Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LE8500 - zkušenosti, rady...

Ladys (1829)|18.5.2011 11:53
Kdo chce kvalitni obraz, tak neresi v ramci moznosti nejake chujoviny typu spotreba a tenkost TV.

Taky si myslim ze mi ta levnejsi klasicka LCD splni uplne stejnou sluzbu jako to LEDka.Za tu cenu to opravdu asi nestoji a jak pises, ty usetrene prachy muzu vrazit za 3 roky do nejake dalsi prokrokove.

Tak puvodni TV LG55LD650 jsem vratil a budu cekat na vraceni penez, pak skocim do dalsi :)
RoPo (6061)|18.5.2011 12:51
Já spotřebu neřeším vůbec (mám PDP a za ten obraz to stojí). O spotřebě jsem psal jako o vlastnosti, kterou mnoho lidí řeší (podle mě zbytečně).
Romeo2006 (11)|21.5.2011 12:00
Vy ste asi nikdy nevidel LCD a LED tv. Ja mam oba a mozem povedat, ze LCD je veeeeeeelmi daleko od kvality LED-ky. Obraz na LED je 100x ostrejsi, lepsie farby, proste vsetko. Ja som za LG 8500 dal 950€ a vobec nelutujem, lebo jak som uz spominal oproti mojmu LCD, co je 3 roky stary je obrovsky rozdiel.
Asi tak...
eldorado09 (1441)|21.5.2011 15:11
Aj LE8500 je LCD TV, len má led podsvietenie (miesto CCFL): :D
Ladys (1829)|21.5.2011 20:28
to Romeo2006:
prave ze jsem videl hnedka vedle sebe vysilat CCFL LCD LD750 a LED LCD LE5300 a rozdil byl viditelny, ovsem ve prospech klasickeho LCD.Jen doplnim ze zdrojem bylo reklamni bluray.

LEDka jiste poda lepsi a sytejsi obraz, ale nesmi se jednat v porovnani o prumerny model LEDky versus nejvyssi rada CCFL.

Treba cerna, resp hodnota jasu v cerne u modelu LE8500 je dle mereni temer nulova a to nema ani lonsky model plazmy od Panasonicu.
RoPo (6061)|21.5.2011 22:29
srovnavat 3 roky starou LCD s CCFL podsvetlenim s jakoukoliv novjejsi LCD (bez rozdilu podsvetleni) je opravdu rozdil ve prospech novjejsi LCD. Jiste LED ma trochu navrch (opravdu trochu, protoze staticky kontrast u LCD je stale velmi slaby) proti klasicke LCD s CCFL podsvetlenim, ale jak pise Ladys vic jak 10t rozdil (2/3 puvodni ceny) za to opravdu nestoji. Je to jen dalsi nepovedena evoluce LCD (viz. clouding apod.). Rozumnejsi je za 3-5 let poridit jinou TV.
Ladys (1829)|22.5.2011 08:47
Nehlede na to, ze jsem srovnaval lonske modely od LG.Srovnavat rozdilne modely stare od sebe 3 roky nema smysl, tam ten posun bude videt napric vsemi technologiemi.
Romeo2006 (11)|22.5.2011 19:43
Vie tu vobec niekto z Vas o com hovori? Ako keby som chcel porovnat displey mobilov HTC HD Desire- Super LCD vs Samsung Galaxy S- Amoled. Aby som zostal pri najnovsej technike. Asi taky je rozdiel medzi LCD a LED.
eldorado09 (1441)|22.5.2011 22:06
LED je len typ podsvietenia LCD TV (ako CCFL), Amoled je už niečo iné... :D:D
Ladys (1829)|23.5.2011 07:01
[quote=Romeo2006;347208]Vie tu vobec niekto z Vas o com hovori? Ako keby som chcel porovnat displey mobilov HTC HD Desire- Super LCD vs Samsung Galaxy S- Amoled. Aby som zostal pri najnovsej technike. Asi taky je rozdiel medzi LCD a LED.[/quote]

Tak tedka jsi udal opravdu presny priklad, klobouk dolu :)
Forum o mobilech je uplne nekde jinde.
RoPo (6061)|23.5.2011 07:57
Romeo, Romeo... my chápeme, že si chceš obhájit TV s LED podsvětlením, ale ty asi nevíš o čem píšeš. Asi jsi neviděl LCD s opravdu dobrým CCFL podsvětlením vedle LCD s LED podsvětlením. Ladys to zde zmínil. Porovnával tyto dvě LCD s různým podsvětlením vedle sebe. LED není špatná. ale bez problémů ji dokáže konkurovat LCD s opravdu dobrým CCFL podsvětlením.

