Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

A.C.Ryan Playon!HD Mini

Persil (10)|29.3.2010 21:10
Tak jsem dnes začal prověřovat kvality tohoto přehrávače.Zpracování velmi dobré, v příslušenství HDMI kabel 1.3 slušné kvality. Nahrání posledního firmware proběhlo bez problémů. V síti není takže jsem testoval jenom přehrávaní z externího disku. Co jsem mu podstrčil přehrál. Trochu jsem tápal v cz titulcích, ale nakonec se mně podařilo vždy je nastavit tak, aby se správně zobrazovaly. Zvukové stopy také bez problémů. Před tímto jsem vlastnil rok WD TV player (první generace) a mohu zodpovědně říci, že tam bylo problémů daleko víc.Zatím tedy spokojenost.
antoni (16)|15.1.2011 19:38
Dnes som ho kúpil aj ja.

Nakoľko som nechcel s Wifi routra v spálni ťahať do obývačky ETH kábel (vrtať dieru do steny) na pripojenie prehrávača tak som potreboval rozbehať wifi pripojenie.
To som ešte netušil že Ryan je tak vyberavý.
Najprv som kúpil Belkin USB Enhanced adaptér (N) - nič, SSID nenašlo
potom som šiel po druhý - Belkin USB adpatér (G) - nič, SSID nenašlo
Na fóre výrobcu som našiel info, že WIFI adaptér by mal mať čip Realtek - napr. Canyon
Tak som vbehol do NAYka kde jeden Canuon mali, aj ked len G-čkový
Huráááááá, funguje.

Máte niekto nainštalovaný FW v ktorom Vám funguje viac internetových služieb ?
hrasko777 (68)|20.2.2011 18:45
Mozete prosim stastni majitelia tohto prehravaca zdelit co najviac svojich poznatkov? Uvazujem totiz nad jeho kupou.

1. Prehrava bezproblemov aj internetove radia?
2. Aky ma zvukovy vystup - ak ho napojim na kvalitny hi-fi stereo zosilovac, nebude degradovat zvuk, alebo to od pouziteho HW v tomto prehravaci nezavisi?
3. Prehra vsetko - zvuk - audio
4. Je lepsie kupit ho vo verzii s internym HDD, alebo v tejto + dokupit ext. HDD?
5. Je lepsi ako konkurencia: Xtreamer SW, resp. WD Live hub a pod.
6. Privitam akekolvek aj ine zaujimave postrehy.

Vdaka
Vasilij (2)|24.2.2011 18:46
[quote=hrasko777;331363]Mozete prosim stastni majitelia tohto prehravaca zdelit co najviac svojich poznatkov? Uvazujem totiz nad jeho kupou.

1. Prehrava bezproblemov aj internetove radia?
2. Aky ma zvukovy vystup - ak ho napojim na kvalitny hi-fi stereo zosilovac, nebude degradovat zvuk, alebo to od pouziteho HW v tomto prehravaci nezavisi?
3. Prehra vsetko - zvuk - audio
4. Je lepsie kupit ho vo verzii s internym HDD, alebo v tejto + dokupit ext. HDD?
5. Je lepsi ako konkurencia: Xtreamer SW, resp. WD Live hub a pod.
6. Privitam akekolvek aj ine zaujimave postrehy.

Vdaka[/quote]

