Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TX-P42G20E, TX-P46G20E, TX-P50G20E, TX-P54G20E

Nibur (7)|14.3.2011 09:34
[quote=noaid;334879]No nevím... to v podstatě do už tak nekvalitních rozvodů přidá ještě další rušení, a nejen vám, ale i sousedům se zhorší kvalita audio a video přístrojů, hlavně obraz u analogové televize.

Všichni se snaží používat síťové filtry a pračky, aby jim to lépe hrálo, a pak do toho jiný ještě pustí takový zdroj VF rušení.

Doufám, že se to nerozmůže ve větším a že se někdo takový nenajde v našem domě.[/quote]


Chcel si vyriešiť ako to napojiť . Vždy je to o prioritách a možnostiach technického riešenia. Priame prepojenie káblom je najlepšie ale keď sa nedá ................
satinst (27)|14.3.2011 15:57
Úspěšně jsem rozchodil přes LAN PS3 media server na TX-P42G20E, jde přes něj všechno, včetně mkv. U některých filmů a DVD se mi ale někdy seká a třeba se film vypne (PC mám 6ti jádro, tak v HW by problém být neměl)
A taky jsem se chtěl zeptat, jak upravit zobrazení. Některé filmy které mám na PC jako širokoúhlé se na TV roztáhnou na celou obrazovku, jiné zůstanou opruhované. Můžou být tyto pruhy nebezpečné pro eventuální vypalování obrazovky? nebo to nevadí když to je černá? Jak to sledujete vy? Ono když jsou tam ty pruhy vypadá to přirozeněji než natáhlé obličeje.
spohrelt (3)|15.3.2011 20:39
Zdravim majitelov televizorov TX-P42G20E. Mam tento tv asi 4 dni a uz sa mi zda, ze ma nejake vady. Prva - ak zapnem tv s ovladacom, televizor vyda nejaky zvlastny zvuk, akoby take zaskrabocanie, ako keby nieco v nom skratovalo, po naskoceni obrazu, tieto zvuky uz nevydava.
Dalsia vec, ktora mi vadi, ze mi cez obraz prebiehaju dve vodorovne ciary, jedna bledsia druha tmavsia, co sa mi zda byt na novy televizor neprirodzene. Ak napojim na ten isty zdroj signalu iny televizor, na tomto televizore som ciary nespozoroval.
Mozu tieto dve veci spolu suvisiet, myslim problem so skrabocanim pri zapnuti a ciary, ktore prebehuju cez obraz ?!

Vdaka
axicom (626)|15.3.2011 20:45
Myslim ze vsichni budou se mnou souhlasit - reklamuj to!
Deee-aN (190)|15.3.2011 20:50
[quote=axicom;335272]Myslim ze vsichni budou se mnou souhlasit - reklamuj to![/quote]
Souhlas.


BTW, stojí Ligitech Harmony One za ty peníze?
axicom (626)|15.3.2011 22:14
Rozhodne ano, koupil jsem ho tedy kdysi na Aukru.
jagr (25)|16.3.2011 20:44
Zdravim,chtel bych se zeptat,kdyby jste ted meli volit,koupili byste si 50G20e nebo 50V20E.
Mohu je mit za stejny peniz,ale u V20 si nejsem jisty temy vetraky (hlucnosti a jak to snimi bude za par let) a ma mit i vetsi spotrebu.
Nejspis ma obrazove o neco navrch o proti G20e,ale vyplati se to za cenu vetsi spotreby a pripadnych problemu s vetracky?
bavorak (1494)|17.3.2011 08:23
urcite V20, vetraky nepocut a obraz lepsi
neogenn (11)|17.3.2011 10:10
[quote=jagr;335472]Zdravim,chtel bych se zeptat,kdyby jste ted meli volit,koupili byste si 50G20e nebo 50V20E.
Mohu je mit za stejny peniz,ale u V20 si nejsem jisty temy vetraky (hlucnosti a jak to snimi bude za par let) a ma mit i vetsi spotrebu.
Nejspis ma obrazove o neco navrch o proti G20e,ale vyplati se to za cenu vetsi spotreby a pripadnych problemu s vetracky?[/quote]

