Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimediálne centrum

Kuzlo (1)|26.7.2010 14:36
Ahoj,
som úplne stratený v dnešnej technike, no chcel by som si v rámci prerábky bytu zriadiť zopár multimediálnych zmien. Mám dva základné problémy, ktoré potrebujem vyriešiť a dúfam, že mi poradíte:

1.OBRAZ
S priateľkou sme zvyknutý pozerať doma filmy cez požičaný firemný projektor, okrem toho mám len starú CRT telku + FiberTV (ktorú sledujem asi tak 5hodín/týždene - najčastejšie TA3,dokumenty, čiže nič moc) a 17 palcové širokoúhle LCD od PC.
V rámci prerábky obyvačky budem meniť aj elektrické obvody + dávať plávajúcu podlahu, takže by som chcel všetko čo sa dá a čo budem potrebovať zabudovať do steny, alebo podlahy.
No neviem či ísť do projektoru, alebo do nejakého big LCD. Čo všetko by som si mal zvážiť? Čo by ste mi poradili?

2.ZVUK
A. Obyvačku by som si chcel kvalitne ozvučiť aby zvuk nezaostával za "novým OBRAZOM" (asi nejaké 8.1)
B. Zároveň by som chcel vyriešiť aj ozvučenie ďalších miestností (spálňa, kúpelka, kuchyňa,...) nejakým centrálnym zariadením, ktoré by mi umožnilo púšťať v jednotlivých miestnostiach rôzny zvuk. (Čiže napr.v kúpelke počúvam diskusiu bežiacu v TV, priateľka sleduje nejaký FILM v obyvačke, potom sa vymeníme a ona tam počúva MP3ky z PC a ja si TV dopozerám v obývačke)
A+B: Hladám nejaké riešenie, kde je minimálna potreba ťahania káblov po celom byte. V rámci A si to viem prestaviť, ale v rámci B by to bol asi neriešiteľný problém.

Existuje pre mňa nejaké optimálne riešenie.

Ďakujem za všetky KONKRÉTNE odpovede. Prípadne otázky na došpecifikovanie podmienok.
Pytkin (7947)|28.7.2010 18:05
vivid.sk (11472)|28.7.2010 18:07
asi nejaké 8.1
LOL

Ty chces mat zvuk po celom byte a nechces tahat kable ?

Zabudni :D


Radsej rychlo porozmyslaj, co kde potrebujes mat, aby si to pri tej prerabke nezabudol do projektu zakomponovat.
Pytkin (7947)|28.7.2010 18:20
Leroj (85)|28.7.2010 19:14
1) obraz - pokud není problém s penězi, tak jako ideální bych viděl nějakou slušnou TV na zeď /na zprávy a běžné pořady/ a před ní stahovací plátno na večerní kino.
2) zvuk
A - množství beden neznamená kvalitní poslech /lepší pořádné 5.1 než bůhvíkolik bedýnek okolo sebe/
B - slušný zesik nebo receiver toto zvládne /ne bezdrátově/
hlavně si dej pozor na základy akustiky - např. ta plovoucí podlaha není ideální pro poslech hudby - leda ji přikrýt kobercem, no ale proč ji potom dělat :)
ten Sonox asi fungovat bude, ale pokud chceš kvalitu, tak se drž kabelů /a kvalitních/
DD_ (7)|29.7.2010 16:26
Ad 1) Souhlas s Lerojem. Kombinace LCD TV + Projektor je asi nejlepsi, protoze poustet projektor kvuli zpravam a podobne, je celkem kontra produktivni. Zase pokud chcete jet filmy pres projektor, tak to chce uz nejakej se slusnym rozlisenim (HD, Full HD) coz neco stoji.

Ad 2) Zvuk. Urcite do obyvaku bych poridil nejakej slusnej receiver, k nemu nejake 5.1 (7.1 mozna) drevene repraky, vse propojene kvalitni kabelazi. Pripojovat reproduktory k cemukoliv bezdratove, znamena mizernou kvalitu zvuku.

Co se tyce hudby v ostatnich mistnostech, tak se to da resit bud systemem Sonos, ja osobne teda mam system od Logitechu Squeezecenter. Mam nekolik prehravacu po byte, nektere pres WiFi, nektere pres LAN pripojene k centralnimu ulozisti MP3. Tyto prehravace se bud vyrabi s integrovanyma reproduktorama (Squeezebox Boom, Squeezebox Radio - treba do koupelny, loznice), nebo pak ty ke kterym je potreba nejake aktivni reproduktory pripojit (Squeezebox Duet napr. - do obyvaku). Problem je s tou televizi, z te dostat zvuk do nejake jine mistnosti je znacny problem, protoze ho nijak nedostanete do toho streamovaciho systemu. Navic pokud se pritelkyne bude divat v obyvaku na TV na film, tak ta TV bude prepnuta na nejakej HDMI vstup a tudiz nebude na vystupu posilat zadnej zvuk z nejakeho TV kanalu.