Neplěť si stále LCD TV a LED TV. LED TV je zcela něco jiného (panel je složen z RGB LED aktivních buněk, není třeba podsvětlení. Tyto panely se používají jako reklamní tabule.). To, že jej tatko všude čteš je klamavá reklama kterou Samsung ve Velké Británii musel stáhnout.

Při porovnávání TV je nutné být nad věcí...
Ladys (1829)|23.5.2011 08:02
Presne tak RoPo.

...Romeo ma asi plnou hlavu Julie :)
Romeo2006 (11)|23.5.2011 08:15
...Romeo ma asi plnou hlavu Julie :)[/QUOTE]

:-)
Romeo2006 (11)|23.5.2011 08:17
Tak dobre, nebudem zo seba robit idiota. Mne osobne sa viac paci TV s LED podsvietenim, to je cele.
tom.hampejz (103)|25.5.2011 18:17
Tak jsem tu pročetl všechny krásných 28 stránek a dnes ji na poslední chvíli objednal z doprodejů v 55". Po 7 letech projektoru to bude velká změna a jsem velice zvědavej na to mazání. Až přijde, tak budu testovat na UPC HD PVR a uvidíme, zda bude nebo nebude třeba objednat sat. Kdo jedete na HD UPC (pravda, sou tam i SD kanály) je tam super obraz bez mazání?
Tvarosh (13)|26.5.2011 13:06
[quote=tom.hampejz;347922]Tak jsem tu pročetl všechny krásných 28 stránek a dnes ji na poslední chvíli objednal z doprodejů v 55". Po 7 letech projektoru to bude velká změna a jsem velice zvědavej na to mazání. Až přijde, tak budu testovat na UPC HD PVR a uvidíme, zda bude nebo nebude třeba objednat sat. Kdo jedete na HD UPC (pravda, sou tam i SD kanály) je tam super obraz bez mazání?[/quote]

Já mám 42" TV a UPC HD PVR a jsem spokojenej i s SD kanály, poté co jsem si nastavil obraz na TV tak aby mi nejlíp vyhovoval. HD jsou prostě bomba a na sport si na TV zapnu true motion takže se to pak taky nemaže :) , aspoň já už to pak nevnímám
tom.hampejz (103)|26.5.2011 14:18
tak to jsem moc zvědavej, než se přestěhuju, tak na to budu koukat z metru a půl :))
Ladys (1829)|26.5.2011 14:22
Tak to radsi koukej jen na HD filmy, jinak si hodne urychlis to prestehovani :)
tom.hampejz (103)|26.5.2011 14:25
přestěhování urychlit nemohu, ale mohu televizi vrátit během 14 dnů, že :))) Ale lepší do 40tis asi nekoupím, takže... :)
Ladys (1829)|26.5.2011 14:39
Ja jen ze z metru a pul si diky SD programum akorat tak tu telku trochu zhnusis :)
tom.hampejz (103)|1.6.2011 22:58
tak 55LE8500 je konečně doma a obraz při lepším signálu je super. BD není o čem, dokonalý zážitek. DVD z metru je vidět menší ostrost, ale jinak bez výhrad. Záložní kopie DVD už je horší kvality a i z metru a půl je to vidět. Ze 3 metrů bez výhrad. UPC a HD kanály jsou cca na úrovni DVD, někdy s lepšími detaily, ale u SD kanálů hodně záleží na tom v jaké je to kvalitě. Některé věci se obávám, že mě budou iritovat i z budoucích 4,5 metru. Z metru a půl mě to přímo ......e. Jinak telka pěkná, Netcast o ničem, BT jsem nezkoušel a co jsem nenašel je update FW. Poprosím tedy, kde zjistím současný fw a jak tam dostanu případně nový fw. Díky moc. Fotka snad za pár minut v mém profilu
kofolak (294)|2.6.2011 03:49
Skus hladat aj na NL alebo RU strankach, napr.
http://www.lg.com/nl/tv-audio-video/televisie/LG-led-lcd-tv-55LE8500-INFINIA.jsp
...potom chod na SERVICE :P
Ladys (1829)|2.6.2011 06:48
to Hampejz:
z toho metru a pul to moc nezkoumej, nebo si opravdu zkazis dojem zjiste paradni telky.Kort SD bych vynechal zatim uplne.
To ze nektere SD nebude dobre ani ze 3-4 metru, tak o tom bych ti mohl vypravet.

