Jak u rekordéru SAMSUNG DVD-SH895A zrušit automatické zapínání??
Současně s TV SAMSUNG LE37B650 jsem si pořídil rekordér SAMSUNG DVD-SH895A, hlavně kvůli kompatabilitě a možnosti ovládání jedním ovladačem. Bohužel tato zařízení spolupracují více než bych uvítal. TV a DVD mam propojené HDMI kabelem, mám povolenou funkci Anynet+. Každé ráno kolem 08:00 se DVD zapne a po chvilce vypne, bohužel DVD zapne i TV a ta už se sama nevypne. Dost mě překvapilo, když jsem přišel z práce a uvítala mě zaplá TV. V různých dizkuzích a fórem si na to pár lidí stěžovalo.....ale nikde žádné řešení (možná jsem jen špatně hledal). Nevíte někdo jak u tohoto rekordéru zrušit automatické zapínání? V menu ani návodu jsem to nenašel. Případně nějaké jiné řešení??
DVD rekorder se asi bude zapínat každé ráno, dělá i to můj SONY a to proto, že stahuje informace z teletextu nebo EPG z DVB-T. Takže otázka zní, jak zamezit automatickému zapínání TV. Nemám ji, takže nemůžu poradit, prohlédni manuál, jestli se tomu dá zamezit v nastavení. Jinak jedině pokud máš AV reciever s HDMI, tak to propojit přes AV reciever pokud nebude zapnutý AV reciever, tak se nezapne ani TV.
Zatím jsem nikde v nastavení zakázání spuštění TV nenašel. Obejít se to dá zrušením funkce Anynet+......ale to mi přijde dost na hlavu, právě tuto funkci jsem chtěl využívat. :-(
1) Máš v rekordéru poslední fw?
2) Pokud nechceš TV automaticky zapínat zapnutím rekordéru, nestačilo by pouze vypnout PowerControl, bez toho, že bys vypnul Anynet+? Nevím, zda to tvůj rekordér umí. Např. moje Onkyo ano, ale nevyužívám to, vše funguje. Nebo v TV vypnout Auto Turn On/Off.
3) Pokud máš aktuální fw a ten to neřeší, pokud vypnout PowerControl nelze nebo nechceš, jednoznačně se obrať na servis. Myslím, že pokud to nevyřeší, je to důvod k vrácení - pro nemožnost plně využít inzerovanou funkčnost Anynet+.
2) Pokud nechceš TV automaticky zapínat zapnutím rekordéru, nestačilo by pouze vypnout PowerControl, bez toho, že bys vypnul Anynet+? Nevím, zda to tvůj rekordér umí. Např. moje Onkyo ano, ale nevyužívám to, vše funguje. Nebo v TV vypnout Auto Turn On/Off.
3) Pokud máš aktuální fw a ten to neřeší, pokud vypnout PowerControl nelze nebo nechceš, jednoznačně se obrať na servis. Myslím, že pokud to nevyřeší, je to důvod k vrácení - pro nemožnost plně využít inzerovanou funkčnost Anynet+.
Ahoj, mam take nove dvd samsung a plazma tv, vzdy kolem jedenacte vecer se mi zapne tv na par sekund a hned se zase vypne, prvni vecer jsem byl z toho dost prekvapeny, ale uz to neresim, ted po precteni tveho dotazu alespon vim, ze se tam neco aktualizuje....
[quote=cikinek;255378]Ahoj, mam take nove dvd samsung a plazma tv, vzdy kolem jedenacte vecer se mi zapne tv na par sekund a hned se zase vypne[/quote]Předpokládám, že využíváš komunikaci přes HDMI-CEC, je to tak? A stačí naběhnout zvuk, nebo ne, že by to třeba mohlo někoho vzbudit?
TO jis: diky za rady, bohužel teď nemam moc času se v tom štourat, ale vyzkouším. Zatím mam vypnutou funkci Anynet+ a TV se pri zapnuti DVD nezapina.
[quote=cikinek;255378]Ahoj, mam take nove dvd samsung a plazma tv, vzdy kolem jedenacte vecer se mi zapne tv na par sekund a hned se zase vypne, prvni vecer jsem byl z toho dost prekvapeny, ale uz to neresim, ted po precteni tveho dotazu alespon vim, ze se tam neco aktualizuje....[/quote]
V nastaveni TV jde to zapinani zakazat, případně přenastavit. Bohužel DVD-HDD rekorder tuhle možnost v menu nema.
