Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Dom. kino Samsung HT-C450

griel (24)|20.4.2010 14:30
Zdravím,

minulý týden jsem si zakoupil výše uvedné dom. kino. očekávání splnilo, ale za boha nemohu přijít na to, jak si pustit MP3 přes USB nebo jak zapnout rádio.

Kino mám propojeno přes HDMI a audio optiku k LE40B651, anynet+ funguje bez problémů, zvuk v pohodě.

Ovšem pokud si chci pustit něco přímo přes USB vstup na dom. kinu, tak mi to to USB-čko nenajde, vždy když stisknu tlačítko Function, tak se mi zobrazí nabídka pro televizi, ale nezobrazí se mi nabídka pro domácí kino (což by mělo být Aux, rádio a USB)

nemáte s tím někdo zkušenost?

A dále mě překvapilo, že kino nepodporuje češtinu v menu, tak jsem volal na Samsung a tam mi řekli, že si mam počkat na nový firmware.

Děkuji mnohokrát za případné rady
griel (24)|21.4.2010 08:53
Tak jsem na to konečně přišel,

odpovím si tu sám, kdyby to někdo také ještě potřeboval.

Nový ovladač od samsungu má tlačítko s názvem DVD RECEIVER/TV, které když svítí žlutě, tak ovládá jen domácí kino a jeho volby a když svítí zeleně, tak ovládá jen TV.

Teď už jen počkat na nový firmware .-)
P-E-K-Y (73)|21.4.2010 21:19
cau, obzeram sa po tomto DK :) a chcel by som sa ta opytat na niekolko veci. Ako je to s vetracikom na zadnej casti prehravaca, ci nieje hlucny resp. ci tam vobec nejaky je, lebo podla manualu na nete tam ziadny nevidim :) na starsich seriach tam bol. Je mozne vypnut receiver a prenasat zvuk z tohto prehravaca len priamo do telky cez hdmi? A ako si spokojny s podanim basov su dostacujuce? :) Oproti minulej verzii je ten sub mensi :). dik
griel (24)|22.4.2010 16:11
[quote=P-E-K-Y;278443]cau, obzeram sa po tomto DK :) a chcel by som sa ta opytat na niekolko veci. Ako je to s vetracikom na zadnej casti prehravaca, ci nieje hlucny resp. ci tam vobec nejaky je, lebo podla manualu na nete tam ziadny nevidim :) na starsich seriach tam bol. Je mozne vypnut receiver a prenasat zvuk z tohto prehravaca len priamo do telky cez hdmi? A ako si spokojny s podanim basov su dostacujuce? :) Oproti minulej verzii je ten sub mensi :). dik[/quote]

Ahoj,

skutečně tam žádný větráček není, kino je tiché, mam ho zabudovano pod tv ve skřini a žádný rachot při přehrávání jsem nezaznamenal, takže pohodička, přehrávám hlavně přes USB, DVD byly tak cca 3 zatím jenom.

tvojí druhou otázku trochu nechápu? jak to myslíš konkrétně? Co by jsi chtěl odkud přehrávat?

S basama jsem spokojený, vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku, tak se musím trochu omezovat kvůli sousedům. Ale do 22:00 to jede naplno :-))

Celkově jsem maximálně spokojen. Oproti minulé řadě, která měla hroznej design a vůbec se k LE40B651 nehodila, tak tato řada je naprosto luxusní a šitá k těmto tv. Sub. je sice menší ale pořád dost velikej :D

Teďka řeším, který externí disk by se k tomu dal připojit. V manuálu je napsáno, že max 160G a větší disky to nemusí rozpoznat a ja bych si chtěl koupi WD 7505 GB, tak furt nevím jestli to kino ropozná nebo ne. Asi to příští týden odzkouším.
P-E-K-Y (73)|22.4.2010 17:44
vdaka za postrehy, tu druhu otazku som myslel tak, ze ak si das prehrat napr. nejake dvd v tom prehravaci, ci je taka moznost vypnut repraky domaceho kina a pustat zvuk len do tv repracikov z toho prehravaca. Neviem ako je to s diskom a kapacitou, ale mozes pripojit disk k tv a tv k domacemu kinu cez optiku napriklad, telka by mala zvladnut aj vacsie disky :).
griel (24)|23.4.2010 12:24
Ahoj,

tak jsem se na to včera koukal a když jsem přehrával film přes USB v dom. kině, tak byl automaticky nastaven externí reproduktor a nešlo to změnit. Ještě přes víkend to zkusím s DVD-čkem, ale podle mě to bude mít stejný efekt.

