Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Otevření receiveru v záruce (pomoc)

rizzo77 (13)|11.11.2009 12:27
Ahoj Všem, mám nový receiver Pioneer VSX-819 a podle všeho (přepětí) se poroučela pojistka, mno bohužel dnešní chytří výrobci umísťují pojistky do vnitřní části přístroje. Chci se zeptat zda má někdo zkušenosti se sejmutím horního plechového okrytování a výměnou pojistky? Z jistých důvodů je pro mne dost obtížné odesílat přístroj do servisu. Samotné sejmutí okrtytování nevypadá složitě, celý kryt drží na místě 6 kříž. šroubů které nejeví žádné známky zaplombování ale netuším zda není zrada s rozpoznáním že byl receiver otevřen někde skryta protože v případě že by se nejednalo o pojistku pak by rozpoznání technikem že byl kryt sejmut znamenalo konec záruky:-(
Díky za tipy
vomic (671)|12.11.2009 09:09
[quote=rizzo77;248123]Ahoj Všem, mám nový receiver Pioneer VSX-819 a podle všeho (přepětí) se poroučela pojistka, mno bohužel dnešní chytří výrobci umísťují pojistky do vnitřní části přístroje. Chci se zeptat zda má někdo zkušenosti se sejmutím horního plechového okrytování a výměnou pojistky? Z jistých důvodů je pro mne dost obtížné odesílat přístroj do servisu. Samotné sejmutí okrtytování nevypadá složitě, celý kryt drží na místě 6 kříž. šroubů které nejeví žádné známky zaplombování ale netuším zda není zrada s rozpoznáním že byl receiver otevřen někde skryta protože v případě že by se nejednalo o pojistku pak by rozpoznání technikem že byl kryt sejmut znamenalo konec záruky:-(
Díky za tipy[/quote]
jetli je tam nebo není pojistka a jak se vyměňuje pokud je bys měl mít v manuálu ne?
Pokud je v manuálu uvedená pojistka tak bych se vůbec nebál jí zkontrolovat a vyměnit, nikdy jsem neslyšel že by výměna (kontrola) pojistky mohla mít vliv na záruku. Pokud v manuálu nic o pojistce nepíší ta tam možná ani nebude a odešel zřejmě celý zdroj.
Každopádně bych se otevření nebál pokud tam není plomba, záruku z přepětí ti stejně neuznají to je na pojišťovnu, která jí zřejmě jako pojistnou událost také zřejmě neuzná pokud nemáš pojistku přímo na přepětí sítě.
Nicméně zkusil bych zavolat telefnicky nějakému servisu Pioneerů a optat se na tu pojistku než bych to nesl do obchodu na záruku.

PS: hlavně když to budeš reklamovat tak mlč o nějakým přepětí - prostě řekni že to přestalo fachat a o podezření na přepětí neříkej ani slovo :)
rizzo77 (13)|12.11.2009 10:47
Jasan že řeknu pravdu "prostě jsem zapnul přístroj a nic" a bude to pravda:-)) Jinak o pojistkách které jsou uvnitř přístroje jsem osobně v manuálu nikdy nečetl a rada v těchto případech vždy zní "vyhledejte nejbližší servisní středisko". Pojistka tam je, naštěstí němečtí soudruzi osmsetdevatenáctku rozebrali a tam je zřetelně vidět viz. foto níže:-)
rizzo77_01.jpg
rizzo77 (13)|12.2.2010 12:36
Omlouvám se za prodlevu. Byla mi uznána reklamace, důvod: vada koncového zesilovače:BB:
Hmm (1739)|13.2.2010 20:36
Vzhledem k tomu, jak jsou Pioneery předražené (u nás obzvláště, i když v celé Evropě je to špatné) je vstřícnost při reklamaci zcela na místě. Pořád si ještě pohrávám s myšlenkou, že si dovezu nový receiver Pioneer z USA, ale bojím se dopadu převáděného napětí a frekvence jakýmsi konduktorem na zvukové kvality. Nicméně model SC-07 (ekvivalent LX-81) už jsem prošvihl, když byl pod 1000 USD a SC-27 jako ekvivalent evropského LX82 se mi zatím zdá za 1400-1500 USD docela drahý (+ trafo + dovozné + clo a DPH) i když LX-82 stojí cca 60.000,- Kč. A mrška dolar taky leze nahoru a pak prej, že je v USA krize .....