Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LE8500 - zkušenosti, rady...

radho1121 (23)|11.9.2011 22:15
to jps7410 ďakujem za snahu ale nefunguje to ;-((ja mam pocit že ten firmwer 3.21.01 obrazovo nie je lepší ako 3.20.19 ..skôr vydiťelne horší ..;-(((
jps7410 (133)|12.9.2011 06:21
[quote=radho1121;366019]to jps7410 ďakujem za snahu ale nefunguje to ;-((ja mam pocit že ten firmwer 3.21.01 obrazovo nie je lepší ako 3.20.19 ..skôr vydiťelne horší ..;-((([/quote]

No omlouvám se pokud ti to nejde zkus prosim onen postup viz můj post víše a na místo položky nastavení najed´na options (možnosti) a pak teprve 7x klavesnice 9.Pokud ti to nepůjde tak zkuz na položce možnosti kliknout 1x tl.OK tak abys do té položky vlezl a pak teprve onu klávesu 9 sedmkrát.

[COLOR=Orange] A ohledně FW 3.20.19 nevím že by takový vůbec byl poslední oficiální co já vím pro LE8500 je 3.20.12 !! Ona sama ani jiný nenajde. Někde na netu jsem ještě viděl 3.20.14.[/COLOR]

[COLOR=Red]Zkoušel jsem vrátit původní fw a je to následovně:
menu->možnosti->ok->7x tl. 9[/COLOR]
tom.hampejz (103)|12.9.2011 16:42
Ahoj, netuší někdo jak vypnout podsvětlení loga LG? Dřív jsem to určitě viděl v menu, ale nějak to nemohu najít... :(
jps7410 (133)|12.9.2011 19:01
[quote=tom.hampejz;366094]ahoj, netuší někdo jak vypnout podsvětlení loga lg? Dřív jsem to určitě viděl v menu, ale nějak to nemohu najít... :([/quote]

menu->možnosti->indikace napájení a zde si můžeš nastavit zap. - vyp. podsvícení loga a také kontrolku režimu stand by.
xhans (1)|13.9.2011 00:46
[quote=jps7410;362036]Ano a mohu pouze potvrdit že DLNA má LG opravdu funkční a stabilní.Používám DLNA již skoro rok a vše je v poho a pokud se mi stalo za tu dobu cca 2x že se to seklo tak to uživateli umožní pokračovat od místa kde to spadlo.Vždy ale byla chyba v souboru a ne v DLNA jako takovém.[/quote]

Mam tez router tl-wr1043n s USB diskem a tv LV 5500. Upgradaval jsem firmware na routeru a chtel ho pouzit jako DLNA server, abych nemusel mit zapnuty PC. Televize ale nacte pouze prvnich 100 souboru... Obcas mi tv nemuze najit ani DLNA.
Prosim pouzivate DLNA na routeru anebo mate dlna na PC? Pripadne v cem by mohl byt problem tv/router? Diky.
jps7410 (133)|13.9.2011 05:57
[quote=xhans;366141]Mam tez router tl-wr1043n s USB diskem a tv LV 5500. Upgradaval jsem firmware na routeru a chtel ho pouzit jako DLNA server, abych nemusel mit zapnuty PC. Televize ale nacte pouze prvnich 100 souboru... Obcas mi tv nemuze najit ani DLNA.
Prosim pouzivate DLNA na routeru anebo mate dlna na PC? Pripadne v cem by mohl byt problem tv/router? Diky.[/quote]

Mám ten samý router od začátku a Media Server v něm obsažený defakto nefunguje. Zkoušel jsem i alternativní FW od DD-WRT a také nic.
Pokud člověk nechce nějaký MMC tak nejspolehlivější po roce experimentování a zkoušení všeho možného se zdá být nejlepší DLNA na PC v kombinaci s WMP12. Ani Nero, Soviio a jiné alternat. media servery nedosahují stability a funkčnosti jako WMP12 na Win7.

To je můj osobní pohled na tuto záležitost a po roce experimentování jsem došel k tomuto závěru.:eek:

Pokud ale máš hodně .mkv ripů tak nejspolehlivější je MMC. Přeci jen se občas setkávám s tím že TV nějaké .mkv neveme. To pak musím překonvertovat do formátu který si s TV rozumí nejčastěji .avi
tom.hampejz (103)|13.9.2011 10:31
jps7410: super, díky. Já věděl, že to tam je, ale v tom nastavení ne a ne to najít :) a ono možnosti :D
Tvarosh (13)|27.9.2011 10:20
Ahoj, nevite jestli LG planuje vydat aktualizaci, ktera by do TV pridala moznost Smart TV na stahovani aplikaci jako to udelal Panasonic pro svoje modely roku 2010?