Navíc mě překvapilo, že v nastavení se dá nastavit u titulků čeština, ale na menu ne což je divné.
P-E-K-Y (73)|4.5.2010 23:30
ahoj, tak ako pozrel si sa nato? ak by sa dali prehravat dvd len samostatne na tv repraky bol by som rad, lebo nie vzdy je nalada na velky zvuk :) este mi napadli otazky, nevies aka je dlzka kablov na zadne repraky? a ako je to s nastavenim titulkov pri divx, myslim tym diagritiku a velkost titulkov, oramovanie :) vdaka
griel (24)|13.5.2010 18:38
[quote=P-E-K-Y;280166]ahoj, tak ako pozrel si sa nato? ak by sa dali prehravat dvd len samostatne na tv repraky bol by som rad, lebo nie vzdy je nalada na velky zvuk :) este mi napadli otazky, nevies aka je dlzka kablov na zadne repraky? a ako je to s nastavenim titulkov pri divx, myslim tym diagritiku a velkost titulkov, oramovanie :) vdaka[/quote]

Cau,

promin za pozdní odpověď, nejak jsem nestíhal,

zkoušel jse to s tím DVD a nejde to přepnou jen na tv repro, je to zablokované.

Kabely jsou dost dlouhé me to vyšlo necelých 7m

Titulky jsou celkem v poho, aby se ti zobrazovali háčky a čárky, tak musíš nastavit v menu jazyk titulků na czech a je to v poho, oramovaní jsem si nevšimnul, že by bylo, velikost tak akorát bych řekl.

Už jsi si ho pořídil?
jossec (25)|4.6.2010 11:14
Zdravím, uvažuji o koupi tohoto dom. kina a zajímalo by mě jak je to s tou češtinou v menu, je na to už nějaký novější firmware? A co české titulky u DivX filmů zobrazuje je správně? Díky za dopověď
griel (24)|7.6.2010 18:09
[quote=jossec;284545]Zdravím, uvažuji o koupi tohoto dom. kina a zajímalo by mě jak je to s tou češtinou v menu, je na to už nějaký novější firmware? A co české titulky u DivX filmů zobrazuje je správně? Díky za dopověď[/quote]

Ahoj,

zrovna včera jsem se díval, jestli náhodou samsung už nepustil nový firmware a zatím nic, menu je stále angl.. Titulky u divx filmů jsou v pohodě, stačí jen v menu nastavit pro titulky češtinu a jede to v pohodě.

Pokud nenastavíš, tak se nezobrazují háčky a čárky.

Jinak jsem celkově spokojen jediné co mi tu chybí, tak je to, když si pustíš film v dom. kině z ex. disku nebo USB a potřebuješ ho v půlce zastavit, tak při dalším spuštění jede od začátku, kdežto když si to pustíš přes tv (mam samsung LE40B651), tak ti to nabídne volbu, aby jsi pokračoval v přehrávání tam kde to skončilo, ale to je funkcí v tv a divím se, že to nedali do kina. Možná nový firmware to bude umožňovat.

Musíme si na to počkat.

Jinak celkově max. spokojenost
jossec (25)|8.6.2010 19:11
to griel: díky za reakci. To s tím zastavením a znovu spuštěním filmu přes USB je nemilé, ale snad to novější FW vyřeší. Jinak ještě se chci zeptat jak jsi spokojený se zvukem kina je to dobré i na muziku? Chtěl bych to propojit s PC a poslouchat přes něj MP3.
P-E-K-Y (73)|8.6.2010 22:10
zdravim :)
zatiaľ som si kino nezaobstaral, pôjdem sa na neho ešte pozrieť. Ale teraz riešim HT-C450 alebo HT-C350. Rozdiel vidim jedine vo vyžších predných repro o 3cm a udávaný výkon 330W vs 500W, ale cenový rozdiel 30eur. Tak neviem či sa oplatí priplácať, či to pocítiť :) S tým mi asi nikto neporadí, kto ich oboje neskúšal. A ešte sa vrátim k tomu zvuku prenášajúceho len do telky, v manuále som našiel toto :
HDMI AUDIO
Zvukové signály vysielané cez HDMI kábel môžete zapínať alebo vypínať.
ZAPNUTÉ : Cez pripájací kábel HDMI sú prenášané video aj zvukové signály a zvuk vychádza iba cez reproduktory televízora.
VYPNUTÉ : Video je prenášané iba cez pripájací kábel HDMI a zvuk vychádza iba cez reproduktory výrobku.
griel (24)|13.6.2010 10:47
[quote=jossec;285128]to griel: díky za reakci. To s tím zastavením a znovu spuštěním filmu přes USB je nemilé, ale snad to novější FW vyřeší. Jinak ještě se chci zeptat jak jsi spokojený se zvukem kina je to dobré i na muziku? Chtěl bych to propojit s PC a poslouchat přes něj MP3.[/quote]


