Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Reseni ozvuceni multimedialniho centra

shrap (27)|5.1.2010 14:58
Zdravim,
planuju postavit nejaky to HTPC, zatim mam telku (Samsung le40b650). Resim ted vsechno spis na teoreticky rovine, snazim se nepodcenit fazi pripravy ;) Cili dve obecny varianty:
1) AV reciever s digitalnima vstupama (optika, koax, HDMI) + repro (5x pasivni bedny a 1x aktivni subwoofer). V tomhle pripade bych asi hnal zvuk HDMI kabelem z TV do recieveru. PC by bylo propojeny taky s TV a zvuk by sel taky nejspis HDMI kabelem (pripadne neni asi problem zapojit optiku primo mezi PC a reciever). Vyhody? Nevyhody? Nevim, proto se tu ptam :)
2) PC bude mit (dost pravdepodobne) 6x vystup na bedny (6x 3,5mm jack), takze by slo primo ke kompu pripojit naky levnejsi, vicemene pocitacovy bedny (Genius Home Theatre apod.). Vyhoda tohodle reseni je bezesporu jeho cena. Ale zase musi vsechno hrat z kompu (ovladani hlasitosti tedy v PC), vcetne DVB-C (v mym pripade), coz jeste nevim, jak moc velkej bude problem (ale to nechci ted resit).
Kdo resite nebo ste resil podobnej pripad, dejte mi sem plz par postrehu, pripadne aspon odkazu, diky.
artam (1147)|5.1.2010 17:21
Ked chces zachovat kvalitu zvuku, tak jedine varianta 1) s digitalnym prepojenim s AV receiverom (bud SPDIF alebi HDMI).

Pokial mozes, vyvaruj sa varianty 2), analogove vystupy z integrovanej PC zvukovky byvaju tragicky zalostnej kvality, to musi pocut aj hluchy. Okrem toho, pocuvat filmy/hudbu cez pocitacove bedny (Genius apod.) je len ciste nudzove riesenie, sice lacne, ale to sa s receiverom + priemernymi pasiv bednami neda vobec porovnavat.
shrap (27)|5.1.2010 22:04
Diky, a co bys rek treba na tyhle bedny? http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=ADE_1072&pohled=vyrobky
A k tomu treba http://www.hifishop.cz/av-prijimace-zesilovace/sony-str-dh500 (nebo sem videl i levnejsi Yamahu :)
Nejsem zadnej audiofil, takze do reprosoustavy nehodlam dat vic jak 10k.
geronimoh (2327)|5.1.2010 22:10
Hodně muziky za málo peněz pořídíš třeba od "Pure Acoustics". ( http://www.i-vyprodej.cz/detail.php?id=69 )
vivid.sk (11472)|5.1.2010 22:35
[quote=geronimoh;258029]Hodně muziky za málo peněz pořídíš třeba od "Pure Acoustics". ( http://www.i-vyprodej.cz/detail.php?id=69 )[/quote]


Bedne Pure Acoustics nebrat ani zo srandy. To sa na repro iba podoba. Tym to vsak konci.
vivid.sk (11472)|5.1.2010 22:40
[quote=shrap;258027]
Nejsem zadnej audiofil, takze do reprosoustavy nehodlam dat vic jak 10k.[/quote]

za 10k radsej dve bedne, ako 5 nanic a jedine z druhej ruky (alebo vypredaj)...

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Tu najdes za 10k nejake HECO, alebo Canton bednicky. Nie je to sice nic extra, ale daleko daleko lepsie ako akykolvek plastovy set, ktory huhni a duni ako prasa.

(vyhni sa spotrebkam ako panasonic, samsung, a dalsim firmam, ktore nevedia co je reproduktor. Tieto firmy nevyvijaju reproduktory. Pri fotakoch tiez nekupujes znacky ako BenQ alebo samsung .... pri repro plati to iste, vyberaj firmu, ktore ma vlastny vyvoj, a investuje do neho, a nie cinske smejdy)