Diky
jps7410 (133)|28.9.2011 07:28
[quote=Tvarosh;368746]Ahoj, nevite jestli LG planuje vydat aktualizaci, ktera by do TV pridala moznost Smart TV na stahovani aplikaci jako to udelal Panasonic pro svoje modely roku 2010?

Diky[/quote]

Tak tato otázka asi napadá více lidí. Já osobně jsem psal přímo LG ale na dotaz se vůbec neobtěžovali odpovědět. Takže jediné co zbývá je aby majitelé značky LG [COLOR=Red]OPAKOVANĚ[/COLOR] vznášeli dotaz na LG a pokud možno přímo na vedení LG.
Je zapotřebí pravděpodobně aby nás bylo více jelikož jedincem se oni vůbec nezabývají. :(:eek::-k Jedině asi tak se můžeme dočkat nějaké reakce.
tom.hampejz (103)|28.9.2011 08:49
Víc a hlavně z většího trhu. Zdejší reakce nemají většinou prioritu :(
Tvarosh (13)|29.9.2011 09:33
[quote=jps7410;368879]Tak tato otázka asi napadá více lidí. Já osobně jsem psal přímo LG ale na dotaz se vůbec neobtěžovali odpovědět. Takže jediné co zbývá je aby majitelé značky LG [COLOR=Red]OPAKOVANĚ[/COLOR] vznášeli dotaz na LG a pokud možno přímo na vedení LG.
Je zapotřebí pravděpodobně aby nás bylo více jelikož jedincem se oni vůbec nezabývají. :(:eek::-k Jedině asi tak se můžeme dočkat nějaké reakce.[/quote]

Tak jsem napsal taky mail přes stránky lg.cz, ale nevěřím tomu, že odpoví. Nikdy mi zatím neodpověděli, což mě vážně zklamalo u tak proslulé společnosti :/
jps7410 (133)|29.9.2011 11:39
[quote=Tvarosh;369062]Tak jsem napsal taky mail přes stránky lg.cz, ale nevěřím tomu, že odpoví. Nikdy mi zatím neodpověděli, což mě vážně zklamalo u tak proslulé společnosti :/[/quote]

Ne tady se nějaké reakce jen stěží dočkáme. Sice v jiném případě ale vždy mi pomohlo pokud CZ zastoupení nefungovalo obrátit se na jejich vedení napsat svůj problém a stěžovat si na přístup v CR.
K mému překvapení takto jsem se vždy cca 3x dopracoval k nějakému výsledku.

Ovšem u LG nevím přesně kam napsat, korejsky neumím a nějakou centrálu pro Evropu jsem nikde nenašel. Vzhledem k tomu že kašlou i na lidi na západ od ČR si myslím že je to předem prohraná bitva.

Takovéhle spol. by rádi chtěli loajalitu zákazníků ale s tímto přístupem toho nikdy nemohu dosáhnout. Někde nevím kde jsem četl že LG, Samsung aj. jsou skutečně zaměřené jen a pouze na cenovou politiku a na to sází, ale zákaznická podpora u nich neexistuje. Pouze řeší (vydají) upgrade pokud se vyskytne nějaký problém, ale zvyšování uživatelské hodnoty to neexistuje.
:-((:-G:-k:((
Tvarosh (13)|29.9.2011 11:48
[quote=jps7410;369095]Ne tady se nějaké reakce jen stěží dočkáme. Sice v jiném případě ale vždy mi pomohlo pokud CZ zastoupení nefungovalo obrátit se na jejich vedení napsat svůj problém a stěžovat si na přístup v CR.
K mému překvapení takto jsem se vždy cca 3x dopracoval k nějakému výsledku.

Ovšem u LG nevím přesně kam napsat, korejsky neumím a nějakou centrálu pro Evropu jsem nikde nenašel. Vzhledem k tomu že kašlou i na lidi na západ od ČR si myslím že je to předem prohraná bitva.

Takovéhle spol. by rádi chtěli loajalitu zákazníků ale s tímto přístupem toho nikdy nemohu dosáhnout. Někde nevím kde jsem četl že LG, Samsung aj. jsou skutečně zaměřené jen a pouze na cenovou politiku a na to sází, ale zákaznická podpora u nich neexistuje. Pouze řeší (vydají) upgrade pokud se vyskytne nějaký problém, ale zvyšování uživatelské hodnoty to neexistuje.
:-((:-G:-k:(([/quote]

Tak mi překvapivě odpověděli rychle, ale dostal jsem bohužel očekávanou odpověď, jestli něco chceš, tak si to kup.

