Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výběr DVB-S2 příjímače

aziz (34)|30.5.2010 12:09
Před výběrem jsem četl tento článek https://www.tvfreak.cz/satelitni-prijimace-a-jejich-vyrobci/2909 a tak jsem si udělal přehled, ovšem nic konkrétního.

Moje požadavky jsou:

- co nejvýšší kvalita obrazu
- nahrávání placeného kanálu a současně sledování jiného placeného
- automatické nahrávání současně dvou placených kanálů podle nastaveného času (různého)
- jednoduchost a bezproblémovost
- rozumná cena (není podmínkou)

Díky za rady.
geronimoh (2327)|30.5.2010 14:17
Mohu doporučit VANTAGE HD-8000S. Má jen drobné mouchy, třeba méně kvalitní dálkové ovládání, nebo malé mouchy ve firmware. Výhody které nabízí zase nejsou tak běžné. Cena je vyšší díky jeho oblíbenosti u uživatelů. Řekl bych, že po seznámení se s přijímačem je jeho ovládání jednoduché, velmi dobře propracované a přehledné. Mezi přednosti patří velmi dobré EPG, možnost programování časového nahrávání přímo z EPG, nahrávání kódovaných programů na HDD již v rozkódované podobě, snadné propojení s PC přes USB, možnost kopírování dat oběma směry, možnost zálohování settingu a firmware na HDD nebo USB atd.
aziz (34)|30.5.2010 15:35
Ale prý neumí číst Skylink kartu.
geronimoh (2327)|30.5.2010 15:43
Já mám Skylink kartu a funguje, včetně sdílení jedné karty pro oba tunery. Je k tomu potřeba pouze neoficiální firmware. Někteří prodejci ti dodají nový Vantage už s tímto firmwarem.
aziz (34)|30.5.2010 16:39
Ok, díky.

Takže na jednu Skylink kartu budu moci koukat třeba na Nova Sport HD a současně budu moci nastavit automatické nahrávání v určitou hodinu jiný HD program s tím že v určitou dobu se budou obě věci dít naráz?

Jaký CI modul? V současnosti mám jen DVB-S a tam nebyl žádný potřeba.

Kde bys doporučil koupit verzi s HDD, s neoficiálním sw a bezproblémovou podporou od prodejce např. reklamace apod. Jinak předpokládám, že update firmware není nic jiného než třeba u TV přes USB, takže to není žádný problém? Kde lze stahovat neoficiální firmwary?
geronimoh (2327)|30.5.2010 17:06
Přijímač má 2 vestavěné čtečky a 2 CI sloty. S neoficiálním firmwarem ti Skylink karta bude fungovat ve vestavěné čtečce a žádný CI modul nebudeš potřebovat. S oficiálním firmwarem umí vestavěné čtečky karet kód.systémy Conax, Xcrypt, Crypton, DGCrypt. S neoficiálním firmwarem zvládnou i Cryptoworks, který používá Skylink. S jednou kartou Skylink můžeš nahrávat jeden SD/HD program a na druhý libovolný se dívat, nebo dva SD/HD programy nahrávat a na třetí se dívat (třetí program musí být ze stejného transpordéru a stejné polarizace jako dva nahrávané programy - v přehledu předvoleb jsou při tom zvýrazněné, takže poznáš na co se můžeš dívat, nebo dva programy SD/HD nahrávat a při tom si přehrávat pořady z HDD přijímače. Neoficiální firmware se dá sehnat třeba na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a plná spokojenost. Já jsem pořídil verzi s vestavěným 1TB pevným diskem. Pozor, ještě existuje verze Vantage HD-8000TS s jedním tunerem DVB-S2 a jedním DVB-T (combo).

PS: Aby jsi mohl nahrávat dva libovolné programy, bude potřeba propojit tuner 1 a tuner 2 sat.přijímače s konvertorem vlastním koaxiálním kabelem, tedy bude potřeba 1x parabola + TWIN konvertor se dvěma vývody a vést 2xkoaxiální kabel k přijímači (případně 2xparabola s konvertorem). Pokud by jsi použil jednoduchý konvertor a jeden svod koax.kabelem, mohl by jsi současně nahrávat pouze programy z jednoho transpondéru a stejné polarizace.