POZOR: Rozhodoval jsem se mezi 42G nebo 42V. V EW byla ta první za 22tis a ta druhá za 30tis. Vedle u konkurence jen 28tis. Prodavač Vám řekne, že jsou stejné, jen u V jsou dvoje brýle a wifi adaptér. 3+3+2tis je 8 tisíc toto příslušenství. Je to ale tak, že Véčka jsou nevvýšší řada plazem a mají tmavější panel a hlavně o padesát procent lepší zvuk. Géčko vůbec nebrat nevím jak u padesátky, ale TX-P42G20E jsem měl doma týden a splakal jsem se zvukem. Přečti si moje články o dvě strany zpět. Véčko hraje lépe. Pokud to člověk moc nezesílí, což mi nevadí, ale to Géčko musíte mít BAS na 0 jinak repro šíleně rezonuje a to při mírné hlasitosti. V servise mi řekli, že to tak Panasonic má a že to je tím, že nejsou repráky v bedně uzavřené, že tam dochází k resonančnímu zkratu. Prej se jedná o to to že tlak vzduchu prej vytlačuje membrána před sebou a tlak se vrací na membránu ze zadu a rozkmitá ji. Podle mě je to teorie. Je spoutu lepráků které dokážou hrát volně v prostoru. Třeba ta mnou zmiňovaná základní plazma od Panasonicu za 10 tis. hraje skvěle. Bas + 15 a zvuk na plné pecky. Někde udělali u Panasonicu chybu a teď se budou tvářit, že to tak má být. To Véčko má jeden reprák v zadu navíc, nevypadá nic moc, mám dojem, že ani nepruží na gumě oproti těm spodním základním, ale zvuk je lepší. Sice to nehraje jak ta levná plazma, ale jsem spokojen. Prodejce byl totiž tak solidní, že mi TV za doplatek vyměnil právě za Véčko. Z Panasonicu mi prvně psali, že mám s Géčkem navštívit servis , že jejich TV mají špičkový zvuk. To jsem tedy udělal a po vyjádření technika, že to tak má být jsem jim psal co dál a zatím se nikdo neozval. Asi nemají odpověď. Mrkni na videa a posuď sám. Mrzí mě, že jsem toho nenatočil víc. Ale rezonovalo to u jakékoliv písničky a akčního filmu. Každej kdo to slyšel, kroutil hlavou. 42Véčko vyhrála TV roku na nějaké výstavě, kdesi jsem to četl.
Nevím jak je to u P50G20E, ale podle mne to bude stejné.

Odkaz na video kde hraje Géčko je na 128 straně a na youtube je popis a odkaz na druhe video te levne plazmy, kde je vše ok.

Oprava: Omlouvam se, ten zvuk zlobi u TX42GT20e, a vymenili mi ho za VT, zapomel jsem dopsat to Pismeno T. Pravdepodobne panasonic zmenil nejaky zvukovy hardware prave u 3D televizoru.
sss5xxx (10)|17.3.2011 10:47
ak niekto nepozna tuto stranku tak mu mozno pomoze v rozhodovani pri kupe.
davam odkaz priamo na rebricek naj TV.
http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341472
SlavoF (834)|17.3.2011 12:50
to nie je rebríček, ale zoznam odporúčaných \\/
"The order of the TV list is random."
vorrattreides (18)|17.3.2011 15:00
No tak aj ja som sa uz stal stastnym majitelom tejto TV.

Po trojrocnom LCD HDready Samsungu mi Panasonic pripravil prijemny obrazovy skok vopred a vsetky moje obavy nad plazmovou obrazovkou sa v priebehu uvodnych tyzdnov sledovania stratili. Ziadne zahorovanie som nerobil, len som manzelku upozornil na to, aby dlho nenahavala jeden kanal dlhsie ako jednu hodinu na obrazovke, filmy s ciernymi pasmi hore a dole sme nepozerali, resp. som roztiahol obraz, vypol som dynamicky rezim a teraz po vyse tristo hodinach prevadzky mozem konstatovat, ze nic ani pri podrobnom skumani vypalene nie je. Nemam vsak zaujem ani teraz riskovat vypalenie a teda v "beznej obozretnosti" budem zrejme pokracovat.