Dobry den Vazeny Zakazniku,

dekujeme za projevenou duveru.
Aktualizace bohuzel neni planovana, muzeme Vam ale doporucit Smart Tv Modul ST600, jehoz popis najdete zde:
http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/video/LG-ST600.jsp
jps7410 (133)|29.9.2011 18:06
[quote=Tvarosh;369097]Tak mi překvapivě odpověděli rychle, ale dostal jsem bohužel očekávanou odpověď, jestli něco chceš, tak si to kup.

Dobry den Vazeny Zakazniku,

dekujeme za projevenou duveru.
Aktualizace bohuzel neni planovana, muzeme Vam ale doporucit Smart Tv Modul ST600, jehoz popis najdete zde:
http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/video/LG-ST600.jsp[/quote]

Na to bych jim odpověděl asi v tomto smyslu. Děkuji ale na toto jsem se neptal a tohle si můžete strčit do pr..dele. za ty prachy už se vyplatí investovat do MMC.(i když ono toto v podstatě vlastně takové MMC je)
Saltze (63)|29.9.2011 21:59
[quote=Tvarosh;369062]Tak jsem napsal taky mail přes stránky lg.cz, ale nevěřím tomu, že odpoví. Nikdy mi zatím neodpověděli, což mě vážně zklamalo u tak proslulé společnosti :/[/quote]

Nic si z toho nedělejte, já už čekám na odpověď třetí týden ohledně aktualizace, DTS zvuku a flash playeru u svojí LW5500, bohužel to bude přesně tak jak píše někdo nademnou.... ser.u na nás :-( a když náhodou napíšou tak pěknou chujovinu :-)))
jps7410 (133)|4.10.2011 15:30
Na oficiálních stránkách lg.com/cz je dnes ke stažení nový fw.

Možno stahovat i zde [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nic nového - převratného jsem nezjistil tak se jedná asi o podporu nových kodeků nebo opravu nějakých chyb.
Hasic Petr (4)|9.10.2011 13:15
[quote=jps7410;370087]Na oficiálních stránkách lg.com/cz je dnes ke stažení nový fw.

Možno stahovat i zde [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nic nového - převratného jsem nezjistil tak se jedná asi o podporu nových kodeků nebo opravu nějakých chyb.[/quote]

Ahoj,
můžeš mi prosím poradit, jak ten fw dostat do televize? Nějak se mi nedaří. Díky.
spigot (39)|9.10.2011 18:09
Tu mas postup od LG.
Hasic Petr (4)|9.10.2011 18:38
Díky, ale mě to právě takhle nejde. Nahraju FW na USB Flashdik, dam do portu a nic. Přehrávám z pevného disku poměrně dost FullHD filmů v kontejneru .mkv a některé kodeky televize neumí. Chci právě vyzkoušet, jestli pomůže nový FirmWare, který je odkazován výše. Mám TV 42LE8500 (jinak tedy naprostá spokojenost, teda zvuk mam optikou přes kino). Takže díky za radu, jak ten FirmaWare dostat do TV.
Hasic Petr (4)|9.10.2011 19:44
Díky, díky...už to je. Neměl jsem to v adresáři LG_DTV.
spigot (39)|9.10.2011 20:09
Super. Gratulujem :)
Hasic Petr (4)|9.10.2011 20:15
Zkušenosti po upgrade - čekal jsem doplnění kodeků pro přehrávač, ale co nešlo přehrávat nejde dál. Takže ve finále je mi nový firmware absolutně k h :-)
jps7410 (133)|10.10.2011 05:21
[quote=Hasic Petr;370884]Zkušenosti po upgrade - čekal jsem doplnění kodeků pro přehrávač, ale co nešlo přehrávat nejde dál. Takže ve finále je mi nový firmware absolutně k h :-)[/quote]

