Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LE8500 - zkušenosti, rady...

Mishack (20)|3.2.2011 15:22
Ja se sem pokusim jeste napsat az opadne takove to pocatecni nadseni, kdy clovek (i nevedomky) prehlizi ruzne nedostatky apod. A kdy to vic otestuju :)
Ladys (1829)|3.2.2011 15:26
Tak jelikoz je to tva prvni LCD TV, tak chapu ze jsi z ni naprosto odrovnanej a az casem si zacnes uvedomovat nektere nedostatky, ktere ovsem nemusi prijit, nee kazdy uzivatel je na vsechno tak haklivy:)

Dej pak tedy vedet jak jsi spokojen s SD a HD.
peterec (5)|6.2.2011 16:20
[quote=behold01;327994]Mam trochu problem nastavit tuto TV s magiom od t-comu. Na magioboxe mam nastavene 1080i a 16:9, na TV mam skenovat ,asak TV co vysielaju 16:9 su ale tie co vysielaju 4:3 su v originalnom formate - cize na okrajoch obrazu mam pas. na tv mi nejde zapnut volba - na celu obrazovku? TV je pripojena prostrednictvom HDMI. Ked dam zoomovat, tak su zle zobrazene tv vo formate 16:9. U vas je volba "na celu obrazovku" aktivna - da sa vybrat? Este mam otazku, ak ozistim pocet hodin hrania a ako sa dostanem do servisneho menu. dakujem za odpovede[/quote]

Ak si dobre pamatam, tak priamo na dilakovom k magioboxu je tlacidlo, ktore dokaze upravit format obrazu. Je niekde vpravo hore, uz si to presne nepamatam.
Mishack (20)|7.2.2011 21:34
Tak, konečně jsem to dosmolil :)
[code]http://mishack.posterous.com/lg-47le8500[/code]
jps7410 (133)|8.2.2011 15:33
OK více na tvém blogu:)
Mishack (20)|8.2.2011 22:36
[quote=;][/quote]
Update clanecku.

[quote]Podle tohoto odkazu* jsem TV nastavil a až na asi dvě drobnosti bylo mé nastavení identické. Jediné co jsem dal více je jas - 75 (thx Jps). Takže nějaké zlepšení tam je, ale nijak výrazné. Dole v komentářích mě Jps ještě upozornil na proužkování obrazu při pohybu kamery vertikálně. Musím říct, že jsem si zatím ničeho takového nevšiml.
Co se týče obrazu, tak na TV vypadají velmi dobře i SD filmy nebo klasické 350MB ripy seriálů (SG, TBBT napr.). Byla to jedna z věcí, které jsem se trochu bál, ale zbytečně. Samozřejmě, když si pustíte na fullscreen klip z YT, tak to je většinou dost tragédie, ale HD trailery už se dají.[/quote]

*) odkaz :)
[code]http://forums.cnet.com/7723-19410_102-388712.html[/code]
jps7410 (133)|9.2.2011 08:20
Zdarec to proužkování je nejvíce patrné u SD signálu a nejvíce u zpráv kdy video příspěvky se záběrem kdy kamera snímá určitý obraz a kameraman potom jede dolů je asi nejvíce. Také kde je to hodně dobře viditelné je u pořadu prostřeno na tv Prima. Jelikož žena na to pravidelně kouká zde jsem si toho všiml uplně poprvé a nyní jelikož o tom vím tak mne to hodně obtěžuje.
Jinak u filmů z externíh zdroje jsem si toho všiml jen minimálně. U DVB-T vysílání mi přijde tento jev daleko intenzivnější.

Nicméně u předchozí TV s led edge podsvícením toto bylo zase viditelné u horizontálního pohybu. Nemluvě o příšerném cloudingu.

Dá se však říci, že vzhledem k mé oční vadě jsem spíše asi více citlivý na všeljaké ruchy.
Ladys (1829)|9.2.2011 08:56
Nechapu, jak si muzou vyrobci dovolit pustit do obehu technologii typu LED, u ktere jsou problemy s cloudingem nebo s temito pruhy na beznem poradku.
A jeste na lidi machrovat radoby vylepsenim typu local drimming nebo direct led.