Kvalitu obrazu nema zmysel rozoberat, je jednoducho vyborna a TV sa sleduje bezproblemovo aj v svetelnej miestosti ako je ta nasa obyvacka. Ked sadne tma, je to jedna basen.

Vnutorny DVB-T tuner je silny (aj pri pouziti obycajnej interierovej palickovej anteny), obraz je subjektivne kvalitnejsi ako cez iptv magio, ktoru som mal. Po nahradeni magia hd satelitom (licensovany Skylink - Humax IRHD-5100s) je to samozrejme nieco ine...pozerat na HBO HD, BRAVA HD alebo nemecke HD stanice je skutocny pozitok :)

MKVcka cez Xtreamer...hmmm...:)

Multimedialny prehravac v TV je len doplnkom, ktory sa kvalitou zobrazovania k Xtreameru ani nepriblizuje a teda som ho po jednej serii serialu prestal pouzivat.

PVR je pre mna nepouzitelne a riadne som si s nim spravil vrasky na cele, ked mi to zablokovalo ext.hdd a mal som co robit, aby som disk vratil medzi "zivych":).

Ani kvoli PVR ani kvoli multimedialnemu prehravacu som si tento Panak nezadovazil a teda v mojich ociach to nie su ziadne negativa, pre tych ktori vsak uvazuju o realnom vyuzivani tychto dvoch funkcii, by som odporucil radsej sa popozerat niekde inde...

Komu vsak ide "len" o kvalitu obrazu, je tento Panasonic fakt dobrou volbou.
tnagy (51)|17.3.2011 16:13
[quote=neogenn;335530]POZOR: Rozhodoval jsem se mezi 42G nebo 42V. V EW byla ta první za 22tis a ta druhá za 30tis. Vedle u konkurence jen 28tis. Prodavač Vám řekne, že jsou stejné, jen u V jsou dvoje brýle a wifi adaptér. 3+3+2tis je 8 tisíc toto příslušenství. Je to ale tak, že Véčka jsou nevvýšší řada plazem a mají tmavější panel a hlavně o padesát procent lepší zvuk. Géčko vůbec nebrat nevím jak u padesátky, ale TX-P42G20E jsem měl doma týden a splakal jsem se zvukem. Přečti si moje články o dvě strany zpět. Véčko hraje lépe. Pokud to člověk moc nezesílí, což mi nevadí, ale to Géčko musíte mít BAS na 0 jinak repro šíleně rezonuje a to při mírné hlasitosti. V servise mi řekli, že to tak Panasonic má a že to je tím, že nejsou repráky v bedně uzavřené, že tam dochází k resonančnímu zkratu. Prej se jedná o to to že tlak vzduchu prej vytlačuje membrána před sebou a tlak se vrací na membránu ze zadu a rozkmitá ji. Podle mě je to teorie. Je spoutu lepráků které dokážou hrát volně v prostoru. Třeba ta mnou zmiňovaná základní plazma od Panasonicu za 10 tis. hraje skvěle. Bas + 15 a zvuk na plné pecky. Někde udělali u Panasonicu chybu a teď se budou tvářit, že to tak má být. To Véčko má jeden reprák v zadu navíc, nevypadá nic moc, mám dojem, že ani nepruží na gumě oproti těm spodním základním, ale zvuk je lepší. Sice to nehraje jak ta levná plazma, ale jsem spokojen. Prodejce byl totiž tak solidní, že mi TV za doplatek vyměnil právě za Véčko. Z Panasonicu mi prvně psali, že mám s Géčkem navštívit servis , že jejich TV mají špičkový zvuk. To jsem tedy udělal a po vyjádření technika, že to tak má být jsem jim psal co dál a zatím se nikdo neozval. Asi nemají odpověď. Mrkni na videa a posuď sám. Mrzí mě, že jsem toho nenatočil víc. Ale rezonovalo to u jakékoliv písničky a akčního filmu. Každej kdo to slyšel, kroutil hlavou. 42Véčko vyhrála TV roku na nějaké výstavě, kdesi jsem to četl.
Nevím jak je to u P50G20E, ale podle mne to bude stejné.