Mám tu samou zkušenost po upgrade.:mad: A internetový prohlížeč a jiné fičury alá Smart TV taky nikde:(( Škoda mluvit o přístupu LG k stávajícím uživatelům ostatně ono se to tu o pár postů výše už probíralo. JSOU TO DEMENTI!! Ovšem přesto si myslím že pokud je bude otravovat opakovaně co nejvíce lidí tak se možná dočkáme. (a nebo taky ne ;) )
tentacle (6)|19.10.2011 11:25
Chlapi prosím o radu. Taky nemůžete při přehrávání mkv ze sítě (NAS-u) v menu volit zvukovou stopu a titulky ??? Tyto volby mám zašedlé a nelze je zvolit a nastavit. Takže když mi najede film v mkv anglicky, tak českou stopu nezvolím. Dělám něco blbě ? Moje domácí kino Samsung tohle umí bez problémů, satelit VU+ UNO rovněž a Xtreamer taky jenom televize LG nic :( Sice můžu přehrávat některým z výše uvedených zařízení, ale někdy se mi prostě nechce zapínat něco navíc a rád bych to pustil rovnou z TV. Podle mě by to tato relativně dražší a slušně vybavená TV měla taky zvládat ne ?
jps7410 (133)|19.10.2011 16:24
[quote=tentacle;372835]Chlapi prosím o radu. Taky nemůžete při přehrávání mkv ze sítě (NAS-u) v menu volit zvukovou stopu a titulky ??? Tyto volby mám zašedlé a nelze je zvolit a nastavit. Takže když mi najede film v mkv anglicky, tak českou stopu nezvolím. Dělám něco blbě ? Moje domácí kino Samsung tohle umí bez problémů, satelit VU+ UNO rovněž a Xtreamer taky jenom televize LG nic :( Sice můžu přehrávat některým z výše uvedených zařízení, ale někdy se mi prostě nechce zapínat něco navíc a rád bych to pustil rovnou z TV. Podle mě by to tato relativně dražší a slušně vybavená TV měla taky zvládat ne ?[/quote]
[COLOR=Red]
Bohužel nezvládne
[/COLOR]. :mad:

Titulky tedy ano ale pokud jsou stejně pojmenované jako film a to ve formátu .srt a to pouze přes Serviio Media server.

Ale jelikož titule jsou již v .mkv implementovány a audio stopy také tak jedině skutečně .mkv pouštět v tvém případě přes přístroje jak píšeš. Jiná lepší cesta pro .mkv není.

;)
Tvarosh (13)|21.10.2011 15:11
[quote=jps7410;372885][COLOR=Red]
Bohužel nezvládne
[/COLOR]. :mad:

Titulky tedy ano ale pokud jsou stejně pojmenované jako film a to ve formátu .srt a to pouze přes Serviio Media server.

Ale jelikož titule jsou již v .mkv implementovány a audio stopy také tak jedině skutečně .mkv pouštět v tvém případě přes přístroje jak píšeš. Jiná lepší cesta pro .mkv není.

;)[/quote]

Nebo filmy poustet z HDD pripojeneho k TV pomoci USB.
georg 63 (13)|11.11.2011 19:57
Ještě nejsou v obchodech nejvyšší modely LG pro rok 2011 a již se na internetu objevili obrázky modelů pro rok 2012.

http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1320827915
Tvarosh (13)|19.12.2011 20:36
Televize mi nabídla stáhnout nový firmware 4.00.01, povedlo se někomu zjistit co nový firmware přináší? Já zatím na nic nepřišel.
jps7410 (133)|20.12.2011 05:56
[quote=Tvarosh;385799]Televize mi nabídla stáhnout nový firmware 4.00.01, povedlo se někomu zjistit co nový firmware přináší? Já zatím na nic nepřišel.[/quote]

Také mi uniká smysl těchto aktualizací když uživateli nepřinesou nic nového. Budu se opakovat, ale očekávat že šikmoočka zvíší přidanou hodnotu stávajícím uživatelům tak to je asi jen utopie. A nezbývá než se s tím smířit.
Ovšem po této zkušennosti příště budu velice pečlivě zvažovat jestli si od této spol. koupím novou TV, ačkoli ono si totiž člověk asi moc dnes nevybere, protože po zakoupení na zákazníka ser...u i všichni ostatní a ne jen LG. :-(( :-(((:(( :-k:-!!!
RoPo (6061)|20.12.2011 08:04
jps7410: Neočekávaj u žádného výrobce, že změnou firmware přibudou majoritní vlastnost. Na to zapomeň.

Tyto verze firmware většinou řeší např. paramatery nastavení obrazu, řízení spotřeby apod. Vzhled ovládání a podobné vlastnosti které by jsi chtěl se nemění. To si musíš pořídit novější model.
jps7410 (133)|20.12.2011 08:38
[quote=RoPo;385842]jps7410: Neočekávaj u žádného výrobce, že změnou firmware přibudou majoritní vlastnost. Na to zapomeň.

Tyto verze firmware většinou řeší např. paramatery nastavení obrazu, řízení spotřeby apod. Vzhled ovládání a podobné vlastnosti které by jsi chtěl se nemění. To si musíš pořídit novější model.[/quote]

A to je to na co právě poukazuji. Že ačkoli by stačil nový FW a spoustu aplikací tím povolit jelikož TV na to hardwarově má oni raději volí cestu opačnou. Marketing z krádkodobého hlediska asi dobrý, ale nasírají tím lidi jelikož to netrápí zdaleka jen mne. A to by se všem mohlo v delším časovém úseku vymstít.