Nez aby clovek riskoval nespokojenost s novou TV, tak to je lepsi drzet se pri zemi.
bavorak (1494)|9.2.2011 13:10
[quote=jps7410;329359]Dá se však říci, že vzhledem k mé oční vadě jsem spíše asi více citlivý na všeljaké ruchy.[/quote]

Myslim ze tu mame viceri ocnu vadu :-), ja napriklad na blikanie panasonic :-).
Ladys (1829)|9.2.2011 14:27
Taky to muze byt jista teorie, bo kazdy ocni lekar by si nasel na kazdem z nas nejakou tu mensi ci vetsi ocni vadu a tim padem jasne eso v rukavu pro vyrobce TV, kteri by tak mohli z vesela tvrdit, ze jejich neduhy typu cloudingu atd jsou zpusobeny nekvalitnim zrakem uzivatele, nikoliv nekvalitnim obrazem pristroje:)
jps7410 (133)|9.2.2011 15:41
No já jsem na jedno oko slepý takže občas mne překvapuje, že si všímám věcí co ostatní vůbec nevnímají. Bude to asi tím, že díky této vadě paradoxně vnímám věci citlivěji než zdravý člověk.
Mishack (20)|9.2.2011 16:11
No, to se tu sesla squadra azzura ... jeden vidi blikaní, druhy na jedno oko nevidi a ja mam na kazdem oku 7 dioptrii :D :D

(sranda, nechci se nikoho dotknout!)
bavorak (1494)|9.2.2011 17:57
:-) naco potom vyrabaju tie 3D televizory :-)
jps7410 (133)|9.2.2011 17:59
Protože co je dnes 3D to je COOL :D:D:D:eek:
bavorak (1494)|9.2.2011 18:02
vsak ano, ale ak na jedno oko nevidim, na druhom mam 7 dioptrii a este mi to aj blika ... :-) :-) :-)
to bude asi tych 600 Hz :-)
jps7410 (133)|9.2.2011 18:10
[quote=bavorak;329448]vsak ano, ale ak na jedno oko nevidim, na druhom mam 7 dioptrii a este mi to aj blika ... :-) :-) :-)
to bude asi tych 600 Hz :-)[/quote]

Asi jsi to nepochopil co je 3D je dnes COOL byla sarkastická poznámka. Já se tomu právě směji.
Samozřejmě s mojí oční vadou na jednom oku praktická slepota je TV se 3D jedině to pravé!! To mi pak třeba začne blikat i jinde než v TV.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
bavorak (1494)|9.2.2011 18:40
jasne ze pochopil ... som sa snazil to doviest do absurdity :-).
behold01 (3)|11.2.2011 20:26
Po par dnoch pouzivania TV LG 47LE8500 som pozoroval nasledovnu vlastnost: v pripadoch ked je na obrazovke vela bielej napr. reklama pozorujem dost viditelne horizontalne pruhovanie. Skusil som to otestovat (vyrobil som obrazok vo full HD, len cisto biela farba), prehral som ho na TV z nastavenim 70% jas, 70% kontrast, led podsvietenie vypnute, setrenie energie vypnute. Vysledok mozete vidiet v prillozenom obrazku. Chcel by som sa vas majitelov tohto TV opytat, ci takyto jav tiez pozorujete, alebo ci to je na reklamaciu. U kolegu vlastnika 42LE8500 to je tiez viditelne. Oba TV su cca 3 tyzdne ""stare".dakujem za odpoved.
LG47LE8500.JPG LG47LE8500v2.JPG
RoPo (6061)|11.2.2011 21:38
To je vlastnost těchto TV - Edge LED. Po stranách jsou svisle řady LED a vodorovnými světlovody je světlo rozvedeno do plochy.

Když zvýšíš jas, tak se pruhy slijí tak, že jsou méně pozorovatelné nebo vůbec pozorovatelné?
psv1 (458)|11.2.2011 22:19
[quote=RoPo;329819]To je vlastnost těchto TV - Edge LED. Po stranách jsou svisle řady LED a vodorovnými světlovody je světlo rozvedeno do plochy.

