Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LE8500 - zkušenosti, rady...

RoPo (6061)|20.4.2011 11:47
http://www.lg.com/sk/tv-audio-video/systemy-domaceho-kina/LG-blu-ray-domace-kina-HB965DF.jsp

Hlavná jednotka 439 x 66,5 x 283,6
Predný reproduktor 250 x 756 x 165
Subwoofer 236 x 435 x 391
roboss (39)|20.4.2011 13:07
[quote=RoPo;341162]http://www.lg.com/sk/tv-audio-video/systemy-domaceho-kina/LG-blu-ray-domace-kina-HB965DF.jsp

Hlavná jednotka 439 x 66,5 x 283,6
Predný reproduktor 250 x 756 x 165
Subwoofer 236 x 435 x 391[/quote]

Jasne, to som si nasiel. Lenze pri hrubke reproduktora cca 3,5cm ten rozmer musi byt aj s podstavcom - on ma podla obrazka rozmer 250 x 165. a vyska musi byt ina.
jps7410 (133)|20.4.2011 15:21
[quote=roboss;341134]Keby bola na celej ploche tak to pochopim, ale ona nebola, jasne sa dalo nahmatať ze ma len cca 4 cm. Vsimol som si to v dvoch predajniach. Podla mna by sa to malo dat dole, lebo co som pozeral obrazky tak je vsade hladka plocha. A ta folia, ktoru tam mas nalepenu je cela priesvitna, alebo ma cierny okraj po obvode.[/quote]

Tak potom nechápu co cheš. Já mám TV doma, každý den na ní koukám tak snad musím vědět lépe než ty zda je folie po obvodě nebo po celé ploše.
Velice pochybuji o tom že by v SK dávali folii pouze po obvodě.
Folie je po celé ploše skla!!

Ohledně toho zda je celá průsvitná nebo má po obvodě černý okraj tak bych se přikláněl spíše k tomu že je celá průsvitná, ale nevím to s jistotou jelikož se to bez odlepení špatně identifikuje.
Decado (9)|21.4.2011 16:03
tak pozrel som doma aj ja tu foliu a potvrdzujem, je po celej ploche obrazovky.
Na druhej strane, nechapem, ako si si vsimol taku tenku a neviditelnu foliu, ja som ju teda objavil az teraz. Ludia, neprehanate to so skumanim tych TV niekedy? :-)
ved sa na to kukame z cca 2,7-3m, to vobec nevnimas.

ja osobne ju davat dole nemienim.
peterX (3)|22.4.2011 09:42
[quote=fpadlo;337684]Zdravim, koupil jsem si tuhle televizi, protoze nam v panelaku na spolecne STA natahli DVB-T, abych si nemusel porizovat separatni setop-box a taky uz jsme potrebovali lepsi televizi. Jeste pred prohozenim signalu fungovala televize ok, kdyz nam pak antenu prehodili a ja jsem naladil pres televizni DVB-T, tak se nam vsechny naladene kanaly velmi cukaji, skubou, kostickujou a dokonce obcas vypadne signal, ze televize hlasi "neni signal"... Reklamovali jsme signal, ale panove od spolecnosti, co tu byli, tak vsechno premerili, ze je perfektni. Pry je to rozbity setop-box v televizi. Pritahl jsem si od nasich jinou televizi, ktera ma taky DVB-T a naladili jsme a vsechno bez problemu. Napada vas, jestli by to mohlo byt neco jineho nez spatny setop-box? Chtel jsem se zeptat, nez budu televizi reklamovat. Kdyz se kouknu na info a signalu na televizi, tak Sila signalu je stale 100%, ale Kvalita signalu velmi kolisa kdekoliv mezi 0%-100%. Diky.[/quote]