Pak dej vedet az to budes mit v tvem novem pusobisti na adekvatni vzdalenost.

Jinak na te tve fotce to ani nevypada na 55" :)
tom.hampejz (103)|2.6.2011 07:32
žejo, radši jsem to šel přeměřit :))) Ne kecám, dělá to asi poměr k tomu malému 27" displeji na pracovním stole :D
Ladys (1829)|2.6.2011 07:37
I v porovnanim s tim oknem se nezdala moc velka, ale je mozne ze mas mega okno :)
tom.hampejz (103)|3.6.2011 19:06
Tak tohle nahvízdne. Teď jí ještě víc zlevnili a je prakticky za půlku doporučený loňského roku:
http://marketmedia.cz/p/215/3097/lg-55le8500-lcd-televize-televizory-video.html
3 500,- oproti tomu co sem platil já. Kdo hledá dobro TV, doporučuju. Dneska jsem zkoušel Trona na BD a úplně super. Dokonce i SD kanály přes UPC HD PVR vypadaj dobře. Za mě super.
zatty (1215)|3.6.2011 19:32
to Tom...

tome jak vypadal ten Tron na tvojí bedně? černá,celkové podání rychlostí efektů,přehrával si to přímo z bedny?...mne se ten film totiž neuvěřitelně líbil a zvažuju že si ho koupím ve 3D
tom.hampejz (103)|3.6.2011 20:29
Zatty, jako přehrávač používám PS3. 3D samozřejmě neposoudím. Efekty naprosto dokonalé, rychlost - ničeho negativního jsem si nevšiml. Černá ve dne ok, v noci jsem to nezkoušel. Bohužel přes den i u zatažených žaluzií se při tmavých scénách prostě vše odráží (a to jsem kvůli tomu nešel do plazmy :( ). Jo a zvuk excelentní a to nemám 7.1 a mám to šouplé zatím provizorně o 90stupňů doleva :) Takže když mi měli proletět nad hlavou tak letěli z prava do leva :)
zatty (1215)|3.6.2011 20:47
taky nemám 7.1 ale chtěl bych...jen nevím kdy..teď dělám podruhé kuchyň za poslední 3měsíce takže prdel...ale bude 7.1.... to bych chtěl vidět u tebe jak to hraje stoho Ps3 já to krmil ze své LG BX 580 a super...jak ti chodí přes to upc sd nova cinema a ocko? dá se na to dívat bo ten signál mají strašný
tom.hampejz (103)|4.6.2011 08:25
Zatty, mrkni na fotky. Udělal jsem jich teď pár pro tebejen tak zkušebně (tudíž nevím, co zrovna dávali :) ). Je to z UPC HD PVR hnaný do receiveru (tam bez upscalingu) hnané do TV. Bez jakýchkoli úprav - origo co posílá UPC (samozřejmě asi s upscalingem samotné TV). Nějak si to sedlo a je to super. Jsme maximálně spokojený.

Jediný co mi vadí je občas DImming (bílá plocha, titulky apod)
zatty (1215)|4.6.2011 10:03
vypadato dosti dobře,hlavně Mash je koukatelny...jen si musíš trochu pohrat s podsvícením a dynanickýma korekcema...pak ti bude míň svítit clouding...nevím jak to máš nastavené teď ale připadá mi to předynamizované...(možná to udělal foťák)
tom.hampejz (103)|4.6.2011 10:43
JJ, zatím sem to nechal v originále. Na to zatím nebyl čas. Pak to zkusím trochu poštelovat. navíc tu snad i někdo psal vhodné nastavení, tak si s tím pak pohraju :) Ale jak říkám, je to fakt koukatelný. Jedinej problém je sport, třeba teď fotbal na ct4 byl dost špatnej :(
Ladys (1829)|4.6.2011 10:59
Zkus tohle nastaveni, akorat ostrost zvetsi na 70.

http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/...libration.html
tom.hampejz (103)|4.6.2011 12:23
Ladys: díky, dal jsem to tam. Na první pohled je to hodně podobné THX. Uvidím při delším sledování.

