Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

eGreat EG-R1B vs Xtreamer, který doporučíte a proč?

Vipa (5)|19.4.2010 12:13
Zdravím,

v poslední době vyšla novinka EG-R1B, není už lepší se poohlédnout po ní než po Xtreameru?
Co doporučeujete?

Další otázka, už je u Xtreameru vyřešen problém s titulky, dle recenze se blbě zobrazují titulky, teda spíš česká diakritika, pak jestli je jako u Egreatu možnost měnit velikost titulků, a zda se chystá podpora pro BR na Xtreameru a jak je to vlastně s tím hřáním se, slyšel jsem, že se dost hřeje.

Předem díky za odpovědi a doporučení...

Ještě vsuvka, všim jsem si, že R1B má jen 128MB DDR, (Xtr má 256) půjde to poznat? Zase má místo 32MB(Xtr) 256MB Rom, ale to je asi jen pro firmware, ne?
MAKcz (205)|19.4.2010 13:31
Tak s titulky neni naprosto zadny problem, staci si nastavit spravne region v settings a je to.
Ano hreje, pokud ma vestaveny HDD tak je nutne nechat zaply vetracek nebo si dokopit bocnice co xtreamer prodava asi za 500kc ktere maji pasivni chlazeni a pak vetrak netreba.

co se tyce pameti, cim vic pameti tim lepsi moznosti zobrazeni menu, prehledu filmu s nahledama atd ... viz rozdil mezi xtreamerem a xtreamerem pro ktery ma menu celkem podobne XBMC.

Dle meho nazoru temto prhravacum stale chybi dostatecne vykone CPU, takze treba 1080p50 v 25+ mbitech obcas nestihaji prehravat plynule, pripadne narocnejsi sceny s velkym mnozstvim pohybu (snezeni, sum obrazu atd)
Petr Langer (6)|21.4.2010 22:56
Lepší volba je egreat R1B už kvůli lepšímu zpracování (hliníkové tělo, pro dobrý odvod tepla) a absence větráčku.
výkon CPU tě trápit nemusí, obraz akceleruje grafický čip, takže i 1080p bluray filmy či H264 ripy jedou naprosto plynule. Paměť je taky dostatečná (na spuštěném stroji je volné jestě několik desítek MB), nedostatek by jí mohl být snad jen v případě modifikace Linuxového OS, resp. rozjetí daemonů ve formě instalací dodatečných programů
Někdo může uvést jako výhodu modifikaci pomocí početné komunity u xtreameru, ale to lze i u egreat R1B, sám teď mám na něj rozjeté SSH, stahování z rapidshare, virtuální terminály a přidané vlastní, internetové zdroje díky jednomu Linuxovému Guru na fóru egreat.cz

Se snežením, šumem obrazu jak popisuje MAKcz, jsem se setkal pouze v případě použití nekvalitnáho HDMI kabelu, který nestíhal korektne přenášet datový tok v 1080p jinak zmíněné problémy nenastaly.

Další zajímavou volbou by byl xTreamer pro, který je pododbně jako egreat celý z hliníku a obsahuje stejný HW jako Xtreamer, ale ten se zatím u nás neprodává