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/19347-vantage-hd-8000s
David Lister (405)|4.6.2010 13:45
Potřeboval bych rady jak vyřešit jednu situaci.
Chtěl bych koupit nějaký HD satelit - ideálně dvojtuner s interním HDD, ale...

Tenhle satelit bude v obýváku napojený na placku, ale v kuchyni, kde nemáme satelitní přípojku jen koax z antény, se ráda dívá manželka na satelitní programy, které tam jsou poslané přes ten koax z modulátoru našeho současného STB.
Bohužel žádný HD sat nemá modulátor (nenašel jsem) a po AV kabelech to asi taky nepůjde - myslím si, že pokud nastavím výstup na 1080i přes HDMI do placky tak na AV nebudu mít žádný obraz.

Dá se o vyřešit nějak jinak než zakoupením SD satelitu do kuchyně s další kartou? - ale dva paušály za placené programy se mi platit nechtějí :-(
Pitomec (10211)|5.6.2010 10:48
K receiveru si můžeš dokoupit externí modulátor a pak to půjde.
David Lister (405)|5.6.2010 12:00
Díky moc, o téhle možnosti jsem nevěděl. Už jsem si to dohledal a zjistil jsme ještě další pozitivum - dá se použít na víc přístrojů, takže do anténích rozvodů v celém bytě pak dostanu i signál z DVD a podobně.

Jen mě ještě zajímá ta druhá "obava" - když budu mít přes HDMI nastavený výstup na 1080i, jestli na AV výstupu STB bude nějaký signál. U nějakého přístroje jsem čet, že tam pak obraz nejde, ale nevím jestli je to tak obecně.

Zvažuju nákup Vantage HD-8000S, který má vše co potřebuju včetně interního sdílení karty. Nebo možná pošetřit a koupit Mascom MC 5300 CR HDCI-PVR
Pitomec (10211)|5.6.2010 12:23
Víc přístrojů se sice použít dá, leč na všech připojených TV za modulátorem budeš koukat na to samé.

U některých receiverů funguje souběžně HDMI i analog, u některých ne - to si musíš holt někde vyzkoušet.
David Lister (405)|5.6.2010 12:36
[quote=Pitomec;284638]Víc přístrojů se sice použít dá, leč na všech připojených TV za modulátorem budeš koukat na to samé.[/quote]
Jasně, s tím se počítá, to je přece logické.
Zatím jsem jen tak lehce pohledal, ale třeba tohle vypadá použitelně.


[quote=Pitomec;284638]U některých receiverů funguje souběžně HDMI i analog, u některých ne - to si musíš holt někde vyzkoušet.[/quote]
Zkusím to vyhledat, ale kdyby někdo věděl, jak je to u těch dvou přístrojů, které jsem uvedl, tak bych odpověď velmi ocenil.

V každém případě tobě ještě jednou velký dík, protože tohle jsem opravdu potřeboval vyřešit - SD už mě prostě nebaví :-).

EDIT: ještě bych měl k tomu modulátoru doplňkový dotaz. Jak to funguje v případě připojení dvou zařízení, nebije se to nějak na výstupu? Je nějaké zařízení upřednostněno. U těch, co jsem našel, nebylo uvedeno, že by pro každý vstup používaly jiný výstupní kanál, i když by to asi bylo ideální řešení?
Pitomec (10211)|5.6.2010 16:17
Modulátor funguje úplně stejně jako když přijímáš TV signál, prostě si na modulátoru nastavíš kanál (frekvenci) a ten pak můžeš rozvádět dle libosti (samozřejmě je potřeba počítat s útlumem signálu, ale u dvou TV to není podstatné).
David Lister (405)|5.6.2010 16:42
Možná jsem se špatně vyjádřil, myslel jsem to jinak.

Když mám do modulátory připojené dva vstupy - třeba DVD přes scart a satelit přes cinch. Zapnu obě zařízení naráz - co se stane?. Teoreticky mě napadly tři možnosti.