S interním HDD?To je větrák v obejváku a do toho bych asi nešel.Ikdyž zmiňují že má malou hlučnost tak stejně bude slyšet a taky je to malá krabička a HDD bude slyšet jak vybruje (rotuje).Myslím ,že z tohoto řešení budete zklamám.Já bych se klonil k přenosnému HDD přes USB.
HDmini je opravdu mini.A hlavně bez aktivního větráku.
Sám velice o HDmini uvažuji.Ale asi počkám až na HDmini 2 co bude na trhu.Má 1GB LAN.Mám doma NAS s 1GB portem,tak síť by měla frčet.
Má to optický výstup na propojení se zesíkem 5.1 dle mě super kvalita.Ovlivnění zvuku,nevím jakej jste fanda do Hi-fi.Ale v cenové hladině do 20tis. v tom moc rozdíl nebude.
Co mě opravdu zaujalo je to, že umí vybrat a přehrát více zvukových stop ve filmu + titulky.To je pro mě velice důležité.Mám propojenou TV LG 42LE8500 s NASem a tohle propojení nezvládá výběr mezi zvukovími stopami ve filmu.Přiřadí to primární stopu a nic víc.
huja (2)|9.3.2011 14:13
[quote=Vasilij;332160]Ale asi počkám až na HDmini 2 co bude na trhu.Má 1GB LAN.Mám doma NAS s 1GB portem,tak síť by měla frčet.
[/quote]

Jen pro zajímavost, NAS s gigabitovou LAN má reálnoé přenosové rychlosti do 20 MB/s takže si myslím, že na to stačí i 100Mbit síť ..
HFX9 (69)|27.3.2011 23:16
[quote=huja;334403]Jen pro zajímavost, NAS s gigabitovou LAN má reálnoé přenosové rychlosti do 20 MB/s takže si myslím, že na to stačí i 100Mbit síť ..[/quote]

Nesouhlasim, mam doma sit (100Mb/s) resenou pomoci routru asus wl-500gp s ddwrt a v siti nasbox qnap ts-210 a prenos mezi nasboxem a pc je 9,8MB/s a procesory jak na routru tak na nasboxu se flakaji, proto usuzuji ze tebou udavana hodnota 20MB/s na gigabitove siti je trosku malo.

Behem uterka bych mel celou sit upgradovat prave na gigabit (jednak z duvodu prenosu velkych souboru na a z nasboxu a zaroven prave kvuli prehravani full hd videi na porizovanem hd mini2, ktery je ted ale nejak nedostupny), tak pak dam vedet jakych dosahuji prenosovych rychlosti.

Je dulezite brat totiz v potaz jaky mas NAS (jaky ma procesor, kolik pameti atd atd).
RoPo (6061)|28.3.2011 07:56
[quote=HFX9;337168]Nesouhlasim, ... proto usuzuji ze tebou udavana hodnota 20MB/s na gigabitove siti je trosku malo.[/quote]


Ano, jen usuzuješ. Reálně tyto levné NAS boxy opravdu GLAN nevyužijí. Bohužel. GLAN je tam jen kvůli marketingu.
huja (2)|28.3.2011 08:26
[quote=RoPo;337188]Ano, jen usuzuješ. Reálně tyto levné NAS boxy opravdu GLAN nevyužijí. Bohužel. GLAN je tam jen kvůli marketingu.[/quote]

Mohu potvrdit ... pravděpodobně nestíhá chipset ... zkoušel jsem ještě hýbat s různýma nastaveníma a přez 15MByte/s jsem se nedostal ...
Nicméně ale musím podotknout, že standardní 4GBit ripy mají datový tok někde kolem 1MByte/s ... takže v tomto případě to není problém ... Mám Playon!HD Mini2 a spokojenost.
HFX9 (69)|28.3.2011 15:34
[quote=huja;337191]Mohu potvrdit ... pravděpodobně nestíhá chipset ... zkoušel jsem ještě hýbat s různýma nastaveníma a přez 15MByte/s jsem se nedostal ...
Nicméně ale musím podotknout, že standardní 4GBit ripy mají datový tok někde kolem 1MByte/s ... takže v tomto případě to není problém ... Mám Playon!HD Mini2 a spokojenost.[/quote]

Jaky nasbox mas (procesor pamet) ?
Prikladam odkaz na recenzi meho nasu kde je rychlost cteni u velkych souboru (o ktere mi samozrejme jde) cca 35MB/s

Odkaz: http://www.bit-tech.net/hardware/networking/2010/11/29/qnap-ts-210-turbo-nas/2
dushan74 (19)|1.4.2011 22:54
ja by som rad info, ake su dalsie vase skusenosti s tymto mini playerom za cca 60,- eciek., co je fakt prijemna cena.