Odkaz na video kde hraje Géčko je na 128 straně a na youtube je popis a odkaz na druhe video te levne plazmy, kde je vše ok.[/quote]

No ja neviem, mam 42G20e a nastavenie hlasitosti mam max 25, potom mi uz zena krici aby som to stisil...;-) ale basy mam +9 a nikdy, NIKDY nic nerezonovalo, na to som velmi citlivy pri reprakoch, na rezonanciu...asi mam stastie na kus ale ani vrcanie ani rezonancia. Pravdaze male repraky najme dozadu a do stran nedokazu vybudit idealne akusticke pole, na to su ine typy, ale nikde ani len naznak rezonancie. Nechcem sa hadat, ale naozaj to vyzera, ze niektore novsie kusy mozu mat nejaku vadu osadenia reproduktorov...samozrejme bez odborneho posudku je to asi slabo reklamovatelne...
Tibor
spartan67 (210)|17.3.2011 16:37
Souhlas,mam basy taky na +9 a zadne rezonance,pravda tv mam uchycenou na zed,nevim ale ze by rezonovala pred tim na stojanu...
tnagy (51)|17.3.2011 16:45
[quote=spartan67;335592]Souhlas,mam basy taky na +9 a zadne rezonance,pravda tv mam uchycenou na zed,nevim ale ze by rezonovala pred tim na stojanu...[/quote]

Chystam sa ju zavesit na stenu tiez, ale momentalne je na nizkom stoliku na stojane a nic nerezonuje...
xmarek (60)|17.3.2011 17:36
[quote=neogenn;335530]Nevím jak je to u P50G20E, ale podle mne to bude stejné.[/quote]To, že jste chytl vadný kus automaticky neznamená, že všechny kusy jsou špatné. Já podobný problém nikdy neměl a co jsem se bavil s týpkem co jich prodal nějakou tu 100 věčku, tak podobný problém taky nezaznamenal.
tnagy (51)|17.3.2011 18:22
[quote=xmarek;335602]To, že jste chytl vadný kus automaticky neznamená, že všechny kusy jsou špatné. Já podobný problém nikdy neměl a co jsem se bavil s týpkem co jich prodal nějakou tu 100 věčku, tak podobný problém taky nezaznamenal.[/quote]

Asi je to nieco podobne, ako tu bolo riesene pred par dnami, o citlivosti tunera. NIekto pisal, ze 42G ma slaby tuner a ja zase mam opacnu skusenost, nakmitane DVB-T do kablovky dekoduje OK, zrejme podobne je kus od kusu aj rezonancia. Pravda je ale, ze s tym majitel nic nenarobi (neopravi) a ma len problem sa toho zbavit. Podla mna cena TV opravnuje majitela na vratenie, pripadne velka zlava na TV. Alebo je tu niekto kto si eura tlaci v pivnici? ;-) Rozhodne je to ale chyba vyroby...a zaujimalo by ma, ako k tomu pristupuju predajcovia a servis napr. v Nemecku alebo v inej "zapadnej" krajine...
Deee-aN (190)|17.3.2011 19:07
U mě žádný problém problém s rezonancí, ať s tím hnu kamkoli. TV na stěně.
Bohužel, občas má někdo smůlu na vadný kus. Nebo na přepravce...:-(
bavorak (1494)|17.3.2011 19:18
[quote=neogenn;335530]POZOR: Rozhodoval jsem se mezi 42G nebo 42V. V EW byla ta první za 22tis a ta druhá za 30tis. Vedle u konkurence jen 28tis. Prodavač Vám řekne, že jsou stejné, jen u V jsou dvoje brýle a wifi adaptér.[/quote]

