Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony BDZ-S77

Spiderrr (27)|26.7.2010 21:17
Přátelé, nedávno se mi dostal do ruky první blu-ray rekordér na světě Sony BDZ-S77. Přišel společně se dvěma blu-ray disky (jedním plným, druhým prázdným), síťovým kabelem a ovladačem. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, nebudu váhat na ně odpovědět a podělit se s vámi o dojmy z tohoto jedinečného zařízení.
SPAWN (744)|26.7.2010 21:24
Tak nam sem soupni svou malou recenzi toho BD stroje z roku 2003. Predevsim bych uvital jeho klady a zapory. Predem dekuji.

PS: nemas ho nahodou z aukra?? :D
Spiderrr (27)|26.7.2010 21:44
Klady:
- vypadá úžasně efektně (čistě subjektivně) - mechanika vyjíždí po automatickém odklopení krytu na přední straně přístroje - pod tímto krytem je ze stran modré podsvícení (blu-ray logo odstín) - když vložíte blu-ray disk, rozsvítí se pruh modrých diod - zlacené konektory - krásný dálkový ovladač - dotyková tlačítka pod displejem
- kvalitní zpracování - leštěný hliník
- animované menu

Zápory:
- nepřehrává dnešní blu-ray, pouze BD-RE ver. 1.0
- menu i návod jsou kompletně v japonštině
- nepřehrává ani DVD (PAL určitě ne, NTSC jsem ještě nezkoušel), ani CD (která by však měl, asi je špinavá/poškozená čočka - když jsem přístroj vybalil a prohlížel si ho, všiml jsem si docela slušných nánosů prachu na zadním ventilátoru...)
- je dost neskladný a těžký (15kg)
- výstup v HD jde pouze přes D-Terminal
- musíte do něj pouštět pouze 100V, nikoliv 230V
- není kompatibilní s českými televizními standardy

Zatím se mi podařilo přehrát pouze ten jeden nahraný blu-ray disk a je na něm nějaké dvouminutové promo SHARPu, dvouhodinový koncert japonského interpreta, pořad o autech, pořad o přírodě a další koncert jiného interpreta.

Z aukra ho tak trochu mám, ale z toho japonského (Yahoo Auctions Japan) a přístroj samotný nebyl ani příliš drahý, dražší byla doprava sem a DPH+clo.
SPAWN (744)|27.7.2010 23:50
Diky ti, ze sis udelal cas na tak velkou recenzi tohoto blu-ray rekorderu. Jen si kladu otazku, nebylo lepsi investovat do nevejsiho rekorderu napr. od Panasonicu? Tusim ze ty rekordery Panasonic se dokonce vyrabeji na Slovensku a prodavaji se ve Nemecku a Francii a UK.
Spiderrr (27)|28.7.2010 11:29
Tenhle přístroj jsem si kupoval spíše jako raritu, protože vzhledem k odlišným televizním standardům (barevnou normou NTSC oproti PAL počínaje a třeba úplně jiným frekvenčním rozsahem satelitního vysílání konče) moc nejde. Co se mi však podařilo rozchodit je nahrávání přes externí kompozit/s-video i s timerem. Hlavním důvodem, proč jsem si zařízení kupoval, byl jeho vzhled.