[quote=cikinek;255378]Ahoj, mam take nove dvd samsung a plazma tv, vzdy kolem jedenacte vecer se mi zapne tv na par sekund a hned se zase vypne, prvni vecer jsem byl z toho dost prekvapeny, ale uz to neresim, ted po precteni tveho dotazu alespon vim, ze se tam neco aktualizuje....[/quote]
V nastaveni TV jde to zapinani zakazat, případně přenastavit. Bohužel DVD-HDD rekorder tuhle možnost v menu nema.
[quote=TomCz;255584]Zatím mam vypnutou funkci Anynet+ a TV se pri zapnuti DVD nezapina.[/quote]Jako workaround Anynet+ kompletně vypínat nemusíš, musí stačit v TV vypnout Auto Turn On/Off. A ten firmware v rekordéru máš poslední? Pokud ano, obrať se na servis a dej nám pak vědět, jak to vyřeší.
Aktualni firmware k DVD mam stažený, jen jsem se nedostal k aktualizaci. Funkci Auto Turn On/Off jsem v TV nikde nenašel :-(.
Dával jsem dotaz na samsung a taková je odpověď:
"K zapínání TV muže dojít z duvodu aktivní funkce automaticky update softwaru, tuto funkci vypnete následovne:Menu / Podpora / Upgrade softwaru / Pohotovostní režim - Vypnuto.
Pokud je DVD pripojeno k TV HDMI kabelem a je zapnuta funkce ANYnet, pak, zapnutí TV automaticky zapne i TV. V prípade vypnutí funkce automatického upgradu softwaru u TV by se mela TV prestat zapínat a následne by se nemelo zapínat ani DVD. Pokud naopak DVD ovlivnuje TV, je potreba vypnout funkci anynet."
Dával jsem dotaz na samsung a taková je odpověď:
"K zapínání TV muže dojít z duvodu aktivní funkce automaticky update softwaru, tuto funkci vypnete následovne:Menu / Podpora / Upgrade softwaru / Pohotovostní režim - Vypnuto.
Pokud je DVD pripojeno k TV HDMI kabelem a je zapnuta funkce ANYnet, pak, zapnutí TV automaticky zapne i TV. V prípade vypnutí funkce automatického upgradu softwaru u TV by se mela TV prestat zapínat a následne by se nemelo zapínat ani DVD. Pokud naopak DVD ovlivnuje TV, je potreba vypnout funkci anynet."
[quote=TomCz;255715]Aktualni firmware k DVD mam stažený, jen jsem se nedostal k aktualizaci.[/quote]Tak to udělej co nejdřív, je šance, že tuto trapnou chybu již odstranili.
[quote=TomCz;255715]Dával jsem dotaz na samsung a taková je odpověď:
"K zapínání TV muže dojít z duvodu aktivní funkce automaticky update softwaru, tuto funkci vypnete následovne:Menu / Podpora / Upgrade softwaru / Pohotovostní režim - Vypnuto.[/quote]To přece není tvůj problém.
[quote=TomCz;255715]Pokud je DVD pripojeno k TV HDMI kabelem a je zapnuta funkce ANYnet, pak, zapnutí TV automaticky zapne i TV.[/quote]Ani si po sobě odpověď nepřečtou.
[quote=TomCz;255715]V prípade vypnutí funkce automatického upgradu softwaru u TV by se mela TV prestat zapínat a následne by se nemelo zapínat ani DVD.[/quote]DVD by se v takovém případě stejně nezapnulo. Periferie zapínají TV, ne opačně.
[quote=TomCz;255715]Pokud naopak DVD ovlivnuje TV, je potreba vypnout funkci anynet."[/quote]S vaničkou vylejte i dítě...
[quote=TomCz;255715]Funkci Auto Turn On/Off jsem v TV nikde nenašel.[/quote]Přikládám 2 stránky z elektronické příručky. První ti ukáže, kde to hledat, druhá, jak to nastavit:
[quote=TomCz;255715]Dával jsem dotaz na samsung a taková je odpověď:
"K zapínání TV muže dojít z duvodu aktivní funkce automaticky update softwaru, tuto funkci vypnete následovne:Menu / Podpora / Upgrade softwaru / Pohotovostní režim - Vypnuto.[/quote]To přece není tvůj problém.