1. Signály se promíchají a nebude se na to dát dívat.
2. Modulátor jedno zařízení (jeden vstup) preferuje jako první, vždy když je zapnuté, tak jeho signál pustí dál bez ohledu na to, jestli je zapnuté druhé zařízení. Signál druhého zařízení zobrazí jen v případě, že preferované zařízení bude vypnuté.
3. Každé zařízení bude mít přidělenou svoje frekvenci, takže na TV si prostě naladím dva programy a můžu pozorovat na různých TV ty dvě zařízení nezávisle - ale to si myslím, že nebude pravda. Nebo možná ano, ale jen u drahých modulátorů.
Pitomec (10211)|5.6.2010 20:25
V tom případě si koupíš modulátory 2 a každý nastavíš na jiný výstupní kanál (modulátor je obvykle průchozí pro další signál, takže je lze propojit za sebou a netřeba ty výstupní signály z modulátorů nějak slučovat).
jarino1978 (8045)|5.6.2010 21:07
[quote=David Lister;284568]Potřeboval bych rady jak vyřešit jednu situaci.
Chtěl bych koupit nějaký HD satelit - ideálně dvojtuner s interním HDD, ale...

Tenhle satelit bude v obýváku napojený na placku, ale v kuchyni, kde nemáme satelitní přípojku jen koax z antény, se ráda dívá manželka na satelitní programy, které tam jsou poslané přes ten koax z modulátoru našeho současného STB.
Bohužel žádný HD sat nemá modulátor (nenašel jsem) a po AV kabelech to asi taky nepůjde - myslím si, že pokud nastavím výstup na 1080i přes HDMI do placky tak na AV nebudu mít žádný obraz.

Dá se o vyřešit nějak jinak než zakoupením SD satelitu do kuchyně s další kartou? - ale dva paušály za placené programy se mi platit nechtějí :-([/quote]

- vo vlákne o Vantage HD8000 chalani uvádzajú, že tento STB vie súbežne HDMI/analóg
- inak na prenos AV som kedysi používal toto : http://www.gme.cz/cz/av-prenosove-zarizeni-av-01-p759-182.html
- CZ manuál : http://www.gme.cz/_dokumentace/dokumenty/759/759-182/czn.759-182.1.pdf
- fungovalo to spoľahlivo a hlavne... bez káblov....
- iné výrobky : http://www.ansat-tn.sk/shop/index.php?main_page=index&cPath=48
David Lister (405)|6.6.2010 10:24
V tom druhém vlákně jsem se ptal taky já, takže tu odpověd jsem samozřejmě zaregistroval a rozhodně potěšila.

Ještě musím zjistit jak je na tom ten Mascom, protože cenový rozdíl není malý, no a možná si vzpomeneš na diskuzi které si vedl o kombinaci Vantage + NeoPDP - nerad bych koupil přístroj za 14 tis a zjistil, že si s TV nerozumí.
V návodu Mascomu jsem zmínku a kombinaci výstupů nenašel.

O tom přenosu vzduchem jsem taky uvažoval - narazil jsem na to včera, když jsem hledal ty externí modulátory. Nakonec ale asi vyhraje ten modulátor, který mi převede signál da rozvodů v celém bytě, což by se mohlo hodit. Navíc už to tak mám zařízené a funguje to. Anténí přípojku máme v každém pokoji, takže káble nejsou problém.
Pitomec (10211)|6.6.2010 13:18
Přenos vzduchem ani omylem, to je tak nespolehlivý, že bys byl akorát permanentně nasr*nej.
jarino1978 (8045)|6.6.2010 21:59
on-air mi to spoľahlivo fungovalo 3 roky ( prenos obývačka - altánok na vonku cca 60m ). stabilita bola bezproblémová, bez výpadkov. Akurát počiatočné nabehnutie trvá okolo 20s. Takto som sledoval CRT na vonku...
Pitomec (10211)|7.6.2010 11:30
Pár těch nesmyslů jsem viděl a stačilo projít před anténou a obraz byl v trapu :-I