Dobrý deň,
podobné problémy mám aj ja s operátorom UPC. Na začiatku sa mi nepodarilo ani len naladiť kanály multiplexu s najvyššou frekvenciu. Zavolal som technikov z UPC, ktorí upravili úroveň signálu na cca 70%. Ale u týchto staníc kvalita signálu stále kolísala medzi 0-90%, na čo mi povedali, že s tým nevedia nič urobiť, že mám ísť do centrály UPC, aby otestovali môj CA modul. Modul bol v poriadku, tak som ešte zavolal do servisu LG (mám 42LE5500), kde mi jednoznačne povedali, že to si musí vyriešiť UPC.
Tak som zase na začiatku, a chcel by som sa spýtať, či, a ako sa vám podarilo problém vyriešiť, aby som vedel, ako mám ďalej postupovať.
Ďakujem za pomoc, Peter.
kofolak (294)|22.4.2011 22:19
Ja len k tomu UPC (telku mam Sharp). Zatial mame kablovku-analog UPC, po skonceni viazanosti pojde UPC z domu.
V kablovke je okrem analogu pritomny signal DVB-T aj DVB-C (nezabudnite rozlisovat, su to dve rozne technologie).
Naladil som DVB-T na kanali 69, ale je to tam len pre paradu, lebo kockuje (zrejme sa technici hraju). Akonahle sa objavi nejaky detail, prudky pohyb, tak su tam kocky. Zjavne nestiha encoder alebo ine zariadenie od UPC. Takze, DVB-T je tam len paradu = zo srandy.
Potom som skusil naladit DVB-C bez karty a CAM modulu. Naslo vsetky stanice, ale nekodovane su len STV1, STV2, Markiza a JOJ. Obraz je pekny, ziadne kocky. Zial, vzhladom na obchodnu politiku UPC ich uz nemienim podporovat.
Zaujimava skusenost s DVB-T prijimacom do scart-u Emgeton Vision 3i: Vzhladom na prilis velku citlivost tuneru odporucaju na kablovku dat utlmovy clanok (mozte pouzit rozbocovac, prip. viac za sebou). Takze prilis silny signal si viete utlmit aj sami.

DVB-C: intezita 72%, kvalita 96% (v ceste signalu je 2x kablova spojka + DVD rekorder)
fpadlo (4)|24.4.2011 13:09
Ahoj, k problemu nize, co jsem tady resil bych jen rad doplnil, ze LG prijela vse nafotila a televizi si odvezla a za dva tydny mi ji privezli zpet domu. Kdyz opisu ze servisniho listu co delali, tak je to: Dlouhodoby zkusebni provoz, zjisteno kolisani prijmu digit signalu, vymena desky PWB BPR total vada anten. vstupu, nastaveni, kontrola funkci, zkusebni provoz, upgrade software.

Prijeli, zapojili, prevedli a od te doby vse bez problemu, takze to podle vseho nakonec opravdu televizi bylo. Jsem fakt rad, ze to tak dopadlo a mam konecne doma poradny pokoukanicko. Kazdopadne zadna "posledni mile" nebo "prilis silny signal", proste jen vadna telka, i to se obcas holt stane. Fajn, ze si to LG odveze i priveze sama :D

fpadlo:
Zdravim, koupil jsem si tuhle televizi, protoze nam v panelaku na spolecne STA natahli DVB-T, abych si nemusel porizovat separatni setop-box a taky uz jsme potrebovali lepsi televizi. Jeste pred prohozenim signalu fungovala televize ok, kdyz nam pak antenu prehodili a ja jsem naladil pres televizni DVB-T, tak se nam vsechny naladene kanaly velmi cukaji, skubou, kostickujou a dokonce obcas vypadne signal, ze televize hlasi "neni signal"... Reklamovali jsme signal, ale panove od spolecnosti, co tu byli, tak vsechno premerili, ze je perfektni. Pry je to rozbity setop-box v televizi. Pritahl jsem si od nasich jinou televizi, ktera ma taky DVB-T a naladili jsme a vsechno bez problemu. Napada vas, jestli by to mohlo byt neco jineho nez spatny setop-box? Chtel jsem se zeptat, nez budu televizi reklamovat. Kdyz se kouknu na info a signalu na televizi, tak Sila signalu je stale 100%, ale Kvalita signalu velmi kolisa kdekoliv mezi 0%-100%. Diky.