[quote=TomCz;255715]Pokud je DVD pripojeno k TV HDMI kabelem a je zapnuta funkce ANYnet, pak, zapnutí TV automaticky zapne i TV.[/quote]Ani si po sobě odpověď nepřečtou.
[quote=TomCz;255715]V prípade vypnutí funkce automatického upgradu softwaru u TV by se mela TV prestat zapínat a následne by se nemelo zapínat ani DVD.[/quote]DVD by se v takovém případě stejně nezapnulo. Periferie zapínají TV, ne opačně.
[quote=TomCz;255715]Pokud naopak DVD ovlivnuje TV, je potreba vypnout funkci anynet."[/quote]S vaničkou vylejte i dítě...
[quote=TomCz;255715]Funkci Auto Turn On/Off jsem v TV nikde nenašel.[/quote]Přikládám 2 stránky z elektronické příručky. První ti ukáže, kde to hledat, druhá, jak to nastavit:
Tak jsem při aktualizaci firmware zjistil, že v DVD už poslední verze je - takže tudy cesta zatím nevede-snad vydají novou verzi kde to pořeší (asi utopie).
Funkci, ke které jsi dával obrázky už jsem zkoušel, bohužel zablokovat zapínání TV neumí. Funguje tak, že když je povolena a já vypnu TV automaticky se vypne i DVD. Pokud ale při povoleném Anynet+ v obou zařízeních zapnu DVD opět se automaticky spustí TV.
Zatím jsem to vyřešil vypnutím funkce Anynet+ v TV, v DVD jsem ji nechal povolenou. Pokud tedy chci TV a DVD ovládat jednim DO musím v TV nejdřív povolit Anynet+. Je to trošku opruz, hlavně ho nezapomenout zase zakázat jinak se v 8 rano zapne i telka a hraje dokud nepřijdu z práce a nevypnu ji :-(. Nakonec to skočí asi tak, že ten jejich slavný Anynet+ používat nebudu a budu střídat obě DO.
Kde asi udělali soudruzi chybu??
Funkci, ke které jsi dával obrázky už jsem zkoušel, bohužel zablokovat zapínání TV neumí. Funguje tak, že když je povolena a já vypnu TV automaticky se vypne i DVD. Pokud ale při povoleném Anynet+ v obou zařízeních zapnu DVD opět se automaticky spustí TV.
Zatím jsem to vyřešil vypnutím funkce Anynet+ v TV, v DVD jsem ji nechal povolenou. Pokud tedy chci TV a DVD ovládat jednim DO musím v TV nejdřív povolit Anynet+. Je to trošku opruz, hlavně ho nezapomenout zase zakázat jinak se v 8 rano zapne i telka a hraje dokud nepřijdu z práce a nevypnu ji :-(. Nakonec to skočí asi tak, že ten jejich slavný Anynet+ používat nebudu a budu střídat obě DO.
Kde asi udělali soudruzi chybu??
[quote=TomCz;255759]Pokud ale při povoleném Anynet+ v obou zařízeních zapnu DVD opět se automaticky spustí TV.[/quote]Tak to mě fakt mrzí. Dvě Samsung zařízení a takové potíže. Ten můj AVR od jiného výrobce (Onkyo) přitom mohu nastavit tak, že se hromadné zapínání a vypínání konat nebude (kdybych chtěl). Samozřejmě že nechci a se zapnutím/vypnutím TV se mi Onkyo automaticky zapne/vypne.
[quote=TomCz;255759]Zatím jsem to vyřešil vypnutím funkce Anynet+ v TV, v DVD jsem ji nechal povolenou. Pokud tedy chci TV a DVD ovládat jednim DO musím v TV nejdřív povolit Anynet+. Je to trošku opruz, hlavně ho nezapomenout zase zakázat jinak se v 8 rano zapne i telka a hraje dokud nepřijdu z práce a nevypnu ji :-(.[/quote]9-) To je ale k ničemu. Já měl kdysi podobný problém: Měl jsem přes SCART připojený rekordér SiGMATek DVBH-2000 k CRT TV THOMSON 29DJ74E. Rekordér při naplánovaném nahrávání pouštěl na SCART spínací napětí pro přepnutí AV, takže mi probouzel TV ze standby během nahrávání klidně ve 2h ráno a ani přepnutím rekordéru na AV IN před jeho vypnutím tomu nešlo zabránit. To bylo také zcela nestandardní chování, které jsem předtím u žádného klasického páskového videorekordéru nezaznamenal. Měl jsem předtím postupně asi 4 VHS/S-VHS VCR Panasonic a ty se denně vždy ve 20:30, nebo 21:30 (už si to přesně nepamatuji) probouzely ze standby, aby si sesynchronizovaly čas, k žádnému probouzení TV však přitom nedocházelo a to hovořím o technice staré 15 let. A při naplánovaném nahrávání samozřejmě TV také neprobouzely. Ten SiGMATek jsem tehdy musel řešil odpojováním jeho SCART kabelu a nesměl jsem na to zapomenout, takže přesně vím jaký je to opruz.