1. pokukavam nad xtreamer SW resp. Prodigy,..
2. ale pre mna je postacujuce sem-tam zhliadnut max. 720p hd film ( panasonic TX-P37X20E ), detskam pustit rozpravku, pozriet rodinne fota, takze proste napichnut k tomu cca 500gb externe hdd ( tu by som prosil taktiez o radu, ktore hdd je vhodne,.tak aby sa to zapinalo a vypinalo spolocne -mini/hdd ??)
3. hlavne aby to bolo tichucke. pri pouziti ex. hdd to nebude vrcat, hucat,...( hl. pri pocuvani hudby )
4. a to naj, naj-hlavnejsie je !!!, rad by som to prepojil (RCA) s mojou mini hifi Cambridge Audio One a vychutnaval si viac ako "dobre bez-stratove stereo" pri pocuvani FLAC audio suborov, ak to teda tento mini player fakt ZVLADA, ako sa o nom pise.

vopred srdecne dakujem. dushan.
HFX9 (69)|20.4.2011 09:54
doplneni pro RoPo: tak prenosova rychlost je po prechodu na gigabyte sit 30-35MB/s oproti 9-10MB/s v pripade 100mbit site

Takze i levny nas urceny pro domacnost muze mit pro domacnost slusne prenosove rychlosti
RoPo (6061)|20.4.2011 10:28
[quote=HFX9;341139]doplneni pro RoPo: tak prenosova rychlost je po prechodu na gigabyte sit 30-35MB/s oproti 9-10MB/s v pripade 100mbit site

Takze i levny nas urceny pro domacnost muze mit pro domacnost slusne prenosove rychlosti[/quote]

Doplnění... tebou naměřené rychlosti jsou při použitíí RAID 0 nebo při jednom HDD? To by se dalo pochopit.

Podle mě má NAS význam pokud poskytuje zabezpečení dat a to alespoň v RAID5 přpadně RAID4. Levný komerčně prodávaný výkonný RAID5 s rychlostmi 30-35MB/s snad není.

NAS bez diskového zabezpeční (RADI5 či podobné) je to stejné řešení jako připojený jeden disk přes USB... Pokud mám NAS v domácí síti, tak předpokládám, že jej také budu využívat s více připojenými zařízení souběžně a to s 30-35MB tyto levné NASy snad ani nedají.

Ale souhlasím, že někomu tyto komerční levné NASy postačují, ale ochranu dat od těchto NASů očekávat vůbec nelze. Jako doplněk ano, ale není to spása pro data.
HFX9 (69)|21.4.2011 08:55
pro RoPo:
Záměrně jsem psal pro DOMÁCÍ POUŽITÍ, protože jak pises o raid 5 nebo raid 4, tak si myslim, že pro domácnost mít nasbox se 4disky v tebou udavanem raidu je nesmysl (proste to nevyuziji).

Ja osobne pouzivam nasbox i jako zalohu fotografii o ktere nesmim a nechci prijit (foto rodiny) a k tomu mi tento nasbox bohate staci, protoze umoznuje raid 1 (zrcadleni) a v pripade odporouceni se jednoho disku je tu jeste druhy (ano pouzivam dva disky v raid 1).
Zadalsi mam jeste jeden disk externi na kterem mam ulozena ty sama data a v pripade ze by nasbox vyhorel i s obema disky mam jeste tento zalozni ulozeny ve skrini (ale to uz je moje soukroma paranoia).

To ze prirovnavas levne komercni nasboxy k externim diskum pripojenym pres usb je nesmysl, protoze diky tomu ze mam nas, muze cela rodina (4lide) pristupovat současne ke spolecnym datum kdykoliv odkudkoliv (mysleno jak z lokalni site tak z internetu a dale ze kterehokoliv pocitace, notebooku nebo telefonu).