Ahoj, vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku, tak nemohu využít kino uplně naplno, ale jinak jsem spokojen maximálně, zvuk je super. Čistě muziku jsem ještě neposlouchal, tak nemohu posoudit.
griel (24)|13.6.2010 10:52
[quote=P-E-K-Y;285157]zdravim :)
zatiaľ som si kino nezaobstaral, pôjdem sa na neho ešte pozrieť. Ale teraz riešim HT-C450 alebo HT-C350. Rozdiel vidim jedine vo vyžších predných repro o 3cm a udávaný výkon 330W vs 500W, ale cenový rozdiel 30eur. Tak neviem či sa oplatí priplácať, či to pocítiť :) S tým mi asi nikto neporadí, kto ich oboje neskúšal. A ešte sa vrátim k tomu zvuku prenášajúceho len do telky, v manuále som našiel toto :
HDMI AUDIO
Zvukové signály vysielané cez HDMI kábel môžete zapínať alebo vypínať.
ZAPNUTÉ : Cez pripájací kábel HDMI sú prenášané video aj zvukové signály a zvuk vychádza iba cez reproduktory televízora.
VYPNUTÉ : Video je prenášané iba cez pripájací kábel HDMI a zvuk vychádza iba cez reproduktory výrobku.[/quote]


Ahoj, pokud bydlíš v rod. domě, tak bych to neřešil a koupil HT-C450,

Jinak s tím zvukem nevím nevím, jak jsem psal výše, když jsem přehrával DVD a chtěl jsem změnit repro na tv, tak to bylo zablokované.

Ještě mě napadlo, že kdyby jsi chtěl vypnout repro z kina, tak se to dá nastavit na stereo měl by si to stejné jako zvuk z tv. :-)
griel (24)|14.6.2010 22:06
Zdravím všechny,

tak jsem dneska získal nový poznatek o dom. kině. Bohužel nedokáže rozpoznat externí disk o velikosti 250 GB od Western Digital, naštěstí televize ano, takže ho nemusím vracet.

Snad nový firmware to zlepší.
Mavel (1)|17.6.2010 11:45
Zdravím,

uvažuji o koupi tohoto DK pro TV LE32B650, chtěl bych se zeptat, zda to umí přehrát i vypálené DVD+/-R DL (dvouvrstvé) a taky jestli jede v pohodě zvuk z TV do DK jako 5.1 (např. když si pustím film z PC, které je připojeno k TV nebo z disku připojeného k TV)?

Díky za odpověď.
griel (24)|17.6.2010 12:06
[quote=Mavel;286198]Zdravím,

uvažuji o koupi tohoto DK pro TV LE32B650, chtěl bych se zeptat, zda to umí přehrát i vypálené DVD+/-R DL (dvouvrstvé) a taky jestli jede v pohodě zvuk z TV do DK jako 5.1 (např. když si pustím film z PC, které je připojeno k TV nebo z disku připojeného k TV)?

Díky za odpověď.[/quote]

Ahoj,

na tvojí první otázku bohužel neumím odpovědět, protože jsem to ještě nezkoušel a ani dvouvrstvé DVD nemám.

Jinak co se týče zvuku z TV do dom. kina. Přes PC jsem to ještě nezkoušel, ale přes ex. disk ano.

Zvuk jede v pohodě 5.1, ale už jsem se setkal i s tím, že se mi z ničeho nic odpojilo anynet+ a to ihned poznáš, protože to uplně zničí zvuk, v tu chvili mušíš vypnout kino a znovu ho zapnout,

netuším čím to je, ale stalo se mi to zatím jen 2x, po restartu to opět funguje v pohodě.
jossec (25)|9.8.2010 21:53
Ahoj,
Na webu Samsungu se objevil nový firmware pro toto domácí kino už jste ho někdo zkoušel jestli přidá češtinu do menu přístroje?