
// ako tak človek googli, tak nájde aj zaujímavé Top 10 :-!!!
[quote=EditorPO;329855]
// ako tak človek googli, tak nájde aj zaujímavé Top 10 :-!!![/quote]
to by bola otazka pre fajnsmekrov, hladat filmy podla vzdychania v tychto scenach :D
// ako tak človek googli, tak nájde aj zaujímavé Top 10 :-!!![/quote]
to by bola otazka pre fajnsmekrov, hladat filmy podla vzdychania v tychto scenach :D
[quote=EditorPO;329855]v knihe je ten slovný zvrat viackrát, v trilógii len raz a to v práve prvej casti
čas by sa dal nájsť v titulkoch :)[/quote]
no sem s ním
[quote=vivid.sk]to by bola otazka pre fajnsmekrov, hladat filmy podla vzdychania v tychto scenach [/quote]
ale však skoro v každej scéne je nejaký podmaz :-)
a márne rozmýšľam, v ktorom inom filme bola tiež použitá hudba z 10-tej ukážky (č.1)...
čas by sa dal nájsť v titulkoch :)[/quote]
no sem s ním
[quote=vivid.sk]to by bola otazka pre fajnsmekrov, hladat filmy podla vzdychania v tychto scenach [/quote]
ale však skoro v každej scéne je nejaký podmaz :-)
a márne rozmýšľam, v ktorom inom filme bola tiež použitá hudba z 10-tej ukážky (č.1)...
[quote=StD;329851]Jo táak, to tedy opravdu nemá. Jinak na tomto filmu(-ech) je jen jedna věc, kterou je jim potřeba vytknout a chápe ji snad jen americký nebo možná i (xxxx)ský divák, svět o tom nic neví, a sice, že popisuje skutkovou podstatu C a vůbec nic neříká o příčinných souvislostech předcházejícího půlstoletí B a vlastní příčině A. Ale tu rovnici můžeme rozebírat až po rozluštění v pondělí. Já o tom psal zrovna nedávno v jedné knize, co vyšla před vánoci.[/quote]
nuž, ale keby si chcel mať filmy aj s príčinnými súvislosťami, tak by to bola nie trilógia, ale minimálne dodekalógia a začínala by morovou epidémiou v 14 storočí, kedy vyhynula polka európy a začínalo sa defacto z čistého stola :-)
nuž, ale keby si chcel mať filmy aj s príčinnými súvislosťami, tak by to bola nie trilógia, ale minimálne dodekalógia a začínala by morovou epidémiou v 14 storočí, kedy vyhynula polka európy a začínalo sa defacto z čistého stola :-)
[quote=miro333;329864]nuž, ale keby si chcel mať filmy aj s príčinnými súvislosťami, tak by to bola nie trilógia, ale minimálne dodekalógia a začínala by morovou epidémiou v 14 storočí, kedy vyhynula polka európy a začínalo sa defacto z čistého stola :-)[/quote]
Ale p*d - ono stačí naznačit třeba jedním, dvěma, třemi zamlženými prolnutými pětivteřinovými záběry na typickou vzpomínku charakterizované osoby a divák si ty souvislosti už v hlavě domyslí sám. Někteří režiséři toto umí velmi dobře, jiní méně a někteří to vynechávají úmyslně. Nebo stačí dát jeden krátký odstaveček po úvodních titulcích. Možností je spousta.
Ale fakt je ten, že v holywoodském konzumním materiálu se toho nedočkáš.
Ale p*d - ono stačí naznačit třeba jedním, dvěma, třemi zamlženými prolnutými pětivteřinovými záběry na typickou vzpomínku charakterizované osoby a divák si ty souvislosti už v hlavě domyslí sám. Někteří režiséři toto umí velmi dobře, jiní méně a někteří to vynechávají úmyslně. Nebo stačí dát jeden krátký odstaveček po úvodních titulcích. Možností je spousta.
Ale fakt je ten, že v holywoodském konzumním materiálu se toho nedočkáš.
však B rieši čiastočne druhý diel, ale ako chceš pár "zamlženými prolnutými pětivteřinovými záběry" podchytiť A si fakt neviem predstaviť....
nože radšej napíš názov tej knihy, čo si spomínal vyššie, ak sa nehanbíš ;-)
nože radšej napíš názov tej knihy, čo si spomínal vyššie, ak sa nehanbíš ;-)
...až v pondělí, dám ti pak i jméno postavy, v jejíž charakteristice je toto popsáno. Teď bych tím napovídal. Jinak A je celkem jednoduché, to je spíše složitější to B.