Peter:
Dobrý deň,
podobné problémy mám aj ja s operátorom UPC. Na začiatku sa mi nepodarilo ani len naladiť kanály multiplexu s najvyššou frekvenciu. Zavolal som technikov z UPC, ktorí upravili úroveň signálu na cca 70%. Ale u týchto staníc kvalita signálu stále kolísala medzi 0-90%, na čo mi povedali, že s tým nevedia nič urobiť, že mám ísť do centrály UPC, aby otestovali môj CA modul. Modul bol v poriadku, tak som ešte zavolal do servisu LG (mám 42LE5500), kde mi jednoznačne povedali, že to si musí vyriešiť UPC.
Tak som zase na začiatku, a chcel by som sa spýtať, či, a ako sa vám podarilo problém vyriešiť, aby som vedel, ako mám ďalej postupovať.
Ďakujem za pomoc, Peter.
SAIXX (6)|25.4.2011 14:39
[quote=jps7410;341116]Nejedná se o pouze nalepený černý proužek, nýbrž o nalepenou folii po celé ploše panelu (skla). Nemá to vliv a nikterak to neruší při sledování TV. Přesnou funkci této folie nevím. Možná jen ochrana proti poškrábání skla nebo pouze plní funkci aby v případě rozbytí skla se sklo nerozpadlo na malé střepy. Nevím pouze logicky uvažuji.[/quote]

tato folie o které mluvíte je tam schválně. je to antireflexní vrstva, která se nesmí sundávat a má tam zůstat po celou dobu funkčnosti TV ;)
jps7410 (133)|28.4.2011 06:02
[quote=SAIXX;341981]tato folie o které mluvíte je tam schválně. je to antireflexní vrstva, která se nesmí sundávat a má tam zůstat po celou dobu funkčnosti TV ;)[/quote]

I toto by dávalo smysl, ale nemohu si pomoci s tím antireflexem to nebude v tomto případě až tak žhavé, jelikož odlesky jsou i tak za deního světla veliké.
RoPo (6061)|28.4.2011 07:45
Fólie je tam pro eliminaci odlesků. Zcela je však neodstaní.
memphisto (15)|28.4.2011 09:55
tak cena 47" pěkně klesá... za poslední týden o 2jku :) doufám že ještě o něco spadne, a jdu do ní :)
bavorak (1494)|28.4.2011 13:32
len cakaj ..... a budes mat ho...
matusco (376)|28.4.2011 14:06
[quote=bavorak;342630]len cakaj ..... a budes mat ho...[/quote]

tak je...

Presiel som si teraz zopar e-shopov a vsade pri dostupnosti sviet: "momentalne nedostupne..., na telefonicke overenie..., na otazku..., ...."

Ceny jednoducho neklesaju donekonecna a tovar tiez nie je donekonenca k dispozicii, hlavne minulorocne modely. To ze e-shopy nerobia pravidelny update svojich stranok ti dava cim dalej tym mensiu sancu, ze tu svoju "vysnivanu telku" kupis.
Drviva vacsina e-shopov totiz tv nema na sklade ale ich dodava na objednavku a ak sa uz tato tv nevyraba (mozno sa mylim), tak zohnat ju bude problem...

Tak ci tak, prajem ti memphisto vela stastia pri cakani, dufam ze ti to vyjde.
spigot (39)|28.4.2011 14:22
Ja som pred 2 dnami kupil 47" verziu. Po kupe pozeram do e-shopu a cena bola o 62e vyssia (a to ju maju skladom u seba - aspon tak pisu). Tak neviem ci je to pravidlom vsade :D.
memphisto (15)|28.4.2011 16:25
mám kamaráda v eshopu, takže že by se na mne nedostalo, o to strach nemám, jen že dolar zase vyletí nahoru a cena stoupne :-D ale tak či tak, bude moje! To spíš tak pro pocit že bylo něco ušetřeno... :D