Když zvýšíš jas, tak se pruhy slijí tak, že jsou méně pozorovatelné nebo vůbec pozorovatelné?[/quote]

Pokud se nemýlím, tak LE8500 je Direct LED. Čili tyto problémy by mýt neměla.
SPAWN (744)|11.2.2011 22:51
[quote=psv1;329829]Pokud se nemýlím, tak LE8500 je Direct LED. Čili tyto problémy by mýt neměla.[/quote]

LG tomu rika LED plus s lokalni regulaci jasu (LD). Tato technologie ma problem prave s L.R.J. pri cernem a bilem pozadi. Uz o tom bylo zde psano.
psv1 (458)|12.2.2011 00:04
[quote=SPAWN;329840]LG tomu rika LED plus s lokalni regulaci jasu (LD). Tato technologie ma problem prave s L.R.J. pri cernem a bilem pozadi. Uz o tom bylo zde psano.[/quote]

Řada 8500 má tzv. DIRECT LED pdsvícení. LED diody jsou rozmístěné po celé ploše panelu a jsou rozděleny do 240 samostatně řízených oblastí. Takže pruhy by tam být neměly.

LED Plus mají řady 7500 a 5500, což je Edge LED rozdělené do 16 svislých samostatně řízených oblastí (pruhů).
jps7410 (133)|12.2.2011 07:09
[quote=RoPo;329819]To je vlastnost těchto TV - Edge LED. Po stranách jsou svisle řady LED a vodorovnými světlovody je světlo rozvedeno do plochy.

Když zvýšíš jas, tak se pruhy slijí tak, že jsou méně pozorovatelné nebo vůbec pozorovatelné?[/quote]
[COLOR=Red]CO TO TU PLÁCÁŠ ZA NESMYSLI. VŮBEC NEVÍŠ O ČEM MLUVÍŠ!! Tato TV má Full LED podsvícení a přidáním jasu nic nevyřešíš. Když už tak přidáním podsvícení.[/COLOR]:-G:((

Nyní k věci.
Ano toto proužkování pozoruji i u mé TV. Nejvíce je to patrné pokud zdroj signálu je z tuneru DVB-T. Pokud je zdroj externí v mém případě DLNA tak je tento neduh méně patrný.
Jediný způsob jak toto eliminovat je přidáním podsvícení cca 90-100 a vypnutí funkce locálního stmívání. Potom je to opravdu jen ztěží pozorovatelné ovšem na úkor hloubky černé :(

Co si myslíte o té folii co je nalepená přes sklo panelu. Nemohu se zbavit pocitu že pokud bych jí sundal odlesky by se tím zmenšili. Máte podobný pocit?
RoPo (6061)|12.2.2011 09:24
[quote=psv1;329829]Pokud se nemýlím, tak LE8500 je Direct LED. Čili tyto problémy by mýt neměla.[/quote]

Aha... tak to bych reklamoval. Ale jestli to bude i u dalšího kusu, tak bych tento model TV zamítl zcela.
RoPo (6061)|12.2.2011 09:27
[quote=jps7410;329865][COLOR=Red]CO TO TU PLÁCÁŠ ZA NESMYSLI. VŮBEC NEVÍŠ O ČEM MLUVÍŠ!! Tato TV má Full LED podsvícení a přidáním jasu nic nevyřešíš. Když už tak přidáním podsvícení.[/COLOR]:-G:((

Nyní k věci.
Ano toto proužkování pozoruji i u mé TV. Nejvíce je to patrné pokud zdroj signálu je z tuneru DVB-T. Pokud je zdroj externí v mém případě DLNA tak je tento neduh méně patrný.
Jediný způsob jak toto eliminovat je přidáním podsvícení cca 90-100 a vypnutí funkce locálního stmívání. Potom je to opravdu jen ztěží pozorovatelné ovšem na úkor hloubky černé :(

Co si myslíte o té folii co je nalepená přes sklo panelu. Nemohu se zbavit pocitu že pokud bych jí sundal odlesky by se tím zmenšili. Máte podobný pocit?[/quote]

Klid bobeš sklidni emoce, je to jenom spotřební TV. Nejde o život.

