Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WDTV live vers. EG M34A

vmull (18)|28.10.2009 07:20
Délka existujícího vlákna a diskuse k WDTV HD vers. M34A mě přivedla k založení nového vlákna k porovnání nové verze WDTV - WDTV live a eGreate M34A, které jsou si hodně podobné.
Moje požadavky, které jsem měl na HD přehrávač: Přehrání pokud možno všeho multimediálního obsahu, připojení na síť pro přehrání sdíleného obsahu v síti, možnost připojení externího disku k přehrávači a možnost sdílení na síti i tohoto externího disku, maximálně tichý chod, malá velikost. A to v tomto pořadí. Připojoval jsem zařízení jen k HD TV pomocí hdmi, takže samozřejmostí je podpora hdmi 1.3. Nemám zájmem přehrávat na něm hudbu - k tomu slouží jiná zařízení. Prohlížení fotografií - ať už ze sítě nebo připojeného disku je jen doplněk, ne nezbytný. Prohlížení na internetu umístěných videí je nezajímavé, kvalita přehrávání na HD TV větších rozměrů nestojí za puštění, k tomu bohatě postačí obrazovka počítače. Nevyhovovali mi ani popcorn ani TViX či EG s disky kvůli hlučnosti a velikosti. Nechci řešit hlučnost bastlením a musím se vejít k TV do stěny do nik, kde jsou poměrně malé rozměry.
Koupil a vyzkoušel jsem nejprve eGreate M34A. Po dvou dnech testování jsem ho vrátil. Zásadní problém - oproti specifikaci uvedené na webu internetového obchodu neměl eSATA rozhraní, ale interní SATA rozhraní vytažené ven, takže bylo možné připojení pouze interního disku - trčícího venku, nikoliv externího (neexistuje ani kabel SATA-eSATA samec-samec pro takové propojení potřebný). V recenzích nikde není obrázek tohoto rozhraní a v popisu to bylo nejasné, všude uvádí externí SATA, což lze vykládat dvojím způsobem - pozor, je to interní SATA pro interní disky, jen venku. Sdílení je možné jen z tohoto SATA disku a nikoliv z připojeného USB disku. Další problémy - nebyl úplně tichý a vysoce se zahříval.
Nyní mám několik dnů WDTVlive. Rozměry je ještě menší, než EG M34A. Je absolutně tichý. Problém jsem zatím nezaznamenal žádný. Nadchlo mě ještě výrazně jednodušší ovládání - zvládne ho i manželka. Obrovská výhoda - umí vystavit ke sdílení jakýkoliv disk připojený přes USB rozhraní (eSATA nemá).
Možné nevýhody WDTVlive (pro někoho): WDTVlive nemá češtinu (česká menu), ale český manuál a české kódování pro titulky a texty z internetu ano. Nemá internetový browser a nelze mu zadat internetovou adresu s obsahem k přehrávání (na eGreate sice šlo, ale v podstatě nefungovalo), což ale není můj požadavek.
anraqsuh (11)|30.10.2009 21:43
Ahoj,
me ma prijit asi za tyden, menim ho za puvodni nesitovy WD HD TV media player. Co mne zajima, dza mi bude prehravat filmy z, do site pripojeneho, D-link DNS323. Nemas s tim treba nejakou zkusenost?
Nasdilene disky pres USB jsou nasdilene i pri vypnuti prehravace?

Diky

Husqarna
miro333 (716)|31.10.2009 18:39
vmull: nechápem, ako môže byť egreat hlučnejší ako wdtv live, keďže nemá žiadne pohyblivé diely... mám ho doma a pri prehrávaní je absolútne ticho.
vmull (18)|7.11.2009 18:42
[quote=anraqsuh;246290]Ahoj,
me ma prijit asi za tyden, menim ho za puvodni nesitovy WD HD TV media player. Co mne zajima, dza mi bude prehravat filmy z, do site pripojeneho, D-link DNS323. Nemas s tim treba nejakou zkusenost?
Nasdilene disky pres USB jsou nasdilene i pri vypnuti prehravace?

Diky

Husqarna[/quote]

Pokud ho máš vysdílený do sítě přes smb protokol, tak z něj můžeš přehrávat bez problémů, já sice nezkoušel tento konkrétní, ale jedno síťové úložiště (netgear) a klasicky sdílený disk v PC a vše v pohodě.
Při vypnutí vidět síťové disky nejsou, to je jako jakékoliv jiné síťové zařízení, když ho vypneš.
vmull (18)|7.11.2009 18:59
[quote=miro333;246388]vmull: nechápem, ako môže byť egreat hlučnejší ako wdtv live, keďže nemá žiadne pohyblivé diely... mám ho doma a pri prehrávaní je absolútne ticho.[/quote]

egreat byl hlučnější - více se zahříval a po cca hodině provozu začal vydávat jemný tón, který byl velmi pravděpodobně z vibrací plechů krabičky při ochlazování. Když jsem na něj položil ruku, tak ztichl, ale jakmile jsem ji odtáhl, tak po čase to začalo opět. Může to být kusem, který jsem měl doma. WDTV live se sice taky zahřívá, ale o hodně méně.