spigot: máš jí pověšenou na zdi nebo ve stojanu? Vybírám vhodnej držák na zeď...
spigot (39)|28.4.2011 18:51
Mam ju v stojane.
Co sa mi pri montazi "nepacilo" bolo, ze telka zo zadnej strany nema ziadne "drziaky" ako ine tv a pri rozbalovani a montazi sa troska prehybala a vydavala zvuky ako ked sa lame sklo :( (nie je prave najlahsia).
Nastastie sa nic nestalo.
bavorak (1494)|28.4.2011 18:57
[quote=memphisto;342666]mám kamaráda v eshopu, takže že by se na mne nedostalo, o to strach nemám, jen že dolar zase vyletí nahoru a cena stoupne :-D ale tak či tak, bude moje! To spíš tak pro pocit že bylo něco ušetřeno... :D[/quote]

no ak ju ma na sklade, tak ta dolar nezaujima a on ti ju uz tiez nezlacni. A ak ju na sklade nema, tak plati co som napisal.
spigot (39)|29.4.2011 09:06
Vedel by mi niekto poradit ako prepojit tuto TV s Genius repro (https://www.svethardware.cz/recenze-genius-sw-hf-51-5000-legenda-ma-pokracovani/13490)?
Zial dalsia momentalna moznost zosilovaca je starsi Sony zosilovac, ktory ma len stereo cinch vstupy :(.
Dakujem.
RoPo (6061)|29.4.2011 09:29
TV má z analogu jen stereo výstup a to jako sluchátkový jack (z výbavy u Genuisových repro použiješ kablík se zeleným jack). Pro audio má jinak TV jen optický digitální výstup. Takže ti budou hrát jen přední repro, pokud na Geniusech nezapneš nějakou "virtualizaci do 5.1".
spigot (39)|29.4.2011 10:32
Dakujem za pomoc. To je presne ten problem na ktory som narazil. Potvrdil si mi moju teoriu :D.
Asi budem musiet casom vyhodit vsetky audio zariadenia (aj ked su plne funkcne, zial moralne uz moc nie) a nahradit ich novym. :(.
spigot (39)|29.4.2011 15:11
Tak vystup na sluchatka je horsi ako mizerny. Skoda :(
RoPo (6061)|29.4.2011 17:04
Ještě by šlo vytáhnout stereo audio ze SCART konektoru.
spigot (39)|29.4.2011 19:55
RoPo: Ako? Skusal som scart ktory ma prepinac in/out a vyvedene stereo (2x cinch) + video (s-video), ako aj scart ktory ma vyvedene "vtr audio input" (2x cinch) a "tv audio input" (2x cinch) a ani jeden nefungoval. Je potrebne este nieco nastavit?
Dakujem.
adams1983 (16)|30.4.2011 14:44
.....storno prispevku
RoPo (6061)|1.5.2011 17:58
[quote=spigot;342862]RoPo: Ako? Skusal som scart ktory ma prepinac in/out a vyvedene stereo (2x cinch) + video (s-video), ako aj scart ktory ma vyvedene "vtr audio input" (2x cinch) a "tv audio input" (2x cinch) a ani jeden nefungoval. Je potrebne este nieco nastavit?
Dakujem.[/quote]

Nebyla by to 1. ani poslední TV, která by neměla vyvedené audio na scartu. Pak ti uvedený scart nefungoval.