Někde tady na foru jsem kdysi zaznamenal že např Panasonic jako jeden z mála novým FW umožnila spustit aplikace i na starších modelech TV které jsou implementovány v novějších TV. A to si myslím rozhodně zákazník musí při koupi nové TV v budoucnu zohlednit, pokud se tedy tato informace zakládá na přavdě.
RoPo (6061)|20.12.2011 09:01
Bohužel to není až tak pravda. Hromada vizuálních nových věci u spotřební elektroniky většinou vyžaduje i jiný výkonnější HW. TV není PC... Co čtu, tak nasírají lidi možná u nás. Jinde to tito lidé řeší výměnou TV a hotovo. Udělají si radost. Je to spotřebka. Život je o radostech, pokud člověk ty radosti chce mít :-E

Co konkrétně máš u toho Panasonicu na mysli?
jps7410 (133)|20.12.2011 15:30
[quote=RoPo;385848]Bohužel to není až tak pravda. Hromada vizuálních nových věci u spotřební elektroniky většinou vyžaduje i jiný výkonnější HW. TV není PC... Co čtu, tak nasírají lidi možná u nás. Jinde to tito lidé řeší výměnou TV a hotovo. Udělají si radost. Je to spotřebka. Život je o radostech, pokud člověk ty radosti chce mít :-E

Co konkrétně máš u toho Panasonicu na mysli?[/quote]

Tak s tímto názorem rozhodně souhlasit nemohu jelikož na povolení Web prohlížeče konkrétně u LE8500 není zapotřebí jiný HW o tom jsem přesvědčen a to platí i o jiných aplikacích. Nahrávání na USB tam už si tak jistý nejsem, ale také nevidím důvod proč by to neměla zvládat. A ohledně toho že to řeší uživatelé pouze u nás tak to jsi úplně mimo, proč potom vznikají stránky kde se právě toto řeší a to jak u Samsungu tak i u LG. A ve 100% toto vzniká na zahraničních forech?!

No nic tohle je debata na dlouho a stejně se k ničemu nedopracujem. V každém případě tvrdím a tvrdit budu že na zákazníky kašlou.
KamilZ (10277)|20.12.2011 21:03
Trochu se výrobců zastanu (ale opravdu jen trochu). Jednak argument se silnějším HW je zcela na místě, ale je tam obecný problém i s dalším HW, ne jen CPU/chipset. Starší řada TV má na 99% i jiné HW odchylky (nemyslím z hlediska výkonu), takže firmware by se musel nejen řádně otestovat, ale velmi pravděpodobně i mírně upravit, což vůbec není žádná legrace. Není to testování typu, že si někdo vezme dálku a zkusí spustit proklikat pár aplikací. Je to pěkně drahá a náročná záležitost. A než riskovat, že něco někde nepojede (nebo pojede pomalu atd.), uživatelé budou řvát, tak to raději neuvolní. Kolikrát se ani rozumně nevypořádají se stávající funkcionalitou (klasicky DVB-S a DVB-C tunery) a to je teprve pr*ser.

Jasně, že prodej nových modelů je pro ně přednější, ale nelze to chápat takto černobíle.
RoPo (6061)|21.12.2011 08:19
[quote=jps7410;385888]Tak s tímto názorem rozhodně souhlasit nemohu jelikož na povolení Web prohlížeče konkrétně u LE8500 není zapotřebí jiný HW o tom jsem přesvědčen a to platí i o jiných aplikacích. .[/quote]

Copak tě o tom přesvědčuje? Máš zkušenosti s vývojem HW těchto konsumních spotřebičů nebo zkušenosti s vývojem FW pro podobné nebo nějaké chipy? Nebo prakticky s jakýmkoliv HW či SW vývojem (prosím nemyslím html,php apod..)?

KamilZ: Přesně tak. Opravdu TV není "universální" PC...
jps7410 (133)|21.12.2011 15:52
[quote=RoPo;385962]Copak tě o tom přesvědčuje?[/quote]

Logické uvažování.

[quote=RoPo;385962]KamilZ: Přesně tak. Opravdu TV není "universální" PC...[/quote]

Taky jsem toto nikdy netvrdil a netvrdím a naprosto s tímto tvrzením souhlasím.

Ale pokud jsou tkz. hacky které právě vznikají z toho důvodu že výrobce na stávající uživatele kašle je jasné že v HW problém nebude nemyslíte??!

Znova opakuji a připomínám že moje vítka se týká konkrétně modelu LE8500 kde opravdu nevidím problém s implementováním Web prohlížeče a také možná i s funkcí nahrávání na USB že by to tato TV hardwarově neměla zvládnout.

Tím celé toto téma uzavírám.

Díky za reakce a hezké svátky.
RoPo (6061)|21.12.2011 21:09
[quote=jps7410;386022]Logické uvažování.[/quote]

Poněkud a to velmi slabá obhajoba.