Myslim, ze V-cko nema ziadne bryle, lebo nie je 3D, to je az VT-cko.
maroth71 (19)|18.3.2011 00:23
[quote=doubleclick;334201]Rucni naladeni jsem zkousel taky a vubec se nechyta :-) Hold mam smulu, STB ma lepsi citlivost :-) Resenim hold bude asi SAT nebo CAB prijem.[/quote]
Nemyslím si že by měla být chyba v tuneru panasonicu. Spíše se podívej na střechu co tam máš za antény jestli máš dobré koaxiály a jestli vubec máš šanci na programy v HD na dvbt .Je to jen zkušební vysílání a není všude . Já ho mám v HD
jurokra (8)|18.3.2011 21:11
Ahojte,dik za rady co som dostal ohladom prevackovych hodin a spotreby.teraz mam dalsiu otazku,.ako zistim na g20 v akom rozliseni prave vysiela.nikde som sa to nedocital.dik za odpoved.juro.
xwing (58)|18.3.2011 21:13
Tlacitko INFO na DO :)
spohrelt (3)|19.3.2011 10:18
[quote=spohrelt;335269]Zdravim majitelov televizorov TX-P42G20E. Mam tento tv asi 4 dni a uz sa mi zda, ze ma nejake vady. Prva - ak zapnem tv s ovladacom, televizor vyda nejaky zvlastny zvuk, akoby take zaskrabocanie, ako keby nieco v nom skratovalo, po naskoceni obrazu, tieto zvuky uz nevydava.
Dalsia vec, ktora mi vadi, ze mi cez obraz prebiehaju dve vodorovne ciary, jedna bledsia druha tmavsia, co sa mi zda byt na novy televizor neprirodzene. Ak napojim na ten isty zdroj signalu iny televizor, na tomto televizore som ciary nespozoroval.
Mozu tieto dve veci spolu suvisiet, myslim problem so skrabocanim pri zapnuti a ciary, ktore prebehuju cez obraz ?!

Vdaka[/quote]

Problem ktory som opisoval bol nakoniec sposobeny poskodenym kablom od set top boxu, ale dalsia vec, ktora mi zase nie je celkom jasna ...
Vlozil som do sachty na boku televizora USB kluc, ze si pozriem nejake obrazky, neviem sa k nim dostat ...
Viete poradit ako na to, alebo to ma nejake finty, alebo televizor za tie peniaze nepodporuje prezeranie videa a obrazkov z USB ?

Vdaka za odpovede ...
M.T.V. (21)|19.3.2011 10:33
[quote=spohrelt;335796]Problem ktory som opisoval bol nakoniec sposobeny poskodenym kablom od set top boxu, ale dalsia vec, ktora mi zase nie je celkom jasna ...
Vlozil som do sachty na boku televizora USB kluc, ze si pozriem nejake obrazky, neviem sa k nim dostat ...
Viete poradit ako na to, alebo to ma nejake finty, alebo televizor za tie peniaze nepodporuje prezeranie videa a obrazkov z USB ?

Vdaka za odpovede ...[/quote]

Mně G20ka přehrává fotky i některá videa (např. DivX). Ale narazil jsem na problém s některými USB klíčenkami, které podporují různá zabezpečení a šifrování, ty totiž obvykle mívají dva "disky" a s takovými TV nespolupracuje. Pokud připojíš klíčenku do PC a objeví se ti mezi disky více než jedno nové "písmenko", s největší pravděpodobností klíčenka nebude v TV fungovat.

Nestudoval jsem návod, vycházím jen ze svých zkušeností a pozorování...
spohrelt (3)|19.3.2011 10:45
Ja ked USB kluc pripojim na TV na obrazovke sa mi objavi oznam - zistilo sa zariadenie USB, cize on ho asi identifikoval, ze je v televizore, ale ja sa k nemu neviem dostat.
spartan67 (210)|19.3.2011 12:02
[quote=spohrelt;335799]Ja ked USB kluc pripojim na TV na obrazovke sa mi objavi oznam - zistilo sa zariadenie USB, cize on ho asi identifikoval, ze je v televizore, ale ja sa k nemu neviem dostat.[/quote]