Já bych si takový SCART udělal a vyzkoušel. Případně rozeber ten co máš a podívej se jak je zapojený (pokud se elektronikou zabýváš, jinak se v tom nevrtej nebo můžeš oddělat TV).
spigot (39)|1.5.2011 19:10
Rypat sa v tom radsej nebudem :(. Nezostava mi asi nic ine, ako vymenit vsetko co mam za nove domace kino :( a prepojit to cez opticky vystup. Uvazujem nad niecim takymto: http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/systemy-domaciho-kina/LG-blu-ray-domaci-kina-HB45E.jsp. Zial nenasiel som tu nikoho, kto by s tym mal skusenosti. Staci mi 2.1, pretoze 5.1 nemam kde umiestnit.
RoPo (6061)|1.5.2011 21:16
[quote=spigot;343189]Zial nenasiel som tu nikoho, kto by s tym mal skusenosti. Staci mi 2.1, pretoze 5.1 nemam kde umiestnit.[/quote]

A co ti brání být první s tebou vybraným modelem? :)
spigot (39)|1.5.2011 22:36
V podstate nic.:D
acepek (8)|5.5.2011 11:24
[quote=spigot;343189]Rypat sa v tom radsej nebudem :(. Nezostava mi asi nic ine, ako vymenit vsetko co mam za nove domace kino :( a prepojit to cez opticky vystup. Uvazujem nad niecim takymto: http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/systemy-domaciho-kina/LG-blu-ray-domaci-kina-HB45E.jsp. Zial nenasiel som tu nikoho, kto by s tym mal skusenosti. Staci mi 2.1, pretoze 5.1 nemam kde umiestnit.[/quote]

Já mám přesně tohle domácí kino doma a jsem s ním spokojen. Za ty peníze je to dobrá koupě. Skoro vůbec ho ale nepoužívám k přehrávání souboru či placek. Mám ho jen kvůli lepšímu zvuku než má LG 42LE8500. Na přehrávání používám Xtramer který mam propojený přes optiku. Co se týče zvuku tak to nemá nijak obrovský výkon ale do paneláku víc než dost. Když se to dá na maxa tak sousedka chodí vypínat jistič na chodbě, ale už jsem ji zmáknul mám to vše na UPSce. Jinak recenzi najdeš zde:
[code]http://avmania.e15.cz/lg-hb45e-test-blu-ray-systemu-21[/code]
spigot (39)|5.5.2011 13:42
Vdaka. Recenziu som nasiel, ale osobne skusenosti su na nezaplatenie. ;)
adam1 (9)|11.5.2011 13:34
Zdravím, Chtěl bych si koupit novou TV Jsem 100% rozhodnut pro televizi LG 55le8500.
Ja myslim že to nejlepší televizor na našem trhu v poměru kvalita a cena. Mátě někdo s těmito kusy TV nějaké zkušenosti? Nebo mám počkat. Diky
sirdo (1320)|11.5.2011 16:10
[quote=adam1;345048]Zdravím, Chtěl bych si koupit novou TV Jsem 100% rozhodnut pro televizi LG 55le8500.
Ja myslim že to nejlepší televizor na našem trhu v poměru kvalita a cena. Mátě někdo s těmito kusy TV nějaké zkušenosti? Nebo mám počkat. Diky[/quote]

trochu shyzo prispevok, ale budiz. staci ti precitat tych 26 stran co ma tato tema a budes mat aj info od stastnych majitelov. alebo cakas, ze ti tu zopakauju zas a znova co tu uz bolo napisane?...
kofolak (294)|11.5.2011 20:45
[quote=adam1;345048]Zdravím, Chtěl bych si koupit novou TV Jsem 100% rozhodnut pro televizi LG 55le8500.
Ja myslim že to nejlepší televizor na našem trhu v poměru kvalita a cena. Mátě někdo s těmito kusy TV nějaké zkušenosti? Nebo mám počkat. Diky[/quote]
42 a 55 je len rozdielna velkost obrazovky, creva 8500 su takmer uplne rovnake a z pohladu uzivatela, teda ovladania, to nie je ziaden rozdiel
dufam, ze si zvladol precitat predchadzajuci prispevok od sirdo
Ladys (1829)|17.5.2011 06:42
Mel bych dotaz na majitele teto TV.

Ohledne local dimmingu, zda se da vypnout a jak moc je pak ovlivnen obraz ?
Co jsem se dozvedel, tak se zapnutou touto funkci obraz radkuje a jsou viditelne pruhy ???