To mě však vede k dalšímu dotazu na tebe: Probudí ten tvůj rekordér TV i při naplánovaném nahrávání, nebo ne? Pokud ano, rovnou jim ho omlať o hlavu. Pokud ne, o důvod víc žádat nápravu, nebo peníze zpět.
[quote=TomCz;255759]Nakonec to skočí asi tak, že ten jejich slavný Anynet+ používat nebudu a budu střídat obě DO.[/quote]Pak jsi se ale vůbec nemusel omezovat při výběru rekordéru pouze na Samsung :-G.
[quote=TomCz;255759]Kde asi udělali soudruzi chybu??[/quote]Jednoznačně při tom probouzení rekordéru, aby si zaktualizoval informace z EPG/TTX, v tomto režimu nesmí probouzet připojenou TV. Trval bych na vyřešení problému, nebo vrácení peněz. To naprosto nezvládli. A celý slavný Anynet+ jen tím vlastně v tvém případě k ničemu :-((.
[quote=TomCz;255759]Zatím jsem to vyřešil vypnutím funkce Anynet+ v TV, v DVD jsem ji nechal povolenou. Pokud tedy chci TV a DVD ovládat jednim DO musím v TV nejdřív povolit Anynet+. Je to trošku opruz, hlavně ho nezapomenout zase zakázat jinak se v 8 rano zapne i telka a hraje dokud nepřijdu z práce a nevypnu ji :-(.[/quote]9-) To je ale k ničemu. Já měl kdysi podobný problém: Měl jsem přes SCART připojený rekordér SiGMATek DVBH-2000 k CRT TV THOMSON 29DJ74E. Rekordér při naplánovaném nahrávání pouštěl na SCART spínací napětí pro přepnutí AV, takže mi probouzel TV ze standby během nahrávání klidně ve 2h ráno a ani přepnutím rekordéru na AV IN před jeho vypnutím tomu nešlo zabránit. To bylo také zcela nestandardní chování, které jsem předtím u žádného klasického páskového videorekordéru nezaznamenal. Měl jsem předtím postupně asi 4 VHS/S-VHS VCR Panasonic a ty se denně vždy ve 20:30, nebo 21:30 (už si to přesně nepamatuji) probouzely ze standby, aby si sesynchronizovaly čas, k žádnému probouzení TV však přitom nedocházelo a to hovořím o technice staré 15 let. A při naplánovaném nahrávání samozřejmě TV také neprobouzely. Ten SiGMATek jsem tehdy musel řešil odpojováním jeho SCART kabelu a nesměl jsem na to zapomenout, takže přesně vím jaký je to opruz.
To mě však vede k dalšímu dotazu na tebe: Probudí ten tvůj rekordér TV i při naplánovaném nahrávání, nebo ne? Pokud ano, rovnou jim ho omlať o hlavu. Pokud ne, o důvod víc žádat nápravu, nebo peníze zpět.
[quote=TomCz;255759]Nakonec to skočí asi tak, že ten jejich slavný Anynet+ používat nebudu a budu střídat obě DO.[/quote]Pak jsi se ale vůbec nemusel omezovat při výběru rekordéru pouze na Samsung :-G.
[quote=TomCz;255759]Kde asi udělali soudruzi chybu??[/quote]Jednoznačně při tom probouzení rekordéru, aby si zaktualizoval informace z EPG/TTX, v tomto režimu nesmí probouzet připojenou TV. Trval bych na vyřešení problému, nebo vrácení peněz. To naprosto nezvládli. A celý slavný Anynet+ jen tím vlastně v tvém případě k ničemu :-((.