Nevím na co sázejí, když se dnes "výhra" počítá od konce, ale bohužel už to teď podle lexxxy není trest ale jistota (jako v našem soudnictví), takže páteční opilci budou dávat asi až zítra... :BB:
[quote=lexxxa;330017]anebo možná ten film nepoznali :([/quote]
Neke... fuckt? No u mladších ročníků to možné je. Já to sice doma nemám, ale tohle si budu pamatovat do smrti i po jednom shlédnutí a poznám dokonce i parafráze na něj v jiných filmech, zkrátka se z něj dobře "opisuje", napodobuje. :BB::-E
Neke... fuckt? No u mladších ročníků to možné je. Já to sice doma nemám, ale tohle si budu pamatovat do smrti i po jednom shlédnutí a poznám dokonce i parafráze na něj v jiných filmech, zkrátka se z něj dobře "opisuje", napodobuje. :BB::-E
[quote=StD;330018]Neke... fuckt? No u mladěích ročníků to možné je. Já to sice doma nemám, ale tohle si budu pamatovat do smrti i po jednom shlédnutí a poznám dokonce i parafráze na něj v jiných filmech, zkrátka se z něj dobře "opisuje", napodobuje. :BB::-E[/quote]
manzelka to poznala hned :p,i bez napoved
manzelka to poznala hned :p,i bez napoved
[quote=StD;330024][COLOR="DarkSlateBlue"]"Tak je to spravne, tak to ma byť!"[/COLOR] ;)[/quote]
Dúfam, že konanie autora tohto výroku nebudeš následovať :D
.... tak ma napadá: čo tak hádať filmy na základe známych výrokov postáv?
Mám tu pár príkladov:
1. Kup si psa.
2. Neděláš dobře s těma sirkama ....
3. Máte penny?
Dúfam, že konanie autora tohto výroku nebudeš následovať :D
Mám tu pár príkladov:
1. Kup si psa.
3. Máte penny?
[quote=robky;330028]Dúfam, že konanie autora tohto výroku nebudeš následovať :D
Mám tu pár príkladov:
1. Kup si psa.
3. Máte penny?[/quote]
To jsem přeci navrhoval r34ktorovi minule - tak udělejte další thread na poznávání filmů podle ruchů/dialogů/citátů vedle, stejně jako je ta "expertovská", ale někdo se o to musí starat...
Mám tu pár príkladov:
1. Kup si psa.
3. Máte penny?[/quote]
To jsem přeci navrhoval r34ktorovi minule - tak udělejte další thread na poznávání filmů podle ruchů/dialogů/citátů vedle, stejně jako je ta "expertovská", ale někdo se o to musí starat...
Posledná výzva - už len hodina do uzávierky [SIZE="5"]VFH[/SIZE] !!!
Vyhodnotenie [SIZE="5"]VFH[/SIZE] :BB:
Upravená tabulička - na čele jsou teď dva... :-)-
[quote=Jiri@tncm;330453]Kurňa, jsem na to zapomněl 9-) Ale Godfather byl jasný. B-)[/quote]
Hlavně, že Edi v NE i na Skládce volal (a 2x), takže už jsem nepovažoval za nutné ti to zrovna extra připomínat... :BB:
Hlavně, že Edi v NE i na Skládce volal (a 2x), takže už jsem nepovažoval za nutné ti to zrovna extra připomínat... :BB:
Otázka, ukázka připravena, ale zrovna ve 14.00 ji nemůžu postnout, protože mám zrovna jednu schůzku, tak to bude chvíli před nebo po. Ale nebojte, bude:)
Aháááá, já se teď vzbudil... :-)-
Edito: No muzika mooc pěkná, ale na první poslech absolutní 0 (nula). Tak nevím, jestli nehodím první Áčko tohoto roku.
Edito: No muzika mooc pěkná, ale na první poslech absolutní 0 (nula). Tak nevím, jestli nehodím první Áčko tohoto roku.
No já i teď do této chvíle vychutnával řeckoturecký snímek (2003) Zimt und Koriander v rámci serie kuchyně ve filmu (v originálu se to jmenuje Politika a cuisina nebo tak nějak) s řeckými a tureckými titulky, tak se z toho musím nejprve vzpamatovat a rozdýchat, ale hezké to bylo. Stejně jako ten íránský snímek "Rozvod" na Berlinale...
Přidány nápovědy, tak co StD? Snad jsi to nevzdal:) btw. dával si hlášku na SHW? účast zatím nic moc... nebo je to tak těžké?
Zkusím na to znovu mrknout - já měl včera náročný filmový večer (konec Berlinale a potom ten opravdu těžký řeckoturecký filmeček nad ránem, že z toho ani nemám chuť k jídlu, přestože to bylo především o vaření/chuti a kuchyni - viz jinde). Na skládce zatroubím, ale ti tam mají teď palici plnou jen platů doktorů a jak se jich zbavit...