Jinak teď jsem koukal na RED, který mimochodem doporučuji a obrazově na BD super. Film by však byl super i kdyby zrnil. Fakt výborný
zatty (1215)|4.6.2011 18:56
[quote=tom.hampejz;349647]JJ, zatím sem to nechal v originále. Na to zatím nebyl čas. Pak to zkusím trochu poštelovat. navíc tu snad i někdo psal vhodné nastavení, tak si s tím pak pohraju :) Ale jak říkám, je to fakt koukatelný. Jedinej problém je sport, třeba teď fotbal na ct4 byl dost špatnej :([/quote]

teď čučím na duklu,pak hodím foto....chjo ta česká republika a kvalita signálu........
tom.hampejz (103)|4.6.2011 20:21
stačí subjektivně. myslím, že ty fota hodně zkreslují :(
Jinak podle nového nastavení jsem dal na BD Cizince (the tourist) a dobré, takže nechávám jako hlavní.

Jinak dneska mladá pochopila proč nemám radost z televize (a to loni byla doporučenka 60tis). Prostě dneska neexistuje televize, kde bych měl radost z koupě. Na LCD (ledkách) sem tam titulky poskakují, sem tam si to bliká (třeba titulky starswars si na tom neumím představit), na plazmách pro změnu (až na poslední nejvyšší modely) zase je malý jas, člověk se o to musí starat víc jak o dítě (roztahovat obrazy, přepínat a nedejbože zapomenout běžet celý den CT24). Prostě ať je to co je to, stará CRT byl primitivní funkční stroj, který je nenahraditelný.

A jo zatty, bohužel kvalita signálu je hrozná, když jsem ráno pustil fotbal, tak nechápu jak vysílání z Japonska může být takhle nekvalitní, myslím, že Japonci to snímají tím nejlepším co je, a to co se dostane českému divákovi...

Věřím, že pro své účely mám to nejlepší co je, žena je spokojená, ale já jsem asi moc velký perfekcionalista. Když sem si připlatil za repro, tak sem chodil po studiích tak dlouho, než jsem si ze zvuku sednul na zadek (v předem stanovených kritériích), u TV jsem takovou nenašel :(

Jinak pro pochybovače, u téhle telky se zapnutým dimingem je černá úplně stejně jako na plazmě, tedy nepodsvícený bod.
zatty (1215)|4.6.2011 20:40
škoda že nemáš radost...zrovna sem ti chtěl navrhnout že ti prodám po vánocích mojí D8000 :-) (chystám se na Toshobi ZL1) až ji seženu....

zas tak strašné to s tebou nebude..vona taková telka existuje jen né unás...za peníze co jsi si ji koupil sis pořidíl to nejlepší co se nabízelo...jinak bys musel do mojí :-)

osobně mne moc zajímá ta toshiba a to bude zas po vánocích můj boj jestli opět do 8000 nebo Toshiba..u toshiby bohužel pro naší republiku šílená dostupnost...

znám telku ze které by si padl na prdel..jeto laserka od Mitsubichi (http://www.mitsubishi-tv.com/)
to je můj sen....
tom.hampejz (103)|5.6.2011 06:08
Zatty: Díky za nabídku :) O laserTV jsem četl, když to představovali na CESu. To bude jednou zajímací. Oni už to fakt prodávaj? Co za to? :)

No moje představa byla jasná. Původně jsem chtěl vyměnit projektor až v době, kdy ho zahodím a plátno vyměním za roletu s ohybným OLED displejem (tedy roletu za roletu) :) Bohužel se tomu tak nestalo. Tak teď budu věřit, že vydrží LG do doby, než bude za rozumný peníz OLED s 3D bez brýlí. Chtěl bych říct i v 4K2K, ale nevěřím, že během příštích cca 10 letech se změní česká kvalita vysílání..
No a pak znovu vydržet do hologramů ? :))
zatty (1215)|5.6.2011 08:10
[quote=tom.hampejz;349710]Zatty: Díky za nabídku :) O laserTV jsem četl, když to představovali na CESu. To bude jednou zajímací. Oni už to fakt prodávaj? Co za to? :)

No moje představa byla jasná. Původně jsem chtěl vyměnit projektor až v době, kdy ho zahodím a plátno vyměním za roletu s ohybným OLED displejem (tedy roletu za roletu) :) Bohužel se tomu tak nestalo. Tak teď budu věřit, že vydrží LG do doby, než bude za rozumný peníz OLED s 3D bez brýlí. Chtěl bych říct i v 4K2K, ale nevěřím, že během příštích cca 10 letech se změní česká kvalita vysílání..
No a pak znovu vydržet do hologramů ? :))[/quote]

cena nebyla stanovena ale bojím se toho že pokud se oled nepohne pro příští rok tak mu šlápne na paty ten hologram tak nehorázně že se na něho ve velkých uhlopříčkách zapomene(zůstane v mobilech NTB atd)...taky si myslím že ten laser je dalším krokem kupředu a moc se těším jestli pustí do serie..pokud se jim to podaří dříve než oledu tak jak sem psal výše budu mít o OLED ve velké TV starost aby přežil...