S takovými "po svém logicky uvažujících" se setkávám skoro každý den. Závěry takovýchto "po svém logicky uvažujících" lidí jsou vždy mimo mísu.

Jinak přeji krásné prožití svátků vánočních a moc to s tou svoji logikou nepřeháněj. Realita je jinde.
jps7410 (133)|22.12.2011 07:00
[quote=RoPo;386066]Poněkud a to velmi slabá obhajoba.

S takovými "po svém logicky uvažujících" se setkávám skoro každý den. Závěry takovýchto "po svém logicky uvažujících" lidí jsou vždy mimo mísu.

Jinak přeji krásné prožití svátků vánočních a moc to s tou svoji logikou nepřeháněj. Realita je jinde.[/quote]

Také se v každodením životě setkávám s lidma kteří kritizují a nebo oponují názorům ostatních lidí. Ba co hůř mnohdy svůj nepodložený názor ostatním doslova vnucují. Ale nikdy tito lidé nepřídou s konkrétním důkazem že právě ten jejich názor je ten správný a že ten druhý se plete. Tudíž raději budu věřit svému zdravému rozumu a úsudku a skoro jak dva roky každodeního používání této TV.

A pokud mi někdo dá jasné a nezvratné důkazy že se mýlím rád tento fakt přijmu a rád se poučím. Ovšem doposud se tak nestalo a to platí bezezbytku i o zde samozvaných odbornících. ;)
RoPo (6061)|22.12.2011 08:25
Vítej v klubu nevěřících Tomášů, jehož jsi logicky předsedou :-E

Tobě nic vysvětlovat nebudu. Ty mě za energii tomu věnovanou nestojíš. Máš "svoji logiku", která je absoultně mimo.
jps7410 (133)|22.12.2011 08:47
[quote=RoPo;386095]Vítej v klubu nevěřících Tomášů, jehož jsi logicky předsedou :-E

Tobě nic vysvětlovat nebudu. Ty mě za energii tomu věnovanou nestojíš. Máš "svoji logiku", která je absoultně mimo.[/quote]

Spíše bych to viděl tak že ti došly argumenty. :-E:-E:-E

Ale to se tady uchilujeme k něčemu o čem toto téma není a je na každém aby si udělal svůj názor na danou problematiku.;)

A omlouvám se pokud jsem se dotkl tvého ega.
Karel286 (73)|22.12.2011 09:51
[quote=RoPo;385842]jps7410: Neočekávaj u žádného výrobce, že změnou firmware přibudou majoritní vlastnost. Na to zapomeň.
Tyto verze firmware většinou řeší např. paramatery nastavení obrazu, řízení spotřeby apod. Vzhled ovládání a podobné vlastnosti které by jsi chtěl se nemění. To si musíš pořídit novější model.[/quote]

Je to tak jak píše RoPo.
Moderní digitální zařízení má několik druhů paměti. Většinou v paměti eeprom je celý program, veškerá data o zařízení – kde, co, technické parametry, jazykové verze atd. Do tohoto si žádný výrobce nenechá uživatelem šáhnout.
A pak známá paměť flash (která je určena k častému přepisu), kde je uložen firmware a který nám bývá umožněn čas od času upgradovat. Tento firmware zpracovává data z paměti eeprom, optimalizuje jejich chod. Nic víc.
Zvykem také bývá to, že paměť eeprom má velikost akorát potřebnou, tzn, že i kdyby procesor zvládnul nové funkce (jako že ano), tak je již není kam nahrát.
Nový model řeší nejen nový software, ale i hardwarovou optimalizaci.
jps7410 (133)|22.12.2011 11:12
[quote=Karel286;386110]Je to tak jak píše RoPo.
Moderní digitální zařízení má několik druhů paměti. Většinou v paměti eeprom je celý program, veškerá data o zařízení – kde, co, technické parametry, jazykové verze atd. Do tohoto si žádný výrobce nenechá uživatelem šáhnout.
A pak známá paměť flash (která je určena k častému přepisu), kde je uložen firmware a který nám bývá umožněn čas od času upgradovat. Tento firmware zpracovává data z paměti eeprom, optimalizuje jejich chod. Nic víc.
Zvykem také bývá to, že paměť eeprom má velikost akorát potřebnou, tzn, že i kdyby procesor zvládnul nové funkce (jako že ano), tak je již není kam nahrát.
Nový model řeší nejen nový software, ale i hardwarovou optimalizaci.[/quote]

Skvěle popsáno a musím uznat že asi na tom něco je. Něco co RoPo nedokázal a nebo nechtěl jasným a srozumitelným způsobem popsat. Na otázku jak konkrétně může podložit svoje tvrzení že to TV nezvládne reagoval tak jak reagoval. Díky
Jelikož jsem žil v omylu, že paměť TV má nějakou rezervu protože v různých zemích jsou uživatelům poskytnuty různé web aplikace a také jejich různé množství. Proto jsem sám sebe utvrdil v tom že například Web prohlížeč není problém HW ale jen softwaru a LG jen z marketingových důvodů toto nechce povolit.