Tak po pripojeni usb zmackni zelene tlacitko viera tools,klikni sipkama na fotografie a pote ok.To same pokud mas na usb nejaky film,jen misto fotografie zvolis video.
jurokra (8)|19.3.2011 12:09
DIK ZA ODPOVED ALE TLACITKO INFO NA DIALKE SLUZI KED CHCEM VEDIET AKO SA VOLA PROGRAM KTORY PRAVE IDE ,ALE V CI SA VYSIELA V HD READY ALEBO FULL HD TAM NEPISU.TEDA ROZLISENIE 1080p,ALEBO 720i TEDA JA MYSLIM TENTO UDAJ.VIEM ZE V MODE HRY SA TO UKAZUJE V LAVOM HORNOM ROHU TV.
jurokra (8)|19.3.2011 12:16
Co sa tyka videa mne neprehrala g20 video s fotaku pan. Fz 30 .bol som prekvapeny ze panasoniky spolu nespolupracuju!tak aj takato vec sa moze stat.
xwing (58)|19.3.2011 12:35
[quote=jurokra;335808]DIK ZA ODPOVED ALE TLACITKO INFO NA DIALKE SLUZI KED CHCEM VEDIET AKO SA VOLA PROGRAM KTORY PRAVE IDE ,ALE V CI SA VYSIELA V HD READY ALEBO FULL HD TAM NEPISU.TEDA ROZLISENIE 1080p,ALEBO 720i TEDA JA MYSLIM TENTO UDAJ.VIEM ZE V MODE HRY SA TO UKAZUJE V LAVOM HORNOM ROHU TV.[/quote]

Aha, tak sorry, to info o rozliseni sa objavuje pri zdroji signalu z HDMI :)
neogenn (11)|19.3.2011 15:10
[quote=tnagy;335588]No ja neviem, mam 42G20e a nastavenie hlasitosti mam max 25, potom mi uz zena krici aby som to stisil...;-) ale basy mam +9 a nikdy, NIKDY nic nerezonovalo, na to som velmi citlivy pri reprakoch, na rezonanciu...asi mam stastie na kus ale ani vrcanie ani rezonancia. Pravdaze male repraky najme dozadu a do stran nedokazu vybudit idealne akusticke pole, na to su ine typy, ale nikde ani len naznak rezonancie. Nechcem sa hadat, ale naozaj to vyzera, ze niektore novsie kusy mozu mat nejaku vadu osadenia reproduktorov...samozrejme bez odborneho posudku je to asi slabo reklamovatelne...
Tibor[/quote]

Omlouvam se, ten zvuk zlobi u TX42GT20e, a vymenili mi ho za VT, zapomel jsem dopsat to Pismeno T. Pravdepodobne panasonic zmenil nejaky zvukovy hardware prave u 3D televizoru.
jagr (25)|19.3.2011 16:47
Zdravim . Mam dylema,muzu mit panas. TX-P50V20E za 26000 Kc nebo Panas. TX-P50VT20E za 33000 Kc. Je nejaky zasadni rozdil v tom, proc bych mel priplatit a jit do VT? Osobne bych sel do V,ale hrozne mi vadi ta stribrna barva,kdyby delali i v cerne tak nevaham. Pripadne kdyby umela VT50 prevod z 2D do 3D,nekde jsem cetl,ze to umi,ale jen velikost 42 a 46 coz opravdu takovej podtrh od vyrobce nechapu.
Tak ted nevim,jak se rozhodnout,jestli ma nejake velke plusy ta VT za ktere by se vyplatilo si priplatit.
Poradte prosim
Dekuji.
jarino1978 (8045)|19.3.2011 20:33
[quote=jagr;335833]jestli ma nejake velke plusy ta VT za ktere by se vyplatilo si priplatit.
[/quote]
nie nemá....
jurokra (8)|19.3.2011 22:31
dik za odpoved xwing vlastne mas pravdu to mohlo aj mna napadnut ze to ide len cez hdmi.j.
M.T.V. (21)|20.3.2011 10:23
[quote=jurokra;335809]Co sa tyka videa mne neprehrala g20 video s fotaku pan. Fz 30 .bol som prekvapeny ze panasoniky spolu nespolupracuju!tak aj takato vec sa moze stat.[/quote]

Protože foťáky Panasonic točí video do šíleného formátu Quick Time :( a to TV samozřejmě nepřehraje. Možná novější modely foťáků už točí do něčeho "normálnějšího", ale já zatím musím videa ze své FZ50ky konvertovat do DivX.
tnagy (51)|20.3.2011 12:37
[quote=M.T.V.;335931]Protože foťáky Panasonic točí video do šíleného formátu Quick Time :( a to TV samozřejmě nepřehraje. Možná novější modely foťáků už točí do něčeho "normálnějšího", ale já zatím musím videa ze své FZ50ky konvertovat do DivX.[/quote]