Každopádně je to jeden z problémů s podvětlením jako u většiny "LED" TV (marketingový žvást, protože tyto TV nejsou LED TV, ale LCD TV s LED podvětlením. Např. v Anglii označení LED TV zcela správně zakázáno kvůli klamání zákazníka. LED TV je zcela něco jiného používané většinou v reklamě nebo na stadiónech). Takže reklamace, pokud se bude opakovat, tak buď se s tím smížit nebo jít do jiného modelu či značky.
jps7410 (133)|12.2.2011 09:43
[quote=RoPo;329875]Aha... tak to bych reklamoval. Ale jestli to bude i u dalšího kusu, tak bych tento model TV zamítl zcela.[/quote]

Vzhledem k tomu že o této TV nevíš absolutně nic jak jsi nám již ostatně předvedl, tak bych raději zamítl tvoje zaručené rady, které tady prezentuješ.
SPAWN (744)|12.2.2011 14:53
[quote=psv1;329857]Řada 8500 má tzv. DIRECT LED pdsvícení. LED diody jsou rozmístěné po celé ploše panelu a jsou rozděleny do 240 samostatně řízených oblastí. Takže pruhy by tam být neměly.

LED Plus mají řady 7500 a 5500, což je Edge LED rozdělené do 16 svislých samostatně řízených oblastí (pruhů).[/quote]

Sorry uznavam ze jsem to trochu poplet.:o Ano je to Direct LED nebo take FULL LED s Local Dimming. Ale hlavnim nedostatekem je nedoresene LD je problem pri tmavem pozadi. :-(
jps7410 (133)|12.2.2011 15:50
[quote=SPAWN;329927]Sorry uznavam ze jsem to trochu poplet.:o Ano je to Direct LED nebo take FULL LED s Local Dimming. Ale hlavnim nedostatekem je nedoresene LD je problem pri tmavem pozadi. :-([/quote]

Vůbec není problém při tmavém pozadí. Této TV by mohli černou závidět všechny oststní LCD dohromady hlavně ty s LED Edge. Já tuto TV mám a měl jsem i s LED Edge takže vím o čem mluvím a nespekuluji o tom že jedna babka povídala.
Tato TV má naopak problém při světlém pozadí kdy je patrné "řádlování" které způsobuje loccal dimming.
Dá se to eliminovat viz příspěvek na předešlé straně.

Hlavně mne unavuje když zde píšou lidé zaručené rady a tuto TV nikdy nevlastnili a pouze spekulují o tom kde se co dočetli aniž by ve skutečnosti tuto TV vůbec viděli. Neber to osobně jen reaguji na příspěvek kdy zde psal jeden rádoby chytrák a uvedl že řádkování je proto že tato TV má LED Edge technologii.

To už je na mne fakt hodně. \\/:-k:confused:
RoPo (6061)|13.2.2011 13:05
[quote=jps7410;329877]Vzhledem k tomu že o této TV nevíš absolutně nic jak jsi nám již ostatně předvedl, tak bych raději zamítl tvoje zaručené rady, které tady prezentuješ.[/quote]

Chápu, že si musíš obhajovat svoji volbu TV sic není nejlepší.... Raději měj chladnější hlavu.
jps7410 (133)|13.2.2011 16:56
[quote=RoPo;330026]Chápu, že si musíš obhajovat svoji volbu TV sic není nejlepší.... Raději měj chladnější hlavu.[/quote]

Nikdy jsem netvrdil že je nejlepší (opět jen tvoje dedukce a doměnky nezakládající se na pravdě), ale nepíšu jsem bludy když o ní nic nevím jako ty??!!