P.S. ještě že exestuje sat. a na fotbal v HD se můžu dívat na němce atd. včetně roland garo 3D
u nás se to nikdy nepovede..na DVB-T chytám (1,2,4,24) a to na polskou anténu ze zesilovačem jinak nic, takže asi takhle
Ladys (1829)|5.6.2011 09:37
Presne tak, nebyt FTA HD programu na nemcich a nejakych tech placenych HD pres Skylink, tak by clovek snad na TV ani nekoukal a vyuzival by to jen na filmy.
RoPo (6061)|5.6.2011 10:48
Panove, LaserTV je tu uz hodne dlouho.Jediny kdo zustal a vytrval je prave Mitsubishi. V USA se prodava, v Evrope to je horsi a nevypada to, ze by se dostupnost zlepsovala. Cena v USA je prijatelna. Po pricteni DPH a cla je to vsak horsi. Lepe je vydrzet az bude normalne dostupna v EU.
Romeo2006 (11)|7.6.2011 09:10
A je to v riti. Moj drahy syncek mi uplne doskriabal s niecim obrazovku. Vymena predneho skla je cca 300€ a vymena celeho panela cca 700€.
Niekto nejake riesenie?
Jarda.Bar (1238)|7.6.2011 09:19
A jéje :(. Přesně toho se bojím taky. I proto sem taky radši nekupoval o mnoho dražší 55 a zůstal u 47. Pravděpodobnost, že dítě mrskne cokoli na TV je prostě velká ...

Těžko říct jestli to opravíš, spíš si myslím že ne. Pokud to máš hodně špatné, koupil bych nové sklo jinak bych to ještě nechal, bůhví kdy se to stane znovu.
RoPo (6061)|7.6.2011 09:42
[quote=Romeo2006;350108]A je to v riti. Moj drahy syncek mi uplne doskriabal s niecim obrazovku. Vymena predneho skla je cca 300€ a vymena celeho panela cca 700€.
Niekto nejake riesenie?[/quote]

Existují výplňové pasty škrávanců na plastové panely. U mě by toto řešila pojišťovna a pojištění domácnosti...
bavorak (1494)|7.6.2011 11:24
[quote=Romeo2006;350108]A je to v riti. Moj drahy syncek mi uplne doskriabal s niecim obrazovku. Vymena predneho skla je cca 300€ a vymena celeho panela cca 700€.
Niekto nejake riesenie?[/quote]

zabit synceka :-) ???
Ladys (1829)|7.6.2011 11:30
...tim by poskrabanou obrazovku nevyresil :)
roboss (39)|8.6.2011 13:00
Ako tak dnes pozerám, ceny sa pohli.
42" 8500 752€
47" 8500 1148€ (oproti 42" +395€ za 5 palcov?)
47" 9500 1174€ (3D)
Keby ste riešili kúpu teraz, čo by ste si vybrali? Oplatí sa priplatiť za 47",myslím že skoro 400€ je dosť. Alebo už ísť do 9500-ky? 3D nejako neriešim, no ten rozdiel je zanedbateľný. Pozerať budem cca z 3m.
Ladys (1829)|8.6.2011 13:48
To same jsem resil nedavno, resp. zda LE8500 nebo LX9500 a i kdyz nejsem zastancem 3D, tak me celkem mile prekvapilo a nelituji, ze jsem platil nejakych 1500kc navic, za to zpestreni to opravdu stoji.
Rozdil mezi 42" a 47" neni tak markantni, ale pred touto jsem mel prave 42" a nyni bych to prirovnal k tomu, ze se mi obrazovka vice roztahla a trochu zvysila, takze idealni na filmy atd.

Takze za me rozhodne 47LX9500.
Jarda.Bar (1238)|8.6.2011 14:52
Na 3m mi přijde 42" málo, ale třeba na SD video je to ok :).
vicky (4)|9.6.2011 16:12
roboss: zalezi co budes pozerat. Ja mam vzdialenost 3,5m a 47" sa mi na HD videa zda este mala (mam LX9500) :-) U beznych programov mi tych 47" nepride nijako rusivych ani pri SD videu.