Dik za info.
jps7410 (133)|17.5.2011 07:20
Local dimming se dá vypnout v nastavení obrazu. Řádkování poté je minimální, ale zase člověk přichází o černou což je nejvíce patrné večer při minimálním okolním osvětlení. Řádkování - někdo ho vnímá více někdo méně někdo vůbec. Já bohužel ho vnímám více. Jelikož už tuto TV mám cca 1/2 roku vysledoval jsem že se toto dá asi nejvíce eliminovat v nastavení obrazu / pokročilé nastavení / korekce gama dát na nejnžší hodnotu a jas cca na hodnotu 33. Local dimming mám zapnutý jelikož ta černá je prostě u této TV ohromující.

Ještě jsem zapoměl říci že toto se nejvíce objevuje při sledování TV z DVB-T tuneru naopak při externím v mém případě DLNA zdroji je řádkování zcela nepostřehnutelné.
Ladys (1829)|17.5.2011 07:27
A je to radkovani hodne viditelne nebo se na nej musis soustredit ?

A kdyz vypnes local dimming, ta cerna uz je o dost horsi, mas nejake srovnani ?
jps7410 (133)|17.5.2011 07:35
viz edit u mého předešlého příspěvku.

U té černé je to velice těžké záleží na mnoha faktorech jak kdo má nastaveno podsvícení a jas.

Ale pokud je local dimming zapnutý tak skutečně černá je stejná jako když je TV v režimu stad-by.

A pokud toto vypneš tak si jen těžko člověk zvikne na odstín šedé na místo černé.
Ladys (1829)|17.5.2011 07:40
Uvedl jsi ze je to markantni pri DVB-T, co satelit atd ?

Takze pri sledovani ext zdroje jako je nejake multimedialni centrum to neni tak patrne nebo vubec ?

V nastaveni ale je predpokladam moznost nastavit ten local dimming na jednotlive zdroje, takze pri beznem signalu vypnout a pri MKV / BD zapnout ?
jps7410 (133)|17.5.2011 07:59
Satelit nevím nemám ho.
Ano každý zdroj lze nastavit samostatně.

Moje předešlá TV Samsung řada B a srovnání s totuto TV prostě nemá. Obrazově i softwarově je LG na tom lépe.
Toď můj názor ohledně porovnání. Mohu srovnávat jen to co jsem měl možnost osobně vyzkoušet.

Celé bych to asi uzavřel tak že v současnnosti pokud LED LCD TV tak s celoplošným podsvícením Full LED.
Led Edge je v tuto chvíli co se rovnoměrného podsvícení týká na tom hůře.
Ladys (1829)|17.5.2011 08:18
O edge led se ani nebavim, tak je problem dany, ale tady me take trochu zarazi ten local dimming a jeho viditelne radkovani, to by me asi taky hodne rusilo.Zkusim ji nekde poradne omrknout, bo jinak je to jiste vyborna TV.
jps7410 (133)|17.5.2011 08:25
Řádkování bych se tolik nebál i na tomto foru se o tom spíše zmiňují majitelé této TV jen sporadicky a spíše si toho všiml jen málo kdo. SPÍŠE TO LIDÉ NEVNÍMAJÍ VŮBEC.
memphisto (15)|17.5.2011 12:07
mám čerstvě lx9500 a řádkování u dvbt postřehuju minimálně :)
Ladys (1829)|17.5.2011 12:24
No tak to vypada na zhaveho kandidata.Zitra jedu vratit tu moji LG 55LD650 a jako nahradu mam prave tento typ Le8500 nebo pripadne klasicke LCD LG47LD750.
U LEDky bude jednoznacne lepsi cerna, jenze zrcadleni a drazsi cena o 11tis je celkem duvod k zamysleni.
Mishack (20)|18.5.2011 00:18
Ze vam do toho jeste skocim.

Local dimming je uzasna vec, jak uz tu bylo nekolikrat receno, cerna je proste cerna. Jsou ovsem dva pripady, kdy LD opravdu rusi - hvezdne nebe a hodne tmave sceny. Tam jsou opravdu videt jednotliva pole led diod.

