Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony Bravia (DVB-S) + Skylink

FalconCZ (5)|22.2.2010 13:00
Dobrý den,

se satelitním přijímánim TV nemám vůbec žádné zkušenosti, doposud jsem si vystačil s párvteřinovým laděním kabelové TV.

Mám smlouvu se společností Skylink, parabolu + vše nastaveno odborníky, sledováni satelitní TV pomocí set-top boxů bezproblému.
Koupil jsem TV Sony Bravia KDL-32V5800, abych nahradil set-top box. Do dvou dnů jsem poštou obdržel dekódovací modul Cryptoworks pro kartu Skylink. Po zasunutí karty do modulu a do TV proběhne vyhledávání TV stanic (Astra 23,5E) nalezeno cca 300 kanálů, zobrazí se ovšem pouze 3 (ČT HD, Cosmica a Óčko) u všech ostatních kanálů je text "Žádný signál" popřípade "Zvolený program není dostupný". Technická podpora Skylinku mně odkázala na Sony a podpora Sony je ... zatím bez odezvy. TV kartu detekuje, pokud kartu vytáhnu, nezobrazí se ani ty tři kanály.
Jak jsem už psal s nastavovánim satelitní TV nemám žádné zkušenosti a co jsem hledal tak jsem nacházel jen články typu, že nastavování této TV je opravdu oříšek, proto bych uvítal jakoukoliv radu...

Děkuji
mirekv (7169)|22.2.2010 13:20
Pokud máš prokázáno z jiných fór, že jsou problémy, tak nezbývá, než reklamovat!
VlaDamorava (466)|22.2.2010 17:35
2FalconCZ
Tipoval bych to na "neúplnou" aktivaci karty. TV Sony jsem ještě neviděl. Kartu aktivovat v jiném sat.přijímači. Nejlépe na programu STV1.
MAKcz (205)|22.2.2010 17:49
Problem by to nemel byt, prvni pokus bych provedl s vymenou kabelu, odpojil bych antenu ze satelitniho prijimace a vrazil do sonky, pokud i tak nic nenaladi prblem bude mozna skutecne v tv. Pokud vse bude makat, je chyba v LBN nebo kabelu co vede k sonce. Nebo jeste propojit pruchozi kabel z tuneru na satelitu do tv ...
Falcon666 (34)|25.2.2010 14:58
[quote=FalconCZ;267836]Po zasunutí karty do modulu a do TV proběhne vyhledávání TV stanic (Astra 23,5E) nalezeno cca 300 kanálů, zobrazí se ovšem pouze 3 (ČT HD, Cosmica a Óčko) u všech ostatních kanálů je text "Žádný signál" popřípade "Zvolený program není dostupný". Technická podpora Skylinku mně odkázala na Sony a podpora Sony je ... zatím bez odezvy. TV kartu detekuje, pokud kartu vytáhnu, nezobrazí se ani ty tři kanály.
[/quote]

Skúsil by som skontrolovať všetky spoje od TV cez LNB, spojky. DiSEqC v TV musíš mať vypnuté, ak máš iba jeden LNB. A nastavené transpondéry, frekvencie, horizontál alebo vertikál správne - na stránke skylink-u sú všetky údaje.
Ak je toto všetko nastavené dobre, tak si pozri kvalitu a silu signálu ( pri nejakom kanáli - stlač OPTIONS a mala by tam byť ponuka "informácie o systéme", kde ukáže silu a kvalitu signálu ) ak je vysoká a máš to plné, tak je chyba buď v karte alebo v TV, ak je kvalita a sila slabá, tak ti to zle nastavili...
Daj vedieť, večer sa budem hrať s ladením jedného satelitu, tak to môžem skontrolovať.
Nastavovať sa dá veľa vecí v TV a musí to byť dobre....

P.S.: Nezúfaj, nastavenie tohto TV s DVB-S2 je zábavka pre náročných :o) ...
FalconCZ (5)|26.2.2010 10:30
Takže po konzultaci s odborníkem na řadu 5800 Sony Bravia jsem konečně TV naladil a šlape jak má.
Chyba byla jak už to tak bývá v uživateli, stačilo nastavit (nastavení LNB) low a high band frekvence na univerzalní rozsah a všechny nalezené programy fungují.
jaydoo (542)|1.3.2010 21:42
a ako si spokojny s tym integrovanym tunerom ? Cital som, ze vela ludi nanho nadáva.
FalconCZ (5)|1.3.2010 22:19
Znovu podotýkám, že nejsem vůbec žádný odborník, takže čistě laické uživatelské dojmy:

Přijde mi (ve srovnání s mým DVB-C, popípadě když srovnám s externím set-top boxem, který jsem používal před pořízením této TV) že prodleva při přepínání jednotlivých programů je až neuvěřitelně dlouhá. Přesně sem to neměřil, ale cca 3-4 vteřiny, což při 50 programech dělá nějaké 3 minuty než projedete všechny kanály.
Ono vlastně vše na této TV docela dlouho trvá...

Při nastavování kanálů mi docela chybělo, že zakódované programy nejdou prostě vymazat, musíte je postupně pojednom skrýt, takže si docela procvičíte prsty, pokud budete ladit více satelitů...