A posledni nesporna vyhoda je v tom ze nasbox je "uklizen" v komoře, a ja v obyvaku nicim nerusen muzu sledovat hd video prehravane prave z tohoto nasboxu s pomoci pasivniho multimedialniho prehravace, nebo manzelka pracovat se soubory ulozenými na nasboxu ze sveho notebooku atd atd..

Abych to tedy shrnul, podle me mam data dostatecne v bezpeci a tento nasbox ma pro domaci vyuziti urcite smysl, opet zduraznuji domaci pouziti, je jasne ze do firmy bych si ho nekoupil, ale sahnul bych po vykonejsim modelu (s více pameti, lepsim procesorem a samozrejme vice disky).
RoPo (6061)|21.4.2011 09:03
Nesmysl je to tehdy, pokud na data kašlu a nejsou pro mě důležitá. Pak máš pravdu, že NAS na zálohu dat není.

RAID1 není dobrá záloha, ale když si to myslíš....

Uživatelé se dělí na ty co zálohují a na ty co ještě nepřišli o data ;)
HFX9 (69)|21.4.2011 09:21
Tak asi jsi jeste paranoictejsi nez ja (a to jsem si uz rikal ze to ani nejde) :-)

Ano myslim si ze zaloha v podobe RAID1 + externi disk je dostatecna i v pripade tak pro me dulezitych dat jako jsou fotografie rodiny.

Jinak spadam do te prvni skupiny, protoze o data jsem jiz prisel a proto zalohuji :-)
RoPo (6061)|21.4.2011 09:30
[quote=HFX9;341305]Jinak spadam do te prvni skupiny, protoze o data jsem jiz prisel a proto zalohuji :-)[/quote]

A stále nedostatečně :)
HFX9 (69)|21.4.2011 09:44
nesouhlasim, ale vyvracet ti tvuj nazor nehodlam :-)

EDIT: jen pro info https://www.svethardware.cz/poridte-si-raid-1-zrcadleni/11180

Citace: "Osobně se domnívám, že RAID 0 pro domácí použití nemá opodstatnění, naopak jeho použitím naprosto vylučujete jakoukoli alespoň trochu seriózní práci. RAID 5 je zase příliš komplikovaný a na jeho pořízení potřebujete už tři disky - ne vždy se vejdou do všech počítačových skříní, rostou nároky na zdroj, potřebujete speciální RAID řadič. Vylučovací metodou tedy vychází, že pro domácí použití je vhodný především RAID 1 - zrcadlení."
RoPo (6061)|21.4.2011 10:14
[quote=HFX9;341312]nesouhlasim, ale vyvracet ti tvuj nazor nehodlam :-)

EDIT: jen pro info https://www.svethardware.cz/poridte-si-raid-1-zrcadleni/11180

Citace: "Osobně se domnívám, že RAID 0 pro domácí použití nemá opodstatnění, naopak jeho použitím naprosto vylučujete jakoukoli alespoň trochu seriózní práci. RAID 5 je zase příliš komplikovaný a na jeho pořízení potřebujete už tři disky - ne vždy se vejdou do všech počítačových skříní, rostou nároky na zdroj, potřebujete speciální RAID řadič. Vylučovací metodou tedy vychází, že pro domácí použití je vhodný především RAID 1 - zrcadlení."[/quote]

Takových teoretických pisálků aniž by měli v rukách prakticky zborcené RAID1 či RAID5 pole z nichž by někdy dostávali data je plno :)

Rozhodně, nějakou zálohu máš, věříš ji a dobře se ti spí. Přiji ti ať se ti spí dobře i nadále a nikdy jsi s těmito zálohami nepřišel o data ;)

Už k tomuto nic psát nebudu. Do tohoto téma toto nepatří.