Když už jsi to ale nakousl tak se budeš divit ano tato TV byla vyhodnocena jako jedna z nejlepších TV v této kategorii pro rok 2010. Zdůrazňuji slovní spojení jako jedna z nejlepších ne nejlepší to jen aby jsi to pochopil i ty.
Xhibit (36)|13.2.2011 17:17
[quote=jps7410;329932]Vůbec není problém při tmavém pozadí. Této TV by mohli černou závidět všechny oststní LCD dohromady hlavně ty s LED Edge. Já tuto TV mám a měl jsem i s LED Edge takže vím o čem mluvím a nespekuluji o tom že jedna babka povídala.
Tato TV má naopak problém při světlém pozadí kdy je patrné "řádlování" které způsobuje loccal dimming.
Dá se to eliminovat viz příspěvek na předešlé straně.[/quote]

Černá je zde opravdu excelentní, obraz celkově vynikající. Proužkování na světlé taky někdy pozoruju ale je to nic proti hnusu "edge led tv" a jejich homogenitě podsvitu. To ruší 100x víc. Jednu TV s edge led jsem měl a nikdy více !! Možná po pár generacích panelů se to výrobcům bude dařit vyrábět tak aby o otřesném cloudingu netvrdily že je to vlastnost TV a ne skutečnost neschopnosti nevyrábět zmetky. Mám LE8500 ve 47" a je to bomba.
behold01 (3)|13.2.2011 18:40
To: jps7410
Co si myslíte o té folii co je nalepená přes sklo panelu. Nemohu se zbavit pocitu že pokud bych jí sundal odlesky by se tím zmenšili. Máte podobný pocit?[/QUOTE]

No trochu som to pozeral, avsak nezda sa mi, ze by jej odlepenie znizilo odlesk. Nieco podobne sa riesilo na tomto fore pri TV LG PK950, kde to niekto odlepil, ale urcite by som to neodlepoval. Neviete ako sa da zistit pocet hodin pouzivania?
jps7410 (133)|13.2.2011 18:47
TO: Xhibit

Není co dodat. Naprostý souhlas.
jps7410 (133)|13.2.2011 18:52
[QUOTE=No trochu som to pozeral, avsak nezda sa mi, ze by jej odlepenie znizilo odlesk. Nieco podobne sa riesilo na tomto fore pri TV LG PK950, kde to niekto odlepil, ale urcite by som to neodlepoval. Neviete ako sa da zistit pocet hodin pouzivania?[/QUOTE]

Taky se mi do odlepování moc nechce, ale asi by to vypadalo lépe nevím.:-?

Ohledně hodin provozu tak se to tu na foru někde probíralo, a jediný způsob je v servis. menu. Ovšem jak se do něj dostat tak to nevím a ani na to neexistuje jednoznačná odpověď jelikož LG učinila kroky aby to nebylo tak jednoduché a vždy s novým FW to prý údajně mění.
Pista18 (1)|14.2.2011 08:11
1.Ma tento televizor DVB-C?
Podla manualu by mal mat, ale nikde na Internete som o tom nenasiel ziadne informacie. A zaroven manual dost pletie kedze je pre vsetky LG televizory.

2.Ak ma DVB-C, ma niekto v Cechach od UPC CA modul v tomto televizore a vie mi potvrdit ze to funguje?

Pytam sa to preto, lebo UPC konecne na Slovensku dalo moznost mat CA modul miesto tej ich smiesnej skrinky.
jps7410 (133)|14.2.2011 13:38
[quote=Pista18;330182]1.Ma tento televizor DVB-C?
Podla manualu by mal mat, ale nikde na Internete som o tom nenasiel ziadne informacie. A zaroven manual dost pletie kedze je pre vsetky LG televizory.

2.Ak ma DVB-C, ma niekto v Cechach od UPC CA modul v tomto televizore a vie mi potvrdit ze to funguje?

Pytam sa to preto, lebo UPC konecne na Slovensku dalo moznost mat CA modul miesto tej ich smiesnej skrinky.[/quote]

Ano má, ale nevím jestli to je OK s UPC. Osobně nevidím důvod proč by to jít nemělo, ale UPC nemám tak 100% to nevím.
PikeQ (6)|14.2.2011 23:32
Mam CA modul a UPC na něm funguje bez problému, jen si musíš nastavit zemi jako Švédsko.
Mimochodem všechny kanály by ti měly jít naladit i bez CA modulu, ale budou zakodované.
Bobesch85 (1)|17.2.2011 21:35
Zdravim, mám v plánu během cca 1-2 měsíců koupit tuto TV, akorát se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s instalací na sádrokartonovou zeď? neni zrovna nejlehčí, tak řešim jestli přestavit obývák, nebo jestli jí sádrokarton udrží.
garb7 (1189)|17.2.2011 23:05
To není problém ale musíš se trefit se šrouby na ty vzpěry jinak samotná deska je poměrně křehká a i spešl hmoždinky toho moc neunesou.
radho1121 (23)|18.2.2011 13:36
zdravím už niekto nabral odvahu a tu foliu z predného skla odlepil _??
jps7410 (133)|18.2.2011 15:05
[quote=radho1121;331009]zdravím už niekto nabral odvahu a tu foliu z predného skla odlepil _??[/quote]

