Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Repro Magnat Supreme 800 - výška

Roman Jašek (65)|8.6.2010 13:32
Zdarec BORCI, mám jednu otázečku. Můžu dát výše uvedené sloupové přední repro (š/v/h - 21x85x28 cm) na sestavu skříněk, které budou vysoké 60 cm ? LCD by potom mělo horní hranu ve stejné výšce jako repro horní hranu.
Díky za Vaše názory a rady.
Roman
Roman Jašek (65)|18.6.2010 09:03
[quote=Roman Jašek;285065]Zdarec BORCI, mám jednu otázečku. Můžu dát výše uvedené sloupové přední repro (š/v/h - 21x85x28 cm) na sestavu skříněk, které budou vysoké 60 cm ? LCD by potom mělo horní hranu ve stejné výšce jako repro horní hranu.
Díky za Vaše názory a rady.
Roman[/quote]
Tak borci, jenom pro zajímavost. Odpovím si sám. Volal jsem do 3 poslechových hifi studií a všichni "odborníci" tvrdí sloupové repro se NEDOPORUČUJE dávat do větší výšky z důvodu zkreslení zvuku !!!! Takže výsledek bude buď sloupové repro prodat a koupit regálovky anebo překopat nábytek.
Mějte se.
Roman
vivid.sk (11472)|18.6.2010 09:33
Samozrejme to z důvodu zkreslení zvuku nebude nejake dramaticke, ide vsak o to, ze repro by malo stat na pevnom a tvrdom podklade s najmensim kontaktom zeme (preto napr. sa pouzivaju hroty).
Ak toto nedodrzis, bude ti reznovat cela skrinka (a nielen ta), na ktorej to bude postavene. Taktiez je nutne umiestnit repro viac od zadnej steny a nabytok byva prevazne uplne "nalepeny" na zadnej stene.
To je dalsi dovod preco nie.
Samozrejme, moznost kupit si stojany, je tu vzdy.

updated:
(Neviem preco som si myslel, ze mas regalove repro. V tom pripade je cela odpoved zmatocna; Moja chyba)
Roman Jašek (65)|18.6.2010 12:32
[quote=vivid.sk;286303]Samozrejme to z důvodu zkreslení zvuku nebude nejake dramaticke, ide vsak o to, ze repro by malo stat na pevnom a tvrdom podklade s najmensim kontaktom zeme (preto napr. sa pouzivaju hroty).
Ak toto nedodrzis, bude ti reznovat cela skrinka (a nielen ta), na ktorej to bude postavene. Taktiez je nutne umiestnit repro viac od zadnej steny a nabytok byva prevazne uplne "nalepeny" na zadnej stene.
To je dalsi dovod preco nie.
Samozrejme, moznost kupit si stojany, je tu vzdy.[/quote]
No právě si myslím, že to bude znát, zkoušel jsem to postavit do té výšky cca 60 cm a zvuk mně přišel bez výšek a středů, přitom jsem měl výškový reproduktor ve výšce očí (myslím, že je to z důvodu dvou otvorů basreflexu na zadní straně ve spodní části).
Roman
geronimoh (2327)|18.6.2010 13:37
[quote=Roman Jašek;286324]No právě si myslím, že to bude znát, zkoušel jsem to postavit do té výšky cca 60 cm a zvuk mně přišel bez výšek a středů, přitom jsem měl výškový reproduktor ve výšce očí (myslím, že je to z důvodu dvou otvorů basreflexu na zadní straně ve spodní části).
Roman[/quote]

Tak nějak to bude, že sloupové reprobedny určené k postavení na zem, by měly stát na zemi. Kdyš si sedneš na zem a nebo sedneš do křesla, sám zaznamenáš určitý rozdíl v poslechu. Nevím sice proč potřebuješ mít reprobedny stejně vysoko jako horní hranu televizoru, ale doporučil bych ti vyšší přední reproduktory spíš než nějaké menší repro na stojanech. I když tak vysoké reproduktory asi nebudou levné. První reproduktory jsem měl vysoké 84cm a další (současné) už jsem si pořídil 113cm vysoké (v rámci finančních možností). Pokud bych na to měl, pořídil bych si ještě vyšší a "mohutnější" sloupové reproduktory. B-)B-)
Roman Jašek (65)|18.6.2010 14:22
[quote=geronimoh;286332]Tak nějak to bude, že sloupové reprobedny určené k postavení na zem, by měly stát na zemi. Kdyš si sedneš na zem a nebo sedneš do křesla, sám zaznamenáš určitý rozdíl v poslechu. Nevím sice proč potřebuješ mít reprobedny stejně vysoko jako horní hranu televizoru, ale doporučil bych ti vyšší přední reproduktory spíš než nějaké menší repro na stojanech. I když tak vysoké reproduktory asi nebudou levné. První reproduktory jsem měl vysoké 84cm a další (současné) už jsem si pořídil 113cm vysoké (v rámci finančních možností). Pokud bych na to měl, pořídil bych si ještě vyšší a "mohutnější" sloupové reproduktory. B-)B-)[/quote]
koupil jsem reproset Magnat Supreme 800 za celkem dobrou cenu a varianta byla, že bych je dal na nábytek z důvodu nepřekopávání celé obývákové stěny. Takhle to budu muset rozhodit a stolař upravit. No co se dá dělat :-)
Roman
vivid.sk (11472)|18.6.2010 15:21
[quote=Roman Jašek;286324]No právě si myslím, že to bude znát, zkoušel jsem to postavit do té výšky cca 60 cm a zvuk mně přišel bez výšek a středů, přitom jsem měl výškový reproduktor ve výšce očí (myslím, že je to z důvodu dvou otvorů basreflexu na zadní straně ve spodní části).
Roman[/quote]


Uff, nepozrel som si tie repro, bol som v domneni, ze sa bavime o regalovkach. Je to vsak moja vina, neprecital som si dokladne tvoj prvy prispevok, kde to spominas.
Ani vo sme by mi nenapadlo davat stlpy (teda bedne, ktore su primarne urcene na podlahu) niekde na nejake skrinky.

Toz potom je jasne, co pises.


[quote=geronimoh;286332]Pokud bych na to měl, pořídil bych si ještě vyšší a "mohutnější" sloupové reproduktory. B-)B-)[/quote]
V tomto pripade nemusi zarucene platit, ze cim vacsie, tym lepsie. Lacne stlpy sa snazia uputat velkymi basakmi a mnohymi menicmi. V skutocnosti je to skor kontraproduktivne.
Kvalitne a poctive repro su zial drahe (fyzika sa neda odrbat) a to si musi uvedomit kazdy, kto bedne kupuje. Ked si zoberies, kolko stoji jeden poriadny menic a vynasobis si cenu poctom v sustave, musi byt jasne, ze ani cinan nevyrobi zazracny zvuk za par supov. To sa proste neda. Takisto plati, ze cim viac pasiem, tym zlozitejsia (a podstatne drahsia) bude vyhybka.


Samozrejme, toto moze prestavat platit niekde od ceny 100.000CZK a viac za jeden par repro. Take Dynaudio si moze dovolit aj 5 pasmo, ibaze to malokto zaplati ($70.000/pair)

Consequence Ultimate Edition