Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VBR vs. CBR

StD (8612)|8.11.2009 22:12
[quote=vivid.sk;247643]Mam originalny koncert madonny na DVD9 a pri vysokom bitrate tam tie stvorce su. Ale ked si myslis, ze si najmudrejsi na svete, a ludia, ktori v britanii enkodovali toto videu su hlupaci, tak prosim.

Ja tvrdim to, co som napisal.

Tie stvorce nie su postrehnutelne pri beznom sledovani kritickych scen, ale pri analyze snimkov su tam[/quote]

A) Že je něco vylisované/vypálené na DL (DVD9) vůbec nic nevypovídá o obsahu, rozměru ani parametrech materiálu.

B) Ten "vysoký bitrate" jsi vyčetl kde? Z hlavičky? Jaký je reálný, průměrný a špičkový + ta quantizace. Dej prosím bližší informace.

C) Nikdo není a priori hlupák, jenom proto, že se ti to chce právě napsat. Ani v UK, kde jsem napůl doma, ani tady v CZE.

D) Jestli máš čtverečky v koncertu ze strobo-nasvětlení a bylo to už na kameře, tak s tím už dneska nenadělá zázrak nikdo. A to o sobě rozhodně netvrdím, ani si to nemyslím, že vím všechno.
666dia (476)|8.11.2009 22:22
vivid.sk
VBR je lepší, než CBR...?
to ti říkali kde...?

"Ale ked si myslis, ze si najmudrejsi na svete, a ludia, ktori v britanii enkodovali toto videu su hlupaci, tak prosim." - ono to není o hlupácích...ale o tom, kolik máš na to času, popř. kolik je za to peněz....
vivid.sk (11472)|8.11.2009 22:27
[quote=Pitomec;247651]Jak může být VBR lepší, když oproti CBR ten datový tok ubírá, tj. pokud nastavím CBR na 9Mbps a VBR je v rozmezí třeba tebou uváděných 6Mbps až oněch 9Mbps, tak jak to může být proboha lepší??? 9-)[/quote]

Ja som ale narazal na CBR 6Mbit/s, ktory sa objavil v prispevkoch vyssie. (to uz zo mna nerob dementa uplne).

[quote]
B) Ten "vysoký bitrate" jsi vyčetl kde? Z hlavičky? Jaký je reálný, průměrný a špičkový + ta quantizace (proto jsem se s těmi obrázky pro tento thread tak packal a namáhal...) Dej prosím bližší informace
[/quote]

Bitrate bol prave aktualny, nepamatam si presne hodnoty, ale DVDcko malo limit cca 8.5Mbit/s a tento bitrate bol niekde v tychto hodnotach (ale neviem presne, musel by som opat to DVDcko zobrat do ruky a najst tu scenu, bolo to uz davnejsie. Islo o DVDcko "The Confessions Tour")
StD (8612)|8.11.2009 22:59
[quote=vivid.sk;247661]Ja som ale narazal na CBR 6Mbit/s, ktory sa objavil v prispevkoch vyssie. (to uz zo mna nerob dementa uplne).

Bitrate bol prave aktualny, nepamatam si presne hodnoty, ale DVDcko malo limit cca 8.5Mbit/s a tento bitrate bol niekde v tychto hodnotach (ale neviem presne, musel by som opat to DVDcko zobrat do ruky a najst tu scenu, bolo to uz davnejsie. Islo o DVDcko "The Confessions Tour")[/quote]

No když chceš mluvit na téma, které je v rozporu s nadpisem o čem se tu mluví (má mluvit), tak by jsi přinejmenším tyto faktické argumenty měl mít připravené. Já zrovna nejsem příznivcem oné pěnice, takže si to pořizovat a ověřovat nehodlám, a to, co jsem se tu snažil celou dobu předvést (na anonymní běžné) ukázce je to, že ten, co se ptal a převáděl ten VHSmateriál do digitálu neudělal chybu. Lepčí to prostě být nemohlo, pokud nemá jiné HWvybavení, což nemá. Tak se můžeme bavit o kvalitě/nekvalitě práce jiných/své jinde, jinak a v klidu. Jen už pro Boha zapomeňte na flame-hesla [SIZE="5"]"XYZ je lepčí"[/SIZE]....
vivid.sk (11472)|9.11.2009 10:22
Povodne bol prispevok v inom vlakne.