Takže snahy na zahraničních forech o implementaci web prohlížeče a nebo nahrávání na USB disk nemohou podle tohoto nikdy vyjít??
Chápu to dobře a nebo se pletu? A to platí jak o LG tak ale i o Samsungu kde podobné snahy taky jsou.
Ovšm u Sama řady B jsem měl dostatečně velkou vnitřní flash paměť cca několik set MB. U LG tuto informoci nevím ale jistě tam nějaká musí být protože v ní jsou také nějaké přiblblé dětské hry. To je přesně to co by TV mít nemusela a když už má možnost připojení se k netu tak ten prohížeč by byl jistě užitečnější.
Karel286 (73)|22.12.2011 21:59
[quote=jps7410;386124]
Takže snahy na zahraničních forech o implementaci web prohlížeče a nebo nahrávání na USB disk nemohou podle tohoto nikdy vyjít? [/quote]

Výrobce si situaci snaží co nejvíce zjednodušit. Třeba TV od LG mají nahrán kompletní program celé typové řady. Akorát nižší řady mají, většinou MM funkce, omezeny. Pokud se dostaneš do továrního menu, lze tyto funkce povolit. Např. povolit na USB vstupu přehrávání různých video souborů, včetně mkv. Prostě TV povolíš to, co mají k dispozici pouze vyšší (a dražší) modelové řady. Ale do TV nedostaneš to, co tam není. Osobně se tím ale moc nezabývám, ani neznám funkce TV od LG a Samsung. Tak jen tak obecně. Je toho ale plný net.

[quote=jps7410;386124] …přiblblé dětské hry. To je přesně to co by TV mít nemusela a když už má možnost připojení se k netu tak ten prohížeč by byl jistě užitečnější.[/quote]

To je věc marketingu výrobce a postupného vylepšování TV po kapkách. Kdyby TV uměla všechno hned, na co by lákal výrobce zákazníky příští rok?
Navíc představa, že jednoduše vymažu hry a místo nich nahraji web prohlížeč, není na místě.
Zde je potřeba napsat a odladit docela složitý program a mít odpovídající hardware (hlavně paměti). A jsme opět u ceny.
RoPo (6061)|23.12.2011 07:49
[quote=Karel286;386110]Je to tak jak píše RoPo.
Nový model řeší nejen nový software, ale i hardwarovou optimalizaci.[/quote]

Tak nějak. Toto jsem rozepisovat nechtěl (problémy signálních procesorů, programování mikroprocesorů a specializovaných DSP, pamětí atd.). Jps7410 by to asi nepochopil, protože je vidět, že v HW a specializovaných obvodech se prakticky nevyzná. Nevěděl jsem jak mu to teoreticky napsat aby to se svoji logikou pochopil. Takže díky, že jsi to sepsal a snad Jps7410 to konečně s tou svoji logikou pochopí.
RoPo (6061)|23.12.2011 07:55
[quote=Karel286;386229]
To je věc marketingu výrobce a postupného vylepšování TV po kapkách. Kdyby TV uměla všechno hned, na co by lákal výrobce zákazníky příští rok?
Navíc představa, že jednoduše vymažu hry a místo nich nahraji web prohlížeč, není na místě.
Zde je potřeba napsat a odladit docela složitý program a mít odpovídající hardware (hlavně paměti). A jsme opět u ceny.[/quote]

Nehledě na to, že výrobce ani nemůže tušit co si trh, potažmo uživatelé budou přát za rok. Vývoj firmware a hardware trvá několik měsíců a základní vývoj i pár let.
i-zer (60)|27.12.2011 19:00
Ahoj.
Občas se mi u 42LE8500 stane, že když prvně zapnu PC a po třeba 10-15s TV, tak naběhne takový rozkostičkovaný obraz (žlutočerná barva) a jakobych viděl všechny led diody.
Musím vypnout, počkat, znova zapnout - někdy opakovat 2x. Pak je to ok. Stalo se mi to i po flash na nový firmware 4.0
Opět pomohlo vypnout a zapnout.
Setkal jste se s tím někdo? Je to tak 1-2x do měsíce, někdy za 2 měsíce
jps7410 (133)|28.12.2011 07:09
[quote=i-zer;387014]Ahoj.
Občas se mi u 42LE8500 stane, že když prvně zapnu PC a po třeba 10-15s TV, tak naběhne takový rozkostičkovaný obraz (žlutočerná barva) a jakobych viděl všechny led diody.
Musím vypnout, počkat, znova zapnout - někdy opakovat 2x. Pak je to ok. Stalo se mi to i po flash na nový firmware 4.0
Opět pomohlo vypnout a zapnout.
Setkal jste se s tím někdo? Je to tak 1-2x do měsíce, někdy za 2 měsíce[/quote]

Bohužel, tedy spíše bohu dík s tímto jevem jsem se u této TV ještě nesetkal.