[quote=miro333;331187]nemá byť náhodou v nápovede k hádanke namiesto "takmer 20 rokov" 10?[/quote]
Nie ;)
Nie ;)
Koukám jak je tu živo a nikdo nečučíte na VFH v TV? Od 20:15 už hraje na 3Satu téměř nepřetržitě filmové melodie v gala-večeru Rozhlasový orchestr Bavorského rozhlasu a nemá to chybu (momentálně jde Vojín Ryan a před půlhodinou byla i předminulá VFH) - mám to puštěný jen jako zvuk a hrají opravdu dobře...
Teď půjde the oboe - Ennio Morricone - The Mission... klasika. Já vůl si to měl nahrát a měl bych z čeho sosat na příští léta.
Teď půjde the oboe - Ennio Morricone - The Mission... klasika. Já vůl si to měl nahrát a měl bych z čeho sosat na příští léta.
A já se bál, jestli to není těžké:D
Co už, ale u hodnocení budu přísný, nechci radit, ale otázka zní jasně, má se hádat film, ze kterého je ukázka a kdo na ní jasně neodpoví, ten bude vyhodnocen jako špatně. :-)-
StD: no vidíš, třeba ti zahrají i tu dnešní B-)
Co už, ale u hodnocení budu přísný, nechci radit, ale otázka zní jasně, má se hádat film, ze kterého je ukázka a kdo na ní jasně neodpoví, ten bude vyhodnocen jako špatně. :-)-
StD: no vidíš, třeba ti zahrají i tu dnešní B-)
[quote=MIHI;331255]... a každé písmenko budu kontrolovat, jedno špatně a je to nesprávná odpověď :-D[/quote]
to bude pekna honicka-ani vyslovit se to neda,natoz napsat:p
to bude pekna honicka-ani vyslovit se to neda,natoz napsat:p
[quote=lexxxa;331256]to bude pekna honicka-ani vyslovit se to neda,natoz napsat:p[/quote]
Ježíši Kriste co to zase řešíte za ptákoviny? :-!!! Já ještě neviděl ani tu přidanou nápovědu, asi se na to nejprve vychrním, stejně je to dnes losování "padne to na koho chci", tak je to jedno.
Ježíši Kriste co to zase řešíte za ptákoviny? :-!!! Já ještě neviděl ani tu přidanou nápovědu, asi se na to nejprve vychrním, stejně je to dnes losování "padne to na koho chci", tak je to jedno.
[quote=StD;331260]Ježíši Kriste co to zase řešíte za ptákoviny? :-!!! Já ještě neviděl ani tu přidanou nápovědu, asi se na to nejprve vychrním, stejně je to dnes losování "padne to na koho chci", tak je to jedno.[/quote]
to pochopis az uhadnes ten film :BB:
to pochopis az uhadnes ten film :BB:
Hmm, moc lehký, stačilo tam nechat tu trilogii a 20 let. :BB:
Edito pro informaci: Trochu mi v tom pomohla i má profesionální deformace - posledních pár let jsem se mimo jiné živil i tím, že jsem musel z vědeckých článků v ENG umět vypíchnout klíčová slova a ty pak zadávat do světového katalogizačního systemu, aby se to zase jednou snadno našlo. Tohle byl přesně ten jednoduchý úkol, formulovat ta slova a najít, i když mi ta slušná muzika nic neřekla a filmy jsem neviděl, nebo možná i viděl, ale už zapomněl. Kdyby měl člověk vidět všechno, tak by se z toho musel zbláznit.
Edito pro informaci: Trochu mi v tom pomohla i má profesionální deformace - posledních pár let jsem se mimo jiné živil i tím, že jsem musel z vědeckých článků v ENG umět vypíchnout klíčová slova a ty pak zadávat do světového katalogizačního systemu, aby se to zase jednou snadno našlo. Tohle byl přesně ten jednoduchý úkol, formulovat ta slova a najít, i když mi ta slušná muzika nic neřekla a filmy jsem neviděl, nebo možná i viděl, ale už zapomněl. Kdyby měl člověk vidět všechno, tak by se z toho musel zbláznit.
[quote=lexxxa;331243]no to jsou napovedy jak noha 9-):BB:[/quote]
Souhlas, celou dobu tuším, že to je z jednoho z těch 3 filmů nebo ještě jednoho podobného. Čekám na nápovědu, podle které by šlo určit, který z nich to je, abych to nemusel složitě hledat. A nápovědy mi nakonec jenom potvrdí co vím a nic nového neprozradí :(
Nechám to na večer.
Souhlas, celou dobu tuším, že to je z jednoho z těch 3 filmů nebo ještě jednoho podobného. Čekám na nápovědu, podle které by šlo určit, který z nich to je, abych to nemusel složitě hledat. A nápovědy mi nakonec jenom potvrdí co vím a nic nového neprozradí :(
Nechám to na večer.