Ale z druhé strany, tuhle TV jsem pořizoval prarodičům, z důvodu neúnosného počtu dálkových ovladačů, kterých se jim už nějak moc nakupilo, takže z tohoto pohledu je ten integrovaný tuner jistě plus.
jaydoo (542)|2.3.2010 09:57
no tie 3-4 sec pri prepinani je naozaj vela.
A daju sa programy usporiadat podla vlastnej potreby ?
FalconCZ (5)|2.3.2010 14:06
Ano, dají, jak jsem už psal, poskládáš si programy jak potřebuješ a zbývající programy "skryješ" takže se při listování nezobrazují.

Jinak pokud si naladíš více satelitů, tak každý ma přiřazené kanály: Satelit1 1-2500, Satelit2 2501-5000, Satelit3 5001-7500 atd. s tím, že mimo tyhle vymezené hranice daný program z daného satelitu nepřesuneš, to se dá potom obejít nastavením Oblíbených stanic.
Falcon666 (34)|3.3.2010 08:25
[quote=FalconCZ;269268] prodleva při přepínání jednotlivých programů je až neuvěřitelně dlouhá. Přesně sem to neměřil, ale cca 3-4 vteřiny, což při 50 programech dělá nějaké 3 minuty než projedete všechny kanály.
Ono vlastně vše na této TV docela dlouho trvá... [/quote]


No, ja mám oneskorenie do 2 sec maximálne, takže to bude asi závislé od viacerých faktorov...
Ostatné je tak, ako píšeš - nastavovanie a usporiadanie kanálov.... je to TV pre náročných :-)

Čo sa týka satelitného tunera, tak ja mám info, že je citlivejší ako v STB a osobne môžem potvrdiť.... ak je plný signál alebo aspoň kvalita a sila "vysoká", tak nemám k satelitnej TV žiadne pripomienky.

K samotnému TV - treba veľa trpezlivosti pri nastavovaní, ale po "zmapovaní" možností tohto TV, to už ide rýchlo ( okrem práce s kanálmi )
jaydoo (542)|3.3.2010 09:55
Tak ja si prestavujem poradie kanalov vzdy, takze to hadam nebude az taky problem :-)
A mozno nejakym firmwarom sa aj zrychli to prepinanie programov.
jerryczech007 (73)|4.3.2010 15:29
[quote=FalconCZ;269268]... Ale z druhé strany, tuhle TV jsem pořizoval prarodičům, z důvodu neúnosného počtu dálkových ovladačů, kterých se jim už nějak moc nakupilo, takže z tohoto pohledu je ten integrovaný tuner jistě plus.[/quote]

Já jsem si kvůli spoustě ovladačů asi před rokem koupil univerzální ovladač Logitech Harmony 555. Trochu jsem se bál, jestli to budu umět nastavit, ale během večera jsem do toho prokoukl a nemůžu si ho vynachválit :-) V současnosti s ním ovládám TV Panasonic, DVB-S Topfield, receiver Sony, DVD-RW Panasonic a multimediální ScreenPlayer. A nejlepší jsou na tom tzv. "activities", kdy si nastavíš, co má jaké zařízení udělat a pak stiskem JEDINÉHO tlačítka např. zapneš TV, ta se sama přepne na vstup HDMI 1, zapne se Topfield třeba na předvolbě 235, zapne se receiver a na něm zvukový optický vstup pro satelit a pak už jenom vše ovládáš tímto jedním ovladačem (hlasitost, přepínání programů atd.), jedním slovem paráda. Tak to jen na okraj... :-)
Logitech Harmony 555.jpg
FalconCZ (5)|4.3.2010 16:39
[quote=jerryczech007;269763]Já jsem si kvůli spoustě ovladačů ...[/quote]

Tak něco takovýho vidím poprvé a vypadá to pěkně. Před asi dvěma lety jsem to taky zkoušel vyřešit univerzálním ovladačem, ale to byl takový ten za pár korun, kde byl člověk rád, že sesynchronizoval ovládání hlasitosti.

V recenzi toho Logitechu píší až 15 programovatelných zařízení, takže není problém nastavit tam TV v každém pokoji, set-top box, DVD přehrávač, domácí kino apod.?
jerryczech007 (73)|5.3.2010 00:57
[quote=FalconCZ;269776]Tak něco takovýho vidím poprvé a vypadá to pěkně. Před asi dvěma lety jsem to taky zkoušel vyřešit univerzálním ovladačem, ale to byl takový ten za pár korun, kde byl člověk rád, že sesynchronizoval ovládání hlasitosti.

V recenzi toho Logitechu píší až 15 programovatelných zařízení, takže není problém nastavit tam TV v každém pokoji, set-top box, DVD přehrávač, domácí kino apod.?[/quote]

Můžeš do něj opravdu nastavit zařízení, jaké tě napadne. Programuje se přes internet pomocí SW Logitech Harmony Remote Software 7, který je součástí balení, a databáze obsahuje v současnosti cca 350.000 zařízení audio/video, klimatizace, elektronické spínače a já nevím co ještě :-) A kdybys náhodou to svoje zařízení v jejich přehledné databázi nenašel, tak ty pokyny naučíš tuhle dálku prostřednictvím dálky původní, protože dálka Logitech má 2 infra čidla, do jednoho zespodu vyšleš pokyn z původní dálky a zmákneš tlačítko na Logitech dálce, které chceš, aby na to reagovalo, no a z druhého čidla jde pokyn do přístroje. Takže takhle lze dálku naučit pokyny jakéhokoliv zařízení. Ale pokud nemáš něco předpotopního, tak to určitě najdeš v té jejich databázi :-) Za těch 1.500 Kč co jsem za ní dal, je to opravdu super věc !