Fotak musi tocit do divx alebo AVCHD. Potom to prehra. Nepoznam fotak, ktory toci do Divx ale mam Sony HX5V a ta toci ako AVCHD tak aj MP4. Ked dam takuto kartu do TV (42G20) tak AVCHD prehra uplne bez problemov, paradna kvalita, ale MP4 ani nezobrazi.
Presne podla navodu. Pytal som sa aj na podporu mkv ale Panasonic potvrdil, ze to nie je len vec firmware pri tychto TV ale chyba tam nieco v hardware...
Takze zrejme to nebudu chciet podporovat vobec...
mewa (10)|20.3.2011 14:52
[quote=spohrelt;335799]Ja ked USB kluc pripojim na TV na obrazovke sa mi objavi oznam - zistilo sa zariadenie USB, cize on ho asi identifikoval, ze je v televizore, ale ja sa k nemu neviem dostat.[/quote]

Nejrychleji se dostaneš na USB zmacknutim tlacitka na dalkaci SDCARD
Zigáč (231)|28.3.2011 08:42
Jak s přechodem na letní čas správně nastavit čas v TV? Zatím jsem to v rychlosti vyřešil posunem na "GMT+2" v menu. Je tam ještě někde nějaké jiné nastavení? BTW timto posunem se na HDD posunul čas všech nahrávek o jednu hodinu dopředu...
Bulver (3)|29.3.2011 17:38
Děkuji mnohokráte za kvalitní radu. Pořídil jsem si ten NETGEAR adapter pro LAN k Panošovi.
Pracuje to perfekt. Instalace nebyla rovněž náročná. Opravdu děkuji za odbornou pomoc.
Bulver
eltoroloco (10)|29.3.2011 18:01
[quote=M.T.V.;331929]Mám tu stejnou TV, stejnou kartu a taky UPC. HD programy chodí naprosto v pohodě, obraz je parádní. Při objednání karty musíš správně vyplnit adresu a číslo smlouvy s UPC. Až karta přijde, stačí zasunout kartu, naladit kanály na DVB-C tuneru a je to. Jen u některých programů to po prvním naladění chvíli trvá, než se skutečně objeví obraz (probíhá tam na pozadí nějaké postupné dekódování, či co).[/quote]

Tak dneska mi přišla karta, strčim jí do telky, připojim antenu, dám naladit na DVB-C, po 10 minutách se ukáže obrazovka, že žádný kanaál nebyl nalezen, můžete mi prosím poradit co teď s tím provést aby to fungovalo? mám TX-P50G20E
SlavoF (834)|30.3.2011 09:44
[quote=eltoroloco;337395]....připojim antenu, dám naladit na DVB-C, ....[/quote]
akú anténu ? , snáď kábel nie ? - a nie ten kábel na ktorého konci je nejaká anténa dúfam
eltoroloco (10)|30.3.2011 09:48
[quote=SlavoF;337501]akú anténu ? , snáď kábel nie ? - a nie ten kábel na ktorého konci je nejaká anténa dúfam[/quote]

no připojim do TV to mi jde jde ze zdi, co se předtím připojovalo do set top boxu, tak jako dá se říct, že je to kabel od antény ne?
SlavoF (834)|30.3.2011 09:59
set top boxu DVB-C od UPC ?
eltoroloco (10)|30.3.2011 10:02
[quote=SlavoF;337504]set top boxu DVB-C od UPC ?[/quote]

ne, pořídil jsem si tv od UPC, standartně t přijdou zapojit s tim jejich set top boxem, pak jsem si objednal kartu na DVB-C, karta mi přišla včera, zasunu do TV a přípod signálu co mám od UPC ve zdi, který byl předtím připojen do toho set top boxu jsem připojit zezadu do TV, dám nainstalovat DVB-C kanály, ale ždáný to nenajde, zkoušel jsem to několikrát, nevim co dělám špatně nebo v čem je chyba????
SlavoF (834)|30.3.2011 10:07
[quote=eltoroloco;337505].... karta mi přišla včera, zasunu do TV ....[/quote]
najskôr asi do CI modulu až potom do TV, nie? , aký modul ? je v nom karta správne ?
nejak sa v tom strácame :OO