Za dalsie - ak by som si dal pracu a nasiel a spravil capy zo scen, kde su stvorce vidno, opat by platil tvoj predchadzajuci prispevok: (Já takových placek "originál" z Anglie mám taky spoustu a mohu ti zodpovědně říci (i jmenovat některé), že i tam jsou černé ovce produkční firmy, které se nestydí dát podobné zmršeníny na trh a chtít za to peníze.).

Takze dalsia debata z mojej strany nema zmysel, kedze opat porovnavame nieco, co vytvorila tretia osoba. Narazal som v prvom rade na nedokonaly kodek (ako taky) a nie na konkretne DVD (i ked opat musim povedat, ze toto konkretne DVD je velmi kvalitne urobene, a nemam pocit, ze by to ktokolvek odflakol).
StD (8612)|9.11.2009 11:36
S tebou to doopravdy nemá cenu... Pochop, že ten kodek za to nemůže - ovlivňuje to skladba zdroje a ruce/hlava toho, kdo to dělá v rámci možností nastavení, které má a další vnější vlivy (např. kolik se do té produkce investuje peněz, jak mám zkušený personál atd.).

Pokud používáš cokoli jiného, podle tebe lepšího, tak si to klidně používej, ale neargumentuj s tím někde, kde jsi s tím úplně mimo mísu - tam to bylo už o dokončeném převodu analog VHS na DVD-Video (které má taky jasná pravidla a mantinely, jestli ti to ušlo). Proto jsem to nechal oddělit aspoň takto zvlášť, aby to tam nemístně nepřekáželo. Howgh.
vivid.sk (11472)|9.11.2009 12:23
Pokud používáš cokoli jiného, podle tebe lepšího, tak si to klidně používej, ale neargumentuj s tím někde, kde jsi s tím úplně mimo mísu.

Ano, to beriem.
StD (8612)|9.11.2009 12:54
[quote=vivid.sk;247739]Ano, to beriem.[/quote]
...no a když už tu na to máš ten prostor, tak schválně předveď analýzu toho tvého DVD (tj. demux videostreamu m2v a načtení v GSpotu a BitRate Vieweru). Jak jsou na tom - schválně si poznamenej čas (nebo číslo frame) kde to podle tebe kostičkuje a to místo si na časové ose najdi... a dej screen.
vivid.sk (11472)|9.11.2009 13:20
Skusim sa na to doma pozriet. Dam vediet.
vivid.sk (11472)|13.11.2009 00:28
StD> sice neskor, ale predsa som sa k tomu dostal a musim moje tvrdenia poopravit

Skusil som analyzovat spominane DVD (alebo aspon prvy vob) a bitrate je tam mensi, ako som deklaroval

Peak cca 7800kbit/s a priemer okolo 5.500kbit/s

[ATTACH=CONFIG]19601[/ATTACH]

Stvorcovane sceny (resp. frejmy) som sice nasiel, ale je to bezpredmetne, uz len koli tomu, ze bitrate nebol taky, ako som deklaroval. V dalsich castiach DVD je bitrate dokonca este o nieco nizsi (spracovanie DVDcka bolo VBR) a tych obrazkov by sa naslo dost. Tymto teda moje tvrdenie beriem spat (do omylu ma dostal bitrate, ktory zobrazoval PowerDVD)
aa.png
StD (8612)|13.11.2009 07:41
Tak vidíš - musíš věřit tomu, co je uvnitř... To co máš je evidentně VBR 1pass, klasika...