Co se tyce radkovani, ze zacatku jsem to vubec nevidel, ale pak jsem si toho zacal vsimat. Jak uz mi pred casem rekl jps7410, je to trochu viditelne pri vertikalnim pohybu kamery na barevne jednolite plose (nebe napr.). Dle meho subjektivniho pocitu jeste zalezi na kvalite videa a taky kdy se clovek diva. Pres den to nevidim, ale v noci, kdy je kolem tma, tak si toho obcas vsimam.

Kazdopadne i pres tyto male nedostatky koupe rozhodne nelituji a nemenil bych.
RoPo (6061)|18.5.2011 08:02
[quote=Mishack;346364]
Local dimming je uzasna vec, jak uz tu bylo nekolikrat receno, cerna je proste cerna. Jsou ovsem dva pripady, kdy LD opravdu rusi - hvezdne nebe a hodne tmave sceny. Tam jsou opravdu videt jednotliva pole led diod.[/quote]

Tzv. "backlight clouding" nebo také nazývaný "backlight bleed". Je to daň za toto podsvícení a eliminovat jej zcela nelze. To by musel mít každý bod LCD panelu svoji diodu v podsvícení.
Ladys (1829)|18.5.2011 08:20
Tak jak ted:

LG 47LD750
-nevyjssi rada klasicke LCD, 200Hz a vskutku dobry obraz pro SD i HD.
-cena 16500kc

LG 47LE8500
-az na drobnosti typu leskla obrazovka a nekdy otravny local dimming
-"mozna" o neco lepsi obraz diky lepsi hlubsi cerne nez vyse uvedena
-cena 27500kc

LG47LX9500
-to same jako vyse uvedena, jen 3D navic, ktere clovek stejne moc nevyuzije.
-cena 28500kc

A tak bych chtel vedet vas nazor, zda se vyplatim priplatit si 11-12tis za LEDku, kdyz by obraz dle meho nebyl nijak vyrazne lepsi a kdo vi jestli ???
bavorak (1494)|18.5.2011 08:30
ja by som asi isiel do klasicke LCD a o co je lacnejsia o to skor ju budes moct (chciet) vymenit o par rokov za novu. Tych 12 tis do spotrebky by som momentalne nedaval. A ak uz ano, tak do uplne inej kategorie, myslim Loewe atd ....
jaudak (176)|18.5.2011 08:35
Souhlasím s bavorákem. Včera jsem opět koukal na LG 47LD750 v Datartu na Novodvorské, ale v podmínkách jaké tam jsou to asi nemá vůbec cenu.
Ladys (1829)|18.5.2011 08:47
Jako kdyby tam byl rozdil max 5tis, tak bych asi sel do te LEDky, ale tech 11tis je fakt mazec a takovy obrazovy rozdil tam za ty prachy nebude ani nahodou a dle meho mozna zadny.

Jak rikam, pro LEDku mluvi design a lepsi hlubsi cerna, nicmene s tim i spojene problemy s local diimingem.

Ta LCD bude naprosto v pohode....+11tis usetrenych :)
RoPo (6061)|18.5.2011 08:59
Ladys: Jak píšeš vyšší model od LG 47LD750 je o cca 2/3 ceny dražší a "nic" za tuto vyšší cenu nepřináší. Za 5 let stejně s nejvyšší pravděpodobností tuto TV postupíš jinam a pořídíš novou. Pokud ti stačí 3 HDMI vstupy, tak z těchto tebou vybraných 3 modelů bych se přiklonil k tomu "nejlevnějšímu" i když má podsvětlení "jen klasické" trubicové CCFL.
Co se týče rozdílu spotřeby mezi LED a CCFL, ta je zanedbatelná vzhledem k rozdílu 11t. v pořizovací ceně. Resp. dá se předpokládat, že v ceně zaplacenou za vyšší spotřebu se k rozdílné pořizovací ceně přiblížíš cca. za 10-20 let.