Edit:
aha, takže prišiel modul aj s kartou, ano?
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
čiže : je v nom karta správne zasunutá ?
eltoroloco (10)|30.3.2011 10:16
[quote=SlavoF;337507]najskôr asi do CI modulu až potom do TV, nie? , aký modul ? je v nom karta správne ?
nejak sa v tom strácame :OO[/quote]

jasne, nejdriv kartu do modulu, pote do TV, modul je to tento (http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm ), myslim,ze ji tam davam spravne, fakt netusim cim to je, prijde mi, ze ji to jakoby nevidi ta televize.
SlavoF (834)|30.3.2011 10:22
[quote=eltoroloco;337509]....myslim,ze ji tam davam spravne, fakt netusim cim to je, prijde mi, ze ji to jakoby nevidi ta televize.[/quote]
skús vybrať modul, vytiahni z neho kartu tak aby si si pamätal ako bola,
pozri do štrbiny modulu z pohladu ako sa dáva karta, jedna strana steny modulu by mala byť hrubšia ako druhá - myslím od štrbiny po vonkajší obal /jedná sa o mm/
správne by predpokladám malo byť tak, že chip karty ide smerom k tej hrubšej a samozrejme chipom dopredu /chip nie je v strede karty - po dĺžke/
eltoroloco (10)|30.3.2011 10:40
[quote=SlavoF;337510]skús vybrať modul, vytiahni z neho kartu tak aby si si pamätal ako bola,
pozri do štrbiny modulu z pohladu ako sa dáva karta, jedna strana steny modulu by mala byť hrubšia ako druhá - myslím od štrbiny po vonkajší obal /jedná sa o mm/
správne by predpokladám malo byť tak, že chip karty ide smerom k tej hrubšej a samozrejme chipom dopredu /chip nie je v strede karty - po dĺžke/[/quote]

jo tak jsem to dával, ono je to i trošku slyšet jak se to jakoby zasune ta karta do mudulu, kdyz cip zajede naplno, tak ten kontakt mezi cipem a modulem. ale stejne to neslape, nemuze byt treba spatne nastavena ta karta od UPC?
SlavoF (834)|30.3.2011 10:48
ja bohužiaľ DVB-C vôbec nemám ale ešte by som sa v TV pohrabal v menu okolo toho CI a karty aké sú tam možnosti - to by tam predsa malo byť vidieť, tam by som začal, pokial sú modul a karta správne zasunuté
ešte blbá otázka, ale pre istotu - ladíš určite DVB-C pásmo?
eltoroloco (10)|30.3.2011 10:55
[quote=SlavoF;337516]ja bohužiaľ DVB-C vôbec nemám ale ešte by som sa v TV pohrabal v menu okolo toho CI a karty aké sú tam možnosti - to by tam predsa malo byť vidieť, tam by som začal, pokial sú modul a karta správne zasunuté
ešte blbá otázka, ale pre istotu - ladíš určite DVB-C pásmo?[/quote]

No to neni blbá otázka, mám UPC, ale jak se to dá ověřit?
duncopes (6)|30.3.2011 16:55
[quote=eltoroloco;337517]No to neni blbá otázka, mám UPC, ale jak se to dá ověřit?[/quote]

keď sa pozeráš na zadnu stranu TV pri vkladaní CAM a karty musiš vidieť kontakty na karte a na CAM nápis CONAX. CAM vkladáš pri vypnutom TV aj s vypínačom na boku. Po vložení zapneš TV naladíš si zem ČR, vyberieš hľadať DVB-C kanály, potvrdíš a čakáš. Dobre je mať anténu pripojenú priamo z prípojkovej krabice do TV , aby si vylúčil prípadnú stratu signálu napríklad cez vypnuté domáce kino, VCR alebo iné zariadenie, cez ktoré preháňaš signál, ako sa to stalo aj mne. Mám 50G20E a šlape mi v pohode.
CAM1.JPG CAM2.JPG