Co takhle zkusit vypnout buď "Automatické nastavení času" nebo "Ukládání letního času" (případně obojí)? Třeba se pak rekordér přestane probouzet.
[quote=jis;255775]
[/quote]
Při vypnutém Anynet+ rekordér TV nezapne. Při zapnutém Anynet+ jsem to nezkoušel, ale otestuju.
[quote=beepee;255922]Co takhle zkusit vypnout buď "Automatické nastavení času" nebo "Ukládání letního času" (případně obojí)? Třeba se pak rekordér přestane probouzet.[/quote]
Dík za radu, vyzkouším. Dám potom vědět.
[/quote]
Při vypnutém Anynet+ rekordér TV nezapne. Při zapnutém Anynet+ jsem to nezkoušel, ale otestuju.
[quote=beepee;255922]Co takhle zkusit vypnout buď "Automatické nastavení času" nebo "Ukládání letního času" (případně obojí)? Třeba se pak rekordér přestane probouzet.[/quote]
Dík za radu, vyzkouším. Dám potom vědět.
Koupil jsem známé nový rekordér Samsung SH897 a po připojení k LCD TV Samsung pozoruje taky automatické zapínání v 8:00. Vybíral jsem schán rekordér Samsung pro kompatibilitu se stávající TV a využití funkce kdy se dají oba přístroje ovládat jedním DO. Bohužel kvůli tomu zapínání jsem funkci Anynet+ musel vypnout, jiné řešení jsem bohužel nenašel. Nenalezl jste někdo lepší řešení?
Zatím jsem na nic nepřišel, ještě jsem nezkoušel jestli má aktualizace času DVD rekorderu vliv na jeho zapínání. Vyzkouším až o víkendu........aktualizace v 8:00 je pěkně blbý čas :-(.
Mám také televizi samsung a tento DVD rekordér. Přesně toto se mi také stávalo a je to způsobené tím, že máte nastaveno automatické ukládání času, které se synchronizuje právě každé ráno v 8.00 hod. podle teletextu. Takže stačí vypnout automatické ukládání a televize se již nebude zapínat. Nicméně jsem po chvíli testování celý ten jejich slavný anynet odpískal a vypnul jsem ho (mimo jiné take proto, ze kdyz jsem chtel neco rychle nahravat a zapnul jsem DVD rekorder, tak se mi televize prepla do dvd rezimu a nez dvd nabehlo, tak ubehlo cca 20 sekund nez mi naskocil obraz ktery chci nahravat). Navic i kdyz je vypnuty anynet tak mohu ovladat televizi i ovladacem od DVD rekorderu bezproblemu (coz jsem myslel ze jde pouze pokud je zaply anynet).
Po dlhom rozhodovaní som si nedávno vybral a kúpil SAMSUNG SH895A. No mám trochu chaos v prepísaní nového upgrade "sh895_090925_18". Stiahnutý súbor som po rozbalení napálil na CD
a vložil do rekordéra. CD roztočil a nič sa neudialo. To má takto fungovať? Prípadne ako zistím aká
je verzia firmvéru v súčastnosti v DVD. Vďaka za radu.
a vložil do rekordéra. CD roztočil a nič sa neudialo. To má takto fungovať? Prípadne ako zistím aká
je verzia firmvéru v súčastnosti v DVD. Vďaka za radu.
Uvazujem nad kupou tohto dvd rekordera.Nejake rady,skusenosti?Je funkcny PIP v tv po pripojeni tohto dvd-cka?Dik
Tak se mi konecne minuly tyden podarilo upgradovat firmware z 2009 na sh895a_20101012.20 a dnes se mi povedlo rano v 8h sledovat zapnuti DVD. To se zaplo presne v 8:00, ale TV zustala vypnuta.
Mam aktivni anynet+ v DVD i TV i aktualizaci casu v DVD.
Zmenili asi vyslani signalu o zapnuti TV do HDMI az po uplnem nastardovani DVD. Funguje vam to taky tak?
DVD SH893A + TV UA37C6540
Mam aktivni anynet+ v DVD i TV i aktualizaci casu v DVD.
Zmenili asi vyslani signalu o zapnuti TV do HDMI az po uplnem nastardovani DVD. Funguje vam to taky tak?
DVD SH893A + TV UA37C6540