TV ti to dělá jen při zapnutém PC a nebo i sama o sobě?

Pokud pouze s PC hledal bych problém zde. Záleží na způsobu jak je TV s PC propojena zda LAN kabelem a nebo USB Wi-Fi adapterem.
Pro začátek tedy jí zkus od PC odpojit a provozovat nějakou chvíli jen tak ať zjistíš zda je problém v samotné TV a nebo někde ve spojení s PC.
tgeryk (2)|28.12.2011 12:50
Jsem Tomáš .... tudíž nevěřící, a co se LG týče tak to platí dvojnásob. Vlastním model 42LE8500 a jsem s ním absolutně spokojen (až na ten zvuk, ale optika na domácí kino to jistí).

S LG a nejen tímto modelem jsem si užil své. A ať už jde o podporu u nás nebo ve světě, pořád to je stejné. Zákazník je náš pán jen do doby, než koupí. Potom je již nezajímá. Že jsou zaměření na cenu a ne na podporu to s tím souvisí. Krátkodobý marketing úspěšný, z dlouhodobého pohledu přijdou o zákazníky. A nemusí to být jen ti co přejdou jinam, ale i ti co si prostě odmítnou měnit televizi např. v 5-ti letém cyklu. Je to zkrátka o přístupu k lidem. Ale i korejci se to časem naučí. Nebude jim to vonět ale naučí se to. Holt jim to ale asi potrvá ještě dalších 10 let + nějaká ta krize navrch.

Ale proč tu píši. I po prostudování všech postů jsem na to odpověď nenalezl. Chtěl jsem Vás zeptat, zda někdo z Vás nezkoušel televizi v kombinaci s AN-VC200 (kamera, případně i typ 300) viz. http://www.lg.com/us/tv-audio-video/accessories/index.jsp anebo s AN-WL100W, případně AN-WL100E (taková šikovná krabička na bezdrátový přenos).

V případě kamerky se pak jedná o službu Skype (a teď si prosím nechme stranou oficiální kecy .... bla bla bla ... že služba není mimo us podporována). Kdesi na fóru jsem četl nějakou reakci ze Slovenska, že po připojení se služba objeví v nabídce a lze ji využívat. Rád bych si to tak potvrdil, či se zeptal na její fungování. Zda je přístupná i na pozadí (stále připojení) anebo např. pouze v Netcastu pokuď se přepnete z TV.

V případě druhé krabičky mi jde o její funkčnost. Svého času jsem si nechal z Ameriky dotáhnout specifikaci WL100W ale jaksi se stabilně nedokáže domluvit s televizí byť by měla. Tenkrát ještě žádná WL100E neexistovala, navíc jak jiní kupující tak prodejce potvrzovali funkčnost po celém světě. Máte tedy někdo zkušenost ať už s americkou či evropskou speckou ?

A třetí dotaz. V Evropě jsme s firmwarem na 4.00.00, v americe jsou ale na 8.03.06. Máme někde na netu popis změn, co každá z verzí opravuje/řeší? Ať už pro evropský tak pro americký stromeček firmware ? Ono mě i v souvislosti s AN-WL100W napadlo do telk veprat americký firmware jako takový poslední pokus.

Díky za odpovědi.
RoPo (6061)|28.12.2011 13:40
Americky firmware do TV uz vubec nedavej a to kvuli jinemu standardu Tv norem. Nehlede na to, ze to asi nepujde. Tv si bude pred flashnutim hlidat zda dany firmware je urcen pro dany typ mista distribuce.
KamilZ (10277)|28.12.2011 14:06
[quote=tgeryk;387157]Ono mě i v souvislosti s AN-WL100W napadlo do telk veprat americký firmware jako takový poslední pokus.[/quote]
Tohle rozhodně nedělej. Velmi často jsou mezi modely pro jiné kontinenty HW drobné rozdíly a mohlo by to být to poslední, co by jsi se svou TV udělal. Neodpálíš ji sice z hlediska HW, ale nemusela by Tě minout návštěva servisu a pro nahrání nového (správného) firmware.