Udělám to jen čekám, až mi skončí záruka.
bavorak (1494)|18.2.2011 15:07
a to bude kedy ??? :-)
acepek (8)|24.2.2011 01:56
Zdravím,
všiml jsem si že tady píše pár lidí co si koupili TV řady LX9500. Zajímá mě jestli tato TV má pasivní 3D (polarizační brýle) nebo aktivní 3D (spínané brýle). Na oficiálním cz webu LG píší že pasivní, ale spousta dalších serveru uvádí že aktivní tak fakt nevím. Psal jsem i přímo do LG, ale zatím bez odpovědi. Někde jsem našel že se k tomuto modelu prodávají brýle AG-S100 což jsou aktivní brýle, ale zase to je jen jedna bába povídala. Podle mě jedině řada LD má pasivní brýle, ale jistý si tím nejsem. Proto prosím některého z majitelů LX9500 aby to uvedl na pravou míru. Děkuji

PS: Jaká je kvalita 3D? Jsou duchy v 3D zobrazení?
Operator237 (256)|24.2.2011 09:44
HI. LX9500 ma aktivní brejle. a 2ks v balení.
Operator237 (256)|24.2.2011 09:45
jo a LD 920/950 mají pasivní .
acepek (8)|24.2.2011 10:56
Tak už jsem dostal odpověď i od LG :)

Vážený pane Čepku,

děkujeme za kontaktování zákaznického servisu LG.

Na našich internetových stránkách se opravdu vyskytly chyby ve specifikaci modelu televizoru 47LX9500. Budeme o tom informovat odpovědné pracovníky naší společnosti.

Jestliže budete mít jakékoliv dotazy či další připomínky, kontaktujte nás prosím opět.

S přátelským pozdravem

Andrea Orlowska
Zákaznický servis LG
acepek (8)|24.2.2011 11:02
A jak tedy hodnotíte to 3D na LX9500? V několika článcích jsem četl že je to nejlepší 3D jaké na LCD televizi viděli jinde zase píšou že jsou v 3D hodně vidět duchy a kvalita 3D je špatná. Nerad bych zbytečně utrácel za 47LX9500, aby mi pak kvůli špatnému 3D leželi brýle v šuplíku. To už bych pak radši koupil 47LE8500. Díky
dedekjirka (5)|24.2.2011 13:39
AUDIO VYSTUP ? Vcera jsem zakoupil, prvni dojmy dobre i kdyz cela rodina pri pohledu na jeji velikost trochu kroutila hlavou jestli jsem se nezblaznil .... :)
Nicmene neni mi moc jasne jak zapojit vystup na zesilovac, kdyz v nem nemam opticky vstup ? Poradi nekdo ?
Ladys (1829)|24.2.2011 14:16
Co mas tedy v zesilovaci za vstupy ?

Jinak ohledne TV, spokojenost s obrazem, odlesky ?... proste sdel nam nejake dojmy co se zde neustale probiraji.
dedekjirka (5)|24.2.2011 14:36
No mam klasika CINCH, samozrejme to jde na sluchatkovy vystup, ale to mi vypne zvuk v televizi a to me stve to porad vyndavat, ze. Odlesk je stejny jako na drivejsi CRT, protoze ji mam proti oknu, ale jakmile se trochu setmi je to genialni.

nebo jinak vybalil jsem ji vcera v poledne a byl jsem trochu otraveny. Ale pak jsem prisel vecer domu a total pohoda. Trochu jsem si hral s nastavenim, coz hodne pomaha a je to uplne v pohode.